Wednesday
July 30, 2014

Homework Help: Social Studies: World History

Recent Homework Questions About World History

Post a New Question | Current Questions

history
How did the telegraph change people's lives..
Monday, March 17, 2014 at 8:46pm

help ms sue lang arts
For Questions 1–6, read the play excerpt below and answer the questions that follow. Jaws of the Water ACT TWO At rise we see DAD, TINA, and MARK rushing in and out of the living room. Each enters carrying important items—such as sleeping bags, rain gear, and ...
Monday, March 17, 2014 at 7:04pm

language arts
Need to confirm if the verbs in the sentences are physical or mental actions: 1. However he won only 2 medals --Physical 2. Spitz also teamed with three other Americans in 3 relay races - Physical 3. In total, Spitz won s7 gold medals in a single Olympics---physical 4. That ...
Monday, March 17, 2014 at 6:56pm

History
I need help on a few questions.. Full sentences would be nice. 1. When was Rupert's Land given to Prince Rupert? 2.What areas of land does Rupert's land cover? 3.What is called Rupert's Land now?
Monday, March 17, 2014 at 5:19pm

2 LA questions pls help!!!
1. Which words clue the reader about the compare-and-contrast organization in the opening paragraph of "The Next Big Thing"? (1 point) "pros and cons" "for example" "what it led to" 2. Which of the following notes in the section titled &...
Monday, March 17, 2014 at 4:52pm

Math
Becca wants to make a giant cherry pie to try to break the world record. If she succeeds in making a pie with a 20 foot diameter, what will be the total distance around the pie?
Sunday, March 16, 2014 at 11:20pm

art appreciation
Choose 3 works of art from 3 artists from the Baroque period through the Postmodern era. Your 3 works of art should come from the time periods or art movements covered in the readings from Unit 4 and Unit 5. This assignment will have 6 Sections (A–F). Section A contains ...
Sunday, March 16, 2014 at 6:45pm

English
"You should just go somewhere. You ruined our relationship, and I don't want to talk to you anymore," Bertha said to Mitchell as he begged her for forgiveness, "But, Bertha, you are the best girl in the world. You make my dreams come true." Bertha ...
Saturday, March 15, 2014 at 8:16pm

English
"You should just go somewhere. You ruined our relationship, and I don't want to talk to you anymore," Bertha said to Mitchell as he begged her for forgiveness, "But, Bertha, you are the best girl in the world. You make my dreams come true." Bertha ...
Saturday, March 15, 2014 at 8:01pm

Science
How does adaptation explain the patterns of distribution of plant and animal species in the world? My answer is: If you were in the rain forest, the plants on the forest floor will die because there's tall trees blocking the sunlight. The trees adapt and grow larger.
Saturday, March 15, 2014 at 6:34pm

World Geography
OPEC was formed in 1960 in order to
Saturday, March 15, 2014 at 12:58am

American History
__ and ___ first attracted settlers to the West. I know cheap land and gold were factors but I don't know what were the first things were
Saturday, March 15, 2014 at 12:08am

Science
1. Which of the following can be expected to occur as climate change continues on Earth? (1 point) decreased melting of sea ice decreased migration of pests and pathogens increased freshwater sources increased coastal flooding* 2. Which piece of children’s’ ...
Friday, March 14, 2014 at 10:35pm

College History
How do I find the answer to the question below? Salonica is today a provincial city in a small country. For centuries it was the second city of a major empire. Little or nothing is now left of that heritage. What is it about the past of this city, however, that can provide ...
Friday, March 14, 2014 at 8:23pm

Art help plz
1. This American monument was inspired by Ramses’ Abu Simbel. (1 point) Washington Monument Mount Rushmore Statue of Liberty Lincoln Monument 2. Ramses’ first temple at Abu Simbel intended to send this message. (1 point) a message of celebration and joy a message of ...
Friday, March 14, 2014 at 3:20pm

history
"Such is the Old Town of Manchester, and on re-reading my description, I am forced to admit that instead of being exaggerated, it is far from black enough to convey a true impression of the filth, ruin, and uninhabitableness, the defiance of all considerations of ...
Friday, March 14, 2014 at 2:19pm

