Sunday
March 29, 2015

Homework Help: Social Studies: World History

Recent Homework Questions About World History

Post a New Question | Current Questions

south carolina state history
Which statement explains why public education suffered during reconstruction? A) the state preferred private education to public educatioin. B) teachers were not properly trained to do their jobs effectively.**** THIS ONE? C) the general public cared more about recovering from...
Saturday, March 29, 2014 at 10:10pm

us history
Explain how wwII promoted an awareness of the links between racism in the US and coloniasm around the world. (in a long essay please)
Saturday, March 29, 2014 at 1:43pm

Algebra
Keiko is a software saleswoman. Let y represent her total pay (in dollars). Let x represent the number of copies of History is Fun she sells. Suppose that x and y are related by the equation 2200+90x=y . Answer the questions below. Note that a change can be an increase or a ...
Friday, March 28, 2014 at 1:39pm

georgia history
hich of the following was a cause of the Great Depression? (Choose all that apply.) (3 points) the Stock Market Crash of 1929 Prohibition Failed crops and drought A lack of demand for goods
Friday, March 28, 2014 at 12:22am

Algebra
Keiko is a software saleswoman. Let represent her total pay (in dollars). Let represent the number of copies of History is Fun she sells. Suppose that and are related by the equation . Answer the questions below. Note that a change can be an increase or a decrease. For an ...
Thursday, March 27, 2014 at 10:11pm

8th Grade U.S History
Document F Andrew Jackson, Proclamation to the people of South Carolina, December 10, 1832 I consider that the power of one state to annul a law of the United States is not consistent with the survival of the Union. Nullification is forbidden by the Constitution; it violates ...
Thursday, March 27, 2014 at 6:46pm

History
What federal document did Susan B Anthony quote in the beginning of her speech in I believe 1872? I know she was trying to equal rights between women, and I think it would make sense for it to be the preamble to the Federal Constitution. Opinions?
Thursday, March 27, 2014 at 2:37pm

World History
What role did the Jacobins play in the French Revolution? The Jacobins reached an agreement with moderate French leaders to end the revolution. The Jacobins opened French gov't to full participation by women. The Jacobins returned France to a monarchy by supporting ...
Thursday, March 27, 2014 at 12:51pm

History
How was James I's rule of England similar to peter the great's rule of Russia? Both reduces the size of their empire. Both increased their own power without approval by other government entitles. Both relied heavily on the opinions of their subjects when making ...
Thursday, March 27, 2014 at 11:37am

history
Good morning can you give me some facts about the effects of the world war 1 on New Jersey please help me
Thursday, March 27, 2014 at 6:48am

Algebra
Keiko is a software saleswoman. Let x represent her total pay (in dollars). Let y represent the number of copies of History is Fun she sells. Suppose that x and y are related by the equation 2200+900x=y. Answer the questions below. Note that a change can be an increase or a ...
Wednesday, March 26, 2014 at 7:42pm

social studies
During world war I, where in Louisiana was a large military camp establish? a) Baton Rouge b) Crowley c) Pineville d) Vidalia
Wednesday, March 26, 2014 at 12:28pm

American History
Which of the following noted American authors wrote works that supported slavery? a. Ralph Waldo Emerson b. Henry David Thoreau. c. Edgar Allan Poe d. Harriet Beecher Stowe
Wednesday, March 26, 2014 at 11:16am

American History
Which of the following statements is true regarding the constuction of the transcontinental railway? a.Most workers for the Union Pacific Railroad were Chinese. b. Most workers on the Central Pacific leg of the railway were Chinese. c. Construction began in Omaha, Nebraska, in...
Wednesday, March 26, 2014 at 11:00am

American History
During the bitter struggle over reconstruction policy, Congress overrode Johnson;s veto of the a. bill extending the life of the Freeman's Bureau. b. bill intended to nullify the soth's black codes. c. Radical Reconstruction Act. d. Civil Rights Act.
Wednesday, March 26, 2014 at 10:50am

history
how did Japan consolidate its hold over its people during the interwar period?
Tuesday, March 25, 2014 at 10:33pm

world history
how did Japan consolidate its hold over its people during the interwar period?
Tuesday, March 25, 2014 at 10:08pm

