Tuesday
October 21, 2014

Homework Help: Social Studies

Recent Social Studies Questions

Post a New Question | Current Questions

Social studies check answers ***damon***
please check these answers 1.A 2.C 1. where would you most likely find south americas largest cities? A. Mountains B. rain forests C. coastlines D.deserts 2. how did human migration most contribute to ethnic diversity in south america today? A. people came to south america ...
Thursday, March 13, 2014 at 4:50pm

please check(Social studies)
can anyone explain the advantages and disadvantages for interdependence ANSWER:It is your ideology which makes things good or bad?Good and bad will go along each other and can not be separated because nothing is absolute in this world.Unless you realize your self every body ...
Thursday, March 13, 2014 at 4:03pm

Global Studies
Although fish is the Atlantic provinces' most abundant natural resource, what caused cod fishing to be banned throughout Canada in 2003? a. A disease killed all the cod b. People stopped eating cod c. Gas-powdered fishing boats were outlawed first d. Over-fishing was ...
Thursday, March 13, 2014 at 1:02pm

Check my social studies(PLEASE)
1.D 2.D 3.C 4.A 5.C 6.A 7.B 8.B 9.D 10.A 1. Which natural diasaster poses the most common challenge to central america and caribbean? A. tornadoes B. hurricanes C. floods D. drought 2. Corn cultivations alow the maya civilization to become powerful by A. developing a calendar ...
Thursday, March 13, 2014 at 11:20am

English
Can someone help me figure out what me figure out what my teacher is talking about here. I had to write a self introduction and she told me that I had spelling errors and redundant words. I don't see where she's talking about. My name is Devyn Donahue. I am originally ...
Thursday, March 13, 2014 at 10:56am

ENG 122
When using the BEAM style of evaluation, which of the following is UNLIKELY to occur? (Points : 1) Writers will probably meet all research needs. Writers will need multiple examples of all four kinds of sources. Any single source will probably feature more than one of the BEAM...
Thursday, March 13, 2014 at 9:39am

please check(Social studies)
1.A 2.C 3.C 4.C 5.A 6.C 7.A,B AND C PLEASE PICK 1 I CAME UP WITH ALL 3 1. The popul Vuh indicates that the mayans valued A. agriculture B. architecture C. government D. arts 2. Mayan temples were built to honor A. the stars B. the mayan calendar C. mayan rulers D. the spanish ...
Wednesday, March 12, 2014 at 10:18pm

please check(Social studies)
please check my answers thanks 1.B 2.C 3.B 4.B 5.C and D 1.How did the haitian revolution impact the history of the united states? A.It brought the united states into a war with spain over cuba. B.France no longer had haiti,so Napeleon was willing to sell louisiana. C.Slave ...
Wednesday, March 12, 2014 at 8:04pm

Social Studies
Why did The Aquarius lose its funding from the NOAA?
Wednesday, March 12, 2014 at 6:09pm

social studies(updated answers)
4.why is ectourism better for the environment than traditional tourism? A.it changes native cultures B.there is a shortage of clean water C.traditional tourism only highlights beaches D.ecotourism uses few natural resources 4.A 5.C 5.Which of the following explains why workers...
Wednesday, March 12, 2014 at 3:52pm

Global Studies
Which of the following minerals generates the most income for British Columbia? A. lead B. zinc c. Gold d. Copper <<< One reason many British Columbians feel a link to the countries of the Pacific Rim is because more than 15% have ____ancestors. a. Hawaiian <<&...
Wednesday, March 12, 2014 at 3:13pm

social studies(updated answers)
4.B 5.A 4.why is ectourism better for the environment than traditional tourism? A.it changes native cultures B.there is a shortage of clean water C.traditional tourism only highlights beaches D.ecotourism uses few natural resources 5.Which of the following explains why workers...
Wednesday, March 12, 2014 at 3:11pm