Social studies
Four major candidates ran in the 1824 election, all under the "Democratic-Republican" name. One of the candidates, Andrew Jackson, was already famous. In the 1780s, he earned the right to practice law and served in various offices of the state government, including ...
Friday, March 14, 2014 at 1:20pm

social studies(updated answers)
2.B 3.C 2. How did global trade most contribute to the colonization of south america? A. competition over shipping lanes B. need for raw materials to make goods C. desire for new trading partners D. resistance to government control of commerce 3. what impact has colonial ...
Friday, March 14, 2014 at 1:08pm

History 12
What does lenin have to do with Tsarism, World War 1, March revolution and the provisional government, November Revolution, the civil war, War Communism, national Economic Policy, Trotsky, Stalin, and the Comintern?
Friday, March 14, 2014 at 12:04pm

social studies(updated answers)
2.C 3.D 4.A 2. How did global trade most contribute to the colonization of south america? A. competition over shipping lanes B. need for raw materials to make goods C. desire for new trading partners D. resistance to government control of commerce 3. what impact has colonial ...
Friday, March 14, 2014 at 12:01pm

please check(Social studies)
1.A 2.A 3.B 4.D 5.C 1. Which circumstance had the most direct impact on european colonization of caribbean south america A. The slave trade in africa B. the fur trade in europe C. piracy in the caribbean sea D. rumors of gold in EL Dorado 2. How did global trade most ...
Friday, March 14, 2014 at 11:07am

World History
What two forms of Christians were found in Europe in 1,000?
Thursday, March 13, 2014 at 8:32pm

Social studies check answers ***damon***
please check these answers 1.A 2.C 1. where would you most likely find south americas largest cities? A. Mountains B. rain forests C. coastlines D.deserts 2. how did human migration most contribute to ethnic diversity in south america today? A. people came to south america ...
Thursday, March 13, 2014 at 4:50pm

math
Joe puts 5 books in his backpack as he leaves for school. He has 2 math books, 1 science book, and 2 history books. What is the probability that he will grab his science book out of his backpack without looking? I think 1/5 Jacquie has 4 sweaters that go with her new jeans. ...
Thursday, March 13, 2014 at 4:29pm

MATH
Joe puts 5 books in his backpack as he leaves for school. He has 2 math books, 1 science book, and 2 history books. What is the probability that he will grab his science book out of his backpack without looking? I think 1/5 Jacquie has 4 sweaters that go with her new jeans. ...
Thursday, March 13, 2014 at 4:09pm

please check(Social studies)
can anyone explain the advantages and disadvantages for interdependence ANSWER:It is your ideology which makes things good or bad?Good and bad will go along each other and can not be separated because nothing is absolute in this world.Unless you realize your self every body ...
Thursday, March 13, 2014 at 4:03pm

History
Mark the statement if it describes Roman society during Julius Caesar’s time. A. Wealthy individuals owned and controlled most of the land. B. Few people were living in the cities. C. The government of Rome was corrupt. D. Civil war broke out. E. Romans were losing faith ...
Thursday, March 13, 2014 at 3:02pm

History--Correct 1 question please? :)
Which statement below best describes Cincinnatus and Julius Caesar? A. Both men put the welfare of the Roman Republic above their own personal success and both obeyed the Senate in time of crisis. B. Cincinnatus accepted the role of dictator in a crisis and then gave up his ...
Thursday, March 13, 2014 at 2:44pm

Check my social studies(PLEASE)
1.D 2.D 3.C 4.A 5.C 6.A 7.B 8.B 9.D 10.A 1. Which natural diasaster poses the most common challenge to central america and caribbean? A. tornadoes B. hurricanes C. floods D. drought 2. Corn cultivations alow the maya civilization to become powerful by A. developing a calendar ...
Thursday, March 13, 2014 at 11:20am

please check(Social studies)
please check my answers thanks 1.B 2.C 3.B 4.B 5.C and D 1.How did the haitian revolution impact the history of the united states? A.It brought the united states into a war with spain over cuba. B.France no longer had haiti,so Napeleon was willing to sell louisiana. C.Slave ...
Wednesday, March 12, 2014 at 8:04pm

