Friday
August 22, 2014

Homework Help: Social Studies: World Issues

Recent Homework Questions About World Issues

Post a New Question | Current Questions

General
What are some potential legal issues for a sports shop business?
Sunday, April 13, 2014 at 6:08pm

Business
What are some potential legal issues for a sports shop business?
Sunday, April 13, 2014 at 3:52pm

Criminal Justice
1. How do city police chiefs come to power? A. They are elected by voters in specific districts. B. They are appointed by the mayor or selected by the city council. C. They are promoted up through the rank system. D. They are appointed by the outgoing city police chief. im ...
Sunday, April 13, 2014 at 2:01pm

U.S. History
Read this passage by Booker T.Washington: I am in favor of every measure that will give to woman, the opportunity to develop to the highest possible extent, her moral, intellectual, and physical nature so that she may make her life as useful to herself and to others as it is ...
Saturday, April 12, 2014 at 7:53pm

Help!
Geothermal power would be classified as a(n) _____________________ resource because its supply will not run out. An example of a renewable and inexhaustible resource that requires the construction of dams is _________________________ energy. To solve the problem of a polluted ...
Saturday, April 12, 2014 at 5:32pm

Science help!!!!
A______________________ is a tool used to capture the energy in sunlight. Recycling aluminum cans and taking shorter showers are two ways to practice the ________________________ of natural resources. Some plastics are made from corn. These plastics are biodegradable. This ...
Saturday, April 12, 2014 at 3:50pm

Astrophysics
The Earth formed at a redshift of z∼0.53. That means that when our world was young, the universe was quite a bit smaller than it is today. The nearest galaxies to our own are around 10 kpc (kilo-parsecs) in size, lie at a distance of around 1 Mpc from us (Mega-parsecs), ...
Saturday, April 12, 2014 at 1:30am

Am. History
As there was after World War II, there is a legitimate threat to Americans and the American way of life in the Post 9/11 world. Senator McCarthy used his influence to weed out suspected Communists from the American government. Are there any lessons to be learned from his ...
Friday, April 11, 2014 at 6:39pm

World Civilization
1. In 1789, the National Assembly revoked the privileges of the aristocracy. This occurred in reaction to A. a peasant uprising. B. Louis XVI's withdrawal of troops from Paris. C. discontent among the poor people of Paris. D. the storming of the Bastille 2. What was ...
Friday, April 11, 2014 at 5:14pm

World History
1. In 1964, a loose union of Palestine refugees led to the formation of the Palestine Liberation Organization (PLO) under Yasir Arafat. What was the aim of the PLO? A. Driving Israel from East Jerusalem B. Establishing a Pan-Arab League C. Evicting Israel from Palestine D. ...
Friday, April 11, 2014 at 4:56pm

Contrasting East & West
1. In 1938, British Prime Minister Chamberlain declared a final act of appeasement A. after Hitler attacked Poland. B. when Hitler's claim on the Sudetenland was accepted. C. immediately following the Nazi occupation of Austria. D. after Hitler's forces occupied the ...
Friday, April 11, 2014 at 4:55pm

world history
what did the north and south believe about the compromise of 1850?
Thursday, April 10, 2014 at 8:48pm

Math
The population of the Earth is approximately 6 billion people and is growing at an annual rate of 1.9%. Assuming a Malthusian growth model, find the world population in 42 years
Thursday, April 10, 2014 at 2:19am

English 9R - Civil Disobedience Essay Check (PLZ!)
Please check my essay for any grammar errors and anything, because my English teacher grades HARD and I really want a 100 on this essay. I spend HOURS writing this and I really appreciate if you check. Thank You! :) here it is: Civil disobedience is "refusal to obey laws ...
Wednesday, April 9, 2014 at 6:38pm

Language arts help ms sue.
1. Based on reading only the title and headings, what would you think the article was about? (1 point) a renewed interest in hunting and fishing an animal population with an uncertain future the threat logging poses to forest animals a group of dinosaurs roaming a local ...
Wednesday, April 9, 2014 at 5:59pm

history
The romantic movement drew upon the idea that a. all social change should be motivated by religious faith. b. only love could solve social problems. c. reason, not emotion, should motivate true art. d. each individual brings a unique perspective to the world.
Wednesday, April 9, 2014 at 10:28am

