Wednesday
July 23, 2014

Homework Help: Social Studies

Recent Social Studies Questions

Post a New Question | Current Questions

Social Studies Question
does north america have acess to local and global markets
Wednesday, April 9, 2014 at 11:14pm

Social Studies
How did the Fugitive Slave Act and the Kansas-Nebraska Act further divide the North and South? What role did the concept of popular sovereignty play in these conflicts? Do you think there was any way to avoid the violence that came out of this era?
Wednesday, April 9, 2014 at 9:52pm

Food and Nutrition
Physical, emotional and social challenges meeting needs for life stage children ages (4-12 years) for the following points : -- lunches -- children's parties Can i just get some points to make my presentation? pls help me if u can :)
Wednesday, April 9, 2014 at 6:48pm

English 9R - Civil Disobedience Essay Check (PLZ!)
Please check my essay for any grammar errors and anything, because my English teacher grades HARD and I really want a 100 on this essay. I spend HOURS writing this and I really appreciate if you check. Thank You! :) here it is: Civil disobedience is "refusal to obey laws ...
Wednesday, April 9, 2014 at 6:38pm

Help Ms.Sue!!! Social Studies
which set of descriptions would describe the largest number of people in the region? a. rural, Sunni, and Kurd b. urban, Sunni, and Arab c. rural, Shia, and Kurd*** d. urban, Shia, and Arab
Wednesday, April 9, 2014 at 5:53pm

english
have to point out the ethical dilemmas(so I think problems when adapting and what people in social work adaption receive in terms of wages and hours in different states and the job outlook in general. Thank you!
Wednesday, April 9, 2014 at 5:33pm

Social studies***help***
Review the maps of Mexico’s natural resources and population. List three locations for potential development. i need help with locations
Wednesday, April 9, 2014 at 1:44pm

history
The romantic movement drew upon the idea that a. all social change should be motivated by religious faith. b. only love could solve social problems. c. reason, not emotion, should motivate true art. d. each individual brings a unique perspective to the world.
Wednesday, April 9, 2014 at 10:28am

math
Brendan got 32 questions correct on his social studies test and missed 8 questions. What % did he have correct?
Tuesday, April 8, 2014 at 10:39pm

math
Brendan got 31 questions correct on his social studies test and missed 9 questions. What percent did he have correct?
Tuesday, April 8, 2014 at 9:45pm

Social Studies
1. In The Eastern Orthodox Church, icons Were?. A. Once Forbidden B. Always Against Religious Law C. Never Important D. Very Important (My Answer) (2.The Pope Is The Leader Of ?) A. The Roman Catholic Church (Answer) B. The Greek Othodox Church C. The Roman Gods D. The ...
Tuesday, April 8, 2014 at 9:12pm

business communication CO210
Prepare a one-page description of your plans to solve the problem for one of the following research studies. Use the following headings for the problem:
Tuesday, April 8, 2014 at 7:28pm

Social Studies
Has the effort of Westerners to aid the rest of the world done more good than harm? Its a opinon but i would like a answer please. Please make your answer at least 6 sentences. Thank you very much
Tuesday, April 8, 2014 at 6:21pm

Social Studies
Please help me by checking the following answer to the question. Which of the following was part of the Great Compromise reached at the Constitutional Convention? A. Every state would have two seats in the Senate. B. Some slaves would be included in the population count. C. ...
Tuesday, April 8, 2014 at 4:24pm

social studies
Which of the following statements about mayan and modern cultures is true
Tuesday, April 8, 2014 at 3:05pm

Social Studies
This office evaluates the federal budget. A.) IRS B.) OMB C.) CBO D.) NSC answer: C.)CBO I question if the answer could be B.)OMB. Thank You.
Tuesday, April 8, 2014 at 2:16pm

social studies please help
what sis franklin roosevelt do to reduce the effects of the depression the day after he became president? a. he closed the stock market to prevent further losses b. he signed a bill to provide money to industries so they could reopen and put people back to work c. he closed ...
Tuesday, April 8, 2014 at 11:59am

