Sunday
April 20, 2014

Homework Help: Social Studies: Psychology

Recent Homework Questions About Psychology

Post a New Question | Current Questions

psychology
Cerebral cortex makes rational decisions…usually.
Tuesday, July 16, 2013 at 1:26pm

psychology
You go to a party feeling a little unsure of yourself. When you get there, you feel anxious but aren't sure why. You see a good friend you didn't know would be there and your anxiety recedes. You decide everything will be okay and start to relax. The part of your brain...
Tuesday, July 16, 2013 at 12:36pm

Psychology
#1:I Agree #2.I Agree #3.I Agree #4.I Agree #5.I Disagree I believe it should be B.
Tuesday, July 16, 2013 at 12:51am

psychology
information-processing
Monday, July 15, 2013 at 10:56pm

Psychology
You're welcome.
Saturday, July 13, 2013 at 5:44pm

Psychology
After critically thinking about the wording within the sentence I definetly agree with you. Thanks again!
Saturday, July 13, 2013 at 5:36pm

Psychology
No. I think B is the best answer.
Saturday, July 13, 2013 at 5:30pm

Psychology
5. Why is confidentiality critical in counseling? (I chose D) A). Clients often share information that is incriminating. B). In order to build a trusting relationship, the client and the counselor need to share privileged information. C). Clients need to be protected from the ...
Saturday, July 13, 2013 at 5:27pm

Psychology
I agree with your first four answers, but disagree with # 5.
Saturday, July 13, 2013 at 4:54pm

Psychology
I need someone to review my five answers. Inform me if I am correct with my choices as well as correct me if I answered any of them wrong. Thank you! 1) If one wishes to become a professional counselor and has completed the educational requirements and achieved certification ...
Saturday, July 13, 2013 at 4:23pm

Psychology
Thanks :)) I appreciate for the help.
Thursday, July 11, 2013 at 8:12pm

Psychology HELP !
Okay . But what Im trying to ask if the personality disorders should be added to the next DSM. I have an idea here but I cant claim full knowledge. :)
Thursday, July 11, 2013 at 6:57pm

Psychology HELP !
It is asking for what you think.
Thursday, July 11, 2013 at 1:25pm

Psychology HELP !
For your opinion, do you think personality disorders should be an inclusion as a diagnostic category in the next version of the DSM ? On the other hand, do you think personality disorders is a fact or a fiction? :)) Thank youu
Thursday, July 11, 2013 at 1:05am

Psychology
Right.
Wednesday, July 10, 2013 at 1:48pm

Psychology
If you want help from an expert, please type the subject name in the appropriate place.
Tuesday, July 9, 2013 at 6:24pm

Psychology
Thank you!
Sunday, July 7, 2013 at 1:28pm

Psychology
Agree with 1 and 2. However, once aware of symptoms and concerns, I would suggest ruling out organic disorders.
Sunday, July 7, 2013 at 1:15pm

Psychology
I would like for someone to confirm that my choice of answers for these three questions are correct. If there is a incorrect answer out of the three questions that I chose please advise me to the right choice. Thank you! 1). Dr. Casey is evaluating a psychological test. In the...
Sunday, July 7, 2013 at 11:57am

English
1.The psychology of children coping with sexual abuse 2.Adolescents who commit suicide 3.Self-inflicted pain as a response to grief/abuse Throughout the years, many young women have always struggled for freedom to deal with the problems they have. Such difficulties, including ...
Friday, July 5, 2013 at 8:27pm

Psychology
It depends on how you define normal behavior. I searched Google under the key words "definitions of normal behavior" to get these possible sources: http://www.google.com/search?client=safa​ri&rls=en&q=definition+of+normal+behavio​r+in+psychology&ie=UTF-8&...
Friday, July 5, 2013 at 12:04pm

Psychology
Please note that no one here will do your work for you. However, we will be happy to read over what YOU THINK and make suggestions and/or corrections. Please post what you think.
Friday, July 5, 2013 at 9:03am

