Saturday
July 26, 2014

Homework Help: Social Studies: Government

Recent Homework Questions About Government

Post a New Question | Current Questions

economics
What is south african government providingand to whom?
Tuesday, May 20, 2014 at 6:27am

algebra
110 students like the program. 120 students think the program is unnecessary. 210 students plan on running for student government next year. If a circle graph were made from the data, what is the measure of the central angle for the group that likes the program. I'm not ...
Monday, May 19, 2014 at 7:45pm

Economics
What is the south african government providing and to whom?
Saturday, May 17, 2014 at 9:22am

Social Studies
How might America be different if the South Carolina Exposition and Protest had not occurred? If it hadn’t occurred then the Federal government or even a national government would have become to powerful.
Thursday, May 15, 2014 at 5:32pm

Social Studies
How might America be different if the South Carolina Exposition and Protest had not occurred? If it hadn’t occurred then the Federal government or even a national government would have become to powerful.
Thursday, May 15, 2014 at 3:38pm

Health and Physical check answers
My Answers: #1) Greater coordination #2) Healthcare providers #3) Speak with a nurse about the product. #4) Amy convinces Briana to pick on the new student on their softball team. #5) Act #6) Walk away. #7) exercising every day for 45 minutes #8) Cindy and Marcus have a ...
Thursday, May 15, 2014 at 3:25pm

Social Studies
How might America be different if the election of 1824 that was inconclusive, had not occurred? Our two party government would have taken longer to get established.
Thursday, May 15, 2014 at 2:42pm

History
I got the question "In what ways did Canada become a welfare state between 1931 and 1982? How did this affect the way Canadians saw themselves? In what ways do you think the economic and social inequalities continued?" and I wanted someone to check over my answer, to...
Thursday, May 15, 2014 at 2:28am

Social Studies
How do you think America might be different if the U.S. presidential election of 1828 had not occurred? The first Democratic government would not be established and Jackson's wife, Rachel would not have died. The president himself felt that it was the stress of the ...
Wednesday, May 14, 2014 at 7:10pm

Social Studies
How do you think America might be different if the U.S. presidential election of 1828 had not occurred? The first Democratic government would not be established and Jackson's wife, Rachel would not have died.
Wednesday, May 14, 2014 at 6:04pm

social studies
How do you think America might be different if South Carolina Exposition and Protest published during the Nullification Crisis had not occurred? There would not have been a Civil War. States would not be challenging the authority of the Federal Government. States would not ...
Wednesday, May 14, 2014 at 4:18pm

Social Studies
How do you think America would be different if the 1824 election that was inconclusive had not occurred? If the election of 1824 had not occurred then our government today would still be represented as a Democratic-Republican party. A one-party government.
Wednesday, May 14, 2014 at 1:12pm

Math
A survey about the student government program at a school finds the following results. 190 students like the program 135 students think the program is unnecessary 220 students plan on running for student government next year. If a circle graph were made from this data, what ...
Tuesday, May 13, 2014 at 7:50pm

Civics
Can you check my answers? Which of the following examples illustrates a type of control the government exercises over the banking industry 1: Setting the prices charged for purchasing checks and savings books. 2: Setting the requirements for banks leadership committee members...
Tuesday, May 13, 2014 at 2:09pm

economics
the south African government is not providing welfare or subsidies to the poor and underpriviledged.
Tuesday, May 13, 2014 at 12:57pm

social
To maintain power, the authoritarian government most rely on the support of a. Labourers and farmers b. Military and police forces c.business people and educators d. Civil servants and religious leaders
Tuesday, May 13, 2014 at 12:54pm

Social
The Canadian government attempts to ensure that each federal constituency a. Represents a specific ethnic group b. Includes territory from two or more provinces c. Contains approximately the same number of voyers d. Groups together citizens with similar political beliefs
Tuesday, May 13, 2014 at 12:50pm

Economics
The south african government is not providing enough welfare or subsidies to the poor and underprivileged
Tuesday, May 13, 2014 at 11:41am

economics
what might happen if the government did not provide public schools?
Monday, May 12, 2014 at 12:41am