U.S History - Pls check my answer!!!
Document C Andrew Jackson’s Message to Congress, Dec 7, 1829 The condition and destiny of the Indian tribes within the limits of some of our states have become objects of much interest and importance. By persuasion and force they have been made to retire from river to ...
Tuesday, March 25, 2014 at 9:38pm

Geography,life sciences,history,sepedi,english,maths lit and life orientation
Which course can i do due to the subjects i am doing when i go to the university?
Tuesday, March 25, 2014 at 4:41pm

history
Which of the following is true of the Industrial Workers of the World (I.W.W.)? A. It was founded in Russia. B. It made business leaders create new methods to deal with labor issues. C. It had very little influence over the labor movement. D. It was devoted to organizing ...
Tuesday, March 25, 2014 at 2:32pm

8th grade U.S History
Document B: Daniel Webster’s argument regarding a national bank, 1833 The argument regarding the national bank starts with the question: Does Congress have the right to charter a 'National Bank'? and can a State Legislature be forced to house a federal institution...
Tuesday, March 25, 2014 at 9:53am

American History
I'm preparing for my oral report for my NHD Project which is based on the creation of the nazi party but I can't answer one question which is, what is the theme that the nazi party learned or what was the theme of world war 2? Please help me THANK YOU :)
Monday, March 24, 2014 at 9:36pm

History 8th
Washington’s troops, joined by the French forces under de Grasse and Lafayette, soundly defeated the British troops of General Cornwallis at the which battle?
Monday, March 24, 2014 at 6:05pm

U.S History DBQ - need help to check my answer!!!
Document A: Andrew Jackson’s Bank Veto Message to Congress, July 10, 1832 Of the twenty-five directors of this bank, five are chosen by the government and twenty by the citizen stockholders. … It is easy to conceive that great evils to our country and its ...
Monday, March 24, 2014 at 10:22am

World History
Could someone explain how nationalism contributed to Napoleon's defeat?
Monday, March 24, 2014 at 1:18am

World Geography
Founded in 1967, ASEAN did little to foster economic cooperation until proposed a free-trade area in 1991
Sunday, March 23, 2014 at 8:26pm

Global History
Vietnam was not originally what France primarily wanted. Explain the value of Vietnam at the time. The time period is around the Vietnam war!
Sunday, March 23, 2014 at 7:06pm

History
During the cold war, people were afraid of communists, both outside and inside the United States. The red scare and mccarthyism that grew out of these fears was damaging to the American way of life. During the mccarthy years, many of the freedoms guarranteed in he bill of ...
Thursday, March 20, 2014 at 10:44pm

vocabulary
after world war II the us was not (vindictive/lax) toward its former enemies but tried to help them recover and rebuild vindictive
Thursday, March 20, 2014 at 10:14pm

Math
4. Your article will be featured on the front page of the World section of the newspaper, as well as on-line. The article is to be placed in the shaded section below, which measures 4 inches wide by 9 inches long (not drawn to scale). Your editor has stated that your graph is...
Thursday, March 20, 2014 at 9:47pm

Math
1. You want to deliver an article with the most impact and easy reading to the readers; you decide that you need to present the data as percentages. For each of the data statements, though, none of them have percent’s. Convert each statement’s data into a percentage...
Thursday, March 20, 2014 at 8:52pm

Language arts help!!
1–6, read the play excerpt below and answer the questions that follow. Jaws of the Water ACT TWO At rise we see DAD, TINA, and MARK rushing in and out of the living room. Each enters carrying important items—such as sleeping bags, rain gear, and gallons of water—...
Thursday, March 20, 2014 at 8:20pm

history
who wrote the song bobby magee. who sang the origional version of this song. In what year did the song become popular
Thursday, March 20, 2014 at 4:49pm

world geography
What impact did the dissolution of the Union of Soviet Socialist Republics have?
Thursday, March 20, 2014 at 10:54am