Global studies
The indigenous people of British Columbia are famous for carving __________, or tall poles containing the symbols of a particular group, family, or clan. a. monuments b. family pillars c. totem poles *** d. animal columns
Wednesday, March 12, 2014 at 3:08pm

please check(Social studies)
4.C 5.B 4.why is ectourism better for the environment than traditional tourism? A.it changes native cultures B.there is a shortage of clean water C.traditional tourism only highlights beaches D.ecotourism uses few natural resources 5.Which of the following explains why workers...
Wednesday, March 12, 2014 at 2:55pm

health
An example of a depression screening tool includes the ? A. Patient health Questionnaire B. Center for Epidemiologic Studies Depression scale C. Geriatric Depression Scale D. All od the above
Wednesday, March 12, 2014 at 2:29pm

social studies
How does corruption and corruption contribute to unemployment in south Africa
Wednesday, March 12, 2014 at 1:49pm

please check(Social studies)
1.A---->B 2.D---->A 1.Which of he following is the greatest threat to the island's resources? (central american and the caribbean) i included that because i think that is the islands. A.biodiversity B.hurricanes C.deforestation D.ecotourism 2.What causes hurricanes ...
Wednesday, March 12, 2014 at 1:14pm

Social studies***help***
please check my answers 1.A 2.D 1.Which of he following is the greatest threat to the island's resources? (central american and the caribbean) i included that because i think that is the islands. A.biodiversity B.hurricanes C.deforestation D.ecotourism 2.What causes ...
Wednesday, March 12, 2014 at 12:50pm

SCIENCE HELP ASAP PLZ! ONLY ONE QUESTION!!!!!!!!
which of the following is not a benefit provided by a social group a) instinct to run from predators b) access to mate c) protecting young d) learning to recognize predators
Wednesday, March 12, 2014 at 12:44pm

math studies
A rhombus has diagonals of lenth 12 cm and 7 cm respectively. Find the larger angle of the rhombus
Tuesday, March 11, 2014 at 3:04pm

Social studies***help***
please answer i need help which of the following is the greatest threat to the island's natural resources
Tuesday, March 11, 2014 at 2:31pm

Social Studies 8
Please Check My answers!! It would be greatly appreciated!! 1. Which was the last country to challenge the United States' control of Oregon? A. Russia B. Britain*** C. Spain D. Mexico 2. What allowed people from both Britain and the United States to settle in Oregon ...
Tuesday, March 11, 2014 at 1:26pm

Social Studies
I have to explain how does Pierre Elliot Trudeau's ideals meats the reality in 200 words? So can you give me some ideas about how should I write it?
Tuesday, March 11, 2014 at 1:15pm

Social Studies
what are the advantages of privatization of Government Owned and Controlled Companies (GOCC)in a country?
Tuesday, March 11, 2014 at 12:27pm

Social Studies
To what extent do you think that Pierre Elliot Trudeau was the right man for his time? 200 words
Tuesday, March 11, 2014 at 2:31am

Social Studies
How does Pierre Elliot Trudeau's idealism meets the reality? 150 words
Tuesday, March 11, 2014 at 12:53am

Health & P.E. pls check my answers!!!!!
hi, can someone pls check my answers asap!!??? 1.Select the community activity that is a healthy choice to promote fitness for all ages A.annual 5K fun run for charity*** B.annual state fair C.monthly movie in the park D.monthly laser light show at the planetarium 2.Reginald ...
Monday, March 10, 2014 at 1:18pm

