Tuesday
August 4, 2015

Homework Help: Social Studies: World History

Recent Homework Questions About World History

Social Studies (History)
What did Germany, Italy, Japan, and the Soviet Union aka USSR have in common before WWII? please have four reasons and please explain why these countries had that similarity.
Thursday, April 3, 2014 by jeffery

Biographical Essay Evaluation (Writeacher)
Write a 3-paragraph Biographicl Essay. Discuss your experiences with summer: the things you enjoyed and the things you missed about school. What I have written: "A strong sense of freedom is one of my favorite things about summer. Setting in only once the school year has ...
Thursday, April 3, 2014 by Anonymous

science
To solve the problem of a polluted stream a scientist traced where the pollution came from. She determined that the pollution was coming from many small sources. She worked on a plan to help reduce the pollution to the stream. This is an example of ____________________ ...
Thursday, April 3, 2014 by Anonymous

Science
To solve the problem of a polluted stream a scientist traced where the pollution came from. She determined that the pollution was coming from many small sources. She worked on a plan to help reduce the pollution to the stream. This is an example of ____________________ ...
Thursday, April 3, 2014 by Anonymous

english
i am having troubles on what to right for the conflict and resolution can someone tell me what they are ? Thanks My Stepmother by Thanh Nguyen When my stepmother first came, her eyes were sharp and bright as little knives. Her youth and my childhood ran into each other - she ...
Wednesday, April 2, 2014 by josh anderson

World Civilizations
Mansa Musa was the ruler of the African kingdom of A. Mali. B. Morocco. C. Egypt. D. Ghana.
Wednesday, April 2, 2014 by Pirurris

World Civilizations
Although the demand for slaves was great, Angolan and Brazilian merchants only permitted a steady trickle of slaves into Brazil because A. there was anxiety over importing tropical diseases that were rife in West Africa. B. importing too many slaves would reduce their market ...
Wednesday, April 2, 2014 by Pirurris

Reading Skills
This question is based on the following paragraph. (1) After my interview with these four young people, I reflected on the quiet sense of "difference" I sensed with many of these Upward Bound students. (2) As a college teacher who has also taught seventh-grade ...
Wednesday, April 2, 2014 by Emily

Reading Skills
Below is the last stanza of a poem, "Dover Beach," written in 1876 by Matthew Arnold. Ah, love, let us be true To one another! for the world, which seems To lie before us like a land of dreams, So various, so beautiful, so new, Hath really neither joy, nor love, nor ...
Wednesday, April 2, 2014 by Emily

Reading Skills
This question is based on the following paragraph. (1) After my interview with these four young people, I reflected on the quiet sense of "difference" I sensed with many of these Upward Bound students. (2) As a college teacher who has also taught seventh-grade ...
Wednesday, April 2, 2014 by Emily

Reading Skills
8. Below is the last stanza of a poem, "Dover Beach," written in 1876 by Matthew Arnold. Ah, love, let us be true To one another! for the world, which seems To lie before us like a land of dreams, So various, so beautiful, so new, Hath really neither joy, nor love, ...
Wednesday, April 2, 2014 by Emily

Reading Skills
This question is based on the following paragraph. (1) After my interview with these four young people, I reflected on the quiet sense of "difference" I sensed with many of these Upward Bound students. (2) As a college teacher who has also taught seventh-grade ...
Wednesday, April 2, 2014 by Emily

history
I wrote a DBQ on the industrial revolution, this is part of it: During the Industrial Revolution, the upper class lived without struggle, yet the working class suffered endlessly through dangerous working conditions. This demonstrates the impact Industrialization had on the ...
Tuesday, April 1, 2014 by maya

world geography
The statement, "People celebrate their birthdays on January 1st" is an example of what type of region?
Tuesday, April 1, 2014 by Anonymous

managerial economics
An article in Business Week reported the discovery of a new processing technology that makes it economically feasible to turn natural gas into liquid petroleum that yields superclean gasoline, diesel fuel, or any other product derived from crude oil. This discovery represents ...
Tuesday, April 1, 2014 by crystal

Science
A______________________ is a tool used to capture the energy in sunlight. Recycling aluminum cans and taking shorter showers are two ways to practice the ________________________ of natural resources. Some plastics are made from corn. These plastics are biodegradable. This ...
Tuesday, April 1, 2014 by Anonymous

history
During the Carter administration, Zbigniew Brzezinski a. tried to get Cater to roll back the taxes b. rejected the adoption of the MX missiles to replace the older Minute Man missiles. c. tried to reverse the policy of detente. d. was directly involved in continuing the salt ...
Monday, March 31, 2014 by Toya Q.

history
Which of the following is true of President G. W. Bush a. He reluctantly endorsed the Kyoto Protocol. b. He vowed to punish all countries sponsoring terriorism. c. He accepted the United States' role in the International Criminal Court. d. He rejected unilateralism.
Monday, March 31, 2014 by Toya Q.

