Friday
November 21, 2014

Search: central america & the caribbean

Number of results: 3,545

Geography (Ms. Sue)
How does the culture of the Caribbean differ from the culture of Central America? A: The culture of the Caribbean differs from the culture of Central America as the culture of the Caribbean was shaped by a vast variety of influences, such as by the Spanish, French, British, ...
September 25, 2013 by Anonymous

central america & the caribbean
word bank : belize,costa rica ,coffee, cuba,honduras,lead,mestizos,multicultural,oil,panama canal,puerto rico,rice,sugar cane, slavery,canal 2.___was introduced in the caribbean after indians died from european diseases. 3.central america is an ___between north and south ...
December 1, 2008 by Jason

please check(Social studies)
1.A---->B 2.D---->A 1.Which of he following is the greatest threat to the island's resources? (central american and the caribbean) i included that because i think that is the islands. A.biodiversity B.hurricanes C.deforestation D.ecotourism 2.What causes hurricanes to ...
March 12, 2014 by dalia

Social studies***help***
please check my answers 1.A 2.D 1.Which of he following is the greatest threat to the island's resources? (central american and the caribbean) i included that because i think that is the islands. A.biodiversity B.hurricanes C.deforestation D.ecotourism 2.What causes hurricanes...
March 12, 2014 by dalia

Geography (Ms. Sue)
4). What European countries had colonies in the Caribbean? 5). Which European country settled most of Central America? My answers to these questions are the following: 4). Spain, France, Great Britain, Netherlands, Denmark had colonies in the Caribbean. 5). The country of ...
September 24, 2013 by Anonymous

Social Studies
what Continent is Central america and the caribbean islands is considered to be part of north america?
January 30, 2013 by Jerald

social studies
Latin America Unit 3 Test 1.Which is a key factor that affects the climate of mountainous Latin America? A.snow B.El nino C.elevation D.sea Breezes 2.which statement best describes the economies of central america? A.Central america's economy is dependent on the fishing ...
May 9, 2014 by Becky

Geography
Need help with these- 17. The climate on the Caribbean coast of Central America in rainier than the climate on the Pacific coast because the Caribbean coast a. recieves moisture throughout the year from the northeasterly winds blowing toward Central America b. has no high ...
September 10, 2009 by mysterychicken

Socail Studies
8. Which of the following statements about the ancestry of most of the people of Central America is most accurate? (2 points) People in Central America are of African ancestry. People in Central America are of mestizo ancestry. People in Central America are of Spanish ancestry...
May 7, 2014 by Steve

Q
Which natural diasaster poses the most common challenge to central america and caribbean? A.tornadoes B.hurricanes C.floods D.drought
March 13, 2014 by bonn

science help
What causes hurricanes to form in central america and the caribbean? A.trade winds B.extreme heat C.lack of cloud cover D.drought
March 12, 2014 by dalia

history
what are the main influences on central America & the Caribbean countries? a)Aztecs & Mayas b)ecotourism & communism c)the spice trade & shipping d)colonialism & slavery
December 11, 2007 by kathryn

Central America
What is the economy of Central America like? What are some of the main products that are exported there?
December 5, 2012 by completeidiot

geography
my 9 year old daughter is learning about the caribbean on what i don't know please could any one help with any info on the caribbean or latin america wikipedia should have some information. West Indies - Bahamas. Bermuda Triangle? Last but not least perhaps your daughter saw ...
October 30, 2006 by paige

World Geography
a What are the major groups that blended to form the culture of this region? b What are some major sources of income in the economies of Central America and the Caribbean? c What forms of music have evolved in the region?
December 12, 2013 by m

History
How did the British Colonial System in Virginia differ from the Spanish system in Central America and the Caribbean? Explain the differences in the reasons for colonization and the differences in the way their colonies were set up (address both economic and social).
September 5, 2012 by Michelle

Geography
I have this project to do but I didn't briing my book home. This is the problem. . . _______, _______, _________, and ________make up Caribbean South America. I would be greatly gratified if you would help me! i looked it up and saw coloumbia and venezuela but there is four...
November 28, 2006 by Loren

South America
Amok (murderous raging) in Malaysian culture, susto (e.g., spirit attack) in Latin America, and fright in Caribbean Creole are all examples of
October 8, 2012 by Anonymous