Social Studies
Hi can you please give me 2 famous Americans that were alive in 1820- 1860? 1 person who supported slavery and 1 person who was against slavery. I don't really want a link or anything just 2 names of 2 people who had different views on slavery... Thanks!
Tuesday, April 8, 2014 at 10:26am

Intro to Computers
your brother just lost his job and wants to build an online profile with a social media site geared at possible employers and HR recruiters. He asks you if you have a suggestion as to where to go. what do you tell him? A. WordPress B. LinkedIn C. Facebook d. Flickr
Monday, April 7, 2014 at 8:09pm

Social Studies
Make a "what if" statement about how history may have changed in America if Zenger had not gone into the newspaper business. What if history tells us we do not have the right to free expression?
Monday, April 7, 2014 at 5:46pm

social studies
where did major general William Rufus Shafter stay while he controlled the war? PLEASE HELP!!!!!!
Monday, April 7, 2014 at 4:20pm

new social studies
1.C 2.A 3.B 4.C 1.Which of the following most contributes to deforestation of the amazon rain forest? A. mining B. lumber miliing C. road construction D. tourism 2.Which of the following is an immediate negative effect of deforestation of the amazon rain forest? A. loss of ...
Monday, April 7, 2014 at 9:26am

PHI 208 Week 3 Reading Quiz
Question 1. 1. It is unfair to criticize the profit-making purpose of business because: (Points : 1) it is in the nature of corporations and in the definition for their existence to form as a means to organize human effort more efficiently in order to maximize profits. as Adam...
Sunday, April 6, 2014 at 8:21pm

essay help/english
Social work in Adaption: Ethical Dilemmas and demographics (Wages,hours and job outlook etc.) thank you!
Sunday, April 6, 2014 at 6:37pm

social studies check answers
1.D 2.A 4.C 1.“Along the southern coast of Brazil the central plateau descends in high, steep escarpments. It towers over the waves and moves back in ridges, leveling off from the peaks of the coastal ranges … As it continues along to the northern regions, however, ...
Saturday, April 5, 2014 at 7:50pm

social studies(updated answers)--
1.D 2.A 4.C 1.“Along the southern coast of Brazil the central plateau descends in high, steep escarpments. It towers over the waves and moves back in ridges, leveling off from the peaks of the coastal ranges … As it continues along to the northern regions, however, ...
Saturday, April 5, 2014 at 3:29pm

social studies check answers
1.D 2.A 4.C 1.“Along the southern coast of Brazil the central plateau descends in high, steep escarpments. It towers over the waves and moves back in ridges, leveling off from the peaks of the coastal ranges … As it continues along to the northern regions, however, ...
Saturday, April 5, 2014 at 12:25pm

Social Studies
Read the speech below. It is a fictitious political speech by Peter, a candidate for the upcoming national election. Then answer the following questions: List all of the arguments in the speech List all of the non-arguments in the speech List all of the factual contents in the...
Friday, April 4, 2014 at 10:18am

math lit,business studies,accounting and computer
Can I be an accountant when doing these subjects?
Friday, April 4, 2014 at 7:35am

social studies 9
explain why the mohawks and the other first nations would choose to become allies with europeans, even though they knew that all the europeans were a threat to their territory and way of life
Thursday, April 3, 2014 at 7:57pm

Social Studies (History)
What did Germany, Italy, Japan, and the Soviet Union aka USSR have in common before WWII? please have four reasons and please explain why these countries had that similarity.
Thursday, April 3, 2014 at 5:11pm

English
In what ways have social media made our lives easier?
Thursday, April 3, 2014 at 4:55pm

social studies
What would the highest and lowest points look like on a topographic map?
Thursday, April 3, 2014 at 4:45pm

social studies(updated answers)
1.B 2.C 3.A 4.B 5.D 1.“Along the southern coast of Brazil the central plateau descends in high, steep escarpments. It towers over the waves and moves back in ridges, leveling off from the peaks of the coastal ranges … As it continues along to the northern regions, ...
Thursday, April 3, 2014 at 1:38pm

social studies
1. which action was NOT an example of telling against society in the 1920s in the united states? a. going to speakeasies b. dancing the Charleston c. women bobbing their hair d. women working outside the home 2. what is the main reason businesses made large profits in the ...
Thursday, April 3, 2014 at 12:48pm

