Tuesday
September 1, 2015

Homework Help: Social Studies: World Issues

Recent Homework Questions About World Issues

world geography
What impact did the dissolution of the Union of Soviet Socialist Republics have?
Thursday, March 20, 2014 by Anonymous

Math help understand
Have world problem and I don't get it please explain step by step simplify and show me as many ways as possible cause one might be easier than other !! A bicycle travels at constant speed of 15km/hr. Bus starts 195km behind bicycle and catches up to bicycle in 3 hrs. What...
Thursday, March 20, 2014 by Annie

Algebra ll
Help please, I don't understand how to do this... Give an example of an arithmetic sequence that is found in the real world. Find the common difference and write a recursive and iterative rule for the sequence. Use one of the rules to find another term of the sequence. ...
Wednesday, March 19, 2014 by Me and I

human resources
ABC science, concerned about higher and higher health care costs has decided to implement the following changes in their employment relationships with ABC employees: 1. Employees must stop using tobacco products and the company will immediately prohibit on site use of tobacco ...
Monday, March 17, 2014 by studious

help ms sue lang arts
For Questions 1–6, read the play excerpt below and answer the questions that follow. Jaws of the Water ACT TWO At rise we see DAD, TINA, and MARK rushing in and out of the living room. Each enters carrying important items—such as sleeping bags, rain gear, and ...
Monday, March 17, 2014 by josh

language arts
Need to confirm if the verbs in the sentences are physical or mental actions: 1. However he won only 2 medals --Physical 2. Spitz also teamed with three other Americans in 3 relay races - Physical 3. In total, Spitz won s7 gold medals in a single Olympics---physical 4. That ...
Monday, March 17, 2014 by cee

Math
Becca wants to make a giant cherry pie to try to break the world record. If she succeeds in making a pie with a 20 foot diameter, what will be the total distance around the pie?
Sunday, March 16, 2014 by Jose

art appreciation
Choose 3 works of art from 3 artists from the Baroque period through the Postmodern era. Your 3 works of art should come from the time periods or art movements covered in the readings from Unit 4 and Unit 5. This assignment will have 6 Sections (A–F). Section A contains ...
Sunday, March 16, 2014 by jor-rell

Economics
THE SOUTH AFRICAN GOVERNMENT IS NOT PROVIDING ENOUGH WELFARE OR SUBSIDIES TO THE POOR AND UNDERPRIVILEDGED. 1.What are welfare payments or consumer subsidies? 2.What is the South African government providing and to whom? 3.What are the cost and consequences of providing the ...
Sunday, March 16, 2014 by Penwell

English
"You should just go somewhere. You ruined our relationship, and I don't want to talk to you anymore," Bertha said to Mitchell as he begged her for forgiveness, "But, Bertha, you are the best girl in the world. You make my dreams come true." Bertha ...
Saturday, March 15, 2014 by Sue

English
"You should just go somewhere. You ruined our relationship, and I don't want to talk to you anymore," Bertha said to Mitchell as he begged her for forgiveness, "But, Bertha, you are the best girl in the world. You make my dreams come true." Bertha ...
Saturday, March 15, 2014 by Anonymous

Science
How does adaptation explain the patterns of distribution of plant and animal species in the world? My answer is: If you were in the rain forest, the plants on the forest floor will die because there's tall trees blocking the sunlight. The trees adapt and grow larger.
Saturday, March 15, 2014 by Anonymous

World Geography
OPEC was formed in 1960 in order to
Saturday, March 15, 2014 by Kathy

Science
1. Which of the following can be expected to occur as climate change continues on Earth? (1 point) decreased melting of sea ice decreased migration of pests and pathogens increased freshwater sources increased coastal flooding* 2. Which piece of children’s’ ...
Friday, March 14, 2014 by Anonymous

Social studies
Four major candidates ran in the 1824 election, all under the "Democratic-Republican" name. One of the candidates, Andrew Jackson, was already famous. In the 1780s, he earned the right to practice law and served in various offices of the state government, including ...
Friday, March 14, 2014 by Jessie

social studies(updated answers)
2.B 3.C 2. How did global trade most contribute to the colonization of south america? A. competition over shipping lanes B. need for raw materials to make goods C. desire for new trading partners D. resistance to government control of commerce 3. what impact has colonial ...
Friday, March 14, 2014 by bonn