Global Studies (Please help)
1. Why are the Prairie Provinces known as Canada's breadbasket? (1 point) a. more than three-quarters of Canada's farmland is located there b. the people of these provinces love bread c. it has many famous bakeries d. that is the translation from the Cree name for it...
Monday, March 10, 2014 at 12:58pm

social studies
Name three key reasons for migration ???
Sunday, March 9, 2014 at 7:42pm

social studies
Why did the Bantu peoples keep moving to new areas ??
Sunday, March 9, 2014 at 7:42pm

social studies
Why was Louisiana so difficult to recover after the Civil War ?
Sunday, March 9, 2014 at 4:21pm

social studies
Compare the presidential and congressional plans of Reconstruction.
Sunday, March 9, 2014 at 3:42pm

math
What will be the total deduction for social security and Medicare taxes on Juanita's next weekly paycheck of $720 if she has already earned $10,800 this year? Social security tax is 6.2% of wages up to $106,800. Medicare tax is 1.45% of all wages.
Saturday, March 8, 2014 at 11:59pm

math
Compute Mike's estimated tax payment for the fourth quarter. He is self-employed and he expects to earn $20,640 this year. His estimated income tax rate is 18%. For self-employed persons, social security tax is 12.4% of wages up to $106,800, and Medicare tax is 2.9% of all...
Saturday, March 8, 2014 at 11:57pm

Social studies
It is1:30 a.m at 0 degrees. What is the time at 45 degrees east.
Saturday, March 8, 2014 at 7:42pm

social studies
why did Bantu peoples keep moving to new areas ?
Friday, March 7, 2014 at 6:32pm

social studies
what was Abraham Lincoln view of secession ? a) he thought it was morally wrong b) he thought it was unconstitutional c) he thought most southerners did not support it d) he thought it was a solution to the problems of the country
Friday, March 7, 2014 at 5:50pm

Social Studies
Need help figuring out what 3 parts they are talking about in the question: List the 3 parts of the Containment Policy. Thanks...
Friday, March 7, 2014 at 4:57pm

social studies
What did the national government agreed to do to ensure the election of Rutherford B. Hayes ? a) remove federal troops from the south b) put restrictions on the voting rights of blacks c) provide tax money to rebuild the south after the war d) send troops to keep former ...
Friday, March 7, 2014 at 3:16pm

social studies
Who was the first Louisiana governor elected under the Constitution of 1867 ? a) Henry Watkins Allen b) Oscar Dunn c) Michael Hanh d) Henry Clay Warmoth
Friday, March 7, 2014 at 3:12pm

social studies
Under Andrew Johnson's plan for reconstruction what did the southern states have to do to be readmitted to the union ? a) They had to ratify the twelfth amendment b)They had to ratify the amendment thirteenth amendment c)
Friday, March 7, 2014 at 12:34pm

Social Studies
Can you please give me 2 examples of manifest destiny in the Treaty of Guadalupe Hidalgo? Thanks!
Friday, March 7, 2014 at 8:15am

MRS.SUE READ !!!(@DAMON)
MRS.SUE REMEMBER THAT SOCIAL STUDIES TEST ABOUT MEXICO YOU HELPED ME WITH??? I PASSED 18/18!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I LOVE YOU !!!!!!! AND THE REST OF YOU TEACHER !!!!!!!!!!!!!! @DAMON THANK YOU ALL !!!!!!!!!!!! IM RECOMENDING THIS SITE TO EVERYONE !!!!!!!!
Thursday, March 6, 2014 at 10:26pm

social studies 9
Create a dialogue between a Huron chief and a Jesuit missionary in which both present their best arguments for and against allowing the Jesuits stay and work in Huronia.
Thursday, March 6, 2014 at 9:59pm

social studies 9
What social values would have led Jacques Cartier to kidnap the sons of the Iroquois host at the Gaspe Peninsula and take them to Europe?
Thursday, March 6, 2014 at 9:29pm

please check(Social studies)
please checkk 3. Mexico is building a stronger workforce by A.holding free elections B.permitting remissions C.eliminating competition D.investing in education(I PICK D.) if you answer i really hope your correct !
Thursday, March 6, 2014 at 8:15pm

social studies
what are the answers to social studies weekly crossword
Thursday, March 6, 2014 at 6:18pm

Social Studies
Were there any key events in Henry Clay's life that shaped their dream for the United States?
Thursday, March 6, 2014 at 3:13pm

