Friday
April 18, 2014

Homework Help: Science: Biology

Recent Homework Questions About Biology

Post a New Question | Current Questions

biology
In a population that is in Hardy–Weinberg equilibrium for two alleles, C and c, 16% of the population shows a recessive trait. Assuming C is dominant to c, state the percent of the population shows the dominant trait? Show your work. Thank you!
Thursday, August 1, 2013 at 2:00pm

biology
b=0.4 B+b=1, so 1-b=B B=1-0.4=0.6 (B+b)^2=B^2+2Bb+b^2=1 (0.6)^2+[2(0.4)(0.6)]+(0.4)^2=1 Bb=heterozygous Bb=2(0.4)(0.6)=0.48 But if you need to know, BB=0.36 bb=0.16
Thursday, August 1, 2013 at 1:27pm

biology
In a population with two alleles, B and b, and the allele frequency of b is 0.4. Calculate the allele frequency of heterozygotes if the population is in Hardy–Weinberg equilibrium? Show your work. Thanks for any help in advance!
Thursday, August 1, 2013 at 12:20pm

biology multiple choice
2. C 6.A 7. E 8. D 9. B 11. A 12. C 13. D 14.A 15. C 19. C If I agreed with your answers, I deleted it, but if I didn't I gave you my answer choice, which was most of your work. Try not to do this again because I will ignore it, and the other people who come on this site ...
Thursday, August 1, 2013 at 7:47am

biology multiple choice
I am preparing my self for a biology exam and i am going through past papers. Unfortunately they do not supply us with the answers, which in one way is good.(since you have to actually work for your answers) All I am asking of you people is that you run over my answers and see...
Thursday, August 1, 2013 at 6:13am

Biology
It would be clearer if you spelled out the other alternatives beside standard deviation.
Wednesday, July 31, 2013 at 12:53pm

biology
Why all enzyme work well in their own optimum temperature and optimum pH ? i need more explanation about why different enzyme have different optimum temperature and different optimum pH to react. i hope to get a long explanation for my essay that contain 5 marks.
Wednesday, July 31, 2013 at 11:22am

Biology
Which of the following best predicts the response of a trait to artificial selection? VA VG standard deviation h2 H2
Wednesday, July 31, 2013 at 12:46am

biology
Do all enzymes function within the different temperature range, like they do with pH?
Monday, July 29, 2013 at 4:21pm

biology
Since this is not my area of expertise, I searched Google under the key words "four methods for studying cerebral lateralization" to get these possible sources: http://www.google.com/search?client=safa​ri&rls=en&q=four+methods+for+studying+ce​rebral+...
Friday, July 26, 2013 at 2:14pm

biology
Post a 200- to 300-word response to the following: Many studies have been conducted on cerebral lateralization revealing different functionalities of the left and right hemispheres. Describe four methods for studying cerebral lateralization.
Thursday, July 25, 2013 at 3:31pm

biology
http://lisacruz2.tripod.com/id30.html
Thursday, July 25, 2013 at 12:12pm

biology
Properties of life and recognizing living and nonliving things What does it take to be a living organism
Thursday, July 25, 2013 at 12:09pm

Biology
Try these sites. http://www.google.com/webhp?source=searc​h_app#gs_rn=20&gs_ri=psy-ab&pq=biology&c​p=11&gs_id=g&xhr=t&q=biology+kids&es_nrs​=true&pf=p&sclient=psy-ab&oq=biology+kid​&gs_l=&pbx=1&bav=on.2,or.r_qf.&fp=cf32ad​f398a37b7d&biw=711&bih=453
Wednesday, July 17, 2013 at 6:04pm

Biology
Is there any biology websites for teens??? (NOT games! notes and quizzes to practice). The Science of Biology The Chemistry of Life Cell Structure and Function Photosynthesis & Respiration Something REALLY easy to understand(btw I'm going to the 9TH GRADE). please help (...
Wednesday, July 17, 2013 at 6:01pm

biology
This question consisted of a pedigree which involves certain inbred individuals which you are going to identify. The inbred coefficient is for one of the first cousins named Stormy is F = 0.08. An individual called Shady is a parent. Question: Is Shady inbred? How did you ...
Sunday, July 14, 2013 at 7:39pm