History
Following on the sucessful activism of Cesar Chavez, Mexican American youth began to refer to themselves as a. Mexicans. b. Los Barrios. c. Los Hombres. d. Chicanos.
Monday, March 31, 2014 by Toya Q.

i need help with this 6th grade world history
1. What effect did the Punic Wars have on small Roman farmers? A. grains from conquered lands drove down grain prices. B. grains from conquered lands drove up grain prices. C. New strains of grain from conquered lands helped them thrive. D. The lack of grain from conquered ...
Monday, March 31, 2014 by Cierra

history
All of the following were anti-modern reactions except A. fundamentalism B. Ku Klux Klan C. cultural anthropology D. arts and crafts movement E. prohibition F. None of the above would it be fundamentalism?
Monday, March 31, 2014 by Anonymous

US history
True False The divorce rate in America declined in the 1920s. false right? All of the following were anti-modern reactions except A.fundamentalism B. Ku Klux Klan C. cultural anthropology D. arts and crafts movement E. prohibition F. None of the above Is it D? Fundamentalists ...
Sunday, March 30, 2014 by Alex

south carolina state history
Which statement explains why public education suffered during reconstruction? A) the state preferred private education to public educatioin. B) teachers were not properly trained to do their jobs effectively.**** THIS ONE? C) the general public cared more about recovering from...
Saturday, March 29, 2014 by Runtafus

us history
Explain how wwII promoted an awareness of the links between racism in the US and coloniasm around the world. (in a long essay please)
Saturday, March 29, 2014 by Catherine

Algebra
Keiko is a software saleswoman. Let y represent her total pay (in dollars). Let x represent the number of copies of History is Fun she sells. Suppose that x and y are related by the equation 2200+90x=y . Answer the questions below. Note that a change can be an increase or a ...
Friday, March 28, 2014 by Roderick

georgia history
hich of the following was a cause of the Great Depression? (Choose all that apply.) (3 points) the Stock Market Crash of 1929 Prohibition Failed crops and drought A lack of demand for goods
Friday, March 28, 2014 by james

Algebra
Keiko is a software saleswoman. Let represent her total pay (in dollars). Let represent the number of copies of History is Fun she sells. Suppose that and are related by the equation . Answer the questions below. Note that a change can be an increase or a decrease. For an ...
Thursday, March 27, 2014 by James

8th Grade U.S History
Document F Andrew Jackson, Proclamation to the people of South Carolina, December 10, 1832 I consider that the power of one state to annul a law of the United States is not consistent with the survival of the Union. Nullification is forbidden by the Constitution; it violates ...
Thursday, March 27, 2014 by Cassidy

History
What federal document did Susan B Anthony quote in the beginning of her speech in I believe 1872? I know she was trying to equal rights between women, and I think it would make sense for it to be the preamble to the Federal Constitution. Opinions?
Thursday, March 27, 2014 by imissbobby♥

World History
What role did the Jacobins play in the French Revolution? The Jacobins reached an agreement with moderate French leaders to end the revolution. The Jacobins opened French gov't to full participation by women. The Jacobins returned France to a monarchy by supporting ...
Thursday, March 27, 2014 by Henry

History
How was James I's rule of England similar to peter the great's rule of Russia? Both reduces the size of their empire. Both increased their own power without approval by other government entitles. Both relied heavily on the opinions of their subjects when making ...
Thursday, March 27, 2014 by Henry

history
Good morning can you give me some facts about the effects of the world war 1 on New Jersey please help me
Thursday, March 27, 2014 by Anonymous

Algebra
Keiko is a software saleswoman. Let x represent her total pay (in dollars). Let y represent the number of copies of History is Fun she sells. Suppose that x and y are related by the equation 2200+900x=y. Answer the questions below. Note that a change can be an increase or a ...
Wednesday, March 26, 2014 by Stacey

social studies
During world war I, where in Louisiana was a large military camp establish? a) Baton Rouge b) Crowley c) Pineville d) Vidalia
Wednesday, March 26, 2014 by victoria

American History
Which of the following noted American authors wrote works that supported slavery? a. Ralph Waldo Emerson b. Henry David Thoreau. c. Edgar Allan Poe d. Harriet Beecher Stowe
Wednesday, March 26, 2014 by Toya Q.