Math help understand
Have world problem and I don't get it please explain step by step simplify and show me as many ways as possible cause one might be easier than other !! A bicycle travels at constant speed of 15km/hr. Bus starts 195km behind bicycle and catches up to bicycle in 3 hrs. What...
Thursday, March 20, 2014 at 1:44am

Algebra ll
Help please, I don't understand how to do this... Give an example of an arithmetic sequence that is found in the real world. Find the common difference and write a recursive and iterative rule for the sequence. Use one of the rules to find another term of the sequence. ...
Wednesday, March 19, 2014 at 5:46pm

us history
Hello! Can you please help me?? 1. In the 1800s, there was a wave of religious fervor known as the () Religious Right. (x) Second Great Awakening. () Religious Awakening. () Revival Times. 2. What movement called for drinking little or no alcohol? () Transcendentalist () ...
Wednesday, March 19, 2014 at 5:43pm

History
how have the metis retain their culture in modern canada
Tuesday, March 18, 2014 at 7:06pm

America history
6. In Mesoamerica, the shift to basic crops, including corn, beans, and squash, is referred to as the _______ revolution.
Tuesday, March 18, 2014 at 4:41pm

us history
How did the Virginia Plan, the New Jersey Plan, the Great Compromise, and the Three-Fifths Compromise lead our current form of Congress?
Tuesday, March 18, 2014 at 1:27pm

AMERICAN HISTORY
WHICH HIGH FEDERALIST TRIED TO CRUSH INTERNAL POLITICAL DISSENT AFTER XYZ A. JOHN ADAMS B. GEORGE WASHINGTON C. ALEXANDER HAMILTON D,THOMAS JEFFERSON
Tuesday, March 18, 2014 at 12:01pm

AMERICAN HISTORY
BEFORE DEPARTING FOR WHAT WOULD BECOME THE PLYMOUTH COLONY, THE SCROOBY SEPARATISTS FIRST LIVED FOR IN A.SCOTLAND B. THE CHESAPEAKE C. THE NETHERLANDS D. BELGIUM
Tuesday, March 18, 2014 at 11:44am

HISTORY
IN VIRGINIA, COLONIST WHO COULD PAY THEIR WAY ACROSS THE ATLANTIC WAS GRANTED 59 ACRES OF LAND TO LEASE. THE TERM FOR SUCH AN ARRANGEMENT IS CALLED'
Tuesday, March 18, 2014 at 11:03am

history
How did the telegraph change people's lives..
Monday, March 17, 2014 at 8:46pm

help ms sue lang arts
For Questions 1–6, read the play excerpt below and answer the questions that follow. Jaws of the Water ACT TWO At rise we see DAD, TINA, and MARK rushing in and out of the living room. Each enters carrying important items—such as sleeping bags, rain gear, and ...
Monday, March 17, 2014 at 7:04pm

language arts
Need to confirm if the verbs in the sentences are physical or mental actions: 1. However he won only 2 medals --Physical 2. Spitz also teamed with three other Americans in 3 relay races - Physical 3. In total, Spitz won s7 gold medals in a single Olympics---physical 4. That ...
Monday, March 17, 2014 at 6:56pm

History
I need help on a few questions.. Full sentences would be nice. 1. When was Rupert's Land given to Prince Rupert? 2.What areas of land does Rupert's land cover? 3.What is called Rupert's Land now?
Monday, March 17, 2014 at 5:19pm

2 LA questions pls help!!!
1. Which words clue the reader about the compare-and-contrast organization in the opening paragraph of "The Next Big Thing"? (1 point) "pros and cons" "for example" "what it led to" 2. Which of the following notes in the section titled &...
Monday, March 17, 2014 at 4:52pm

Math
Becca wants to make a giant cherry pie to try to break the world record. If she succeeds in making a pie with a 20 foot diameter, what will be the total distance around the pie?
Sunday, March 16, 2014 at 11:20pm

art appreciation
Choose 3 works of art from 3 artists from the Baroque period through the Postmodern era. Your 3 works of art should come from the time periods or art movements covered in the readings from Unit 4 and Unit 5. This assignment will have 6 Sections (A–F). Section A contains ...
Sunday, March 16, 2014 at 6:45pm