Biology
Thanks!
Saturday, July 13, 2013 at 7:15pm

biology
Certain spider toxins work by inhibiting Ca2+ channels. Briefly explain how this works and what happens to the person.
Saturday, July 13, 2013 at 6:36pm

biology
1. Enzyme competition occurs when: A. one type of enzyme reacts with one type of substrate. B. an enzyme does not react with a substrate. C. three different types of enzymes react with one type of substrate. D. an enzyme stops a reaction. is it C 2. The proton pump is ...
Saturday, July 13, 2013 at 3:13pm

Biology
1. Some people get repeated fungal infections because they cannot destroy these dangerous microbes after their white blood cells phagocytize them. This most likely means that these people have __________ that do not work properly. A. ribosomes B. lysosomes C. mitochondria D. ...
Saturday, July 13, 2013 at 2:59pm

Biology
5. A 9. B 14. No Idea 17. I would go with B, but I am not 100% sure. 19. C
Friday, July 12, 2013 at 8:18pm

Biology
Jiskha doesn't have a regular biology tutor, so I suggest you post these questions and your answers in this forum. http://www.biology-online.org/biology-fo​rum/ It would be easier to check if you only put 4 or 5 questions and their answers in each post.
Friday, July 12, 2013 at 6:44pm

Biology
Will you please check my answers? 1. Single-celled organisms that do not have a membrane-bound nucleus are called A. organelles. B. prokaryotes. C. Golgi bodies. D. eukaryotes. 2. In cells, a form of active transport is A. a sodium-potassium pump. B. osmosis. C. facilitated ...
Friday, July 12, 2013 at 6:40pm

Biology
Since this is not my area of expertise, I searched Google under the key words "fennec fox" to get these possible sources: http://www.google.com/search?client=safa​ri&rls=en&q=fennec+fox&ie=UTF-8&oe=UTF-8​ In the future, you can find the information you ...
Thursday, July 11, 2013 at 11:23am

Biology
actually sorry, I meant B, that's ATP's job to provide energy
Wednesday, July 10, 2013 at 4:52pm

Biology
No, it's A.
Wednesday, July 10, 2013 at 4:49pm

Biology
1. Correct. 2. Wrong.
Wednesday, July 10, 2013 at 4:47pm

Biology
Which is NOT a major function of proteins? A. Provides cell structure B. Stores energy for the cell C. Functions as regulator molecules in cellular activity D. Functions as carrier molecules is it D
Wednesday, July 10, 2013 at 3:38pm

Biology
1. A theory and a hypothesis are different in that: A. you must have a theory before you can form a hypothesis. B. a theory is developed as a result of broad agreement among scientists and a hypothesis is a much less substantiated idea. C. a theory is much easier to disprove ...
Wednesday, July 10, 2013 at 3:28pm

biology
Olive oil is an unsaturated fat. Does the Sudan Red Test differentiate between saturated and unsaturated fats?
Monday, July 8, 2013 at 1:02am

biology
An example of assimilation is the: a. synthesis of carbon b. synthesis of proteins c. hydrolysis of water d. hydrolysis of oxygen I think it is B or C but I am not sure. help please
Wednesday, July 3, 2013 at 3:22pm

biology
Since Jiskha doesn't have any regular biology tutors, you may want to post your question in this forum. http://www.biology-online.org/biology-fo​rum/
Wednesday, June 26, 2013 at 8:37pm

biology
Relate membranes to energy metabolism, redox reactions, and ATP synthesis in both eukaryotic and prokaryotic cells.
Wednesday, June 26, 2013 at 8:29pm

Biology
Plant cell
Monday, June 24, 2013 at 9:23pm

Biology
- Respiratory processes are taking place within the plant cells. -Elodea canadensis is synthesising glucose.
Sunday, June 23, 2013 at 5:03pm

biology (?)
Even if we knew what you were talking about, we have no access to whatever diagram you are seeking.
Thursday, June 20, 2013 at 1:35pm

biology
i wanted to see the daigram colony
Thursday, June 20, 2013 at 1:21pm

biology
recall: human chromosome is represented as XX for females and XY for males. for hemophilic people, h is assigned next to the X chromosome (note, hemophilia is carried or present only on the X chromosome). Ok..the father of the woman (the mother of the boy) has hemophilia so ...
Wednesday, June 19, 2013 at 9:19am

biology
a woman whose father had hemophilia and whose mother was normal married a man whose father did not have hemophilia but whose mother did . if the couple's first child was a son what are the chances that he would show the trait of hemophilia?
Wednesday, June 19, 2013 at 6:16am

statistics
Multiplicaiton Rule: P(math and computer)=P(math) *P(computer) P(math and computer) = 72/650 * 105/650 = 0.018 The probability that a student enrolled at this college is a math and biology major is 0.018
Sunday, June 16, 2013 at 5:40pm