History 12
What does lenin have to do with Tsarism, World War 1, March revolution and the provisional government, November Revolution, the civil war, War Communism, national Economic Policy, Trotsky, Stalin, and the Comintern?
Friday, March 14, 2014 by Crystal

social studies(updated answers)
2.C 3.D 4.A 2. How did global trade most contribute to the colonization of south america? A. competition over shipping lanes B. need for raw materials to make goods C. desire for new trading partners D. resistance to government control of commerce 3. what impact has colonial ...
Friday, March 14, 2014 by bonn

Economics
The South African government is not providing enough welfare of subsidies to the poor and underpriviledged. -What are welfare payments or consumer subsidies? -What is the South African govornment providing and to whom? -What are the costs and consequences of providing the ...
Friday, March 14, 2014 by Sphesihle Mthethwa

please check(Social studies)
1.A 2.A 3.B 4.D 5.C 1. Which circumstance had the most direct impact on european colonization of caribbean south america A. The slave trade in africa B. the fur trade in europe C. piracy in the caribbean sea D. rumors of gold in EL Dorado 2. How did global trade most ...
Friday, March 14, 2014 by bonn

World History
What two forms of Christians were found in Europe in 1,000?
Thursday, March 13, 2014 by Ibrahim Barrie

Social studies check answers ***damon***
please check these answers 1.A 2.C 1. where would you most likely find south americas largest cities? A. Mountains B. rain forests C. coastlines D.deserts 2. how did human migration most contribute to ethnic diversity in south america today? A. people came to south america ...
Thursday, March 13, 2014 by dalia

please check(Social studies)
can anyone explain the advantages and disadvantages for interdependence ANSWER:It is your ideology which makes things good or bad?Good and bad will go along each other and can not be separated because nothing is absolute in this world.Unless you realize your self every body ...
Thursday, March 13, 2014 by dalia

Check my social studies(PLEASE)
1.D 2.D 3.C 4.A 5.C 6.A 7.B 8.B 9.D 10.A 1. Which natural diasaster poses the most common challenge to central america and caribbean? A. tornadoes B. hurricanes C. floods D. drought 2. Corn cultivations alow the maya civilization to become powerful by A. developing a calendar ...
Thursday, March 13, 2014 by dalia

ENG 122
When using the BEAM style of evaluation, which of the following is UNLIKELY to occur? (Points : 1) Writers will probably meet all research needs. Writers will need multiple examples of all four kinds of sources. Any single source will probably feature more than one of the BEAM...
Thursday, March 13, 2014 by sabrina

world history
Its about 1569 map Of the World Compare a modern Mercator Projection of eastern North America with Mercator's map. How are the two maps different? How are they similar?
Wednesday, March 12, 2014 by Cat

science(check answers)
i dont think the answer could be A. so i pick B. One reason people around the world use coal as an energy source is: A. It is nonrenewable. B. it can be found many places C. it is a fossil fuel D. it cannot be used up
Tuesday, March 11, 2014 by matt

science(check answers)
1.D One reason people around the world use coal as an energy source is: A. It is nonrenewable. B. it can be found many places C. it is a fossil fuel D. it cannot be used up
Tuesday, March 11, 2014 by matt

science(check answers)
1. A 2. C 3. A 4. D 1. Coal, oil, and natural gas are inexpensive sources of fuel which do not cause pollution when used. A. true B. false 2. One reason people around the world use coal as an energy source is: A. It is nonrenewable. B. it can be found many places C. it is a ...
Tuesday, March 11, 2014 by matt

U.S. History
TRUE OR FALSE (The First World War) 1. Until 1915, most Americans thought of the war as a European conflict that would have little effect in the United States. 2. Big Berthas were massive ships used to transport German troops. 3. The Treaty of Versailles demanded that Russia ...
Tuesday, March 11, 2014 by Anonymous

Math
Mr.Ferris discovered in his 2013 copy of the world records book that the worlds largest pizza measured 5.83 feet in diameter. A regular pizza measures 0.6 feet in diameter. How much greater is the area of the larger rice cake?
Sunday, March 9, 2014 by Erin

