Saturday
February 13, 2016

Search: lead to an "efficient" allocation of resources

Number of results: 5,225

physics
A 49-kg lead ball is dropped from the leaning tower of Pisa. The tower is 55 m high. (c) What is the speed of the ball 1.3 s after it is released?
September 4, 2012 by Sherry

psychology
Hello, can you lead me to how I would search for peer reviewed journal articles on freud psychoanalysis peer reviewed thanks
November 1, 2012 by darius

physics
What is the apparent weight of a 25kg lead block submerged in the dead sea? (density of dead sea is 1240kg/m3)
September 17, 2013 by Mat

Physics
In a hydroelectric dam, water falls 26.0 m and then spins a turbine to generate electricity. What is ∆U of 1.0 kg of water? Suppose the dam is 80% efficient at converting the water's potential energy to electrical energy. How many kilograms of water must pass through the...
November 30, 2009 by Zach

physics
A 120-V motor has mechanical power output of 3.20 hp. It is 81.0% efficient in converting power that it takes in by electrical transmission into mechanical power. (a) Find the current in the motor. Answer: 24.6A (b) Find the energy delivered to the motor by electrical ...
May 2, 2011 by iva

Mechanics for A-level
An object of mass 50kg rests on a rough plane inclined at an angle z to the horizontal. It is supported in this position by a light string parallel to the plane which is attached to the object and fixed to a point at the top of the plane. The string has a breaking strain of ...
April 5, 2012 by Bob

business
1 for a large company stock/mutual fund would you expect the betas to be positive or negative for each of he factores in a fama french multifactor model? 2 What do you observe abouth the bata coefficients for the different mutual funds? comment on any similarities or ...
February 17, 2013 by Ann

ap. history
How did overproduction, under consumption, and stock market speculation lead to the stock market crash of 1929 and the Great Depression?
February 9, 2011 by Asher

English
Why do u think crispin left the cross on Aycliffe even though he he was dead? name of book: crispin the cross of lead
September 15, 2011 by Michael

Physics
A 57-kg lead ball is dropped from the leaning tower of Pisa. The tower is 56 m high. (b) What is the speed of the ball after it has traveled 2.5 m downward?
January 22, 2012 by Anonymous

chemistry
Calculate the mass, in grams, of each of the following. a) 1.2×10^23 gold atoms b) 2.78×10^22 helium atoms c) 2.0×10^23 lead atoms d) 7.6×10^21 uranium atoms
September 10, 2010 by Mely

chemistry
How much aluminum nitrate can be found when 12 g of aluminum react with lead(II) nitrate? Answer in units of mol
January 22, 2012 by lynn

Physics/electricity
Eighteen-gauge wire has a diameter of 1.024 mm. Calculate the resistance of 19 m of 18 gauge lead wire at 20°C.
October 6, 2013 by Joe

Chemistry
If 25g of lead phosphate reacts with an excess of sodium nitrate, how many dreams of sodium phosphate is produced?
February 27, 2014 by Emy

social studies
What are the three main types of resources used for making, selling, and using goods and services? a. soil, water,air b. money, barter, credit c. natural, human, capital d. gold, silver, broze This is a double post.
September 11, 2006 by alexis

Hospitality: food, shelter, and fun away from home
compare and contrast in 200 words the advantages and disadcantages of chain restayrants and independent restaurants with regard to at least three of the following: site selection, purchasing economies and human resources
December 11, 2009 by Stacy

HCS 325
In the role of a health care manger, you are expected to respond to daily urgent and emergency situations as they arise by mobilizing your staff and available resources to attain specific objectives. How would you describe the function of control involved here?
May 17, 2011 by sassy

ProjecT management
What steps and tracking methodologies are utilized in your Company to ensure resources are effectively managed throughout the entire project life cycle and to ensure that the impacts of constraints are minimized?
November 23, 2006 by Zeta