Social Studies
How were the civilizations in North America different from the civilzations in Mexico/Central America/South America.
August 27, 2008 by Anonymous

Ap world
Which modern-day territories constitute mesoamerica? a Mexico and central america b central and south america c north and south america d most of mexico and the united states e mexico, the united states , and canada
July 16, 2009 by Anonymous

social studies check answers
2.B 3.A 4.C 5.B 2.Caribbean South America has A. a predominantly tropical climate. B. varied climate zones due to coastal and highland areas. C. an arid climate in the north and a wet climate in the south. D. mountain climates determined by elevation. 3.Which statement best ...
April 16, 2014 by matt

geography
1. If you travel from the Eastern Standard Time Zone to the Central Standard Time Zone, you must adjust your watch. What do you need to do it? You need to add an hour. 2. What two countries in the Caribbean Sea share the same island? The Dominican Republic and Haiti. 3. The ...
November 26, 2011 by Reed

adult education
In a survey of adults throughout the Caribbean, 75% strongly support Caribbean integration.24 adults was selected,throughout the Caribbean, and ask if they strongly support Caribbean. How do i know the condition for a binomial distribution are met?
October 28, 2010 by Esther

Spanish
This is on Costa Rica 1.Where is this country located ? South America or Central America The country is located in Central American. 2.In between which two countries is this country located? 3.What is the capital of this country?
January 16, 2009 by Peter

time zones
what time zone is cincinatti ohio??? america/adak america/anchor america/chicago america/denver america/indian america/los angelas america/new york america/phoenician america/london america/honululu
March 10, 2008 by Mackenzie

S.S (DAMON)
1.A 2.C 3.A 4.B 5.D 6. How are natural disasters,like hurricanes and earthquakes,a threat to biodiversity? A. they destroy natural habitats,such as coral reefs,as well B. many of the regions residents lose their homes or businessses C. They are very common,so many creatures ...
March 13, 2014 by dalia

history
please help me with this during the Cold War, a major goal of United States policy in Latin America was to a. build nuclear weapons bases in Central America b. encourage the countries of Latin America to join in the United Naitons c. protect American financial investments in ...
March 31, 2009 by history

Geography
Why is Roman Catholicism the main religion in Caribbean S. America?
April 11, 2011 by Alyonka

history
how did spain estabilish territorial claims in the Caribbean and South America?
October 9, 2008 by Debra

history
HOW DID SPAIN ESTABLISH TERRITORIAL CLAIMS IN THE CARIBBEAN AND SOUTH AMERICA?
August 26, 2013 by jackie

social studies
how did spain establish territorial claims in the caribbean and south america?
September 23, 2008 by yakelin

philosphy
It doesn't snow in jamica .because that's in the caribbean,and it never snows anywhere in the caribbean Do you have a question about this syllogism? It never snows anywhere in the Caribbean Jamaica is in the Caribbean. Therefore, it doesn't snow in Jamaica.
October 29, 2006 by fran

Social Studies
Can somebody please check my answers? Thank you :) 1. Which is a key factor that affects the climate of mountainous Latin America? a. snow b. El Niño c. elevation ** d. sea breezes 2. Which statement best describes the economies of Central America? a. Central America's economy...
April 24, 2014 by Nicole

8th grade, history
What was life like in spanish settlements in the caribbean and south america?
October 11, 2008 by Debra

Statistics
In a survey of adults throughout the caribbean 75% strongly support Caribbean integration. You randomly select 24 adults, throughout the Caribbean, and ask each if they strongly support Caribbean integration. What is the probability that at most 15 adults say they strongly ...
October 28, 2010 by Special

History PLEASE HELP!!!
1.   Which is a key factor that affects the climate of mountainous Latin America?  (2 points) • snow • El Niño • elevation • sea breezes 2.   Which statement best describes the economies of Central America?  (2 points) • Central America's economy is dependent on the fishing ...
May 9, 2014 by Connexus