Social Studies
Has the effort of Westerners to aid the rest of the world done more good than harm? Its a opinon but i would like a answer please. Please make your answer at least 6 sentences. Thank you very much
Tuesday, April 8, 2014 at 6:21pm

Culture and Diversity
Introduction: As the cultural landscape changes, it is important to increase our awareness and understanding of a variety of cultures to appreciate why communication can be a challenge. For this task, you will choose a setting, a committee, or an organization in which you are ...
Tuesday, April 8, 2014 at 2:14pm

Single Room, Earth View by Sally Ride--Help!
This regards the story "Single Room, Earth View" by Sally Ride. Choose one of the following quotations; then in a few paragraphs, discuss how Sally Ride's observations support or refute the quotation. Quotations: 1. "Observation is a passive science, ...
Monday, April 7, 2014 at 10:07pm

World history
What is a constitutional monarchy?
Monday, April 7, 2014 at 9:07am

World history
What is the difference between divine right and absolute monarchies? Are absolute monarchies more developed, and divine right isn't?
Monday, April 7, 2014 at 8:56am

Grammar
The following senetences are inverted. Write C if the subject-verb agreement is correct. Write I if the subject-verb agreement is incorrect. Then, on the line following each sentence, write the correct form of the verb. 1. Was Lyndon Johnson the next President? -- ? 2. Are ...
Saturday, April 5, 2014 at 5:27pm

Statistics
A survey of top executives revealed that 37% of them regularly read Time magazine, 21% read Newsweek and 38% read U.S. News & World Report. Eleven percent read both Time and U.S. News & World Report. What is the probability that a particular top executive reads either Time or ...
Friday, April 4, 2014 at 7:46pm

Statistics
A survey of top executives revealed that 37% of them regularly read Time magazine, 21% read Newsweek and 38% read U.S. News & World Report. Eleven percent read both Time and U.S. News & World Report. What is the probability that a particular top executive reads either Time or ...
Friday, April 4, 2014 at 6:39pm

Biographical Essay Evaluation (Writeacher)
Write a 3-paragraph Biographical Essay. Discuss your experiences with summer: the things you enjoyed and the things you missed about school. What I have written: "A strong sense of freedom is one of my favorite things about summer. It rids me of the stress and worry of ...
Friday, April 4, 2014 at 5:18pm

Biographical Essay Evaluation (Writeacher)
Write a 3-paragraph Biographical Essay. Discuss your experiences with summer: the things you enjoyed and the things you missed about school. What I have written: "A strong sense of freedom is one of my favorite things about summer. It rids me of the stress and worry of ...
Friday, April 4, 2014 at 1:03pm

Biographical Essay Evaluation (Writeacher)
Write a 3-paragraph Biographicl Essay. Discuss your experiences with summer: the things you enjoyed and the things you missed about school. What I have written: "A strong sense of freedom is one of my favorite things about summer. Setting in only once the school year has ...
Friday, April 4, 2014 at 12:02am

world history
Distinguishing unique patterns of biodiversity in eastern and western areas of Southeast Asia, the Wallace Line is found between
Thursday, April 3, 2014 at 6:01pm

Biographical Essay Evaluation (Writeacher)
Write a 3-paragraph Biographicl Essay. Discuss your experiences with summer: the things you enjoyed and the things you missed about school. What I have written: "A strong sense of freedom is one of my favorite things about summer. Setting in only once the school year has ...
Thursday, April 3, 2014 at 4:18pm

science
To solve the problem of a polluted stream a scientist traced where the pollution came from. She determined that the pollution was coming from many small sources. She worked on a plan to help reduce the pollution to the stream. This is an example of ____________________ ...
Thursday, April 3, 2014 at 1:07pm

Science
To solve the problem of a polluted stream a scientist traced where the pollution came from. She determined that the pollution was coming from many small sources. She worked on a plan to help reduce the pollution to the stream. This is an example of ____________________ ...
Thursday, April 3, 2014 at 11:46am

english
i am having troubles on what to right for the conflict and resolution can someone tell me what they are ? Thanks My Stepmother by Thanh Nguyen When my stepmother first came, her eyes were sharp and bright as little knives. Her youth and my childhood ran into each other - she ...
Wednesday, April 2, 2014 at 10:50pm