English-interpreting quote
What does this quote mean? "In the end, our society will be defined not only by what we create, but by what we refuse to destroy." I'm supposed to keep in mind the depetion of our ocean resources..
October 25, 2009 by Rachel

Curriculum
Which of the following is not something to be considered when selecting a theme for a particular group of children? A. The availability of resources B. The relevance of the topic to the children C. Curriculum requirements D. Whether it involves technology my answer is d.
September 16, 2014 by Daniela

algebra
Solve the equation x2 + 8x – 2 = 0 using both a. The quadratic formula b. Completing the square Write a paragraph or two comparing and contrasting the two methods. Explain which method you prefer and why. c) Use the accompanying graph to estimate the time at which the workers ...
January 3, 2011 by carolyn

Help pleasssseee!!!
1. Which of the following describes an example of land reclamation? A. After an area is mined for copper, the soil is replaced and new plants are planted B. After a forest is clear-cut, desertification occurs C. After a forest is clear-cut, it is mined for copper D. After an ...
March 19, 2014 by Jessica

Science
1. Which of the following describes an example of land reclamation? A. After an area is mined for copper, the soil is replaced and new plants are planted. B. After a forest is clear-cut, desertification occurs. C. After a forest is clear-cut, it is mined for copper. D. After ...
May 16, 2014 by Jessie

Romeo and Juliet
What was Romeo's flaws or most fatal flaw(the mistake that lead him to his death)? Because I need to type an essay and I need a little help.
November 5, 2007 by thai

Algebra 2
1. Write a polynomial in standard form that has solutions: 0, -2, 3 2. Write a trinomial that has a degree of 4 and a lead coefficient of -3 3. True of false: 3/x^2 is a polynomial expression
January 12, 2008 by Christian

SOCIAL STUDIES
ANDREW JACKSON 1. What are details (2) of Indian removal policies that lead to the Trail of Tears? 2. Was the Trail of Tears a "triumph of democracy?" Why or why not?
March 3, 2010 by Happy Face

soc 120
Give an example of something that one culture might regard as a virtue that another culture might not. Explain why this could lead to relativism.
May 2, 2012 by tiffany

math
Jenny wanted to solve the quadratic equation x2 - 11x +18 = 0 by factoring. Which of the following equations would lead her to solve the given equation?
August 30, 2014 by cam

science
If 0.188 moles of zinc reacts with excess lead(IV) sulfate, how many grams of zinc sulfate would be produced in the following reaction?
November 3, 2015 by Anonymous

science
If 0.188 moles of zinc reacts with excess lead(IV) sulfate, how many grams of zinc sulfate would be produced in the following reaction?
November 3, 2015 by Anonymous

Biology
1. Mutations to DNA cause changes in organisms. Explain why this might be important to the survival of a spcies? 2. Why is it important to be protected with a lead shield when you are getting dental X rays? 3. Why can suntanning be dangerous for a skin cell?
June 4, 2009 by John

gen chem
A nuclear reaction, such as the transmutation of uranium-238 to a stable isotope lead-206, involves exothermic and endothermic processes. In this reaction, is there any physical and chemical changes involved?
August 8, 2010 by Anonymous

English
Hello! What could I do as a lead in activity with two 5th graders? We have a 45 minute lesson tomorrow and I want to break the ice with a funny game. The topic is not important. Does anyone have something that lasts for 10 minutes?
January 27, 2011 by tee

chemistry
How many milliliters of a solution of 0.0013 M EDTA4- would be used to titrate the lead in 1000. mL of a 0.0073 M solution of Pb(NO3)2? I'm sry, but I keep getting 5200ml and I know that's just wrong! >< can someone please help me?
October 24, 2011 by Miss

management
according to -theory, employees compare the inputs and outputs of other employees doing similar jobs. unfavorable comparisons may lead to slacking off on their work or asking a supervisor for either an explanation or a raise.
June 22, 2012 by lala