English
"You should just go somewhere. You ruined our relationship, and I don't want to talk to you anymore," Bertha said to Mitchell as he begged her for forgiveness, "But, Bertha, you are the best girl in the world. You make my dreams come true." Bertha ...
Saturday, March 15, 2014 at 8:16pm

English
"You should just go somewhere. You ruined our relationship, and I don't want to talk to you anymore," Bertha said to Mitchell as he begged her for forgiveness, "But, Bertha, you are the best girl in the world. You make my dreams come true." Bertha ...
Saturday, March 15, 2014 at 8:01pm

Science
How does adaptation explain the patterns of distribution of plant and animal species in the world? My answer is: If you were in the rain forest, the plants on the forest floor will die because there's tall trees blocking the sunlight. The trees adapt and grow larger.
Saturday, March 15, 2014 at 6:34pm

World Geography
OPEC was formed in 1960 in order to
Saturday, March 15, 2014 at 12:58am

American History
__ and ___ first attracted settlers to the West. I know cheap land and gold were factors but I don't know what were the first things were
Saturday, March 15, 2014 at 12:08am

Science
1. Which of the following can be expected to occur as climate change continues on Earth? (1 point) decreased melting of sea ice decreased migration of pests and pathogens increased freshwater sources increased coastal flooding* 2. Which piece of children’s’ ...
Friday, March 14, 2014 at 10:35pm

College History
How do I find the answer to the question below? Salonica is today a provincial city in a small country. For centuries it was the second city of a major empire. Little or nothing is now left of that heritage. What is it about the past of this city, however, that can provide ...
Friday, March 14, 2014 at 8:23pm

Art help plz
1. This American monument was inspired by Ramses’ Abu Simbel. (1 point) Washington Monument Mount Rushmore Statue of Liberty Lincoln Monument 2. Ramses’ first temple at Abu Simbel intended to send this message. (1 point) a message of celebration and joy a message of ...
Friday, March 14, 2014 at 3:20pm

history
"Such is the Old Town of Manchester, and on re-reading my description, I am forced to admit that instead of being exaggerated, it is far from black enough to convey a true impression of the filth, ruin, and uninhabitableness, the defiance of all considerations of ...
Friday, March 14, 2014 at 2:19pm

Social studies
Four major candidates ran in the 1824 election, all under the "Democratic-Republican" name. One of the candidates, Andrew Jackson, was already famous. In the 1780s, he earned the right to practice law and served in various offices of the state government, including ...
Friday, March 14, 2014 at 1:20pm

social studies(updated answers)
2.B 3.C 2. How did global trade most contribute to the colonization of south america? A. competition over shipping lanes B. need for raw materials to make goods C. desire for new trading partners D. resistance to government control of commerce 3. what impact has colonial ...
Friday, March 14, 2014 at 1:08pm

History 12
What does lenin have to do with Tsarism, World War 1, March revolution and the provisional government, November Revolution, the civil war, War Communism, national Economic Policy, Trotsky, Stalin, and the Comintern?
Friday, March 14, 2014 at 12:04pm

social studies(updated answers)
2.C 3.D 4.A 2. How did global trade most contribute to the colonization of south america? A. competition over shipping lanes B. need for raw materials to make goods C. desire for new trading partners D. resistance to government control of commerce 3. what impact has colonial ...
Friday, March 14, 2014 at 12:01pm

please check(Social studies)
1.A 2.A 3.B 4.D 5.C 1. Which circumstance had the most direct impact on european colonization of caribbean south america A. The slave trade in africa B. the fur trade in europe C. piracy in the caribbean sea D. rumors of gold in EL Dorado 2. How did global trade most ...
Friday, March 14, 2014 at 11:07am

World History
What two forms of Christians were found in Europe in 1,000?
Thursday, March 13, 2014 at 8:32pm