World Civilizations
Mansa Musa was the ruler of the African kingdom of A. Mali. B. Morocco. C. Egypt. D. Ghana.
Wednesday, April 2, 2014 at 10:09pm

World Civilizations
Although the demand for slaves was great, Angolan and Brazilian merchants only permitted a steady trickle of slaves into Brazil because A. there was anxiety over importing tropical diseases that were rife in West Africa. B. importing too many slaves would reduce their market ...
Wednesday, April 2, 2014 at 6:06pm

Reading Skills
This question is based on the following paragraph. (1) After my interview with these four young people, I reflected on the quiet sense of "difference" I sensed with many of these Upward Bound students. (2) As a college teacher who has also taught seventh-grade ...
Wednesday, April 2, 2014 at 5:51pm

Reading Skills
Below is the last stanza of a poem, "Dover Beach," written in 1876 by Matthew Arnold. Ah, love, let us be true To one another! for the world, which seems To lie before us like a land of dreams, So various, so beautiful, so new, Hath really neither joy, nor love, nor ...
Wednesday, April 2, 2014 at 5:49pm

Reading Skills
This question is based on the following paragraph. (1) After my interview with these four young people, I reflected on the quiet sense of "difference" I sensed with many of these Upward Bound students. (2) As a college teacher who has also taught seventh-grade ...
Wednesday, April 2, 2014 at 5:30pm

Reading Skills
8. Below is the last stanza of a poem, "Dover Beach," written in 1876 by Matthew Arnold. Ah, love, let us be true To one another! for the world, which seems To lie before us like a land of dreams, So various, so beautiful, so new, Hath really neither joy, nor love, ...
Wednesday, April 2, 2014 at 5:28pm

Reading Skills
This question is based on the following paragraph. (1) After my interview with these four young people, I reflected on the quiet sense of "difference" I sensed with many of these Upward Bound students. (2) As a college teacher who has also taught seventh-grade ...
Wednesday, April 2, 2014 at 5:26pm

world geography
The statement, "People celebrate their birthdays on January 1st" is an example of what type of region?
Tuesday, April 1, 2014 at 7:52pm

managerial economics
An article in Business Week reported the discovery of a new processing technology that makes it economically feasible to turn natural gas into liquid petroleum that yields superclean gasoline, diesel fuel, or any other product derived from crude oil. This discovery represents ...
Tuesday, April 1, 2014 at 1:18pm

Science
A______________________ is a tool used to capture the energy in sunlight. Recycling aluminum cans and taking shorter showers are two ways to practice the ________________________ of natural resources. Some plastics are made from corn. These plastics are biodegradable. This ...
Tuesday, April 1, 2014 at 12:43pm

i need help with this 6th grade world history
1. What effect did the Punic Wars have on small Roman farmers? A. grains from conquered lands drove down grain prices. B. grains from conquered lands drove up grain prices. C. New strains of grain from conquered lands helped them thrive. D. The lack of grain from conquered ...
Monday, March 31, 2014 at 2:32pm

Health
What causes depression? A. Genetic issues B. Biochemical issues C. There is no known cause D. Environmental issues
Saturday, March 29, 2014 at 8:57pm

us history
Explain how wwII promoted an awareness of the links between racism in the US and coloniasm around the world. (in a long essay please)
Saturday, March 29, 2014 at 1:43pm

World History
What role did the Jacobins play in the French Revolution? The Jacobins reached an agreement with moderate French leaders to end the revolution. The Jacobins opened French gov't to full participation by women. The Jacobins returned France to a monarchy by supporting ...
Thursday, March 27, 2014 at 12:51pm

Algebra
I am having issues with factoring. I am trying to check my work using a TI84 Plus calculator but I don't know how to plug in a problem to check its factoring. Can anyone help? for example 44y^3+55y^2-11xy how can I go about plugging that in to check my work?
Thursday, March 27, 2014 at 8:04am

history
Good morning can you give me some facts about the effects of the world war 1 on New Jersey please help me
Thursday, March 27, 2014 at 6:48am

social studies
During world war I, where in Louisiana was a large military camp establish? a) Baton Rouge b) Crowley c) Pineville d) Vidalia
Wednesday, March 26, 2014 at 12:28pm

world history
how did Japan consolidate its hold over its people during the interwar period?
Tuesday, March 25, 2014 at 10:08pm

history
Which of the following is true of the Industrial Workers of the World (I.W.W.)? A. It was founded in Russia. B. It made business leaders create new methods to deal with labor issues. C. It had very little influence over the labor movement. D. It was devoted to organizing ...
Tuesday, March 25, 2014 at 2:32pm