Sociology
This is the reason an employer might restrict employee internet access? a. Employees waste too much time on the internet b. viewing certain kinds of sites could lead to a hostile work environment
March 10, 2013 by Chrissy

Chemistry
How many drops (1 drop=0.05mL) of 0.20M KI must we add to 100.0 mL of 0.010M Pb(NO3)2 to get a precipitate of lead iodide to start. Ksp of PbI2=7.1e-9. Answer=9 drops. Please show steps.
March 17, 2013 by Cody

Chemistry
How many drops (1 drop=0.05mL) of 0.20M KI must we add to 100.0 mL of 0.010M Pb(NO3)2 to get a precipitate of lead iodide to start. Ksp of PbI2=7.1e-9. Answer=9 drops. Please show steps.
March 17, 2013 by Cody

World History
Which of the following did not lead to the growth of government? A. the need to build walls for defense B. growing numbers of people C. the rise of religion D. the need to maintain food supplies My answer is A. But I'm not sure.
August 26, 2013 by Cassie

Journalism
I've started working on an article for my Journalism class about vegetarianism - pros and cons, and why or why not people at my school support it. I've gotten a few paragraphs in, but I'm having trouble on writing the lead. Any suggestions?
October 6, 2013 by Lindsay

Physics
What is the likely identity of a substance (see Table 10-1) if a sample has a mass of 9.38 g when measured in air and an apparent mass of 8.55 g when submerged in water? A)Copper B)Iron or steel C)Aluminum D) Lead E)Concrete F)Gold
January 31, 2016 by Larisa

physics
You set your stationary bike on a high 80 N friction like resistive force and cycle for 30 min at speed of 8 m/s. Your body is 10% efficient at converting chemical energy in your body into mechanical work. What is your internal chemical energy change? How long must you bike to...
January 20, 2015 by bill

science
what would be the weight of the following items in the chemistry lab round to nearest tenth 3.4 kg of lead = _ newtons 390 g of copper = _ newtons 6820 cm3 of water = _ newtons
January 21, 2010 by suzanna

Micro Economics
Resources are being used efficiently when 1. scarcity is not longer an issue 2. they are also used equitably 3. every opportunity to make people better off has been utilized 4. there are still gains from trade available
February 15, 2009 by Drake

college
Analyze and post, in 350-700 words, how the human resources assistance plan and aids you have been working on for your final project fit into the company's strategic plan MEDICAL RECORD MANAGER
September 13, 2009 by tameka

Sociology
What are some manifest and latent functions of a non-profit organization providing resources of accessing benefits and referrals to legal, housing and other social services??? CAN ANYONE PLEASE GIVE ME SOME IDEAS ABOUT THIS!????THANKS A LOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
November 3, 2009 by Sebrina

Scince
If you were an environmental researcher and were given funding to assist with one environmental issue, which of the followingtopics would you choose to spend your funds on? Human population Atmospheric pollution Water Resources Terrestrial Resource Energy Conservation
November 9, 2009 by Tammi

Geology
• Discuss in 200 to 300 words, the importance of the science of geology to us as a civilization. Provide at least two examples. For example, the ability to predict earthquakes and other disasters, or understanding mining and the use of natural resources.
June 2, 2010 by Anonymous

English
What should you consider when looking for helpful sources? What are some red flags that indicate you should avoid a particular source?To make supporting points it is important that one finds relevant, accurate, and reliable resources
January 4, 2011 by Anonymous

Personal Dimensions of Education
Which is the correct form of the verb provided to correctly complete the sentence. Either the additional resources provided or the textbook _____ the information required to respond appropriately to this week’s discussion prompt. 1)has 2)have
February 16, 2014 by ACE

chemistry
A 2.9-L sample of paint that has a density of 4.65 g/mL is found to contain 26.7 g Pb3N2(s). How many grams of lead were in the paint sample?
September 25, 2010 by caroline