Child Care
Please help me, I need to make a Lesson Plan on diversity, for Pre-k, I choose a story book, of children from different parts of the world, each going to and learning in school or on the outside. The goal should show differences but also its similarities. I need a learning ...
Sunday, March 9, 2014 by Valerie

Algebra ll
y = 3t I need to write a real world situation that can be modeled by that equation, but i have no idea, i need help...
Saturday, March 8, 2014 by Me

History
What role in the world did bismark envisagen for the new germany after 1871?
Thursday, March 6, 2014 by Helena

World Geography
Imagine you are an elected official with the responsibility of drafting legislation designed to protect our environment. What items will you include in your bill? Who will be responsible for the bill's implementation? Its enforcement? Your response should be 200 words in ...
Thursday, March 6, 2014 by Sarah

Computer Tech
I am doing a powerpoint/photoshop project in my computer tech class about a singer that has recently become famous in the world of music. The artist I am researching is Ariana Grande. When I was looking for her albums I found two: Daydreamin' and Yours Truly. Some websites...
Thursday, March 6, 2014 by Jane

English
What reasons relating to 1984 means the the reality tv show World's stricktest Parents should be banned.
Thursday, March 6, 2014 by Linda

Cyber Community Citizenship
1. How do cyber communities differ from communities in the real world with regard to behavior? •It can be more difficult to identify inappropriate behavior in a cyber community. ****** •They are not different in any important ways •People behave more ...
Thursday, March 6, 2014 by Mindy

English III
Neat People vs. Sloppy People By Suzanne Britt I’ve finally figured out the difference between neat people and sloppy people. The distinction is, as always, moral. Neat people are lazier and meaner than sloppy people. Sloppy people, you see, are not really sloppy. Their ...
Wednesday, March 5, 2014 by TyVaughn

Civics
Why does the U.S. want to promote democracy around the world?
Wednesday, March 5, 2014 by Anonymous

AED
I am a little confused on how I go about writing these? Go to the National Access Network website and review the educational funding issues for South Dakota. Try to find information about the affect of school choice options on educational funding. From DQ 1, describe how ...
Tuesday, March 4, 2014 by Jamie

AP World History
1.How did the Atlantic Revolutions influence the development of new states and ideologies? 2. Compare the challenges to the 18th century Muslim world and the causes of the Atlantic Revolutions?
Tuesday, March 4, 2014 by Linda

Science
Which statement best summarizes the world’s reaction to stratospheric ozone depletion discussed in Chapter 7.4 of your text?
Tuesday, March 4, 2014 by 100 %

World History
1.How did modern states emerge? 2.What challenges confronted the centralization of Muslim states during the 18th century? 3.How did the different Muslim states respond to these challenges? If you can at least tell me where to find it that would be great.
Tuesday, March 4, 2014 by Linda

Alegbra 1
Explain why any two regular n-sided polygons would be considered to be similar and how knowing this information could help in solving real-world problems.
Monday, March 3, 2014 by HELP

Algebra 1
Explain why any two regular n-sided polygons would be considered to be similar and how knowing this information could help in solving real-world problems.
Monday, March 3, 2014 by Zoey

world history 2
ok next Canal question. Who built the Erie Canal why and with what technology?
Monday, March 3, 2014 by Hannah

world history
who built the suez canal why was it built and what technology was used?
Monday, March 3, 2014 by Hannah

English
Using semicolons Colleen is a clever teacher;she is also an inspiring one. Her lectures are interesting; they are full of information. She has a college degree in history; world history is her specialty. She begins her classes by answering questions; she ends them by asking ...
Monday, March 3, 2014 by Anonymous

College Cultural Geography
Can someone explain what this paragraph is talking about? I do not understand it. "But Western universalism, again, has two faces: it also promotes the principles of liberty and equality throughout the world. It is not possible to proclaim global human rights, on the one ...
Sunday, March 2, 2014 by Ann

world issues
A woman goes out running. She first travels 5.2km north. She then turns and travels 3.6km west. Finally, she turns If a bird were to start out from the origin (where the woman starts) and fly directly (in a straight line) to her final location, what distance d would the bird ...
Sunday, March 2, 2014 by Anonymous