American History
I'm preparing for my oral report for my NHD Project which is based on the creation of the nazi party but I can't answer one question which is, what is the theme that the nazi party learned or what was the theme of world war 2? Please help me THANK YOU :)
Monday, March 24, 2014 at 9:36pm

Science
Which statement summarizes water quality issues in China
Monday, March 24, 2014 at 10:45am

World History
Could someone explain how nationalism contributed to Napoleon's defeat?
Monday, March 24, 2014 at 1:18am

World Geography
Founded in 1967, ASEAN did little to foster economic cooperation until proposed a free-trade area in 1991
Sunday, March 23, 2014 at 8:26pm

English
Write an essay explaining why you think The Tragedy of Romeo and Juliet remains so popular. What is it about the characters of The Tragedy of Romeo and Juliet that makes it so easy for young people to identify with them? Make at least two references to specific details in the ...
Friday, March 21, 2014 at 9:46pm

vocabulary
after world war II the us was not (vindictive/lax) toward its former enemies but tried to help them recover and rebuild vindictive
Thursday, March 20, 2014 at 10:14pm

Math
4. Your article will be featured on the front page of the World section of the newspaper, as well as on-line. The article is to be placed in the shaded section below, which measures 4 inches wide by 9 inches long (not drawn to scale). Your editor has stated that your graph is...
Thursday, March 20, 2014 at 9:47pm

Math
1. You want to deliver an article with the most impact and easy reading to the readers; you decide that you need to present the data as percentages. For each of the data statements, though, none of them have percent’s. Convert each statement’s data into a percentage...
Thursday, March 20, 2014 at 8:52pm

Language arts help!!
1–6, read the play excerpt below and answer the questions that follow. Jaws of the Water ACT TWO At rise we see DAD, TINA, and MARK rushing in and out of the living room. Each enters carrying important items—such as sleeping bags, rain gear, and gallons of water—...
Thursday, March 20, 2014 at 8:20pm

world geography
What impact did the dissolution of the Union of Soviet Socialist Republics have?
Thursday, March 20, 2014 at 10:54am

Math help understand
Have world problem and I don't get it please explain step by step simplify and show me as many ways as possible cause one might be easier than other !! A bicycle travels at constant speed of 15km/hr. Bus starts 195km behind bicycle and catches up to bicycle in 3 hrs. What...
Thursday, March 20, 2014 at 1:44am

Algebra ll
Help please, I don't understand how to do this... Give an example of an arithmetic sequence that is found in the real world. Find the common difference and write a recursive and iterative rule for the sequence. Use one of the rules to find another term of the sequence. ...
Wednesday, March 19, 2014 at 5:46pm

human resources
ABC science, concerned about higher and higher health care costs has decided to implement the following changes in their employment relationships with ABC employees: 1. Employees must stop using tobacco products and the company will immediately prohibit on site use of tobacco ...
Monday, March 17, 2014 at 10:21pm

help ms sue lang arts
For Questions 1–6, read the play excerpt below and answer the questions that follow. Jaws of the Water ACT TWO At rise we see DAD, TINA, and MARK rushing in and out of the living room. Each enters carrying important items—such as sleeping bags, rain gear, and ...
Monday, March 17, 2014 at 7:04pm

language arts
Need to confirm if the verbs in the sentences are physical or mental actions: 1. However he won only 2 medals --Physical 2. Spitz also teamed with three other Americans in 3 relay races - Physical 3. In total, Spitz won s7 gold medals in a single Olympics---physical 4. That ...
Monday, March 17, 2014 at 6:56pm

Math
Becca wants to make a giant cherry pie to try to break the world record. If she succeeds in making a pie with a 20 foot diameter, what will be the total distance around the pie?
Sunday, March 16, 2014 at 11:20pm

art appreciation
Choose 3 works of art from 3 artists from the Baroque period through the Postmodern era. Your 3 works of art should come from the time periods or art movements covered in the readings from Unit 4 and Unit 5. This assignment will have 6 Sections (A–F). Section A contains ...
Sunday, March 16, 2014 at 6:45pm