American History
Which of the following statements is true regarding the constuction of the transcontinental railway? a.Most workers for the Union Pacific Railroad were Chinese. b. Most workers on the Central Pacific leg of the railway were Chinese. c. Construction began in Omaha, Nebraska, in...
Wednesday, March 26, 2014 by Toya Q.

American History
During the bitter struggle over reconstruction policy, Congress overrode Johnson;s veto of the a. bill extending the life of the Freeman's Bureau. b. bill intended to nullify the soth's black codes. c. Radical Reconstruction Act. d. Civil Rights Act.
Wednesday, March 26, 2014 by Toya Q.

history
how did Japan consolidate its hold over its people during the interwar period?
Tuesday, March 25, 2014 by anna

world history
how did Japan consolidate its hold over its people during the interwar period?
Tuesday, March 25, 2014 by Anonymous

U.S History - Pls check my answer!!!
Document C Andrew Jackson’s Message to Congress, Dec 7, 1829 The condition and destiny of the Indian tribes within the limits of some of our states have become objects of much interest and importance. By persuasion and force they have been made to retire from river to ...
Tuesday, March 25, 2014 by Cassidy

Geography,life sciences,history,sepedi,english,maths lit and life orientation
Which course can i do due to the subjects i am doing when i go to the university?
Tuesday, March 25, 2014 by Kamogelo

history
Which of the following is true of the Industrial Workers of the World (I.W.W.)? A. It was founded in Russia. B. It made business leaders create new methods to deal with labor issues. C. It had very little influence over the labor movement. D. It was devoted to organizing ...
Tuesday, March 25, 2014 by Sarah

8th grade U.S History
Document B: Daniel Webster’s argument regarding a national bank, 1833 The argument regarding the national bank starts with the question: Does Congress have the right to charter a 'National Bank'? and can a State Legislature be forced to house a federal institution...
Tuesday, March 25, 2014 by Cassidy

American History
I'm preparing for my oral report for my NHD Project which is based on the creation of the nazi party but I can't answer one question which is, what is the theme that the nazi party learned or what was the theme of world war 2? Please help me THANK YOU :)
Monday, March 24, 2014 by Tris

History 8th
Washington’s troops, joined by the French forces under de Grasse and Lafayette, soundly defeated the British troops of General Cornwallis at the which battle?
Monday, March 24, 2014 by imissbobby♥

U.S History DBQ - need help to check my answer!!!
Document A: Andrew Jackson’s Bank Veto Message to Congress, July 10, 1832 Of the twenty-five directors of this bank, five are chosen by the government and twenty by the citizen stockholders. … It is easy to conceive that great evils to our country and its ...
Monday, March 24, 2014 by Cassidy

World History
Could someone explain how nationalism contributed to Napoleon's defeat?
Monday, March 24, 2014 by Eli

World Geography
Founded in 1967, ASEAN did little to foster economic cooperation until proposed a free-trade area in 1991
Sunday, March 23, 2014 by Faith

Global History
Vietnam was not originally what France primarily wanted. Explain the value of Vietnam at the time. The time period is around the Vietnam war!
Sunday, March 23, 2014 by Brian

History
During the cold war, people were afraid of communists, both outside and inside the United States. The red scare and mccarthyism that grew out of these fears was damaging to the American way of life. During the mccarthy years, many of the freedoms guarranteed in he bill of ...
Thursday, March 20, 2014 by Layne Cronin

vocabulary
after world war II the us was not (vindictive/lax) toward its former enemies but tried to help them recover and rebuild vindictive
Thursday, March 20, 2014 by cee