Social studies
How did the colonists attempt to work together between 1754 in 1776 show changes of the relationship with Britain
Thursday, April 3, 2014 at 12:20pm

social studies check answers
Im not sure these are right.I Tryed my best :D. 1.A 2.B 3.C 4.A or B 5.B 1.“Along the southern coast of Brazil the central plateau descends in high, steep escarpments. It towers over the waves and moves back in ridges, leveling off from the peaks of the coastal ranges &#...
Thursday, April 3, 2014 at 9:45am

statistics
à manufacturer of computers designed to aid social scientists in analyzing research data clams that his computers are opérational for at least 80 percent of the time. during the course of the year one computer was operational for 270 days. test, 1 percent ...
Thursday, April 3, 2014 at 6:47am

Social Studies - Please Check my Answer
Please check my answer, I am not sure for this one. In 1784 the British forced American merchants to pay duties on a. trade goods imported from the British West Indies. - (This is my answer.) b. trade goods imported through Canadian ports. c. British goods sold in America. d. ...
Wednesday, April 2, 2014 at 4:00pm

social studies
how was the south carolina constitution of 1868 different from earlier versions?
Wednesday, April 2, 2014 at 11:24am

social studies 9
why are people who are attached to religious orders ideally suited to leave their home country and take residence in a new land
Tuesday, April 1, 2014 at 9:04pm

history
I wrote a DBQ on the industrial revolution, this is part of it: During the Industrial Revolution, the upper class lived without struggle, yet the working class suffered endlessly through dangerous working conditions. This demonstrates the impact Industrialization had on the ...
Tuesday, April 1, 2014 at 8:56pm

life sciences business studies geography maths lit
am doing this subjcts and totaly cnfusd abt ma career wht will i du aftr mtric plz help........ me
Tuesday, April 1, 2014 at 7:50am

social studies
Scientists estimate that 600,000 acres of land will disappear from Louisiana’s coastal region over the next fifty years. Which factor will contribute least to this change? A.hurricanes B.silt buildup C.erosion D.the levee system
Monday, March 31, 2014 at 7:35am

social studies
What did the Ottomans demand from the Treaty of Sevres and Lausanne ?
Sunday, March 30, 2014 at 6:05pm

educational technology
Which of the following sentences best describes the Progressive Era? (1 point) It was a period in which many social reforms occurred. It was a period of unchecked abuses by big business. It was a period of civil war and the end of slavery. It was a period of westward expansion...
Sunday, March 30, 2014 at 2:03am

educational technology
Which of the following sentences best describes the Progressive Era? (1 point) It was a period in which many social reforms occurred. It was a period of unchecked abuses by big business. It was a period of civil war and the end of slavery. It was a period of westward ...
Sunday, March 30, 2014 at 1:34am

educational technology
2. Which of the following statements about the women’s suffrage movement is most accurate? (1 point) Women received the vote with little effort or opposition. Suffragists’ main strategy was the use of political cartoons. The women’s suffrage movement occurred in...
Sunday, March 30, 2014 at 1:26am

Social Studies
Identify two problems resulting from urban sprawl in the western region of the United States. If these problems are not solved, what will the outcome likely be? Pls i really need help D:
Saturday, March 29, 2014 at 5:09pm

Criminal law
1. _________ refer to the notion that basic guarantees exist and that all people possess them simply by virtue of being human. Natural rights Hypothetical imperatives Moral duties is it A 2. Much of the reasoning in the social sciences is __________, which involves making ...
Friday, March 28, 2014 at 11:43am

ENG 1511
SOCIAL MEDIA HAVE MADE OUR LIVES EASIER. WRITE AN ESSAY IN WHICH YOU AGREE OR DISAGREE
Friday, March 28, 2014 at 6:14am

statistics
An airline company is considering a new policy of booking as many as 161 persons on an airplane that can seat only 140. (Past studies have revealed that only 81% of the booked passengers actually arrive for the flight.) Estimate the probability that if the company books 161 ...
Thursday, March 27, 2014 at 8:51pm