Biology
Calculate the % change in concentration of oxygen when the water temperature rises from 10degree C to 15degree C.show your working?
Saturday, June 15, 2013 at 1:01pm

social science
how is biology related to tourism?
Thursday, June 13, 2013 at 9:45am

Biology
Hi My bio HW is asking what are the symptoms and host response for tuberculosis.... i have the symptoms but I need help with what the host response are.... Thanks
Wednesday, June 12, 2013 at 8:38am

biology
already you have the hints; i.e. water, proteins and nucleic acids. these are the most fundamental of life without these life is not possible. water contains one oxygen atom and 2 hydrogen atoms in a covalent bond. because of the difference in the atoms electronegativity (...
Monday, June 10, 2013 at 8:25pm

Biology
I'm in high school, and biology isn't all that hard. Just make sure you do you homework on time, taking copious notes, and pay attention in class.
Monday, June 10, 2013 at 7:34pm

biology
Explain how life on earth is dependent on both polarity of covalent chemical bonds and hydrogen bonding. Reference water, proteins and nucleic acids in your answer.
Sunday, June 9, 2013 at 4:42pm

Biology
Explain how life on earth is dependent on both polarity of covalent chemical bonds and hydrogen bonding.
Friday, June 7, 2013 at 7:12pm

Biology
the idea is to take out the exact volume from the stock solution and dilute it with water to make up 10mL total volume giving the concentration needed. before commencing, ensure that you transfer sufficient volume of the stock solution into a 100mL beaker to use. Method 1: If ...
Friday, June 7, 2013 at 4:27am

Biology
try tree, grass and algae...
Friday, June 7, 2013 at 12:32am

Psychology Help Please
When rethinking a problem why do people do a social comparison? What school of thought did client centered therapy come from? What is the biology of love based on? If a person sees the glass half full, what type of outlook do they have? Human sexuality is influenced by three ...
Thursday, June 6, 2013 at 8:10pm

Biology
What are the three main type of producers?
Wednesday, June 5, 2013 at 7:24pm

Math>> Help!!
Seats for Mathematics, Physics and Biology in a school are in the ratio 5:7:8. There is a proposal to increase these seats by 40%, 50% and 75% respectively. What will be the ratio of increased seats?
Wednesday, June 5, 2013 at 7:09pm

Biology
Describe how you would prepare 10 mL each of 2 M, 1.5 M, and 1 M NaCl solutions from a 2 M stock NaCl solution. Describe your actions–exactly what you would do –step-by-step–when preparing this solution. Also show all calculations. Be sure all amounts include ...
Wednesday, June 5, 2013 at 5:36pm

REGENTS(PRACTICE)
neco biology pratical specimen
Wednesday, June 5, 2013 at 3:57am

biology
its magnification
Tuesday, June 4, 2013 at 6:07pm

Biology
Are you sure this is Biology?...sounds Physics to me..
Saturday, June 1, 2013 at 7:54pm

biology
synthetic plant hormones are the ones that synthesized by plant themselves such as auxin, gibberilin etc..
Saturday, June 1, 2013 at 7:19pm

biology
wer can i get synthetic plant hormones
Saturday, June 1, 2013 at 12:19pm

university of the south pacific
topic??? chemistry, biology physics??
Friday, May 31, 2013 at 9:59pm

Biology
How does the structure of Earth’s interior affect seismic waves?
Friday, May 31, 2013 at 3:10am

Biology
I think it's something to do with the nucleus but I'm not sure
Wednesday, May 29, 2013 at 6:28pm

biology
Alkaptonuria results when an individual has no functional HGD enzyme. Without functional HGD, breakdown of excess tyrosine stops at homogentisate. The accumulated homogentisate is polymerized by the enzyme polyphenol oxidase to a complex set of molecules called “...
Tuesday, May 28, 2013 at 7:16am

Biology
http://www.diffen.com/difference/Eukaryo​tic_Cell_vs_Prokaryotic_Cell
Monday, May 27, 2013 at 4:47pm