Math
4. Your article will be featured on the front page of the World section of the newspaper, as well as on-line. The article is to be placed in the shaded section below, which measures 4 inches wide by 9 inches long (not drawn to scale). Your editor has stated that your graph is...
Thursday, March 20, 2014 by A

Math
1. You want to deliver an article with the most impact and easy reading to the readers; you decide that you need to present the data as percentages. For each of the data statements, though, none of them have percent’s. Convert each statement’s data into a percentage...
Thursday, March 20, 2014 by Han

Language arts help!!
1–6, read the play excerpt below and answer the questions that follow. Jaws of the Water ACT TWO At rise we see DAD, TINA, and MARK rushing in and out of the living room. Each enters carrying important items—such as sleeping bags, rain gear, and gallons of water—...
Thursday, March 20, 2014 by josh

history
who wrote the song bobby magee. who sang the origional version of this song. In what year did the song become popular
Thursday, March 20, 2014 by sandra

world geography
What impact did the dissolution of the Union of Soviet Socialist Republics have?
Thursday, March 20, 2014 by Anonymous

Math help understand
Have world problem and I don't get it please explain step by step simplify and show me as many ways as possible cause one might be easier than other !! A bicycle travels at constant speed of 15km/hr. Bus starts 195km behind bicycle and catches up to bicycle in 3 hrs. What...
Thursday, March 20, 2014 by Annie

Algebra ll
Help please, I don't understand how to do this... Give an example of an arithmetic sequence that is found in the real world. Find the common difference and write a recursive and iterative rule for the sequence. Use one of the rules to find another term of the sequence. ...
Wednesday, March 19, 2014 by Me and I

us history
Hello! Can you please help me?? 1. In the 1800s, there was a wave of religious fervor known as the () Religious Right. (x) Second Great Awakening. () Religious Awakening. () Revival Times. 2. What movement called for drinking little or no alcohol? () Transcendentalist () ...
Wednesday, March 19, 2014 by Anonymous

History
how have the metis retain their culture in modern canada
Tuesday, March 18, 2014 by Mari

America history
6. In Mesoamerica, the shift to basic crops, including corn, beans, and squash, is referred to as the _______ revolution.
Tuesday, March 18, 2014 by Jessica

us history
How did the Virginia Plan, the New Jersey Plan, the Great Compromise, and the Three-Fifths Compromise lead our current form of Congress?
Tuesday, March 18, 2014 by latrice

AMERICAN HISTORY
WHICH HIGH FEDERALIST TRIED TO CRUSH INTERNAL POLITICAL DISSENT AFTER XYZ A. JOHN ADAMS B. GEORGE WASHINGTON C. ALEXANDER HAMILTON D,THOMAS JEFFERSON
Tuesday, March 18, 2014 by TOYA

AMERICAN HISTORY
BEFORE DEPARTING FOR WHAT WOULD BECOME THE PLYMOUTH COLONY, THE SCROOBY SEPARATISTS FIRST LIVED FOR IN A.SCOTLAND B. THE CHESAPEAKE C. THE NETHERLANDS D. BELGIUM
Tuesday, March 18, 2014 by TOYA

HISTORY
IN VIRGINIA, COLONIST WHO COULD PAY THEIR WAY ACROSS THE ATLANTIC WAS GRANTED 59 ACRES OF LAND TO LEASE. THE TERM FOR SUCH AN ARRANGEMENT IS CALLED'
Tuesday, March 18, 2014 by TOYA

history
How did the telegraph change people's lives..
Monday, March 17, 2014 by 🙅

help ms sue lang arts
For Questions 1–6, read the play excerpt below and answer the questions that follow. Jaws of the Water ACT TWO At rise we see DAD, TINA, and MARK rushing in and out of the living room. Each enters carrying important items—such as sleeping bags, rain gear, and ...
Monday, March 17, 2014 by josh

language arts
Need to confirm if the verbs in the sentences are physical or mental actions: 1. However he won only 2 medals --Physical 2. Spitz also teamed with three other Americans in 3 relay races - Physical 3. In total, Spitz won s7 gold medals in a single Olympics---physical 4. That ...
Monday, March 17, 2014 by cee

History
I need help on a few questions.. Full sentences would be nice. 1. When was Rupert's Land given to Prince Rupert? 2.What areas of land does Rupert's land cover? 3.What is called Rupert's Land now?
Monday, March 17, 2014 by Mari