Psychology
Why is determining abnormal behavior or a mental disorder so difficult? In 2 paragraphs please . :)) Thank you :)
Friday, July 5, 2013 at 12:22am

Psychology
The prefrontal lobe of the cortex is a decision maker. It has my vote.
Wednesday, July 3, 2013 at 12:10pm

Psychology- the Sience of the Mind
A reflex, like automatically removing your hand from a hot stove, involves pain message sent to the spinal cord by___neurons, while the movement of your hands is controlled by____ neurons. A. somatic ;sensory B. sensory; motor C. motor; sensory D. somatic; sympathetic
Tuesday, July 2, 2013 at 8:11pm

Psychology
The amygdala has only a few seconds to determine if an event is dangerous or not and make an initial decision for approach or withdrawal. Upon further appraisal, the _________can override the amygdala's decision and change the course of the person's action. A. ...
Tuesday, July 2, 2013 at 2:07pm

Psychology
I agree with you. Please check with your teacher. http://carlgustavjung.wikispaces.com/The​+ego,+the+Personal+and+the+Collective+Un​conscious
Saturday, June 29, 2013 at 1:36pm

Psychology
This the question; Jung believed that the persona, anima/animus, and shadow were some of the archetypes that had evolved so completely that they could be considered separate systems within the personality. Which list below best describes those archetypes (in order)? I chose ...
Saturday, June 29, 2013 at 1:17pm

Psychology
You're welcome.
Saturday, June 29, 2013 at 12:01pm

Psychology
Thank you!
Saturday, June 29, 2013 at 11:57am

Psychology
I vote for 2. Therapists shouldn't promote social reforms with their clients.
Saturday, June 29, 2013 at 11:47am

Psychology
If you are counseling a client from a feminist therapy perspective, which of the following would be a likely goal? I chose (1).To transcend the individual and engage in needed social reform) I am not sure. Please correct me if I am wrong. Thanks 1).To transcend the individual ...
Saturday, June 29, 2013 at 11:18am

Psychology
Not smoke, maintain/develop social contacts, have goals to attain, stimulate mind would be some others. http://drdavespsychologypage.intuitwebsi​tes.com/Aging_Successfully.htm Don't just copy the material. Express the ideas in your own words. Although this will take ...
Friday, June 28, 2013 at 11:04am

psychology
Anxiety attack or panic attack.
Friday, June 28, 2013 at 10:54am

psychology
When anxiety occurs in brief but very intense episodes that usually consist of a pounding heart, sensations of choking, shaking, and feelings of impending death, a diagnosis of ________ may potentially be made.
Thursday, June 27, 2013 at 8:30pm

Psychology
That wording sounds like something straight out of your book or other course materials. What do you think?
Thursday, June 27, 2013 at 6:57pm

Psychology
Be open to new ideas. Keep busy with things you like to do. Some would suggest exercise and healthy eating.
Thursday, June 27, 2013 at 6:46pm

Psychology
How can we enhance our knowledge of adult development?
Thursday, June 27, 2013 at 5:18pm

Psychology
what are some strategies that you can suggest for adults to age successfully?
Thursday, June 27, 2013 at 5:17pm

Psychology
Several things need to be considered. How strongly do they hold these values? Are their "stated religious beliefs" internalized? In other words, are they their own values or are they just repeating what they have been taught? Do they believe that one taboo behavior ...
Tuesday, June 25, 2013 at 4:19pm

Psychology
Assume that an individual engages in behaviors that are in conflict with their stated religious beliefs, and they experience dissonance. What impact might this have on their beliefs? What might allow people to productively resolve that dissonance?
Tuesday, June 25, 2013 at 3:42pm

psychology
I'll be glad to check your answer.
Tuesday, June 25, 2013 at 3:22pm

psychology
Ethical standards in human research allow researchers to balance interests in acquiring new information with concern about: a. public approval b. Dignity and human welfare c. Making money from experiments d. Applied science e. Getting academic recognition
Tuesday, June 25, 2013 at 3:19pm

psychology
If you conclude that the participant's in a study are a representative sample, then you can from the research sample to the larger population. a. replicate b. speculate c.generalize d.sample e. none of the above
Tuesday, June 25, 2013 at 3:17pm