Question
Mrs.sue Can you just give me the answer ive really had a hard day.and i dont expect you to take pittey i just really need the answer -_- How did the haitian revolution impact the history of the united states? A.It brought the united states into a war with spain over cuba. B....
Wednesday, March 12, 2014 at 7:56pm

Question
Hi i put a question that i wanted to know about down below How did the haitian revolution impact the history of the united states? A.It brought the united states into a war with spain over cuba. B.France no longer had haiti,so Napeleon was willing to sell louisiana. C.Slave ...
Wednesday, March 12, 2014 at 7:19pm

S.S
Hi i put a question that i wanted to know about down below How did the haitian revolution impact the history of the united states? A.It brought the united states into a war with spain over cuba. B.France no longer had haiti,so Napeleon was willing to sell louisiana. C.Slave ...
Wednesday, March 12, 2014 at 6:12pm

world history
Its about 1569 map Of the World Compare a modern Mercator Projection of eastern North America with Mercator's map. How are the two maps different? How are they similar?
Wednesday, March 12, 2014 at 5:46pm

History
How would be more accurate to describe how Islam spread through the Middle East, through military strength or from imperial command?
Wednesday, March 12, 2014 at 1:03pm

History Help!
What were the key aspects of Lyndon B. Johnson’s Great Society? *Can you please send me a link to find this information! thank you!!
Wednesday, March 12, 2014 at 11:58am

science(check answers)
i dont think the answer could be A. so i pick B. One reason people around the world use coal as an energy source is: A. It is nonrenewable. B. it can be found many places C. it is a fossil fuel D. it cannot be used up
Tuesday, March 11, 2014 at 11:01pm

science(check answers)
1.D One reason people around the world use coal as an energy source is: A. It is nonrenewable. B. it can be found many places C. it is a fossil fuel D. it cannot be used up
Tuesday, March 11, 2014 at 10:57pm

science(check answers)
1. A 2. C 3. A 4. D 1. Coal, oil, and natural gas are inexpensive sources of fuel which do not cause pollution when used. A. true B. false 2. One reason people around the world use coal as an energy source is: A. It is nonrenewable. B. it can be found many places C. it is a ...
Tuesday, March 11, 2014 at 10:44pm

U.S. History
TRUE OR FALSE (The First World War) 1. Until 1915, most Americans thought of the war as a European conflict that would have little effect in the United States. 2. Big Berthas were massive ships used to transport German troops. 3. The Treaty of Versailles demanded that Russia ...
Tuesday, March 11, 2014 at 5:38pm

US History
Define beatnik.Why was such a person dissatisfied?
Tuesday, March 11, 2014 at 4:54pm

Social Studies 8
Please Check My answers!! It would be greatly appreciated!! 1. Which was the last country to challenge the United States' control of Oregon? A. Russia B. Britain*** C. Spain D. Mexico 2. What allowed people from both Britain and the United States to settle in Oregon ...
Tuesday, March 11, 2014 at 1:26pm

Help
What is an example of bias in media? a website that presents a controversial opinion as though it were fact a television news program that presents both sides of a particular issue a podcast expressing an author’s opinion a blog about the history of the Civil War Why is ...
Tuesday, March 11, 2014 at 11:46am

US History
as population increases the borders of Boston?
Tuesday, March 11, 2014 at 9:49am

US History
I have googled and can't find what "Village in Between" means. Any idea where else I can look?
Tuesday, March 11, 2014 at 12:38am

US History
I'm trying to find what the "Enabling Bill" is. We are talking about the Missouri Compromise, Monroe Doctrine and treaties in the 1800's but the only thing I can find is the Enabling Act of 1933. Please help.
Monday, March 10, 2014 at 11:03pm

life science,history,maths literecy and economic
what careers can i from those subjects
Monday, March 10, 2014 at 1:29pm