2 LA questions pls help!!!
1. Which words clue the reader about the compare-and-contrast organization in the opening paragraph of "The Next Big Thing"? (1 point) "pros and cons" "for example" "what it led to" 2. Which of the following notes in the section titled &...
Monday, March 17, 2014 by sonamy4eva

Math
Becca wants to make a giant cherry pie to try to break the world record. If she succeeds in making a pie with a 20 foot diameter, what will be the total distance around the pie?
Sunday, March 16, 2014 by Jose

art appreciation
Choose 3 works of art from 3 artists from the Baroque period through the Postmodern era. Your 3 works of art should come from the time periods or art movements covered in the readings from Unit 4 and Unit 5. This assignment will have 6 Sections (A–F). Section A contains ...
Sunday, March 16, 2014 by jor-rell

English
"You should just go somewhere. You ruined our relationship, and I don't want to talk to you anymore," Bertha said to Mitchell as he begged her for forgiveness, "But, Bertha, you are the best girl in the world. You make my dreams come true." Bertha ...
Saturday, March 15, 2014 by Sue

English
"You should just go somewhere. You ruined our relationship, and I don't want to talk to you anymore," Bertha said to Mitchell as he begged her for forgiveness, "But, Bertha, you are the best girl in the world. You make my dreams come true." Bertha ...
Saturday, March 15, 2014 by Anonymous

Science
How does adaptation explain the patterns of distribution of plant and animal species in the world? My answer is: If you were in the rain forest, the plants on the forest floor will die because there's tall trees blocking the sunlight. The trees adapt and grow larger.
Saturday, March 15, 2014 by Anonymous

World Geography
OPEC was formed in 1960 in order to
Saturday, March 15, 2014 by Kathy

American History
__ and ___ first attracted settlers to the West. I know cheap land and gold were factors but I don't know what were the first things were
Saturday, March 15, 2014 by Roper

Science
1. Which of the following can be expected to occur as climate change continues on Earth? (1 point) decreased melting of sea ice decreased migration of pests and pathogens increased freshwater sources increased coastal flooding* 2. Which piece of children’s’ ...
Friday, March 14, 2014 by Anonymous

College History
How do I find the answer to the question below? Salonica is today a provincial city in a small country. For centuries it was the second city of a major empire. Little or nothing is now left of that heritage. What is it about the past of this city, however, that can provide ...
Friday, March 14, 2014 by Amy

Art help plz
1. This American monument was inspired by Ramses’ Abu Simbel. (1 point) Washington Monument Mount Rushmore Statue of Liberty Lincoln Monument 2. Ramses’ first temple at Abu Simbel intended to send this message. (1 point) a message of celebration and joy a message of ...
Friday, March 14, 2014 by Gabby

history
"Such is the Old Town of Manchester, and on re-reading my description, I am forced to admit that instead of being exaggerated, it is far from black enough to convey a true impression of the filth, ruin, and uninhabitableness, the defiance of all considerations of ...
Friday, March 14, 2014 by maya

Social studies
Four major candidates ran in the 1824 election, all under the "Democratic-Republican" name. One of the candidates, Andrew Jackson, was already famous. In the 1780s, he earned the right to practice law and served in various offices of the state government, including ...
Friday, March 14, 2014 by Jessie

social studies(updated answers)
2.B 3.C 2. How did global trade most contribute to the colonization of south america? A. competition over shipping lanes B. need for raw materials to make goods C. desire for new trading partners D. resistance to government control of commerce 3. what impact has colonial ...
Friday, March 14, 2014 by bonn

History 12
What does lenin have to do with Tsarism, World War 1, March revolution and the provisional government, November Revolution, the civil war, War Communism, national Economic Policy, Trotsky, Stalin, and the Comintern?
Friday, March 14, 2014 by Crystal

social studies(updated answers)
2.C 3.D 4.A 2. How did global trade most contribute to the colonization of south america? A. competition over shipping lanes B. need for raw materials to make goods C. desire for new trading partners D. resistance to government control of commerce 3. what impact has colonial ...
Friday, March 14, 2014 by bonn

please check(Social studies)
1.A 2.A 3.B 4.D 5.C 1. Which circumstance had the most direct impact on european colonization of caribbean south america A. The slave trade in africa B. the fur trade in europe C. piracy in the caribbean sea D. rumors of gold in EL Dorado 2. How did global trade most ...
Friday, March 14, 2014 by bonn

