Algebra

posted by .

Could someone correct my answers and help with the other problems?

1. Are the following lines parallel, perpendicular, or neither? L1 with equation x – 5y = 10, L2 with equation 5x + y = 5.

Answer: Neither (I'm not to sure but i think this is the right answer)

2. Divide: a^10/a^4

How would I complete this problem?

3. A rectangle has sides of 3x – 4 and 7x + 10.Find the expression that represents its perimeter.

Answers: Answer: P = 20x + 12

4. Write the equation of the line that passes through point (–6, 7) with a slope of 0.

Answer: y = 7

5. Find the slope of the line passing through the points (1, 1) and (3, 3).

Answer: 1

6. Evaluate. 5 • 4 ÷ 2 – 42

Answer: -6

7. Find the slope and the y-intercept.

y = x

Answer: Slope is 1, y-intercept (I'm not sure what that answer is)

I will help you with 1 another time. Someone might beat me to it. Just have time to answer a few right now.

2) think of a^10/a^4 as:
aaaaaaaaaa/aaaa

Start crossing off an a on the top and one on the bottom. Once you get the answer, you'll probably see an easier way to do it.

3) Yes

4) y=mx+b "b" is the y intercept. -6*0=0 So yes...y=7

6) I don't know what that is between the 5 and 4.

7) y=mx+b Slope is 1 (correct) What's "b" in the equation of "y=x"?

If there's no "b" listed, it is ... (you'll probably have a "d'oh" moment once you get it) Or should I give a bigger hint and say a d' *OH* moment. Oh...those letters that look so much like numbers at times. HIJKLMN...O....if only we could figure out what it is. ;-)

Matt

1) why don't you rewrite the equations in slope intercept form and see if the slope is same, negative reciprocal, or other?

2) a^b/a^c= a^(b-c)

6) recompute
7) right on slope.

Y=mx + b. What is b in this problem?

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. Algebra

    Could someone correct my answers and help with the other problems?
  2. Algebra

    Could someone correct my answers and help with the other problems?
  3. Math - Equation of Lines

    Determine whether the following pairs of planes are coincident, parallel and distinct or neither. a) x + 3y - z - 2 = 0 and 2x + 6y - 2z - 8 = 0 TEXTBOOK ANSWER: parallel and distinct Can someone show me how to find the vector equation …
  4. Plz Check My Geometry

    Out of 30 questions these few I struggled with. I put what I feel was right but to be sure I would like some one to check my answers and if there wrong redirect me on how to get the correct answer.( after the = is the answer i think …
  5. Plz Check My Geometry

    Out of 30 questions these few I struggled with. I put what I feel was right but to be sure I would like some one to check my answers and if there wrong redirect me on how to get the correct answer.( after the = is the answer i think …
  6. Plz Check my Geometry(sOo0n)

    1.) Given points A(-4, 5), B(2, 3), C(0, 4) and D(5, 0), decide if AB and CD are parallel, perpendicular or neither. =Neither 2.)Given the equations y = 1x + 7 and y = 3x - 2, decide whether the lines are parallel, perpendicular or …
  7. algebra

    Which choice is the equation of a line that has a y-intercept of 7 and is parallel to the line represented by this equation?
  8. Algebra 1

    Tell whether the lines for the pair of equations are parallel, perpendicular, or neither. Y=-4/5x+3 4x-5y=-15 (1 point) Parallel Perpendicular*** Neither Write an equation of a line that is perpendicular to the given line and that …
  9. Algebra

    Correct me if I'm wrong please 1. Tell whether the lines for each pair of equations are parallel, perpendicular, or neither. y = –2x + 4 –5x + 10y = 5 (1 point) A.parallel B.perpendicular * C.neither 2. Tell whether the lines for …
  10. Math

    Write an equation for the line that is parallel to the given line and passes through the given point. y=3x+4;(6,8) A. y=3x-10 B. y=3x+6 C. y=-3x+6 D. y=-1/3x-6 Tell whether the lines for each pair of equations are parallel, perpendicular, …

More Similar Questions