US History
What is the second great awakeing?
Monday, March 10, 2014 at 1:24pm

Math
Mr.Ferris discovered in his 2013 copy of the world records book that the worlds largest pizza measured 5.83 feet in diameter. A regular pizza measures 0.6 feet in diameter. How much greater is the area of the larger rice cake?
Sunday, March 9, 2014 at 10:54am

Child Care
Please help me, I need to make a Lesson Plan on diversity, for Pre-k, I choose a story book, of children from different parts of the world, each going to and learning in school or on the outside. The goal should show differences but also its similarities. I need a learning ...
Sunday, March 9, 2014 at 4:10am

History
You are secretary of state John Hay, what is a succinct but general statement of united states foreign policy at the time (late nineteenth/ early twentieth centuries.
Saturday, March 8, 2014 at 6:04pm

Algebra ll
y = 3t I need to write a real world situation that can be modeled by that equation, but i have no idea, i need help...
Saturday, March 8, 2014 at 2:01pm

History
Describe something about the industrial revolution in britain
Saturday, March 8, 2014 at 3:24am

Georgia State History
Why is the issue important to you? If you were a muckraker, would you want to expose, uncover, or examine the issue? Do you feel that issue still exists today, perhaps in a different form?
Friday, March 7, 2014 at 5:17pm

U.S History
Imagine you are one of the factory workers at Lowell Mills tasked with creating the headline story for this month’s factory newspaper. Factory Workers—Factory Worker Template 1. First paragraph: Hook your reader into wanting to read your article. Explain the ...
Friday, March 7, 2014 at 12:30pm

History
What role in the world did bismark envisagen for the new germany after 1871?
Thursday, March 6, 2014 at 11:21pm

World Geography
Imagine you are an elected official with the responsibility of drafting legislation designed to protect our environment. What items will you include in your bill? Who will be responsible for the bill's implementation? Its enforcement? Your response should be 200 words in ...
Thursday, March 6, 2014 at 10:29pm

Computer Tech
I am doing a powerpoint/photoshop project in my computer tech class about a singer that has recently become famous in the world of music. The artist I am researching is Ariana Grande. When I was looking for her albums I found two: Daydreamin' and Yours Truly. Some websites...
Thursday, March 6, 2014 at 8:59pm

history
During the 1950s, the advent of _______ created the largest and fastest-growing impact on American society. A. television. B. suburban communities C. educational reform D. fundamentalist religion. I think it's D. Am I correct?
Thursday, March 6, 2014 at 7:51pm

English
What reasons relating to 1984 means the the reality tv show World's stricktest Parents should be banned.
Thursday, March 6, 2014 at 7:06pm

AMERICAN HISTORY
Which of the following distinguished the Middle Colonies from New England and the Southern Colonies? A. peace treaties with Native Americans B. ethnic and religious diversity C. representative government D. prohibition of slavery
Thursday, March 6, 2014 at 6:13pm

Cyber Community Citizenship
1. How do cyber communities differ from communities in the real world with regard to behavior? •It can be more difficult to identify inappropriate behavior in a cyber community. ****** •They are not different in any important ways •People behave more ...
Thursday, March 6, 2014 at 2:29pm

History
How did tea change the life in Europe?
Thursday, March 6, 2014 at 2:20pm

Social Studies
2. How does India’s form of government contrast with the governments of Pakistan and Afghanistan? India is an Islamic republic; the others are not. Pakistan and Afghanistan have a long history of democratic government. India does not have a constitution. India is a ...
Thursday, March 6, 2014 at 10:45am

history
The Americas didn't provide Europeans with added
Wednesday, March 5, 2014 at 11:36pm

English
Should the be upper case in these sentences? During his administration, an act was signed forming two railroad companies, the Union Pacific and the Central Pacific. Lincoln was president during an important part of our nation's history, the Civil War.
Wednesday, March 5, 2014 at 8:05pm

History
upport of and in opposition to American Imperialism
Wednesday, March 5, 2014 at 5:00pm

English III
Neat People vs. Sloppy People By Suzanne Britt I’ve finally figured out the difference between neat people and sloppy people. The distinction is, as always, moral. Neat people are lazier and meaner than sloppy people. Sloppy people, you see, are not really sloppy. Their ...
Wednesday, March 5, 2014 at 12:36pm