Psychology
The question is asking if YOU agree or disagree. Someone here will be happy to read what YOU WRITE and give you feedback, but no one here knows what YOU THINK!
Tuesday, June 25, 2013 at 10:29am

Psychology
"The role of religion is paradoxical. It makes prejudice and it unmakes prejudice." Do you agree, and, if so, why might this be true?
Tuesday, June 25, 2013 at 3:29am

Psychology
How would you like us to help you with this assignment?
Monday, June 24, 2013 at 4:33pm

Psychology
From your perspective, how does the material in your textbook on the topics of self-presentation and social perception relate to the passage from Matthew 7:3-5, in which Jesus asks: "Why do you look at the speck of sawdust in your brother's eye and pay no attention to...
Monday, June 24, 2013 at 3:54pm

Psychology
My answer was correct the 1st time it was A . it is not C
Monday, June 24, 2013 at 1:17pm

Psychology
ask how the statistic was calculated and what data the statistic is based upon.
Monday, June 24, 2013 at 1:06pm

Psychology
Verbal skills and muscular coordination have been observed to improve in women when: A. estrogen levels are relatively high. B. they are exposed to experiences requiring high level skills. C. pressure to perform is reduced. D. calcium levels are increased. C
Monday, June 24, 2013 at 12:49pm

Psychology- HELP!!!!
thanks
Monday, June 24, 2013 at 12:48pm

Psychology
http://drdavespsychologypage.intuitwebsi​tes.com/Person_Perception__East_vs__West​.pdf Don't just copy the material. Express the ideas in your own words. Although this will take more time and effort, you will learn more.
Saturday, June 22, 2013 at 2:04pm

Psychology
Please help me: explain why individualistic and collectivistic cultures differ in their tendency to make the fundamental attribution error in. Please 80 to 100 words, Thank you in advance.
Saturday, June 22, 2013 at 4:26am

Psychology- HELP!!!!
I doubt it. Take a look at these sites. http://www.google.com/webhp?source=searc​h_app#sclient=psy-ab&q=high+estrogen+lev​els&oq=estrogen+levels&gs_l=serp.1.3.0j0​i7l3.0.0.1.776.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0...0.​0...1c..17.psy-ab.pTi68r07S0U&pbx=1&bav=​on...
Friday, June 21, 2013 at 10:22pm

Psychology- HELP!!!!
Verbal skills and muscular coordination have been observed to improve in women when: A. estrogen levels are relatively high. B. they are exposed to experiences requiring high level skills. C. pressure to perform is reduced. D. calcium levels are increased. A
Friday, June 21, 2013 at 10:16pm

Psychology
thanks
Friday, June 21, 2013 at 10:15pm

Psychology
correct.
Friday, June 21, 2013 at 5:22pm

Psychology
Donnie was on the verge of experiencing road rage. The teenagers in front of him were reckless and disrespectful. Suddenly he realized that one of the boys was his brother and he began to laugh. Donnie's emotional response is best explained by: A. the James-Lange Theory of...
Friday, June 21, 2013 at 2:50pm

Psychology
Verbal skills and muscular coordination have been observed to improve in women when: A. estrogen levels are relatively high. B. they are exposed to experiences requiring high level skills. C. pressure to perform is reduced. D. calcium levels are increased. A
Friday, June 21, 2013 at 2:49pm

Psychology
Try these sites. http://www.google.com/webhp?source=searc​h_app#output=search&sclient=psy-ab&q=fun​ctions+of+the+self&oq=functions+of+the+s​elf&gs_l=hp.3..0l2j0i22i30l2.2435.2435.0​.3079.1.1.0.0.0.0.150.150.0j1.1.0...0.0.​..1c.1.17.psy-ab....
Friday, June 21, 2013 at 11:51am