Social Studies
Great early American civilizations built large cities A. in Central and South America. B. In Alaska C. on the plains of North America D. in Asia Is the answer A?
September 11, 2014 by Gwen

social studies
name atleast 4 countries that posses islands in the caribbean sea? http://en.wikipedia.org/wiki/Caribbean#Present-day_island_territories_of_the_Caribbean Srroll down to list below map that says "Present-day island territories of the Caribbean"
November 16, 2006 by jack

Us History
Why were the early settlements in the Caribbean considered more important than those on the mainland of North America?
September 8, 2008 by Cesar

please check(Social studies)
1.A 2.A 3.B 4.D 5.C 1. Which circumstance had the most direct impact on european colonization of caribbean south america A. The slave trade in africa B. the fur trade in europe C. piracy in the caribbean sea D. rumors of gold in EL Dorado 2. How did global trade most ...
March 14, 2014 by bonn

8th grade, history ?#2
What type of relationship exsited between the spanish and native americans living in the caribbean and south america?
October 11, 2008 by Debra

Geography
Can someone check these for me? 1.What problem has been at the heart of the intense political struggles in Central America? Unequal distribution of usable land is the heart of the political struggle. There is a shortage of farmland in order to meet the needs of everyone. ...
March 23, 2012 by Ella

social studies(updated answers)
this is the last time ill post for these 2 questions ill be moving on to the next social studies after this check 3.D 5.C 3.Which statement best describes the economics of Caribbean South America? A. Venezuela benefits from oil resources while other nations rely on cash crops...
April 16, 2014 by matt

World History
Which of the following did reforms first try to end in the slave industry? A.Slavery in Caribbean agriculture. B.The culture of slavery in north america. C.The trade in slaves itself. D.Liberation and compensation of slaves. * this is a review for my test and I need help with ...
November 2, 2011 by schoolfreak

please check(Social studies)
please check my answers thanks 1.B 2.C 3.B 4.B 5.C and D 1.How did the haitian revolution impact the history of the united states? A.It brought the united states into a war with spain over cuba. B.France no longer had haiti,so Napeleon was willing to sell louisiana. C.Slave ...
March 12, 2014 by Stacey

ANT
Amok (murderous raging) in Malaysian culture, susto (e.g., spirit attack) in Latin America, and fright in Caribbean Creole are all examples of
August 28, 2012 by rosa

Geography
Are these correct: Although Brazil is rich in natural resources, a. the government has done little to foster economics growth b. poverty is prevalent among its population c. the country has not yet begun to industrialize d. the location of these resources makes it almost ...
February 1, 2010 by y912f

anthropology
Amok (murderous raging) in Malaysian culture, susto (e.g., spirit attack) in Latin America, and fright in Caribbean Creole are all examples of____
September 30, 2012 by tiffany

Social Studies
which central american countries have the shortest land distance between the pacific ocean and the caribbean sea Panama and Costa Rica? Or just Panama?
January 29, 2013 by Jerald

social studies
what are the powers that had claims in noth american in the caribbean? in 1763 what two power dominated in the north america? what natural boundary separted british territory from lousiana?
December 12, 2009 by shirley

Social studies help please
1. Great early American civilizations built large cities In Central and South America In Alaska On the plains of North America In Asia 2. Spanish explorers first arrived in the Americas In the nineteenth century In the late 1400s In the late 1500s In the seventeenth century 3...
October 9, 2013 by Charlotte

History
1. Outside of Europe, the major scenes of battle in the Seven Years War were: A. North America and Africa. B. Central America and India. C. India and North America. D. Latin America and Africa. is it C 2. Which of the following statements is an accurate depiction of the nature...
February 10, 2014 by Any

Geography
Are there 7 countries in Central America?
September 19, 2011 by Bridget

Social studies
What are the names of the nations in central america?
January 24, 2011 by Alyssa

geography
What landforms and climates are found in Central America
October 26, 2012 by Anonymous

MUSIC
What is meant by Caribbean music in a new mode What emphasis, in this chapter, seems to justify a departure from traditional presentations of music and culture of the Caribbean?
July 9, 2013 by Kim

Geography
Country north of Central America. If you can help me out with this, it will be well appritiated thanks.
March 24, 2009 by Samantha

North & Central America
what are two ways to describe a location
September 8, 2010 by devin

North & Central America
What ensures Canada's cold climate?
February 26, 2011 by Emily