Social Studies
2. How does India’s form of government contrast with the governments of Pakistan and Afghanistan? India is an Islamic republic; the others are not. Pakistan and Afghanistan have a long history of democratic government. India does not have a constitution. India is a ...
Thursday, March 6, 2014 at 10:45am

Social Studies 10
"Was the conflict over the Red River Settlement inevitable? Provide reasons for your answer." <- exact
Thursday, March 6, 2014 at 3:19am

social studies
12. How do the cherries on a cherry tree help the plant reproduce? Cherries develop into seeds, which are young, undeveloped plants. Animals eat the cherries, which helps disperse the plant’s seeds. Pollen inside the cherries fertilizes ovules, which produce seeds. ...
Thursday, March 6, 2014 at 12:21am

Social Studies :)
1. By 1860 the Midwest and the East were united by a network of (1 point) roads. railroad tracks. canals. steam-powered ships. 2. Famine caused people from which country to immigrate to the United States? (1 point) Britain Ireland Spain Germany 3. Who watched over the enslaved...
Wednesday, March 5, 2014 at 9:43pm

Ethics
1. Which of the following ethical frameworks suggests that morality should be linked to human nature, including a concern for human dignity and universal human rights? A. Utilitarianism B. Ethical egoism C. Social hedonism D. Natural law is it D 2. If the similarity-leniency ...
Wednesday, March 5, 2014 at 6:22pm

L.0
provide 3 possible financial sources for assistance that you can access for funding your studies and indicate the financial obligations you will have if you choose each of these options
Wednesday, March 5, 2014 at 6:07pm

social studies
The first immigrants to the United States were mainly from England, Scotland, Ireland, Germany, and? a. Russia. b. Italy. c. Scandinavia. d. Greece I think its either A or C please help
Wednesday, March 5, 2014 at 3:23pm

English Ms Sue
Ms Sue I am stuck between these 2 topics: Social anxiety or overpopulation?
Wednesday, March 5, 2014 at 1:55pm

Social Studies
- In a single paragraph, describe the key differences between indexes and scales. In a second paragraph, discuss their relative strengths and weaknesses.
Wednesday, March 5, 2014 at 6:03am

social studies
we are working on ancient egypt and i cant find the answer to In what ways were the reigns of Akhenaton and Ramses II different
Wednesday, March 5, 2014 at 1:45am

business studies
3 negative impacts which aids will have on a business enterprise
Wednesday, March 5, 2014 at 1:40am

SOCIAL STUDIES
WHY DO I LOVE SOCIAL STUDIES???????
Tuesday, March 4, 2014 at 8:06pm

Social Studies
What are the exact dates and the 4 different routes Vasco Nuñez de Balboa took?
Tuesday, March 4, 2014 at 7:48pm

social studies
How did the federal blockade of New Orleans affect the citizens of Louisiana ?
Tuesday, March 4, 2014 at 5:59pm

social studies
Commander of all the Confederate forces who surrendered at Appomattox Court House
Tuesday, March 4, 2014 at 5:51pm

social studies
at the begging of the civil war the free men of color supported the Confederacy true or false ?
Tuesday, March 4, 2014 at 5:44pm

social studies
who was the military governor of Louisiana ?
Tuesday, March 4, 2014 at 5:42pm

social studies
1. who was the governor of Louisiana when the civil war began ? 2. at the begging of the civil war the free men of color supported the Confederacy ? true or false 3. who was the military governor of Louisiana ?
Tuesday, March 4, 2014 at 3:29pm

social studies
can someone answer this please and thanks .How has Mexico's culture been shaped by conflict among different people? Be sure to name the groups were involved in the conflict, describe the conflict, and explain how the conflict or cooperation shaped Mexico's culture.
Tuesday, March 4, 2014 at 3:20pm

please check(Social studies)
if this isnt right can someone find me a link where i can read more info about it. 17. Which of the following is the most valid reason for not digging up Aztec ruins in modern Mexico City? A.There are no Aztec ruins under Mexico City. B.Mexicans have very little interest in ...
Tuesday, March 4, 2014 at 12:49pm

please check(Social studies)
im not gonna get frustrated with this anymore because it wont help me but i read some info online and thought these new answers where related to the topic 16.Which aspect of Aztec culture benefitted the Spanish when they were conquering the Aztecs? A.The Aztecs made enemies of...
Tuesday, March 4, 2014 at 12:19pm