Physics
How much heat does it take to raise 1.0kg of lead from 0 degree celsius to 90 degree celsius
December 11, 2011 by Clay

political science
What institutional factors lead to a slow legislative process? Is the process too slow? If so, what can be done to speed it up?
June 6, 2014 by villy

Algebra
A. "Solve for w: (6w+1)/5≠2. Describe the solution in set notation." First I must find what number to substitute for "w" that WILL equal 2, correct? Then, determine the numbers that won't (I assume there will be far more of these)? What would be the most efficient way to...
January 14, 2015 by Samuel

Social Studies
1. What do colonialism and imperialism both require? A. one country giving money to another B. 2 countries sharing resources** C. 2 countries working together D. one country ruling another country 2. What did West Africans trade to North Africans in exchange for salt? A. ...
October 9, 2015 by Hannah

U.S. History
1. What actions did progressives take to deal with the issue of child labor? A: Progressives established a National Child Labor Comittee in 1904 to work to abolish child labor. 2. How did Roosevelt's policies help protect the health of consumers and the conseervatikn of ...
October 20, 2015 by Victoria

Science
How does a raw banana relate the second law of thermodynamics to the changes in energy observed in Appendix C. How did the amount of energy gained compare to the amount of energy lost as heat at the second through fourth trophic levels? Considering the amount of energy ...
December 11, 2007 by Danny

health
Explain the old protocol is fine but also need to : Explain the relationship of the new protocol with other existing polices, such as data collection, communication, privacy, and medical records. Include a high-level flow chart depicting the sequence of tasks. Describe the ...
August 15, 2008 by Sheila

chemistry
For these problem, I know how to solve it, but I have some issues with the formula. I know that, I need to write down the formula first, and then I need to balance the equation, then I can solve it. So, can anyone please check my formula? You don't have to solve the problem ...
September 10, 2009 by hh

PHYSICS
Suppose you are in a spaceship in freefall between Earth and the moon. How could you distinguish between a lead brick and an ordinary brick if you were blindfolded and wore gloves?
October 16, 2009 by Lor

economics
If chocolate is found to have positive health benefits, would this lead to a shift in the demand curve or a movement along the demand curve
July 6, 2010 by Anonymous

health
Drinking in moderation or not drinking at all will typically lead to? A. Weight gain B. Heart disease C. Weight loss D. High blood pressure
March 18, 2014 by brittany

us history
How did the Virginia Plan, the New Jersey Plan, the Great Compromise, and the Three-Fifths Compromise lead our current form of Congress?
March 18, 2014 by latrice

Social Studies
Who lead the indians at the battle of little big horn? What did chief joseph say about fleeing to Canada. Why did open-range cattle industry deline in the mid 1880s What was the benefit of the windwill ThaANKS
November 14, 2007 by Anonymous

Environmental Science
If global energy policies lead to stabilisation of CO2 concentrations at 660 p.p.m., what would the resulting increase in GMST be (to one decimal place)? In subsequent parts of the question this is referred to as the UN’s ‘de facto temperature target’
July 11, 2011 by Paul

BUSINESS
1.Nordstrom creates an open atmosphere, in which every associate’s sales figures are made available to everyone else. Explain the positive impacts.While this is intended to foster creative tension, how might it lead to unhealthy destruction?
September 15, 2011 by Derek

Social Studies
In 1916, Woodrow Wilson ordered General John J. Pershing to lead U.S. troops into Mexico to capture A. Francisco Madero. End of exam B. Pancho Villa. C. Porfirio Diaz. D. Victoriana Huerta. Is it B?
June 1, 2012 by Abby

chemistry
20.00 ml of 0.100F Pb(No3)2 (FW 331.2) are mixed with 15.00 ml of 0.125 F Nal (FW 149.9). Lead (II) and iodide form an insoluble salt pbl2 (FW 461.0) Calculate the concentration of each of the remaining ions after mixing. [Pb+2], [i-],[na+],[n03-]. ksp pbi2 = 7.1 *10^-9
September 15, 2012 by amrit paul

calculus
A 12,000 liter tank filled to capacity at t=0 drains at rate r(t), measured in liters per hour, where r is defined as piece-wise function: r(t)={ (600t)/(t+3), [0,5] {1000e^(-0.2t), (5,infinity) Is r continuous at t=5? Show work that lead to you answer.
November 25, 2012 by nico