8gradeHistory
The United Provinces of Central America was established in what year?
January 29, 2014 by mathidislikeperson

Global Studies
Although the Amazon Basin receives more than 80 inches of rain per year, South America also has the driest place on Earth, know as a. Death valley b. Gobi desert c. Atacama desert*** d. the Caribbean
March 27, 2014 by Josh

North & Central America
canals affect which of the 5 themes of geography the most
September 17, 2010 by claudia

geography
what are the 5 largest rivers in middle and central america and their relative location.
October 30, 2012 by kristy

social studies
a speech critizing the american policy in central america in the 1980s?
April 15, 2009 by Jessica

social studies
what kind of landform covers the central part of North America
September 26, 2010 by dee

Geography (Ms. Sue)
1). What Caribbean island is rich in natural gas, and what impact has this land on the economy? 2). What is the dominant vegetation of the Amazon river basin? 3). What is the main disadvantage of the slash-and-burn method of growing crops? 4). What is the main disadvantage of ...
September 21, 2013 by Anonymous

history
please check these which of the following is a reason the United States became involved in affairs in the Middle East following World War II? a. to limit Jewish immigration into the region b. to prevent oil-rich Arab nations from falling under Soviet influence c. to discourage...
April 14, 2009 by history

Music
European countries used different styles of colonial rule in the Caribbean. How did differences in colonial rule affect musical development in the Caribbean? Please help me with this question, I am getting really frustrated and don't know how to answer it.
November 8, 2010 by Jon

Botany
name 3 crops domesticated in regions that are now mexico central and south america
September 1, 2010 by Christopher

social studies
mahogany logs from central America sometimes wash up in scotland. how do you explain this?
February 6, 2011 by isis

American history
The religion that is sometimes called Central America is actually apart of what continent.?
September 23, 2013 by simon

Social Studies
How do you think America would be different if the Monroe Doctrine was not proclaimed? If the Monroe Doctrine had not been proclaimed Europe would have continued to colonize Central and South America making the country under Europe rule instead of the United States.
May 14, 2014 by Anonymous

Economics
Is there a website to find the inflation rates of the America? I've tried to search on google, but I don't know their central bank is.
May 14, 2008 by TP

English
I forgot to include the following sentences. I hope you can have a look at them too. 1) The slave trade between Europe, Africa and the America lasted for about 400 years, between 1500 and 1900. 2) The cities involved in the slave trade became very rich. The route from Europe ...
February 2, 2011 by Franco

World geo
i do not understand this question and do not know how to respond... arrange the seven countries of Central America in alphabetical order.
January 15, 2009 by SMTE

English 11
1. Olaudah Equiano wrote (1 point) a book of letters to his African family. a history of the West Indian slave trade. stories of early slavery in Virginia. the first autobiography by a black man in America. 2. The term “the Middle Passage” refers to (1 point) the trip between ...
March 12, 2012 by robert

Geography (Ms. Sue)
What are some of the advantages of tourism to the Caribbean? My answer: Some of the advantages of tourism to the Caribbean include the receiving of money into the region, the employment of local people, and the reduce of the income gap between the poor and the wealthy?
September 20, 2013 by Anonymous

World Geography
REVIEW 1.Which of Canada’s regions has limited vegetation and freezing temperatures most of the year? A. Maritime B. Subarctic C. Tundra<<<<< D. Continental 2.NAFTA is a trade agreement between A. America, China, and India. B. America, Canada, and Mexico. C. ...
April 5, 2013 by bre

Geography
I need a detailed map of south america, showing were the Andes Moutains, the Central plains, the Eastern Highlands and the equater.
December 14, 2007 by Like you'd want to know!