Psychology
Describe three important functions of the self. Give examples of each.
Friday, June 21, 2013 at 6:46am

Psychology
I am not completely sure about this, but it looks like the best answer.
Thursday, June 20, 2013 at 1:54pm

Psychology
Please do not spam Jiskha by reposting a question for which you've already received an answer. http://www.jiskha.com/display.cgi?id=137​1683192
Thursday, June 20, 2013 at 11:44am

Psychology
When applying Maslow's Hierarchy of Needs it is important to understand which of the following? A. Lower level needs must often be met before higher levels can be considered. B. Lower level needs can be inserted at any point. C. Self-actualization is seldom approached by ...
Thursday, June 20, 2013 at 9:50am

Psychology
Verbal skills and muscular coordination have been observed to improve in women when: A. estrogen levels are relatively high. B. they are exposed to experiences requiring high level skills. C. pressure to perform is reduced. D. calcium levels are increased. A
Thursday, June 20, 2013 at 9:47am

Psychology
Donnie was on the verge of experiencing road rage. The teenagers in front of him were reckless and disrespectful. Suddenly he realized that one of the boys was his brother and he began to laugh. Donnie's emotional response is best explained by: A. the James-Lange Theory of...
Thursday, June 20, 2013 at 9:47am

Psychology
Try again
Wednesday, June 19, 2013 at 10:12pm

Psychology
Verbal skills and muscular coordination have been observed to improve in women when: A. estrogen levels are relatively high. B. they are exposed to experiences requiring high level skills. C. pressure to perform is reduced. D. calcium levels are increased. A
Wednesday, June 19, 2013 at 9:37pm

Psychology
B
Wednesday, June 19, 2013 at 9:34pm

Psychology
B
Wednesday, June 19, 2013 at 9:33pm

Psychology
You're welcome.
Wednesday, June 19, 2013 at 7:59pm

Psychology
Do not agree.
Wednesday, June 19, 2013 at 7:59pm

Psychology
Agree
Wednesday, June 19, 2013 at 7:58pm

Psychology
Agree
Wednesday, June 19, 2013 at 7:58pm

Psychology
Agree
Wednesday, June 19, 2013 at 7:57pm

Psychology
Agree.
Wednesday, June 19, 2013 at 7:56pm

Psychology
thanks
Wednesday, June 19, 2013 at 7:31pm

Psychology
I agree.
Wednesday, June 19, 2013 at 7:22pm

Psychology
thanks
Wednesday, June 19, 2013 at 7:08pm

Psychology
Donnie was on the verge of experiencing road rage. The teenagers in front of him were reckless and disrespectful. Suddenly he realized that one of the boys was his brother and he began to laugh. Donnie's emotional response is best explained by: A. the James-Lange Theory of...
Wednesday, June 19, 2013 at 7:06pm

Psychology
When applying Maslow's Hierarchy of Needs it is important to understand which of the following? A. Lower level needs must often be met before higher levels can be considered. B. Lower level needs can be inserted at any point. C. Self-actualization is seldom approached by ...
Wednesday, June 19, 2013 at 7:06pm

Psychology
Right.
Wednesday, June 19, 2013 at 7:06pm

Psychology
Sandra is not really good at painting and drawing, but she loves to spend her spare time "dabbling" as she calls it. If her products are not successful according to aesthetic standards, why does she continue to draw and paint? A. She is attempting to reduce a primary...
Wednesday, June 19, 2013 at 7:06pm

Psychology
Expectation plays an important role in: A. cognitive approaches to motivation. B. drive-reduction approaches to motivation. C. incentive approaches to motivation. D. arousal approaches to motivation. D
Wednesday, June 19, 2013 at 7:05pm