Ancient History - Egypt
I need a few good resources for this question that I need to write a 1000 word essay on 'To what extent did Ramses the Great deserve his title?' I need atleast 2 book resrouces and 1 electronic.
March 24, 2008 by Tony Poon

science(check answers)
1.A 2.D 3.B 4.B 5.C 6.D 7.D 8.A 9.B 10.D 11.C 12.D 13.A 1. Which of the following describes an example of land reclamation? A. After an area is mined for copper, the soil is replaced and new plants are planted. B. After a forest is clear-cut, desertification occurs. C. After a...
March 21, 2014 by matt

physics
How many joules of energy are required to run a 100 W light bulb for one day? Burning coal yields about 30x10 to the 8J of energy per kilogram of coal burned. Assuming that the coal power plant is 30% efficient, how much coal has to be burned to light the bulb for one day?
February 2, 2011 by Becky

Project Management
What tools are utilized by your Company in its projects to effectively manage resources? Depending upon specific project criteria, are certain tools more appropriate than others? Provide examples.
November 23, 2006 by Zeta

social studies
Why do countries want to be the most powerful? What is it they can control once they have reached that status? They can control the resources, money and people of the areas they have influence over, to the benefit of their industries and investors. Thanks!
December 17, 2006 by Gabriella

Project Management
Present two reasons scheduling resources is an important task and describe how outsourcing project work can help alleviate some of the common problems associated with multiproject resource scheduling.
May 12, 2009 by Vee

human resources
Discuss, in 200 to 300 words, the four steps an organization should take to change its personality profile. What should the organization consider before developing such a plan?
April 4, 2010 by susan

computer business
1.As we move up the organization's hierarchy from clerical workers to executives, how does the type of support provided by information systems change? 2.How important are end users to the management of the organization's information resources?
January 20, 2012 by RK

geography
Southwest Asia can best be characterized as A) an area with few resources. B) a desert with an arid and semiarid climate. C) a region of forests. D) an area of forests and grasslands. I think it's B, just checking! thanks in advance
June 7, 2012 by Ali

English
I have to find articles that are based on biased or are unbiased from truthful resources. The 4 topics I have to do are: 1) Animal rights (2)Poverty (3)Hunger (4 child protection. Please tell me websites, that I can find them. Thank you!
January 26, 2014 by Layal

science
How can you provide relevant hands-on learning in a science classroom when few resources are provided by the school? How can you ensure student safety and involvement in the science classroom?
October 29, 2008 by sally

algebra
select T.branch_name from branch T, branch S where T.assets > S.assets and S.branch_city = "Brooklyn" Write an efficient relational algebra expression that is equivalent to this above query. Here is my answer: á T.branch_name (T.assets > S.assets v S.branch_city = “...
August 30, 2011 by joe

physics
A machine with an efficiency of 100% is said to be efficient. a) If a lever has a distance of 4m from the pivot to where a load of 500N is applied and a distance of 1m from the pivot to where the load is,calculate the efficiency of the lever when height moved by effort i 3m ...
April 14, 2015 by alexander

college psychology
High job stress can lead to lower morale absenteeism alcoholism all of the above or a and B but not C I belive the answer is all of the above but not sure
November 19, 2008 by Michele

chemistry
Suggest a test chemical that can be added to a water sample to percipitate the lead(II) ions. show a chemical equation for the formation of the percipitate you have chosen.
May 26, 2010 by Penny