Social Studies
Did the Marbury v. Madison case affect the power of the judicial branch by helping establish the Supreme Courts' power to check the power of the other branches of the government?
Sunday, May 11, 2014 at 7:25pm

math
2. Over 75% of the revenue received by the federal government is from ____ and ____ taxes. a. sales and income b. income and excise c. Social Security and estate d. estate and sales e. income and Social Security
Saturday, May 10, 2014 at 10:25pm

math
Over 75% of the revenue received by the federal government is from ____ and ____ taxes.
Saturday, May 10, 2014 at 9:19pm

social Studies! MRS.SUE!?
1. What effect did the suffrage movement have on women in South Carolina? A. women gained the right to work outside of the home B. women gained the right to belong to political parties C. women gained the right to attend public schools D. women gained the right to vote through...
Wednesday, May 7, 2014 at 4:22pm

social studies
1. During the War of 1812, the Americans were fighting for a) self-government b) freedom of the seas c) freedom from England Answer is B 2. The Americans were most successful on a) sea b) Lake Champlain and Lake Erie c) on land Answer: B 3. The English were most successful on ...
Wednesday, May 7, 2014 at 1:45pm

Social Studies
1. During the War of 1812, the Americans were fighting for a) self-government b) freedom of the seas c) freedom from England Answer is B 2. The Americans were most successful on a) sea b) Lake Champlain and Lake Erie c) on land Answer: B 3. The English were most successful on ...
Wednesday, May 7, 2014 at 9:48am

social studies PLEASE CHECK
1. which is an event of the progressive era enacted by the local government in South Carolina? a. the first grange chapter was established for farmers b. the grandfather clause gave poor whites the right to vote c. blacks were disfranchises through a poll tax d. a law ...
Tuesday, May 6, 2014 at 8:59pm

Law
1. Once Fourth Amendment protections have been triggered, the next stage in the analysis requires that we focus on: A. the reasonableness of the search or seizure. B. any secret agenda behind the search or seizure. C. the time of day of the search. D. the private citizens who ...
Tuesday, May 6, 2014 at 3:12pm

American Government
Presidents often resort to the use of White House “czars” because
Monday, May 5, 2014 at 4:35pm

History
Mark the statement if it describes Roman society during the time of Cincinnatus. A. Rome’s government was based on law in which many people had a voice. B. Rome was being surrounded and threatened by outside forces. C. People in Rome admired those who used their ...
Monday, May 5, 2014 at 9:01am

CRJ
1. Which of the following was an impact on policing as a result of WWII? (Points : 1) The Pendelton Act An increase in educational requirements for police A shortage of experienced officers The adoption of residency requirements for police Question 2. 2. The Pendelton Act of ...
Sunday, May 4, 2014 at 8:38pm

Economics
Why is the south african government is not providing enough welfare on subsidies to the poor and underpriviledged?
Sunday, May 4, 2014 at 3:23pm

world history
Which of the following represents a difference between the government of the Roman Republic and that of Imperial Rome? A. In the Roman Republic, the Senate represented the plebeians' views, while in Imperial Rome, the Senate represented the emperor's view. B. In the ...
Friday, May 2, 2014 at 5:48pm

Medical Reimbursement
Dr. M is receiving reimbursement based on actual charges after the patient has been treated. She's being reimbursed on a A. retrospective, fee-for-service payment system. B. prospective payment system. C. indemnity system. D. usual, customary, and reasonable charges ...
Friday, May 2, 2014 at 3:55pm

History
When the 23rd Amendment was passed, it gave voting rights to residents of Washington, DC. Why were they excluded from all of the previous amendments that gave voting rights? A. Only politicians were allowed to live in Washington, DC. Previously, people in government were not ...
Friday, May 2, 2014 at 11:48am

Government
When trying to predict how an individual will vote, the one factor that is an accurate indicator more often than any other is
Friday, May 2, 2014 at 11:34am

world history
Rule of law as used in the Roman Republic promoted which democratic ideal? A. checks and balances B. representative government C. fair and equal treatment of all<------ D. separation of powers<--------- i don't know if it C or D
Friday, May 2, 2014 at 8:10am

history
Who as the last American Indian to surrender to the US government?
Thursday, May 1, 2014 at 10:58pm

Constituion
what article of the Constitution clarify the federal system of government?
Thursday, May 1, 2014 at 7:45pm