Economics
THE SOUTH AFRICAN GOVERNMENT IS NOT PROVIDING ENOUGH WELFARE OR SUBSIDIES TO THE POOR AND UNDERPRIVILEDGED. 1.What are welfare payments or consumer subsidies? 2.What is the South African government providing and to whom? 3.What are the cost and consequences of providing the ...
Sunday, March 16, 2014 at 9:20am

English
"You should just go somewhere. You ruined our relationship, and I don't want to talk to you anymore," Bertha said to Mitchell as he begged her for forgiveness, "But, Bertha, you are the best girl in the world. You make my dreams come true." Bertha ...
Saturday, March 15, 2014 at 8:16pm

English
"You should just go somewhere. You ruined our relationship, and I don't want to talk to you anymore," Bertha said to Mitchell as he begged her for forgiveness, "But, Bertha, you are the best girl in the world. You make my dreams come true." Bertha ...
Saturday, March 15, 2014 at 8:01pm

Science
How does adaptation explain the patterns of distribution of plant and animal species in the world? My answer is: If you were in the rain forest, the plants on the forest floor will die because there's tall trees blocking the sunlight. The trees adapt and grow larger.
Saturday, March 15, 2014 at 6:34pm

World Geography
OPEC was formed in 1960 in order to
Saturday, March 15, 2014 at 12:58am

Science
1. Which of the following can be expected to occur as climate change continues on Earth? (1 point) decreased melting of sea ice decreased migration of pests and pathogens increased freshwater sources increased coastal flooding* 2. Which piece of children’s’ ...
Friday, March 14, 2014 at 10:35pm

Social studies
Four major candidates ran in the 1824 election, all under the "Democratic-Republican" name. One of the candidates, Andrew Jackson, was already famous. In the 1780s, he earned the right to practice law and served in various offices of the state government, including ...
Friday, March 14, 2014 at 1:20pm

social studies(updated answers)
2.B 3.C 2. How did global trade most contribute to the colonization of south america? A. competition over shipping lanes B. need for raw materials to make goods C. desire for new trading partners D. resistance to government control of commerce 3. what impact has colonial ...
Friday, March 14, 2014 at 1:08pm

History 12
What does lenin have to do with Tsarism, World War 1, March revolution and the provisional government, November Revolution, the civil war, War Communism, national Economic Policy, Trotsky, Stalin, and the Comintern?
Friday, March 14, 2014 at 12:04pm

social studies(updated answers)
2.C 3.D 4.A 2. How did global trade most contribute to the colonization of south america? A. competition over shipping lanes B. need for raw materials to make goods C. desire for new trading partners D. resistance to government control of commerce 3. what impact has colonial ...
Friday, March 14, 2014 at 12:01pm

Economics
The South African government is not providing enough welfare of subsidies to the poor and underpriviledged. -What are welfare payments or consumer subsidies? -What is the South African govornment providing and to whom? -What are the costs and consequences of providing the ...
Friday, March 14, 2014 at 11:53am

please check(Social studies)
1.A 2.A 3.B 4.D 5.C 1. Which circumstance had the most direct impact on european colonization of caribbean south america A. The slave trade in africa B. the fur trade in europe C. piracy in the caribbean sea D. rumors of gold in EL Dorado 2. How did global trade most ...
Friday, March 14, 2014 at 11:07am

World History
What two forms of Christians were found in Europe in 1,000?
Thursday, March 13, 2014 at 8:32pm

Social studies check answers ***damon***
please check these answers 1.A 2.C 1. where would you most likely find south americas largest cities? A. Mountains B. rain forests C. coastlines D.deserts 2. how did human migration most contribute to ethnic diversity in south america today? A. people came to south america ...
Thursday, March 13, 2014 at 4:50pm

please check(Social studies)
can anyone explain the advantages and disadvantages for interdependence ANSWER:It is your ideology which makes things good or bad?Good and bad will go along each other and can not be separated because nothing is absolute in this world.Unless you realize your self every body ...
Thursday, March 13, 2014 at 4:03pm