History
Which statements about the African slave trade of the 1500s are accurate? Choose all answers that are correct. A. The transatlantic slave trade began when merchants from France bought slaves from the king of Songhai. B. The slave trade began to grow rapidly when the Portuguese...
Friday, February 28, 2014 by BlackTears_Emo

English- ms sue
Please check answers! From the words below, supply the words needed to complete the sentences. Gullible, callous, perfidy, gruff, haphazard, peripheral, succinct. A. While some people thought joe had been GULLIBLE to fall for that old trick, others labeled jacks treatment of ...
Friday, February 28, 2014 by Anonymous

Current World History
1. Why has there been weeks of protesting in Kiev, Ukraine? 2. What happened with the president of Ukraine, and why? Please and thank you in advance for any help given!
Friday, February 28, 2014 by Alex

english
16. In the beginning, modernist writers were mainly reacting to the (1 point) a)horrors of slavery. b)violence of World War I. c)unequal treatment of women. d)effects of industrialism on nature.
Thursday, February 27, 2014 by anonymous

History
In January 1917, President Wilson outlined a "new world order" in which: a. freedom of the seas should be reevaluated as a vital American policy. b. the League of Nations should be replaced by the United Nations. c. self-determination would be the foundation of ...
Thursday, February 27, 2014 by Kayla

social studies
1.Which word best describes modern life for japanese teenagers such as Asuka? A. relaxed B. crowded C. isolated D. traditional 2. Tropical storms often hit Japan during the ________. summer winter spring fall 3. Which of Japan's islands has the largest level area? Hokkaido...
Thursday, February 27, 2014 by Anonymous

Philosophy( Please Help Me))
Hi, can someone please tell me whether or not I have choose the correct answer for these three questions. 1. According to Gilligan, which of the following best describes male thinking? a. Males adopt a personal way of relating to moral issues. b. Males adopt an abstract way of...
Thursday, February 27, 2014 by Tim

Englilsh
Identify each preposition and each prepositional phrase. 1. The first street railway in the world was built in New York in 1832. preposition is in/ prepositional phrase is in New York in 1832. 2. The inventor of the telephone was born in Scotland. preposition is of/ ...
Thursday, February 27, 2014 by Anonymous

Maths
If a plane travels halfway round the world at an altitude of 11300m, what extra distance in km, will it fly compared with the distance measured at the surface of the Earth? The radius of the earth is approximately 6400km
Thursday, February 27, 2014 by Anonymous

health
Where in the world have there been polio outbreaks in the last year?
Wednesday, February 26, 2014 by Anonymous

world geography/geography
The forests of the Pacific Northwest are just one of the many different ______________ in the United States where many people work in the same industry. A. elevation regions<<<< B. political regions (C. climate regions)< got this one wrong D. economic regions
Tuesday, February 25, 2014 by Chelsea

history
Which of the following is true of the Industrial Workers of the World (I.W.W.)? A. It was founded in Russia. B. It made business leaders create new methods to deal with labor issues. C. It had very little influence over the labor movement. [D. It was devoted to organizing ...
Tuesday, February 25, 2014 by Kelly

social studies
In 1846, the population of San Francisco, California, was only 200. By 1852, the city's population was 36,000. Which contributed the most to San Francisco's population change? (5 points) The Gold Rush The Mexican-American War The Monroe Doctrine The Trail of Tears 2. ...
Tuesday, February 25, 2014 by Jenna

help i have no idea!!!!!!
No one is useless in this world ... who lightens the burden of it for any one else
Tuesday, February 25, 2014 by idk

english
1.Virtual reality systems can be used to train pilots, doctors, and engineers. These systems are seen most often in video games. 2. a head-mounted display is made of a headset with a screen for each eye. the display connects to a computer. 3. a tracking device senses the eye ...
Tuesday, February 25, 2014 by john

grammar
I need to combine the following sentence pair. First, reduce the second sentence to a participial or n absolute phrase, changing the form of the verb if necessary. Then, insert the phrase into the first sentence. Be sure to place a participial phrase next to the noun or ...
Tuesday, February 25, 2014 by Dale