Social studies check answers ***damon***
please check these answers 1.A 2.C 1. where would you most likely find south americas largest cities? A. Mountains B. rain forests C. coastlines D.deserts 2. how did human migration most contribute to ethnic diversity in south america today? A. people came to south america ...
Thursday, March 13, 2014 at 4:50pm

math
Joe puts 5 books in his backpack as he leaves for school. He has 2 math books, 1 science book, and 2 history books. What is the probability that he will grab his science book out of his backpack without looking? I think 1/5 Jacquie has 4 sweaters that go with her new jeans. ...
Thursday, March 13, 2014 at 4:29pm

MATH
Joe puts 5 books in his backpack as he leaves for school. He has 2 math books, 1 science book, and 2 history books. What is the probability that he will grab his science book out of his backpack without looking? I think 1/5 Jacquie has 4 sweaters that go with her new jeans. ...
Thursday, March 13, 2014 at 4:09pm

please check(Social studies)
can anyone explain the advantages and disadvantages for interdependence ANSWER:It is your ideology which makes things good or bad?Good and bad will go along each other and can not be separated because nothing is absolute in this world.Unless you realize your self every body ...
Thursday, March 13, 2014 at 4:03pm

History
Mark the statement if it describes Roman society during Julius Caesar’s time. A. Wealthy individuals owned and controlled most of the land. B. Few people were living in the cities. C. The government of Rome was corrupt. D. Civil war broke out. E. Romans were losing faith ...
Thursday, March 13, 2014 at 3:02pm

History--Correct 1 question please? :)
Which statement below best describes Cincinnatus and Julius Caesar? A. Both men put the welfare of the Roman Republic above their own personal success and both obeyed the Senate in time of crisis. B. Cincinnatus accepted the role of dictator in a crisis and then gave up his ...
Thursday, March 13, 2014 at 2:44pm

Check my social studies(PLEASE)
1.D 2.D 3.C 4.A 5.C 6.A 7.B 8.B 9.D 10.A 1. Which natural diasaster poses the most common challenge to central america and caribbean? A. tornadoes B. hurricanes C. floods D. drought 2. Corn cultivations alow the maya civilization to become powerful by A. developing a calendar ...
Thursday, March 13, 2014 at 11:20am

please check(Social studies)
please check my answers thanks 1.B 2.C 3.B 4.B 5.C and D 1.How did the haitian revolution impact the history of the united states? A.It brought the united states into a war with spain over cuba. B.France no longer had haiti,so Napeleon was willing to sell louisiana. C.Slave ...
Wednesday, March 12, 2014 at 8:04pm

Question
Mrs.sue Can you just give me the answer ive really had a hard day.and i dont expect you to take pittey i just really need the answer -_- How did the haitian revolution impact the history of the united states? A.It brought the united states into a war with spain over cuba. B....
Wednesday, March 12, 2014 at 7:56pm

Question
Hi i put a question that i wanted to know about down below How did the haitian revolution impact the history of the united states? A.It brought the united states into a war with spain over cuba. B.France no longer had haiti,so Napeleon was willing to sell louisiana. C.Slave ...
Wednesday, March 12, 2014 at 7:19pm

S.S
Hi i put a question that i wanted to know about down below How did the haitian revolution impact the history of the united states? A.It brought the united states into a war with spain over cuba. B.France no longer had haiti,so Napeleon was willing to sell louisiana. C.Slave ...
Wednesday, March 12, 2014 at 6:12pm

world history
Its about 1569 map Of the World Compare a modern Mercator Projection of eastern North America with Mercator's map. How are the two maps different? How are they similar?
Wednesday, March 12, 2014 at 5:46pm

History
How would be more accurate to describe how Islam spread through the Middle East, through military strength or from imperial command?
Wednesday, March 12, 2014 at 1:03pm

History Help!
What were the key aspects of Lyndon B. Johnson’s Great Society? *Can you please send me a link to find this information! thank you!!
Wednesday, March 12, 2014 at 11:58am

science(check answers)
i dont think the answer could be A. so i pick B. One reason people around the world use coal as an energy source is: A. It is nonrenewable. B. it can be found many places C. it is a fossil fuel D. it cannot be used up
Tuesday, March 11, 2014 at 11:01pm

science(check answers)
1.D One reason people around the world use coal as an energy source is: A. It is nonrenewable. B. it can be found many places C. it is a fossil fuel D. it cannot be used up
Tuesday, March 11, 2014 at 10:57pm

science(check answers)
1. A 2. C 3. A 4. D 1. Coal, oil, and natural gas are inexpensive sources of fuel which do not cause pollution when used. A. true B. false 2. One reason people around the world use coal as an energy source is: A. It is nonrenewable. B. it can be found many places C. it is a ...
Tuesday, March 11, 2014 at 10:44pm

