algebra

posted by .

Solve the given equations:

1. |2x-5|= 29
Answer: x=17
or is it........
x=-12

2. 5(x+3)-2x = -21
Answer: x=-12

3. 3x+3(1-x)= x-17
Answer: x=20

4. 2[1-3(x+2)] = -x
Answer: x= -2

Factor Completely:
1. x^2-12x+20
Answer: (x-2)(x-10)

2. x^2-x-20
Answer: (x-5)(x+4)

3. x^2-49
Answer: (x+7)(x-7)

4. 4x^2-5x-6
Answer: (4x+3)(x-2)


1. |2x-5|= 29
Answer: x=17
or is it........
x=-12

2x = 29 + 5 = 34
x = 34/2 = 17

The others look ok.

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. algebra

    Factor completely with respect to the integers. I just need to see if I can simplify or factor the answers I got even further. 1. x^3 + 64 Answer: (x+4)(x^2-4x+16) Can this simplify any?
  2. math,correction

    Can someone correct these for me plz... Problem#6 Factor. x(x-5)-2(x-5) My answer is: (x-2)(x-5) Problem#7 Factor completely. x^2-x-6 My answer is: (x+2)(x-3) Problem#8 Factor completely. 35x^2+40x+5 My answer is: (7x+1)(5x+5) Problem …
  3. math,correction

    Multiply. (x+2)(x-2) my answer is: x^2-4 Factor completely. 3(x-2)^2-3(x-2)-6 MY answer: 3(x-4)(x-1) Factor 9x(x-7y)-6(x-7y) My answer is: (9x-6)(x-7y) Divide: (x^3+2x^2+x+12)/(x+3) My anwer is: x^2-x+4 Looks OK!
  4. algebra

    1)What is the 4x^2=y^2+8y+32 answer= either hyperbola or parabola 2)The graph of which equation is a circle?
  5. 8th Grade Algebra-Radicals:Answer Check

    Write each expression in simplest form. ( means square root 4. 3(11 + 4(11 Answer: 8(11 7. 7(2 - 2(8 Answer: 1(2 ?
  6. 8th Grade Algebra: Answer Check

    Find the length of the 3rd side of each right triangle. 1. 8^2+15^2=c^2 Answer: c=17 2. 5^2+b^2=13^2 Answer: b=12 3. 9^2+13^2=c^2 Answer: c~15.81 Simplify. Assume that all variables are nonnegative. { this means square root 4. {12 …
  7. 8th Grade Algebra: Answer Check #2

    Add or Subtract (Radicals) { this means squared 1.3{2 + 4{2 Answer: 7{2 2. 8{3 + 3{3 Answer: 11{3 3. 7{5 - 3{5 Answer: 4{5 4. 8{2 - 5{2 Answer: 3{2 5. 6{x + 7{x Answer: 13{x 6. 9{y + 3{y Answer: 12{y Multiply 7. -3x^2(4x^2-3x-5) Answer: …
  8. 8th Grade Algebra- Answer Check

    Solve each system of equations, give the solution and state whether there are no solutions or many solutions. 1 )3x + 8y = 1 7x + 4y = 17 Answer: (3,1) 2) -3x + 5y = -7 9x + 2y = 38 Answer: (4,1) 3) 7r + 3s = 13 14r - 15s = -16 Answer: …
  9. Algebra Please Check answers

    Directions: Determine whether each trinomial is a perfect square. If so, factor it. 2. 4a^2+4a+1 Answer: 2(a+1)^2 3. 9m^2+15m+25 Answer: no 4. d^2-22d+121 Answer: (d-11)^2 Directions: Determine whether each binomial is the difference …
  10. Algebra 1 Answer Evaluation

    Factor the following polynomial completely. "3c^2 + 12 - 63" My answer: (3x +9)(x - 7)

More Similar Questions