world geography
The entire region of Northern Africa and Southwest Asia is dominated by A. climates in which the evaporation exceeds precipitation. B. desert climates. C. climates in which rainfall is either abundant or all but entirely absent. D. steppe climates. All the articles an other ...
Monday, February 24, 2014 by mariy

world geography
2. What was Mustafa Ataturk's contribution to modern Turkey? A.He began the process of turning Turkey into a modernized, secular state. B. He was instrumental in policy changes that gave Turkey membership in NATO. C. He breathed new vitality into Turkish culture through ...
Monday, February 24, 2014 by mariy

history
1. What was described as the ' hardest work " slaves did ? ( 1point ) A. work in the rice fields B . Work in the tobacco fields C. Work in the lumber business D. Work loading and unloading ships in port 2. which of the follow best describes the social class of a small...
Sunday, February 23, 2014 by lovey

social studies
In 1846, the population of San Francisco, California, was only 200. By 1852, the city's population was 36,000. Which contributed the most to San Francisco's population change?  (5 points) The Gold Rush The Mexican-American War The Monroe Doctrine The Trail ...
Sunday, February 23, 2014 by Christian

world history
what were some similarities in the responses of the Chinese and Japanese to European invasion in the 19th century?
Sunday, February 23, 2014 by Anonymous

U.S History - need help to check my answer!!!
Document D: If slavery be wrong, it is justified by the example of all the world. He cited the case of Greece, Rome and other ancient states; the sanction given by France, England, Holland, and other modern states. In all ages, one half of mankind have been slaves. If the ...
Sunday, February 23, 2014 by Cassidy

Math
the formula R= -0.75t +3.85 can be used to predict the world record in the 1500 meter run, t years after 1930. Determine an inequality that identifies the years in which the world record will be less than 2.8 minutes.
Saturday, February 22, 2014 by Mervat

U.S. History
1. Explain how the United States contributed to the Allied war effort during World War I. 2. Discuss the role America played in determining the outcome of the conflict.
Saturday, February 22, 2014 by Anonymous

U.S. History
1. Explain how the United States contributed to the Allied war effort during World War I. 2. Discuss the role America played in determining the outcome of the conflict.
Saturday, February 22, 2014 by Anonymous

world geography
How has Italy’s economy changed since 1950
Friday, February 21, 2014 by michael

World history 201
After years of extensive study, scholars have concluded that the olmecs of southern Mexico originally emigrated from Africa. True or False
Friday, February 21, 2014 by Anonymous

Social studies
I have tried to answer these im just not sure help plz. 1. Which word best describes modern life for Japanese teenagers such as Asuka? relaxed crowded isolated traditional 2. Tropical storms often hit Japan during the ________. summer winter spring fall 3. Which of Japan's...
Friday, February 21, 2014 by Jessica

English
Lord of the flies questions 1-7 Although it appears that Ralph and jack would become good friends strain is being placed on their friendship. The boys seem to be from two different world, "There was the brilliant world of hunting, tactics, fierce exhilaration, skill: and ...
Wednesday, February 19, 2014 by Aly

Business Math
Rainfall for May in Fiji averages 9" according to World Travel Guide. This year it rained 5% less. How many inches did it rain this year?
Wednesday, February 19, 2014 by Mandy

SCIENCE HELP ASAP! :)
1. Which statement best explains why the Louisiana Purchase of 1803 was important to the development of the United States? It created new taxes on imported goods. It resulted in immigration from France to the United States. It doubled the size of the country. It encouraged ...
Wednesday, February 19, 2014 by Like_A_Boss

TN History
how well did Tennessee deal with the four issues of Reconstruction; the status of its former Confederates, the restoration of the state government, economic reconstruction, and the status of former slaves? (Just one sentence would help me a lot... i know a lot of info but not ...
Tuesday, February 18, 2014 by Katie

science
Tom is marking the locations of active volcanoes on a world map.Explain how the locations of the volcanoes are related to earths plates.
Tuesday, February 18, 2014 by victoria

history
1. What was described as the ' hardest work " slaves did ? ( 1point ) A. work in the rice fields B . Work in the tobacco fields C. Work in the lumber business D. Work loading and unloading ships in port 2. which of the follow best describes the social class of a small...
Tuesday, February 18, 2014 by crazygood