World History
What two forms of Christians were found in Europe in 1,000?
Thursday, March 13, 2014 by Ibrahim Barrie

Social studies check answers ***damon***
please check these answers 1.A 2.C 1. where would you most likely find south americas largest cities? A. Mountains B. rain forests C. coastlines D.deserts 2. how did human migration most contribute to ethnic diversity in south america today? A. people came to south america ...
Thursday, March 13, 2014 by dalia

math
Joe puts 5 books in his backpack as he leaves for school. He has 2 math books, 1 science book, and 2 history books. What is the probability that he will grab his science book out of his backpack without looking? I think 1/5 Jacquie has 4 sweaters that go with her new jeans. ...
Thursday, March 13, 2014 by SUE

MATH
Joe puts 5 books in his backpack as he leaves for school. He has 2 math books, 1 science book, and 2 history books. What is the probability that he will grab his science book out of his backpack without looking? I think 1/5 Jacquie has 4 sweaters that go with her new jeans. ...
Thursday, March 13, 2014 by Anonymous

please check(Social studies)
can anyone explain the advantages and disadvantages for interdependence ANSWER:It is your ideology which makes things good or bad?Good and bad will go along each other and can not be separated because nothing is absolute in this world.Unless you realize your self every body ...
Thursday, March 13, 2014 by dalia

History
Mark the statement if it describes Roman society during Julius Caesar’s time. A. Wealthy individuals owned and controlled most of the land. B. Few people were living in the cities. C. The government of Rome was corrupt. D. Civil war broke out. E. Romans were losing faith ...
Thursday, March 13, 2014 by julie

History--Correct 1 question please? :)
Which statement below best describes Cincinnatus and Julius Caesar? A. Both men put the welfare of the Roman Republic above their own personal success and both obeyed the Senate in time of crisis. B. Cincinnatus accepted the role of dictator in a crisis and then gave up his ...
Thursday, March 13, 2014 by julie

Check my social studies(PLEASE)
1.D 2.D 3.C 4.A 5.C 6.A 7.B 8.B 9.D 10.A 1. Which natural diasaster poses the most common challenge to central america and caribbean? A. tornadoes B. hurricanes C. floods D. drought 2. Corn cultivations alow the maya civilization to become powerful by A. developing a calendar ...
Thursday, March 13, 2014 by dalia

please check(Social studies)
please check my answers thanks 1.B 2.C 3.B 4.B 5.C and D 1.How did the haitian revolution impact the history of the united states? A.It brought the united states into a war with spain over cuba. B.France no longer had haiti,so Napeleon was willing to sell louisiana. C.Slave ...
Wednesday, March 12, 2014 by Stacey

Question
Mrs.sue Can you just give me the answer ive really had a hard day.and i dont expect you to take pittey i just really need the answer -_- How did the haitian revolution impact the history of the united states? A.It brought the united states into a war with spain over cuba. B....
Wednesday, March 12, 2014 by Stacey

Question
Hi i put a question that i wanted to know about down below How did the haitian revolution impact the history of the united states? A.It brought the united states into a war with spain over cuba. B.France no longer had haiti,so Napeleon was willing to sell louisiana. C.Slave ...
Wednesday, March 12, 2014 by Stacey

S.S
Hi i put a question that i wanted to know about down below How did the haitian revolution impact the history of the united states? A.It brought the united states into a war with spain over cuba. B.France no longer had haiti,so Napeleon was willing to sell louisiana. C.Slave ...
Wednesday, March 12, 2014 by Stacey

world history
Its about 1569 map Of the World Compare a modern Mercator Projection of eastern North America with Mercator's map. How are the two maps different? How are they similar?
Wednesday, March 12, 2014 by Cat

History
How would be more accurate to describe how Islam spread through the Middle East, through military strength or from imperial command?
Wednesday, March 12, 2014 by Anonymous

  1. Pages:
  2. <<Prev
  3. 15
  4. 16
  5. 17
  6. 18
  7. 19
  8. 20
  9. 21
  10. 22
  11. 23
  12. 24
  13. 25
  14. 26
  15. 27
  16. 28
  17. 29
  18. Next>>

Homework Help: Social Studies

Members