To helper
Did you know that the best help you can give a student is NOT to do the problem for him, but to lead them to a solution. You can do this by example, or hints, or setting up the problem. Giving it away makes it worthless, and does not help the student learn. Thanks.
January 19, 2011 by bobpursley

psychology
Hello, can anyone help me with two questions. How did the perspectives of empiricism and structuralism lead to the development of American functionalism? Does American functionalism differ significantly from its European heritage.
May 23, 2013 by angela

Literaure- King Oedipus
One more question........ Who was King Oedipus lead away from?
September 8, 2009 by Kristina

Physics!
How much heat does it take to raise 1.0 kg of lead from 0 degree celsius to 90 degree celsius?
December 11, 2011 by Clay

Physics
How much heat does it take to raise 1.0 kg of lead from 0 degree celsius to 90 degree celsius?
December 11, 2011 by Clay

Physics
How much heat does it take to raise 1.0 kg of lead from 0 degree celsius to 90 degree celsius?
December 11, 2011 by Clay

Physics!!!
How much heat does it take to raise 1.0 kg of lead from 0 degree celsius to 90 degree celsius?
December 12, 2011 by Clay

Chemistry
Is lead non-polar covalent, polar covalent, ionic, network, or metallic and why?
November 30, 2012 by KnowsNothing

PHYSICS
8) Which one of the following objects, all initially at the same temperature, will be most efficient in losing heat? a dull black box in vacuum a polished silver box in air a dull black box in air a polished silver box in vacuum
March 20, 2013 by amy

Miceoecon
Which of the following are examples of Pareto-efficient changes? Explain your answers. a. Cindy trades her laptop computer to Bob for his old car. b. Competition is introduced into the electric industry, and electricity rates drop. A study shows that benefits to consumers are ...
February 20, 2010 by MICHELLE

chemistry
Which of the following statements describes why ion exchange of 99% SiO2 - 1% B2O3 in a salt bath of molten postassium chloride (KCl) is not an effective way to increase the surface strength of the glass sample? a) The ion exchange works correctly, however both air-cooling and...
April 10, 2013 by Din123

Algebra
x^2+2x-15/4x^2/x^2-25/2x-10 You need to use parentheses to clarify the meaning of what you wrote. You can't have a four-story fraction with three / signs x^2+2x-15 factors into (x+5)(x-3) There is also an (x+5) factor in x^2-25,and an (x-5) factor in 2x-10. That should lead to...
July 12, 2007 by Need Help

Science
Which process could lead directly to the formation of pumice rock? 1 precipitation of minerals from evaporating seawater 2 metamorphism of unmelted rock material 3 depostion of quartz sand 4 explosion eruption of lava from a volcano
December 8, 2008 by Anonymous

English
"It is better to lead from behind and to put others in front, especially when you celebrate victory when nice things occur. You take the front line when there is danger. Then people will appreciate your leadership." What does this quote mean?
December 2, 2012 by Emma

college algebra
Use a calculator to help solve the problem. An isotope of lead, 201Pb, has a half-life of 8.4 hours. How many hours ago was there 40% more of the substance? (Round your answer to one decimal place.) ____hr
November 18, 2013 by Dee

Algebra 1 Answer Evaluation (Reiny)
Evaluate each expression for the given value(s) of the variable(s). 1. t^6 for t = 2 A: 1/64 2. r^0s^-2 for r = 8 and s = 10 A: 1/100? Simplify. 3. x^4/x^-6 A: 1/x^4y^6? Or x^4y^6? 4. a^-3/b^-2 A: 1/a^3b^2? Or a^3b^2? 5. The lead in a mechanical pencil has a diameter of 0.5 mn...
January 31, 2014 by Anonymous

  1. Pages:
  2. <<Prev
  3. 13
  4. 14
  5. 15
  6. 16
  7. 17
  8. 18
  9. 19
  10. 20
  11. 21
  12. 22
  13. 23
  14. 24
  15. 25
  16. 26
  17. 27
  18. Next>>