Psychology
Some children require a "carrot on a stick" to get them to clean their room, behave well in public places, or make good grades. This suggests that: A. the incentive approach pulls the child toward the goal. B. the drive-reduction approach guides the child to re-...
Wednesday, June 19, 2013 at 7:05pm

Psychology
"I just can't make myself study ahead for a test. I work better under pressure. Perhaps it is the fear associated with waiting until the last minute that gets me going." This approach to motivation is best explained by: A. incentive approaches. B. drive-reduction...
Wednesday, June 19, 2013 at 7:04pm

Psychology
If motivation consists only of drive-reduction, what is the perfect state of a human being? A. Competitive, hard driving B. Not hungry, thirsty, no pain, absence of fear, basically a coach potato C. Constant change, always re-establishing homeostasis D. Gradual movement from ...
Wednesday, June 19, 2013 at 7:04pm

Psychology
Sexual arousal in human beings is different from that of animals. It is clear that human sexual arousal can occur: A. only as the result of specific hormone changes. B. only during female ovulation. C. frequently in males, but seldom in females. D. as the result of many ...
Wednesday, June 19, 2013 at 7:03pm

Psychology
Verbal skills and muscular coordination have been observed to improve in women when: A. estrogen levels are relatively high. B. they are exposed to experiences requiring high level skills. C. pressure to perform is reduced. D. calcium levels are increased. A
Wednesday, June 19, 2013 at 6:57pm

PSYCHOLOGY IN SOCIAL LIFE
Right
Wednesday, June 19, 2013 at 1:55pm

PSYCHOLOGY IN SOCIAL LIFE
Here are my answers that I just answer and I don’t know if they’re right. 2. A 3. B 4. C 6. A 7. B 9. D 10. D 12. B 14. A 15. A
Wednesday, June 19, 2013 at 1:11pm

PSYCHOLOGY IN SOCIAL LIFE
Could someone be so kind to let me know the correct answers for these questions? These are the only few that I got wrong and I want to make sure I got the right answers. 2. Which statement is most accurate about group behavior? A. People tend to perform well-practiced skills ...
Wednesday, June 19, 2013 at 1:01pm

PSYCHOLOGY IN SOCIAL LIFE
http://drdavespsychologypage.intuitwebsi​tes.com/Stress__A_Type_Personality.pdf
Wednesday, June 19, 2013 at 12:30pm

PSYCHOLOGY IN SOCIAL LIFE
D is not the right answer. I would say A is the correct answer.
Wednesday, June 19, 2013 at 12:02pm

PSYCHOLOGY IN SOCIAL LIFE
What does your book say?
Wednesday, June 19, 2013 at 11:54am

PSYCHOLOGY IN SOCIAL LIFE
In terms of the general adaptation syndrome, the body prepares for a long, drawn-out battle during the ______ stage. A. resistance B. fight-or-flight C. alarm D. exhaustion MY ANSWER: C THIS IS ALSO WRONG. IT IS NOT C
Wednesday, June 19, 2013 at 11:53am

PSYCHOLOGY IN SOCIAL LIFE
If you read your book, you can fix it. Since you posted a bunch of these questions last night, it looks like you're answer grazing.
Wednesday, June 19, 2013 at 11:53am

PSYCHOLOGY IN SOCIAL LIFE
5. Evaluation apprehension is related to social facilitation in the same way that _________ is related to the Ringlemann effect. A. social loafing B. proximity C. effort loss D. diffusion MY ANSWER: D THAT IS WRONG, FIX IT
Wednesday, June 19, 2013 at 11:52am

PSYCHOLOGY IN SOCIAL LIFE
Evaluation apprehension is related to social facilitation in the same way that _______ is related to the Ringlemann effect. A. proximity B. diffusion C. effort loss D. social loafing
Wednesday, June 19, 2013 at 12:35am

Pages: <<Prev | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | Next>>

Post a New Question | Current Questions

Homework Help: Social Studies

Search
Members