History 8
What was one of the main problems with states controlling their own currency? A.States always had to pay the national government more money than they were able to produce. B.States could make their own money and assign it a specific value. C.Paper money would only last a few ...
Thursday, May 1, 2014 at 7:17pm

History8
Which of the following was NOT a reason the United States needed a stronger national government system? A.States maintained control over their own currency. B.The Articles of Confederation based the number of votes a state had in Congress on the size of its population. C....
Thursday, May 1, 2014 at 6:06pm

Please do Civics Essay thanks so much
Please Help with essay question. thanks!! In a federal system of government (also known as a federation), the local and state governments share power with the central government, though the central government has final authority. Eplain how this is different from a confederation.
Thursday, May 1, 2014 at 4:29pm

world history
Which of the following describes the specific role of the senate in the roman government? A. to enforce laws B. to make laws C.yo interpret law D. to provide counsel to citizens
Thursday, May 1, 2014 at 12:00pm

Help Ms.Sue!!! Social Studies
1. How does the Israeli-Palestinian conflict most directly affect the daily lives of young people in Jerusalem a. civilian violence b. peace talks c. international negotiations d. political parties ( my answer) 2. which is the best location for farming? a. east of the jordan ...
Thursday, May 1, 2014 at 10:56am

buisness finance
Series Average return Standard Deviation Large-company stocks 10.7 % 19.3 % Small-company stocks 16.4 33.0 Long-term corporate bonds 6.2 8.4 Long-term government bonds 6.1 9.4 Intermediate-term government bonds 5.6 5.7 U.S. Treasury bills 3.8 3.1 Inflation 3.1 4.2 What range ...
Thursday, May 1, 2014 at 9:13am

Constituion: Check? Thanks
After 1788, states had no control over a.local government and education. b.the chartering of corporations. c.the development and administration of civil and criminal law. d.issuing legal currency. c? In Congress’s first session after the ratification of the Constitution, ...
Wednesday, April 30, 2014 at 6:34pm

social studies 9
Why do you think the government has downplayed the Royal Proclamation in regard to land claims? I don't understand the question.
Tuesday, April 29, 2014 at 8:13pm

social studies 9
Why do you think the government has downplayed the Royal Proclamation in regard to land claims?
Tuesday, April 29, 2014 at 7:56pm

us history
can you check my answers please? The “silent majority” referred to A. conservative working- and middle-class citizens B. women C. a liberal coalition of ethnic minorities, women, the aged, and the poor D. the nation’s youth E. deaf-mutes in government programs I...
Monday, April 28, 2014 at 11:54am

U.S. History/U.S. government
What does the fourth amendment basically say/protect?
Sunday, April 27, 2014 at 8:27pm

government
What challenges does the United nations face in protecting human rights
Sunday, April 27, 2014 at 11:42am

History
2) which statement best describes a social contract A.an implied agreement between citizens and government in which citizens release some liberty to government for the good of society B.a contract between local residents and providers of basic services like water and energy C....
Friday, April 25, 2014 at 11:00am

U.S. History
Text 3: Excerpt from “All in the Day’s Work: An Autobiography” by Ida M. Tarbell I had been disturbed for some time by what seemed to me the calculated belittling of the past achievements of women by many active in the campaign for suffrage. They agreed with ...
Thursday, April 24, 2014 at 8:25pm

GOVERNMENT
TOP 5 PERFORMING MUTUAL FUNDS AND THEIR % RETURNS FOR 2013 PLEASE HELP ME I DO NOT UNDERSTAND WANT TO DO NOW.
Thursday, April 24, 2014 at 7:52pm

economics
what is the south african government providing and to whom
Thursday, April 24, 2014 at 4:13pm

History
Mark the statement if it describes Roman society during the time of Cincinnatus. A. Rome’s government was based on law in which many people had a voice. B. Rome was being surrounded and threatened by outside forces. C. People in Rome admired those who used their abilities...
Wednesday, April 23, 2014 at 11:34pm