Algebra 1
Julie subscribes to a sports magazine and a fashion magazine. She received 24 issues this year. The number of fashion issues is 6 less than twice the number of sports issues. Define the variables, and write a system of equations to find the number of issues of each magazine.
Monday, February 17, 2014 by Gabbi

English- Poetry
Please help... In this unit, you read William Wordsworth's poems "Lines Composed a few miles above tintern abbey," "The World is Too MUch with Us," and "I Wandered Lonely as a Cloud." How are these poems representative of the Romantic Period?
Monday, February 17, 2014 by Kierra

world civilizations
What contributions did the Egyptian made to literature
Monday, February 17, 2014 by Joe

history
With the growth of Spanish colonies in the New World, _______ and _______ merchants became important players in the Atlantic slave trade. i was thinking chinese and british, but also portugese. i am very confused... please help
Monday, February 17, 2014 by Victoria

Ethics
1. If you were to argue that although a person with an IQ of 60 cannot be a world-renowned physicist, she or he still has the freedom to choose within limits of what is physically, psychologically, and socially possible, you would be presenting which of the following positions...
Monday, February 17, 2014 by Any

world history
Which technologies have been pivotal in the development of the Information Age? To what extent did the industrial revolution create the foundation for modern technologies?
Monday, February 17, 2014 by Amber

precal
The Singapore Flyer, currently the world's largest Ferris wheel, completes one rotation every 37 minutes. Measuring 150m in diameter, the Flyer is set atop a terminal building, with a total height of 165 m from the ground to the top of the wheel. When viewed from Marina ...
Friday, February 14, 2014 by Anonymous

English Speech Paper (can some1 revise it)PLZ&TY
Gun Control I do not understand why people believe gun control actually works or why we need it. Guns, like other weapons, though more deadly and possibly more convenient to use, are still inanimate objects and are not the cause of violence or killings. Gun control is not ...
Friday, February 14, 2014 by dark1

geography
1-20 can you please check my answers marked with *** which of the following were the main proponents of NAFTA? a. labor unions b. human rights groups c. environmentalists ***d. large corporations in the 1950s 40 percent of the u.s workforce was engaged in manufacturing by the ...
Friday, February 14, 2014 by cali

S.S Check my answers
1.What Canadian landform covers about half of the country? the Canadian Shield 2.The four major kinds of natural vegetation in the United States and Canada are tundra, grassland, desert scrub, and Forest 3.Why is mining important to the economy of the United States? Industries...
Friday, February 14, 2014 by Anonymous

Statistics
An IQ test is designed so that the mean is 100 and the standard deviation is 19 for the population of normal adults. Find the sample size necessary to estimate the mean IQ score of statistics students such that it can be said with 95% confidence that the sample mean is within ...
Wednesday, February 12, 2014 by Stephanie

statisticts for managers
What results in your departments seem to be correlated or related to other activities? How could you verify this? Create a null and alternate hypothesis for one of these issues. What are the managerial implications of a correlation between these variables?
Wednesday, February 12, 2014 by Anonymous

history
What was Napoleon Bonaparte's impact on Europe and on the world? I would say that it contributed to the rise of democracy, even though Napoleon ruled as a dictator.
Wednesday, February 12, 2014 by maya

world history
how did colonies show disapproval with imperialism?
Tuesday, February 11, 2014 by Anonymous

Physics
In Larry Niven's science-fiction novel Ringworld, a rigid ring of material rotates about a star. The inhabitants of this ring world live on the starlit inner surface of the ring (where it is always noon). The tangential speed of the ring is 1.25x10^6 m/s, its radius is 1....
Tuesday, February 11, 2014 by Anonymous

  1. Pages:
  2. <<Prev
  3. 4
  4. 5
  5. 6
  6. 7
  7. 8
  8. 9
  9. 10
  10. 11
  11. 12
  12. 13
  13. 14
  14. 15
  15. 16
  16. 17
  17. 18
  18. Next>>

Homework Help: Social Studies

Members