Check my social studies(PLEASE)
1.D 2.D 3.C 4.A 5.C 6.A 7.B 8.B 9.D 10.A 1. Which natural diasaster poses the most common challenge to central america and caribbean? A. tornadoes B. hurricanes C. floods D. drought 2. Corn cultivations alow the maya civilization to become powerful by A. developing a calendar ...
Thursday, March 13, 2014 at 11:20am

ENG 122
When using the BEAM style of evaluation, which of the following is UNLIKELY to occur? (Points : 1) Writers will probably meet all research needs. Writers will need multiple examples of all four kinds of sources. Any single source will probably feature more than one of the BEAM...
Thursday, March 13, 2014 at 9:39am

world history
Its about 1569 map Of the World Compare a modern Mercator Projection of eastern North America with Mercator's map. How are the two maps different? How are they similar?
Wednesday, March 12, 2014 at 5:46pm

science(check answers)
i dont think the answer could be A. so i pick B. One reason people around the world use coal as an energy source is: A. It is nonrenewable. B. it can be found many places C. it is a fossil fuel D. it cannot be used up
Tuesday, March 11, 2014 at 11:01pm

science(check answers)
1.D One reason people around the world use coal as an energy source is: A. It is nonrenewable. B. it can be found many places C. it is a fossil fuel D. it cannot be used up
Tuesday, March 11, 2014 at 10:57pm

science(check answers)
1. A 2. C 3. A 4. D 1. Coal, oil, and natural gas are inexpensive sources of fuel which do not cause pollution when used. A. true B. false 2. One reason people around the world use coal as an energy source is: A. It is nonrenewable. B. it can be found many places C. it is a ...
Tuesday, March 11, 2014 at 10:44pm

U.S. History
TRUE OR FALSE (The First World War) 1. Until 1915, most Americans thought of the war as a European conflict that would have little effect in the United States. 2. Big Berthas were massive ships used to transport German troops. 3. The Treaty of Versailles demanded that Russia ...
Tuesday, March 11, 2014 at 5:38pm

Math
Mr.Ferris discovered in his 2013 copy of the world records book that the worlds largest pizza measured 5.83 feet in diameter. A regular pizza measures 0.6 feet in diameter. How much greater is the area of the larger rice cake?
Sunday, March 9, 2014 at 10:54am

Child Care
Please help me, I need to make a Lesson Plan on diversity, for Pre-k, I choose a story book, of children from different parts of the world, each going to and learning in school or on the outside. The goal should show differences but also its similarities. I need a learning ...
Sunday, March 9, 2014 at 4:10am

Algebra ll
y = 3t I need to write a real world situation that can be modeled by that equation, but i have no idea, i need help...
Saturday, March 8, 2014 at 2:01pm

History
What role in the world did bismark envisagen for the new germany after 1871?
Thursday, March 6, 2014 at 11:21pm

World Geography
Imagine you are an elected official with the responsibility of drafting legislation designed to protect our environment. What items will you include in your bill? Who will be responsible for the bill's implementation? Its enforcement? Your response should be 200 words in ...
Thursday, March 6, 2014 at 10:29pm

Computer Tech
I am doing a powerpoint/photoshop project in my computer tech class about a singer that has recently become famous in the world of music. The artist I am researching is Ariana Grande. When I was looking for her albums I found two: Daydreamin' and Yours Truly. Some websites...
Thursday, March 6, 2014 at 8:59pm

English
What reasons relating to 1984 means the the reality tv show World's stricktest Parents should be banned.
Thursday, March 6, 2014 at 7:06pm

Cyber Community Citizenship
1. How do cyber communities differ from communities in the real world with regard to behavior? •It can be more difficult to identify inappropriate behavior in a cyber community. ****** •They are not different in any important ways •People behave more ...
Thursday, March 6, 2014 at 2:29pm

English III
Neat People vs. Sloppy People By Suzanne Britt I’ve finally figured out the difference between neat people and sloppy people. The distinction is, as always, moral. Neat people are lazier and meaner than sloppy people. Sloppy people, you see, are not really sloppy. Their ...
Wednesday, March 5, 2014 at 12:36pm

Civics
Why does the U.S. want to promote democracy around the world?
Wednesday, March 5, 2014 at 7:40am

Pages: <<Prev | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | Next>>

Post a New Question | Current Questions

Homework Help: Social Studies

Search
Members