U.S. History
TRUE OR FALSE (The First World War) 1. Until 1915, most Americans thought of the war as a European conflict that would have little effect in the United States. 2. Big Berthas were massive ships used to transport German troops. 3. The Treaty of Versailles demanded that Russia ...
Tuesday, March 11, 2014 at 5:38pm

US History
Define beatnik.Why was such a person dissatisfied?
Tuesday, March 11, 2014 at 4:54pm

Social Studies 8
Please Check My answers!! It would be greatly appreciated!! 1. Which was the last country to challenge the United States' control of Oregon? A. Russia B. Britain*** C. Spain D. Mexico 2. What allowed people from both Britain and the United States to settle in Oregon ...
Tuesday, March 11, 2014 at 1:26pm

Help
What is an example of bias in media? a website that presents a controversial opinion as though it were fact a television news program that presents both sides of a particular issue a podcast expressing an author’s opinion a blog about the history of the Civil War Why is ...
Tuesday, March 11, 2014 at 11:46am

US History
as population increases the borders of Boston?
Tuesday, March 11, 2014 at 9:49am

US History
I have googled and can't find what "Village in Between" means. Any idea where else I can look?
Tuesday, March 11, 2014 at 12:38am

US History
I'm trying to find what the "Enabling Bill" is. We are talking about the Missouri Compromise, Monroe Doctrine and treaties in the 1800's but the only thing I can find is the Enabling Act of 1933. Please help.
Monday, March 10, 2014 at 11:03pm

life science,history,maths literecy and economic
what careers can i from those subjects
Monday, March 10, 2014 at 1:29pm

US History
What is the second great awakeing?
Monday, March 10, 2014 at 1:24pm

Math
Mr.Ferris discovered in his 2013 copy of the world records book that the worlds largest pizza measured 5.83 feet in diameter. A regular pizza measures 0.6 feet in diameter. How much greater is the area of the larger rice cake?
Sunday, March 9, 2014 at 10:54am

Child Care
Please help me, I need to make a Lesson Plan on diversity, for Pre-k, I choose a story book, of children from different parts of the world, each going to and learning in school or on the outside. The goal should show differences but also its similarities. I need a learning ...
Sunday, March 9, 2014 at 4:10am

History
You are secretary of state John Hay, what is a succinct but general statement of united states foreign policy at the time (late nineteenth/ early twentieth centuries.
Saturday, March 8, 2014 at 6:04pm

Algebra ll
y = 3t I need to write a real world situation that can be modeled by that equation, but i have no idea, i need help...
Saturday, March 8, 2014 at 2:01pm

History
Describe something about the industrial revolution in britain
Saturday, March 8, 2014 at 3:24am

Georgia State History
Why is the issue important to you? If you were a muckraker, would you want to expose, uncover, or examine the issue? Do you feel that issue still exists today, perhaps in a different form?
Friday, March 7, 2014 at 5:17pm

U.S History
Imagine you are one of the factory workers at Lowell Mills tasked with creating the headline story for this month’s factory newspaper. Factory Workers—Factory Worker Template 1. First paragraph: Hook your reader into wanting to read your article. Explain the ...
Friday, March 7, 2014 at 12:30pm

History
What role in the world did bismark envisagen for the new germany after 1871?
Thursday, March 6, 2014 at 11:21pm

World Geography
Imagine you are an elected official with the responsibility of drafting legislation designed to protect our environment. What items will you include in your bill? Who will be responsible for the bill's implementation? Its enforcement? Your response should be 200 words in ...
Thursday, March 6, 2014 at 10:29pm

Pages: <<Prev | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | Next>>

Post a New Question | Current Questions

Homework Help: Social Studies

Members