Civics
Why does the U.S. want to promote democracy around the world?
Wednesday, March 5, 2014 at 7:40am

History
During the Carter administration, Zbigniew Brzezinski A. tried to reverse the policy of détente. B. tried to get Carter to roll back taxes. C. was directly involved in continuing the SALT talks. D. rejected the adoption of the MX missiles to replace the older Minute Man...
Wednesday, March 5, 2014 at 1:15am

History
Where did the first nations settle ?
Tuesday, March 4, 2014 at 7:36pm

History-help
I need help on this! Please help me! Thank you :) you're a huge blessing! What is driving the economic changes in china and why? What economic system do you believe china is? Why? What are the goals and dreams of the Chinese compared Americans? What are the costs that ...
Tuesday, March 4, 2014 at 6:50pm

AP World History
1.How did the Atlantic Revolutions influence the development of new states and ideologies? 2. Compare the challenges to the 18th century Muslim world and the causes of the Atlantic Revolutions?
Tuesday, March 4, 2014 at 5:21pm

US history
1. In the early years of the war, all reports coming to the USA had to be “cleared” through England. 2. In the 1916 presidential election, Republicans used the slogan “He kept us out of war” against Wilson. 3.Wilson’s Fourteen Points called for self-...
Tuesday, March 4, 2014 at 3:47pm

HELPPPP NOOWW !!!!!
Type the pronoun that correctly completes the sentence. Remember that you must spell your answer correctly to receive credit. Yes, the one who designed the house was (she, her). (Points : 1) Question 2. 2. Type the pronoun that correctly completes the sentence. Remember that ...
Tuesday, March 4, 2014 at 2:15pm

please check(Social studies)
if this isnt right can someone find me a link where i can read more info about it. 17. Which of the following is the most valid reason for not digging up Aztec ruins in modern Mexico City? A.There are no Aztec ruins under Mexico City. B.Mexicans have very little interest in ...
Tuesday, March 4, 2014 at 12:49pm

please check(Social studies)
im not gonna get frustrated with this anymore because it wont help me but i read some info online and thought these new answers where related to the topic 16.Which aspect of Aztec culture benefitted the Spanish when they were conquering the Aztecs? A.The Aztecs made enemies of...
Tuesday, March 4, 2014 at 12:19pm

Science
Which statement best summarizes the world’s reaction to stratospheric ozone depletion discussed in Chapter 7.4 of your text?
Tuesday, March 4, 2014 at 12:05pm

Social studies***help***
HI im Dalia and i just want my answers to be checked for the subject of Social studies.thanks again. 6.Which aspect of Aztec culture benefitted the Spanish when they were conquering the Aztecs? A.The Aztecs made enemies of the surrounding tribes who were more than happy to ...
Tuesday, March 4, 2014 at 11:44am

World History
1.How did modern states emerge? 2.What challenges confronted the centralization of Muslim states during the 18th century? 3.How did the different Muslim states respond to these challenges? If you can at least tell me where to find it that would be great.
Tuesday, March 4, 2014 at 7:29am

Alegbra 1
Explain why any two regular n-sided polygons would be considered to be similar and how knowing this information could help in solving real-world problems.
Monday, March 3, 2014 at 10:59pm

Algebra 1
Explain why any two regular n-sided polygons would be considered to be similar and how knowing this information could help in solving real-world problems.
Monday, March 3, 2014 at 5:25pm

history
As president, Grover Cleveland antagonized A.Western cattlemen and businessmen by restoring many acres of public lands to the federal government B.Democrats by putting many of his fellow Republicans into political positions C.Mugwumps by allowing “pension raids” on ...
Monday, March 3, 2014 at 4:17pm

maths literacy,geography,history and english
which career field do i belong to!
Monday, March 3, 2014 at 4:03pm

history (presidents)
Which of the following lists of presidents is in correct chronological order? A. Roosevelt/Taft/Arthur/Wilson/Grant B. McKinley/Roosevelt/Johnson/Buchanan/Clev​eland C. Jefferson/Monroe/Taylor/Harrison/Harding​ D. Coolidge/Hoover/Adams/Reagan/Lincoln E. Washington/...
Monday, March 3, 2014 at 3:40pm