World History
1.Greek and Roman legacies to the modern world include contributions to modern law and government. Briefly describe how modern law and government have been influenced by classical Greece and Rome. Include at least two examples from the Greeks and two examples from the Romans.
Wednesday, April 23, 2014 at 4:09pm

government
These are the federal government financial instruments such as bonds notes certificates? Answer Are Securities Discount Rates Uncontrollable Thank you
Wednesday, April 23, 2014 at 1:10pm

social studies (check answers)--Mrs.Sue
THanks and thanks again... 1.D 2.C 3.A Brazil’s culture reflects what unique aspect of its colonial history? A. its Roman Catholic missionary roots B. its ties to the West African slave trade C. its rule and settlement by the Portuguese D. its peaceful blending of native ...
Tuesday, April 22, 2014 at 12:21pm

social studies (check answers)--Mrs.Sue
Please check and Thanks so muchh. 1.A 2.B 3.C Brazil’s culture reflects what unique aspect of its colonial history? A. its Roman Catholic missionary roots B. its ties to the West African slave trade C. its rule and settlement by the Portuguese D. its peaceful blending of ...
Tuesday, April 22, 2014 at 9:23am

social studies (check answers)--Mrs.Sue
Im a little rusty on these but please bare with me and check them thanks so much 1.B 2.B 3.C 4.A 5.D Wealth disparity in Brazil results mostly from A. unequal land distribution. B. insufficient arable land. C. lack of oil and mineral resources. D. emphasis on cash crop exports...
Monday, April 21, 2014 at 10:46pm

social studies check answers
6.A 7.B 8.C 9.B 10.A 6.You want to emphasize the characteristics that unite the nations of Caribbean South America today. On which topic are you most likely to focus? A. cultural influences B. government leadership C. political insurgents D.free trade agreements 7.Leftists ...
Thursday, April 17, 2014 at 11:06am

American History
Why did many revolutionary leaders shaping the government of the new nation begin to find the principle of democracy troubling? How did they attempt to balance democracy with other concerns in the new government?
Wednesday, April 16, 2014 at 12:57am

Social Studies
1. What did you enjoy as a kid? Answer: I liked to hunt, study the art of war, and even shoot a firearm at times. Believe it or not when I was 14 I tried to sign on to a British war ship to be a powder monkey, but my mom wouldn't allow me to be part of it. 2. Can you tell ...
Tuesday, April 15, 2014 at 6:33pm

Social Studies
I am the Star Reporter who is going to visit George Washington at his home at Mount Vernon during the years of 1759-1774. I am interviewing him about his political and personal views, activities, goals, and predictions. Develop 10 questions to ask President Washington. Then ...
Tuesday, April 15, 2014 at 4:58pm

Social Studies
I am the Star Reporter who is going to visit George Washington at his home at Mount Vernon during the years of 1759-1774. I am interviewing him about his political and personal views, activities, goals, and predictions. Develop 10 questions to ask President Washington. 1. What...
Monday, April 14, 2014 at 12:29pm

Criminal Justice
1. Why is the role of the police in grand jury investigations important? A. Police officers often testify before grand juries in order to help make the case against a possible criminal defendant. B. Suspects always have the right to testify before the grand jury, so police ...
Sunday, April 13, 2014 at 1:13pm

Am. History
As there was after World War II, there is a legitimate threat to Americans and the American way of life in the Post 9/11 world. Senator McCarthy used his influence to weed out suspected Communists from the American government. Are there any lessons to be learned from his ...
Friday, April 11, 2014 at 6:39pm

World History
1. In 1964, a loose union of Palestine refugees led to the formation of the Palestine Liberation Organization (PLO) under Yasir Arafat. What was the aim of the PLO? A. Driving Israel from East Jerusalem B. Establishing a Pan-Arab League C. Evicting Israel from Palestine D. ...
Friday, April 11, 2014 at 4:56pm

Contrasting East & West
1. In 1938, British Prime Minister Chamberlain declared a final act of appeasement A. after Hitler attacked Poland. B. when Hitler's claim on the Sudetenland was accepted. C. immediately following the Nazi occupation of Austria. D. after Hitler's forces occupied the ...
Friday, April 11, 2014 at 4:55pm

English III
Lesson 6.07 Letter to a Citizen of Kentucky, an excerpt Executive Mansion, Washington, April 4, 1864. A. G. Hodges, Esq., Frankfort, Ky. My Dear Sir: You ask me to put in writing the substance of what I verbally stated the other day, in your presence, to Governor Bramlette and...
Thursday, April 10, 2014 at 12:37pm