Social Studies
Hai I was wondering if you could check my answer? It doesn't really talk about this in my text book, and it doesn't really help if I look it up online. Q: Founded by the Mormons, which city was originally called Deseret? A. San Diego B. Provo C. Santa Fe D. Salt Lake ...
Thursday, March 27, 2014 at 7:42pm

8th Grade U.S History
Document F Andrew Jackson, Proclamation to the people of South Carolina, December 10, 1832 I consider that the power of one state to annul a law of the United States is not consistent with the survival of the Union. Nullification is forbidden by the Constitution; it violates ...
Thursday, March 27, 2014 at 6:46pm

Social Studies
The excerpt below is Article 6 of the "Declaration of the Rights of Man," the document that founded the French Republic on August 26, 1789. Use this excerpt below to answer the following question: Law is the expression of the general will. Every citizen has a right ...
Thursday, March 27, 2014 at 1:11pm

Global Studies
All of the following affect climate EXCEPT a. vegetation b. elevation c. location d. wind patterns <<<
Thursday, March 27, 2014 at 12:03pm

Global Studies
Although the Amazon Basin receives more than 80 inches of rain per year, South America also has the driest place on Earth, know as a. Death valley b. Gobi desert c. Atacama desert*** d. the Caribbean
Thursday, March 27, 2014 at 11:56am

Global Studies
Which of not following is NOT associated with El Nino? A. Fish that thrive in cold Pacific waters are driven away. B. Areas that usually have dry weather get heavy rains or are flooded C. Drought plagues certain peoples in South America D. All of the above are associated with ...
Thursday, March 27, 2014 at 11:52am

social study
what are the ways of solving enviromental problems in your communities?
Thursday, March 27, 2014 at 5:11am

social studies (check plz)
Which statement best describes the government of Canada? The monarch of Britain has total control over Canada. The Canadian parliament is ruled by the United States. Canada has complete power over its own government(MY ANSWER) The prime minister is the monarch of Canada.
Thursday, March 27, 2014 at 12:13am

social studies
What are the other special benefits that senators and representatives receive beyond salaries?
Wednesday, March 26, 2014 at 8:27pm

social studies
The political strategy in which the Republicans and Populists joined together was known as___________ movement.
Wednesday, March 26, 2014 at 3:38pm

English/Social Studies
I'm writing an essay and need help coming up with economic reasons to to be against Caps on Punitive Damages. Google is not turning up what I need. I need how will implementing this program be bad economically?
Wednesday, March 26, 2014 at 2:36pm

social studies
The political strategy in which the Republicans and Populists joined together was known as___________ movement.
Wednesday, March 26, 2014 at 12:31pm

social studies
During world war I, where in Louisiana was a large military camp establish? a) Baton Rouge b) Crowley c) Pineville d) Vidalia
Wednesday, March 26, 2014 at 12:28pm

Social studies check answers ***damon***
1.A 4.A 5.B 6.C 8.C 1.The story of Omar best reflects A. opportunities for people in the Pampas. B. struggles faced by families who work the mines of the Andes. C. hardships undertaken by indigenous farming families. D. benefits of urban life along the region’s coast. 4. ...
Wednesday, March 26, 2014 at 11:06am

U.S History - Pls check my answer!!!
Document C Andrew Jackson’s Message to Congress, Dec 7, 1829 The condition and destiny of the Indian tribes within the limits of some of our states have become objects of much interest and importance. By persuasion and force they have been made to retire from river to ...
Tuesday, March 25, 2014 at 9:38pm

Literature/Social Studies (Ms. Sue!)
The New Frontier" by John F. Kennedy. 1. What ideas does Kennedy express by quoting William Brandford? A: By quoting William Bradford, Kennedy expresses the idea that, despite great difficulties, man can overcome anything through their will and determination. 2. What ...
Tuesday, March 25, 2014 at 4:27pm