Social studies***help***
HI im Dalia and i just want my answers to be checked for the subject of Social studies.thanks again. 6.Which aspect of Aztec culture benefitted the Spanish when they were conquering the Aztecs? A.The Aztecs made enemies of the surrounding tribes who were more than happy to ...
Tuesday, March 4, 2014 at 11:44am

please check(Social studies)
): 12. The American Revolution most likely encouraged the Mexican people to revolt against Spain by A. exposing Spain’s lack of resources. (I pick A.) B. introducing new political principles to Mexico. C. inspiring the French Revolution. D. showing that a colonial ...
Tuesday, March 4, 2014 at 10:18am

african american studies
Slavery and Society, 1800-1860 1. What invention contributed to the need for more slaves in the late 18th century? 2. What region of the United States was slavery most prominent? 3. What percentage of US exports was based on cotton production? 4. Describe slave ownership? 5. ...
Tuesday, March 4, 2014 at 10:15am

social studies(updated answers)---Mrs.Sue
12. The American Revolution most likely encouraged the Mexican people to revolt against Spain by A. exposing Spain’s lack of resources. B. introducing new political principles to Mexico. (I pick B.) C. inspiring the French Revolution. D. showing that a colonial revolution...
Monday, March 3, 2014 at 8:36pm

please check(Social studies)
honestly i just wanna finish this ive been on it for almost 2 weeks now because im to scared to submit please check these answers anyone please dont leave me hanging. 11. Which cause most motivated the push for Mexican independence from Spain? A. trade with the United States B...
Monday, March 3, 2014 at 8:23pm

social studies
Alexander Falconbridge eventually became governor of a colony for freed slaves in Sierra Leone in Africa, What do you think motivated him to do this?
Monday, March 3, 2014 at 8:17pm

USA STUDIES
What were some of the benefits of the Articles of Confederation?
Monday, March 3, 2014 at 4:52pm

Social Studies
How can you make a good closing statement for Eastern Africa?
Monday, March 3, 2014 at 2:21pm

Social Studies
Why was the Treaty of Guadalupe Hidalgo written?
Monday, March 3, 2014 at 9:49am

psychology
which of the following is not a motive for pro social behavior? egoism, collectivism, idealism, Principlism
Sunday, March 2, 2014 at 7:05pm

Social Studies
1. Why was Lewis and Clark sent out to discover land? 2. Why was Vasco da Gama sent out to discover land?
Sunday, March 2, 2014 at 6:32pm

Social Studies
Example of ACROSTIC POEM ON THE EXPLOER Vasco Nunez de Balboa using on his last name Balboa.
Sunday, March 2, 2014 at 5:45pm

business
i need help with this essay can someone help its for paralegal studies introduction to computers. Prepare and submit a proposal to Bill that gives your suggested solution to his business plan. Provide Bill with the details of what he needs to purchase in order to have what he ...
Sunday, March 2, 2014 at 4:30pm

history
Progressives concerned with social justice called for (circle three) A. an end to slavery B. regulation of work hours for women C. prohibition D. equal pay for equal work (for women) E. supralapsarianism F. stricter building codes and factory inspections I would say B,C, & F, ...
Sunday, March 2, 2014 at 3:56pm

Food and Nutrition
IRON DEFICIENCy ANEMIA: a)Identify factors that have contributed to the condition (social; geography; etc.) b) Describe factors (including diet and nutritional needs) that aid in the prevention and/or treatment/management of the health condition and explain how.
Sunday, March 2, 2014 at 2:34pm

us history
The intellectual leader of the Social Gospel in America was my book speaks of William Rainsford, Washington Gladden, and Walter Rauscchenbusch but doesnt say who the actual leader is?
Saturday, March 1, 2014 at 5:12pm