7th Grade Social Studies
1. Mexico's Central Plateau is an important region because (1 point) it is a mountainous region where few people live, but minerals are mined. most of the country's people live there. it is a place where active volcanoes and earthquakes make life difficult. it has a climate ...
March 30, 2013 by Anonymous

Check my social studies(PLEASE)
1.D 2.D 3.C 4.A 5.C 6.A 7.B 8.B 9.D 10.A 1. Which natural diasaster poses the most common challenge to central america and caribbean? A. tornadoes B. hurricanes C. floods D. drought 2. Corn cultivations alow the maya civilization to become powerful by A. developing a calendar ...
March 13, 2014 by dalia

North & Central America Social Studies
what is the lish region that formed a great arc from the eastern shore of the Mediterranean Sea to the Persian Gulf?
November 23, 2009 by cara

geography
Can you check my answers please? 1. How does the continent you live on rank in land area when compared to all other continents? North America has the third largest land area of all the continents. 2. Port-au-Prince is the capital of what Caribbean Sea country? Haiti
October 21, 2012 by Reed

English
What belief does Whitman share with Ralph Waldo Emerson and other transcendentalists? Which of the following most clearly describes a central theme in the Walt Whitman poem, “I Hear America Singing?” Every man and woman contributes positively and uniquely to the American ...
November 7, 2012 by Lucy

world geography
how is Central America different from the Carribean? how is it similar? (location, geography, resources, culture, etc)
April 24, 2010 by jenn

geography
Name the seven countries that are a part of Central America. My answer is, Belize, Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua, Costa Rica, and Panama. Is this correct?
September 12, 2011 by Reed

social studies
Theodore Roosevelt wanted to build a canal in Central America. Why was there opposition to Roosevelt's plan?
January 20, 2010 by lara

geography
Is this a trick question? To which continent does Central America belong? My answer is North American continent. Is that correct?
September 10, 2010 by Reed

College american history
1.How were the Spanish conquistadores able gain dominance over the Native American empires of Central and South America?
February 6, 2011 by Danie

social studies(updated answers)
1.B 2.C 3.B 4.D 5.A 1. which geographic features lies east of the andes moutains? A. saltwater grasses B. active volcanoes C. llanos grasslands D. mangrove swamps 2. Which landform can be found in the andes mountains? A. savannas B. cordilleras C. deserts D. plains 3. which ...
March 13, 2014 by matt

Latin America/North America
The alternative for America agreement of the early 2000s is primary aimed to
December 8, 2013 by Monica

Critical Thinking
What kind of rhectorical or fallaci is this statement When religious conservatives enact laws to enforce the idea that their God abhors suicide, they threaten the central principle on which America was founded
April 2, 2012 by Help

spanish
What is the tourism like in El Salvador? Thank you for using the Jiskha Homework Help Forum. Here are some sites for you to visit: 1. http://www.lonelyplanet.com/worldguide/destinations/central-america/el-salvador 2. http://www.puntamango.com/tours_cultural.asp 4. http://www....
May 15, 2007 by tanya

US History
2. The North Atlantic Treaty Organization (NATO) was based on the principle of a. free trade b. collective security c. appeasement d. isolationism B? 4. One sign that the economy might be weakening in the 1920s was a. the failure of many rural banks b. underproduction of ...
November 3, 2010 by mysterychicken

please check(Social studies)
please check my answers thanks 1. A 2. D 3. B 4. B 5. A 1. which geographic features lies east of the andes moutains? A. saltwater grasses B. active volcanoes C. llanos grasslands D. mangrove swamps 2. Which landform can be found in the andes mountains? A. savannas B. ...
March 13, 2014 by matt

Social Studies
Witch country brought basball to the central american countries? Who brought slaves to the central american countries? Witch Country brought The religan Roman Cathlic to the central american countries? witch country brought ecomic aid to the central american countries? Witch ...
January 30, 2007 by Nate

English
Hello. Please tell me if it's possible (and natural) to say: 1)the city central square; 2)the central city square; 3)the city's central square. The meaning: the central square of the city. Thank you for help.
November 28, 2011 by Ilma

North & Central America
how the physical factors influence the economy of the Rocky Mountains and how the economy in turn has affected the physical features?
October 12, 2010 by cath

Spanish
One of the countries in Central America uses Spanish as the official language of the country but also has 23 different Maya groups; each with its own dialect. What country is it?
September 3, 2007 by Luke

Statistics
A regression equation was calculated and is given below. The values for Miss America are values such as 0, 1, 2, 3, 4, etc. Regression Analysis: GPA versus Miss America The regression equation is GPA = 3.32 - 0.0890 Miss America b. What is the response variable? The values of ...
July 26, 2012 by Sheri

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | Next>>

Search
Members