Literature/Social Studies
"The New Frontier" by John F. Kennedy. 1. What ideas does Kennedy express by quoting William Brandford? A: ? 2. What reasons does Kennedy offer for going to the moon? A: Kennedy offers reasons such as the task of going to the moon being difficult, the goal serving to...
Tuesday, March 25, 2014 at 12:58pm

social studies check answers
1.C 2.D 3.A 4.D 5.C 6.B 7.D 8.B 9.B 10.A 1.The story of Omar best reflects A. opportunities for people in the Pampas. B. struggles faced by families who work the mines of the Andes. C. hardships undertaken by indigenous farming families. D. benefits of urban life along the ...
Tuesday, March 25, 2014 at 12:38pm

8th grade U.S History
Document B: Daniel Webster’s argument regarding a national bank, 1833 The argument regarding the national bank starts with the question: Does Congress have the right to charter a 'National Bank'? and can a State Legislature be forced to house a federal institution...
Tuesday, March 25, 2014 at 9:53am

Social Studies :)
2. The only Native Americans who successfully stayed on their land were the (1 point) Seminole. *** Sauk. Cherokee. Fox. 3. What act did the United States government pass in order to be able to move Native Americans off their land into Indian Territory? (1 point) Native ...
Monday, March 24, 2014 at 4:36pm

social studies
According to Tardiff and Brizee, an essay that makes a claim supported by evidence is classified as an _______ essay. A. expository B. analytical C. argumentative D. explanatory My answer is A
Monday, March 24, 2014 at 2:24pm

social studies
In a biography, all of the following would be a primary source except for which one? A. A telegram sent to the subject by a friend B. An essay written about the subject by a former colleague C. The personal testimony of the subject’s widow, gathered in an interview D. The...
Monday, March 24, 2014 at 2:11pm

social studies
The most important test of a paraphrase is A. how well it captures the essence of the original source using your own words. B. the number of synonyms found in the paraphrase. C. the extent to which your words parallel the words in the original source. D. the extent to which ...
Monday, March 24, 2014 at 1:18pm

social studies
In harvesting sources, an excellent way both to narrow down a topic and discover a likely working thesis is to explore _______ the topic. A. different attitudes about B. radical ideas about C. classic literature on D. different perspectives on My answer is D
Monday, March 24, 2014 at 1:10pm

social studies
Alice and Andrew are discussing thesis development. Alice argues that a topic becomes a thesis if we want to write about the topic. Andrew, on the other hand, maintains that a topic is not a thesis but that a thesis is the foundation of a topic. Who is correct? A. Alice is ...
Monday, March 24, 2014 at 12:52pm

U.S History DBQ - need help to check my answer!!!
Document A: Andrew Jackson’s Bank Veto Message to Congress, July 10, 1832 Of the twenty-five directors of this bank, five are chosen by the government and twenty by the citizen stockholders. … It is easy to conceive that great evils to our country and its ...
Monday, March 24, 2014 at 10:22am

soc studies 3 questions pls help!!!
8. Which of the resolutions at Seneca Falls Convention was most inspired by women’s inability to own property? (1 point) desire for improved education in order to understand property contracts belief that women should have voting rights in order to change property laws...
Sunday, March 23, 2014 at 6:35pm

social studies
Which statement is most clearly subjective? A. In my view, the data support the professor’s assertions. B. My common sense tells me that money is the root of all evil. C. Wars are fought over ideas, land, and resources. D. It has been suggested that Nero suffered from ...
Sunday, March 23, 2014 at 5:21pm

Social Studies
What is a quota system?
Sunday, March 23, 2014 at 5:20pm

social studies
Which statement is most likely to be supported by objective data? A. In infancy, the color blue is associated with boys, and pink is associated with girls. B. When in doubt, punt; when certain, go for the goal on the fourth down. C. In my view, the author’s assumptions ...
Sunday, March 23, 2014 at 5:07pm

social studies
With respect to the principles of academic freedom, which statement is most accurate? A. Truth precedes beauty. B. Every lie contains a hidden truth. C. Ultimate truth is ever illusive. D. Truth is an abstract noun. My answer is D.
Sunday, March 23, 2014 at 3:54pm

social studies
With respect to dealing with abstract concepts, which statement is most accurate? A. Emotions have no place in any kind of academic essay. B. An essay dealing with abstract concepts can appeal to intellectual curiosity. C. An essay dealing with abstract concepts should reveal ...
Sunday, March 23, 2014 at 3:44pm

social studies
"terracotta was a significant part of bengal ancient time"-explaion
Sunday, March 23, 2014 at 9:31am