history
As president, Grover Cleveland antagonized A. Western cattlemen and businessmen by restoring many acres of public lands to the federal government B. Democrats by putting many of his fellow Republicans into political positions C. Mugwumps by allowing “pension raids” ...
Monday, March 3, 2014 at 3:00pm

world history 2
ok next Canal question. Who built the Erie Canal why and with what technology?
Monday, March 3, 2014 at 2:45pm

world history
who built the suez canal why was it built and what technology was used?
Monday, March 3, 2014 at 2:20pm

History check
What did Francis Cabot Lowell and Samuel Slater have in common? Their inventions allowed the U.S. economy to decrease dependence on slaves. Their inventions made Transatlantic communication more efficient. They imported technological advances from Great Britain. ** They grew ...
Monday, March 3, 2014 at 1:45pm

English
Using semicolons Colleen is a clever teacher;she is also an inspiring one. Her lectures are interesting; they are full of information. She has a college degree in history; world history is her specialty. She begins her classes by answering questions; she ends them by asking ...
Monday, March 3, 2014 at 12:06pm

English
using colons At 9:10 this morning, we'll be leaving for the natural history museum. Please bring the following materials with you: pencils, paper, erasers, and a notebook. The bus will be back at 4 am to pick us up. The bus will be back at 4:00 a.m. to pick us up.
Monday, March 3, 2014 at 11:33am

science HELP ASAP!!!!!!!
12. How do the cherries on a cherry tree help the plant reproduce? (1 point) Cherries develop into seeds, which are young, undeveloped plants. Animals eat the cherries, which helps disperse the plant’s seeds. Pollen inside the cherries fertilizes ovules, which produce ...
Monday, March 3, 2014 at 11:07am

English
Using commas They planned the see the men's, women's, and doubles' finals. Fergas won the entire tournament, and he became the youngest champion in the history of the tournament.
Monday, March 3, 2014 at 8:13am

College Cultural Geography
Can someone explain what this paragraph is talking about? I do not understand it. "But Western universalism, again, has two faces: it also promotes the principles of liberty and equality throughout the world. It is not possible to proclaim global human rights, on the one ...
Sunday, March 2, 2014 at 11:33pm

world issues
A woman goes out running. She first travels 5.2km north. She then turns and travels 3.6km west. Finally, she turns If a bird were to start out from the origin (where the woman starts) and fly directly (in a straight line) to her final location, what distance d would the bird ...
Sunday, March 2, 2014 at 11:01pm

AMERICAN HISTORY
IN WHICH OF THE FOLLOWING COLONIAL WARS DID THE AMERICAN COLONIST CAPTURE THE FORT AT LOUISBOURG AND BEGIN TO CRAVED DOMINATION OVER THE ENTIRE WESTERN REGION THAT INCLUDES THE OHIO VALLEY A.QUEEN ANNES WAR B.KINGS GEORGES WAR C.KING WILLIAMS WAR D.WAR OF SPANISH SECESSION
Sunday, March 2, 2014 at 8:32pm

history
Progressives concerned with social justice called for (circle three) A. an end to slavery B. regulation of work hours for women C. prohibition D. equal pay for equal work (for women) E. supralapsarianism F. stricter building codes and factory inspections I would say B,C, & F, ...
Sunday, March 2, 2014 at 3:56pm

history
The term Bourbon A.celebrated the French origin of many of the New South leaders B.derived from the French Bourbons who, according to Napoleon, forgot nothing and learned nothing through the ordeal of the French Revolution C.reflected the fact that some Southern political ...
Sunday, March 2, 2014 at 3:52pm

U.S. History
by the 1890s how did cubans view spanish rule
Sunday, March 2, 2014 at 10:41am

Maths Literacy,Life Sciences,History,Geography
Would i be a teacher with these subjects
Sunday, March 2, 2014 at 5:11am

Pages: <<Prev | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | Next>>

Post a New Question | Current Questions

Homework Help: Social Studies

Search
Members