Business studies,history,tourism and maths lit
What career choices do you have in mind?
Saturday, March 1, 2014 at 3:04pm

Social Studies--Check My Answers Please--
#1. Who was the African American who called the war with Mexico "disgraceful" and "cruel"? a) Santa Ana b) Frederick Douglass ****** c) Davy Crockett d) Sam Huston #2. When Mexico won its independence in 1821, it inherited the New Mexico province from Spain...
Friday, February 28, 2014 at 6:59pm

Social Studies
#1. Who was the backwoodsman who lost his life at the Alamo? a.) Sam Houston b.) Davy Crockett ****** c.) John Tyler d.) Stephen F. Austin #2. What policies contributed to tensions between Texas and Mexico? a.) The Mexican government limited immigration to Texas, thus leaving ...
Friday, February 28, 2014 at 3:14pm

Social studies
Help me to write an acrostic about motion.
Thursday, February 27, 2014 at 8:51pm

Social Studies (History)
What were the reasons for Prohibition and what were the results of the Prohibitions?
Thursday, February 27, 2014 at 4:00pm

social studies
1.Which word best describes modern life for japanese teenagers such as Asuka? A. relaxed B. crowded C. isolated D. traditional 2. Tropical storms often hit Japan during the ________. summer winter spring fall 3. Which of Japan's islands has the largest level area? Hokkaido...
Thursday, February 27, 2014 at 3:51pm

Help Pleasee!!
1.Select the community activity that is a healthy choice to promote fitness for all ages A.annual 5K fun run for charity<--- B.annual state fair C.monthly movie in the park D.monthly laser light show at the planetarium 2.Mollie is well respected by her teammates even though...
Thursday, February 27, 2014 at 1:46pm

P.E check my answers
1.Select the community activity that is a healthy choice to promote fitness for all ages A.annual 5K fun run for charity<--- B.annual state fair C.monthly movie in the park D.monthly laser light show at the planetarium 2.Mollie is well respected by her teammates even though...
Thursday, February 27, 2014 at 1:20pm

AED
Read the following scenario: You are a second-grade teacher at Happy Valley Elementary School. You are teaching language arts and social studies. Your classroom of 21 students consists of 7 white students, 5 Latino students, 4 African American students, 3 Native American ...
Thursday, February 27, 2014 at 1:04pm

Life sciences,geography,business studies,pure math
What career can I follow if I'm doing the following subjects?
Thursday, February 27, 2014 at 2:47am

Socials please someone help me
CAN ANYONE HELP ME PLEASE What were the daily tasks, political views, social life, and economic status like for each of the following in 1820 in upper Canada: Tenant farmer upper-class/clergy British government officials aboriginal peoples
Wednesday, February 26, 2014 at 10:30pm

Socials help?
What were the daily tasks, political views, social life, and economic status like for each of the following in 1820 in upper Canada: Tenant farmer upper-class/clergy British government officials aboriginal peoples
Wednesday, February 26, 2014 at 9:14pm

Math
Bill had homework in social studies literacy and mathematics he's spent one fifth of his time on social studies and one third of his time on literacy bill estimated That he spent one 8 of his time on both social studies and literacy homework
Wednesday, February 26, 2014 at 8:03pm

Social Studies
2. A boundary was set between Canada and the United States as a result of? the Convention of 1818. the Louisiana Purchase. the Missouri Compromise. the Monroe Doctrine.
Wednesday, February 26, 2014 at 4:07pm

Social Studies--Check My 1 Answers Please--
What was "Manifest Destiny"? a. the idea that Americans of European descent were superior to Native Americans b. the idea that woman were destined to attain political equality with men c. the idea that America was destined to expand to cover the entire continent...
Wednesday, February 26, 2014 at 3:44pm

Pages: <<Prev | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | Next>>

Post a New Question | Current Questions

Search
Members