Social Studies
1. Which question would best help you write a report regarding the changes to the political system during Jackson's presidency? (1 point) How did Andrew Jackson react to the results of the election of 1824? When did Andrew Jackson decide to run for president? Did Andrew ...
Thursday, April 10, 2014 at 9:59am

English 9R - Civil Disobedience Essay Check (PLZ!)
Please check my essay for any grammar errors and anything, because my English teacher grades HARD and I really want a 100 on this essay. I spend HOURS writing this and I really appreciate if you check. Thank You! :) here it is: Civil disobedience is "refusal to obey laws ...
Wednesday, April 9, 2014 at 6:38pm

social studies please help
what sis franklin roosevelt do to reduce the effects of the depression the day after he became president? a. he closed the stock market to prevent further losses b. he signed a bill to provide money to industries so they could reopen and put people back to work c. he closed ...
Tuesday, April 8, 2014 at 11:59am

econ
This chart shows the components of nominal GDP for the years 2000 and 2001. All figures are in billions of current dollars. Components 2000 2001 Consumption $6,684 $6,987 Investment $1,755 $1,560 GovernmentSpending $1,751 $1,858 Exports $1,101 $1,034 Imports $1,467 $1,383 ...
Monday, April 7, 2014 at 8:40pm

Math
A survey about the student government program at a school finds that of 245 students: • 218 students like the program • 27 students think the program is unnecessary If a circle graph were made from this data, what would the measure of the central angle be for the ...
Monday, April 7, 2014 at 4:53pm

Math
A survey about the student government program at a school finds that of 245 students: • 218 students like the program • 27 students think the program is unnecessary If a circle graph were made from this data, what would the measure of the central angle be for the ...
Monday, April 7, 2014 at 3:32pm

US Government
The process of representation through consensus building can best be characterized as?
Monday, April 7, 2014 at 1:17pm

PHI 208 Week 3 Reading Quiz
Question 1. 1. It is unfair to criticize the profit-making purpose of business because: (Points : 1) it is in the nature of corporations and in the definition for their existence to form as a means to organize human effort more efficiently in order to maximize profits. as Adam...
Sunday, April 6, 2014 at 8:21pm

TO MS SUE Essay help
I have to write a essay about the confederation of Canada in 1867 and why it was a good choice. I have all of my body paragraphs done but I'm having trouble thinking of a proper introduction. My first sentence for my intro is: confederation was the best choice for the ...
Sunday, April 6, 2014 at 6:49pm

English (essay help)
I have to write a essay about the confederation of Canada in 1867 and why it was a good choice. I have all of my body paragraphs done but I'm having trouble thinking of a proper introduction. My first sentence for my intro is: confederation was the best choice for the ...
Sunday, April 6, 2014 at 1:40pm

S.S
1 Which of the following is no longer allowed in the Atlantic Provinces? cod fishing 2 In 1999, Canada's Inuits became self governing 3 British Columbia's geography, ethnic diversity, and trade link the province to the Pacific Rim 4 the two official languages of Canada...
Thursday, April 3, 2014 at 4:27pm

SOCIALS, (Canada confederation)
1. List in order of importance three ways the United States was a factor in the canadian Confederation. defend your choices with examples 2. explain the concept of manifest destiny. how much of a threat to British North America was the United States? 3. explain the "...
Tuesday, April 1, 2014 at 9:22pm

i need help with this 6th grade world history
1. What effect did the Punic Wars have on small Roman farmers? A. grains from conquered lands drove down grain prices. B. grains from conquered lands drove up grain prices. C. New strains of grain from conquered lands helped them thrive. D. The lack of grain from conquered ...
Monday, March 31, 2014 at 2:32pm

US government
over time _____ has gained power at the expense of ____.
Sunday, March 30, 2014 at 2:45pm

Statistics
The following are the weekly amounts of welfare payments made by the federal government to a sample of six families: $143, $138, $132, $136, $145 and $136. What is the range? $24 $9 $13 $0
Thursday, March 27, 2014 at 8:49pm

Social Studies
The excerpt below is Article 6 of the "Declaration of the Rights of Man," the document that founded the French Republic on August 26, 1789. Use this excerpt below to answer the following question: Law is the expression of the general will. Every citizen has a right ...
Thursday, March 27, 2014 at 1:11pm

government
How do ideological parties and single-issue parties differ from one another? A. Ideological parties tend to be more liberal, while single-issue parties tend to be more conservative. B. Ideological parties focus on certain beliefs, while single-issue parties focus on one main ...
Thursday, March 27, 2014 at 12:50pm