Social Studies
What is affirmative action?
Friday, March 21, 2014 at 7:35pm

scholarship essay edit
can someone edit this? Throughout my life’s journey, I have come to attain two true passions - the first one being English studies. Since the very dawn of childhood, I have been known to bleed the calligraphic content of Gary Soto's brilliant poetry and breathe the ...
Friday, March 21, 2014 at 1:23pm

Social studies***help***
1.C 2.B 3.B 1.How would Bolivian society today most likely be different, if not for its Spanish colonial past? A. It would not have social inequalities of any kind. B. It would have a smaller population of indigenous peoples. C. It would not be dominated by a wealth ...
Friday, March 21, 2014 at 10:29am

social studies
1. What was Teotihuacan ?? 2.How was Aztec society organized ?? 3.Why and how did the Aztecs sacrifice to the sun god ??
Thursday, March 20, 2014 at 11:12pm

Statistics
1. A sports researcher gave a standard written test of eating habits to 12 randomly selected professionals, four each from baseball, football, and basketball. The results were as follows: Eating Habits Scores Baseball Players Football Players Basketball Players 34 27 35 18 28 ...
Thursday, March 20, 2014 at 4:20pm

Payroll Accounting
Julie Whiteweiler made $930 this week. Only social security (fully taxable) and federal income taxes attach to her pay. Whiteweiler contributes $100 each week to her company's 401(k) plan and has $25 put into her health savings account (nonqualified) each week. Her ...
Thursday, March 20, 2014 at 2:45pm

please check(Social studies)
1.B 2.C 1.A pet dog that was forsaken would most likely look A. aggressive B. dirty C .well-trained 2.A meal that is skimpy will likely leave a person feeling A. too full B. satisfied C. still hungry
Thursday, March 20, 2014 at 2:17pm

Social Studies
What are some travel attractions in El Salvador? What are some famous celebrities from El Salvador?
Wednesday, March 19, 2014 at 9:18pm

social studies
1.D 2.B 4.C 1. the monumental cities of the incas demonstrated their A. extensive trade networks B. high level of organization C. interest in astronomy D. dependence on farming. 2. How does jose de san martin contribute to the formation of nations in the region? A. he became ...
Tuesday, March 18, 2014 at 2:50pm

STATISTIC ****HELP****
The tests done to determine if someone is HIV positive are called Enzyme immunoassay or EIA tests. The test screens a blood sample for the presence of antibodies to HIV. Like most tests, this test is not perfect. The table below shows the approximate probabilities of positive ...
Tuesday, March 18, 2014 at 9:25am

help ASAP Statistic
The tests done to determine if someone is HIV positive are called Enzyme immunoassay or EIA tests. The test screens a blood sample for the presence of antibodies to HIV. Like most tests, this test is not perfect. The table below shows the approximate probabilities of positive ...
Monday, March 17, 2014 at 3:55pm

Government
What is the name for any country that provides extensive social services at little or no direct cost to consumers? A. a welfare state B. a socialist state C. a communist state D. a collective state
Monday, March 17, 2014 at 3:45pm

social studies
1.why must omar and his brothers work in the mines? A.they cannot attend school B.their mother cannot support them C.they have no other job prospects D.they do not know another trade
Monday, March 17, 2014 at 3:06pm

Social studies***help***
what makes mining in cerro rico mountain so hard? A.distance from the city of potosi B.isolation from other workers C.dangerous working conditions and low pay D.lack of job security i pick B.
Monday, March 17, 2014 at 1:43pm

Social studies***help***
2.what makes mining in cerro rico mountain so hard? A.distance from the city of potosi B.isolation from other workers C.dangerous working conditions and low pay D.lack of job security my answer is D.
Monday, March 17, 2014 at 1:21pm

Pages: <<Prev | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | Next>>

Post a New Question | Current Questions

Search
Members