History
How was James I's rule of England similar to peter the great's rule of Russia? Both reduces the size of their empire. Both increased their own power without approval by other government entitles. Both relied heavily on the opinions of their subjects when making ...
Thursday, March 27, 2014 at 11:37am

FINANCE
Polycorp Treasury a company in the land of Zanadu is holding a parcel of Zanadu Government Bonds with a face value of $2,000,000. The bonds were issued seven years and nine months ago and still have two years and three months to maturity. They pay a coupon rate of interest of ...
Thursday, March 27, 2014 at 12:46am

social studies (check plz)
Which statement best describes the government of Canada? The monarch of Britain has total control over Canada. The Canadian parliament is ruled by the United States. Canada has complete power over its own government(MY ANSWER) The prime minister is the monarch of Canada.
Thursday, March 27, 2014 at 12:13am

Social studies check answers ***damon***
1.A 4.A 5.B 6.C 8.C 1.The story of Omar best reflects A. opportunities for people in the Pampas. B. struggles faced by families who work the mines of the Andes. C. hardships undertaken by indigenous farming families. D. benefits of urban life along the region’s coast. 4. ...
Wednesday, March 26, 2014 at 11:06am

History8 Check Answers?
1) The major problem with the Articles of Confederation was that it _____. a.was too similar to the British system, giving one leader too much power b.it gave the states too much power c.it did not give the states enough power d.it did not establish a system that allowed for a...
Tuesday, March 25, 2014 at 10:04pm

social studies check answers
1.C 2.D 3.A 4.D 5.C 6.B 7.D 8.B 9.B 10.A 1.The story of Omar best reflects A. opportunities for people in the Pampas. B. struggles faced by families who work the mines of the Andes. C. hardships undertaken by indigenous farming families. D. benefits of urban life along the ...
Tuesday, March 25, 2014 at 12:38pm

8th grade U.S History
Document B: Daniel Webster’s argument regarding a national bank, 1833 The argument regarding the national bank starts with the question: Does Congress have the right to charter a 'National Bank'? and can a State Legislature be forced to house a federal institution...
Tuesday, March 25, 2014 at 9:53am

Social Studies :)
2. The only Native Americans who successfully stayed on their land were the (1 point) Seminole. *** Sauk. Cherokee. Fox. 3. What act did the United States government pass in order to be able to move Native Americans off their land into Indian Territory? (1 point) Native ...
Monday, March 24, 2014 at 4:36pm

U.S History DBQ - need help to check my answer!!!
Document A: Andrew Jackson’s Bank Veto Message to Congress, July 10, 1832 Of the twenty-five directors of this bank, five are chosen by the government and twenty by the citizen stockholders. … It is easy to conceive that great evils to our country and its ...
Monday, March 24, 2014 at 10:22am

economics, math
Could you please help me with this problem: Consider an oligopolistic market with two firms. Each of them produces using a cost function given by c(q)=q2. The aggregate demand in the market is given by 1000−p. Suppose that, in order to increase production, the government...
Monday, March 24, 2014 at 12:50am

Economics HELP PLEASE!!!!
Can someone please help me with a hint to solve this problem?? I'm struggling really hard with this. "Consider an oligopolistic market with two firms. Each of them produces using a cost function given by c(q)=q^2. The aggregate demand in the market is given by 1000&#...
Friday, March 21, 2014 at 2:33pm

Math economics HELP!!!
Can someone please help me with a hint to solve this problem?? I'm struggling really hard with this. Thanks!!! "Consider an oligopolistic market with two firms. Each of them produces using a cost function given by c(q)=q^2. The aggregate demand in the market is given ...
Thursday, March 20, 2014 at 6:05pm

Microeconomics
Can someone help me with a hint to solve this problem?? Thanks!!! "Consider an oligopolistic market with two firms. Each of them produces using a cost function given by c(q)=q2. The aggregate demand in the market is given by 1000−p. Suppose that, in order to ...
Thursday, March 20, 2014 at 1:27pm

Pages: <<Prev | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | Next>>

Post a New Question | Current Questions

Homework Help: Social Studies

Search
Members