Biology
What is the defferent of prokaryotic and eukaryotic cells
Monday, May 27, 2013 at 4:44pm

BIOLOGY!!!!!!
What is the reletive amounts of mRNA that will e transcribed if there is no promoter and enhancer?
Wednesday, May 22, 2013 at 5:33pm

biology urgent
Glucose is transported into a cell through a process of co-transport, where it is moved against its concentration gradient through a membrane channel. Moving any molecule against its concentration gradient requires energy, but these glucose channels do not require ATP or any ...
Tuesday, May 21, 2013 at 8:55am

Sociology of Sports
Would Someone PLEASE HELP? 1.Deviant overconformity is associated with some forms of violence in sports. The roots of this violence are grounded in (d) A. a desire for self-fulfillment and personal satisfaction. B.a lack of loyalty to team rules. C.the desire to gain ...
Saturday, May 18, 2013 at 1:47pm

Biology
Despite the difculties involved some species held in captivity such as the Arabian oryx and the California condor.
Saturday, May 18, 2013 at 12:59pm

Please help! Exam Monday! Anatomy & Physiology
http://science.howstuffworks.com/life/hu​man-biology/heart3.htm
Friday, May 17, 2013 at 1:11pm

biology
ap biology lab -what barriers might hinder the acquisition of plasmids
Friday, May 17, 2013 at 10:28am

bio
I am doing the biology ap bacteria DNA transformation lab and I came up with a transformation efficiency of 150,000. I read somewhere that they should be between 2,000-8,000. is my answer way off? My group counted an average of 1529 colonies to begin with so i dont see how the...
Friday, May 17, 2013 at 10:15am

Biology
I need help in tying 3 things from: cellular respiration, energy transfer, osmosis, ATP to the water cycle
Thursday, May 16, 2013 at 8:51pm

biology (incomplete)
No table given.
Thursday, May 16, 2013 at 11:20am

biology
For each of these restriction enzymes, determine whether or not the enzyme would cut the normal, Mutant A, Mutant B, or Mutant C DNA sequences described in part (g) and select your answers in the table below:
Wednesday, May 15, 2013 at 6:49pm

biology department
Approximately how many mL of 5% BaCl22H2O solution would be required to precipitate all the sulfate if we assume that your samples are pure sodium sulfate? Assume that the density of the barium chloride solution is 1.00 g/mL
Wednesday, May 15, 2013 at 2:33pm

biology
4.3kj of heat energy stands for how many burgers ?
Tuesday, May 14, 2013 at 10:57am

biology
C. flies
Monday, May 13, 2013 at 10:50pm

biology
A researcher develops a new drug that kills cells by preventing transcription. The most direct effect of the drug is to prevent cells from? A. making new DNA. B. exporting substances to the cytoplasm. C. making protein. D. breaking down substances in the cytoplasm.
Monday, May 13, 2013 at 4:57pm

biology
The nonliving matrix of the connective tissue through which the blood cells freely flow is the? A. plasma B. extracellular fluid. C. intracellular fluid. D. submucosa
Monday, May 13, 2013 at 3:12pm

biology
The scientific binomial name of a species is Canis vulpis. Which of the following is true? A. the species belongs in the family Canis. B. the species belongs in the genus vulpis. C. the species belongs in the genus Canis. D. the species belongs in the family vulpis.
Monday, May 13, 2013 at 3:02pm

Biology
What causes mutations in bacteria? and Can mutations affect plasmids?
Monday, May 13, 2013 at 1:20pm

biology
C.
Monday, May 13, 2013 at 8:41am

Biology
Water is a polar molecule so it can go through the cell membrane but only by the openings/channels. So the answer is B and I also had this question on Study Island.
Saturday, May 11, 2013 at 8:14pm

Biology
Consider the close-up view of a segment of DNA undergoing transcription from left to right. Transcription begins at and includes the G/C base pair shown in bold green type.
Saturday, May 11, 2013 at 11:02am

writing
General: to get a good job Specific: to study and get my BA degree and my teaching credential to teach high school biology.
Thursday, May 9, 2013 at 11:24pm

Human & Social Biology
DISCUSS 5 WAYS IN WHICH THE HUMAN OR ENVIRONMENT PROBLEM IMPACT ON THE COMMUNITY.
Thursday, May 9, 2013 at 7:56am

Biology
RBC's of type O do not have surfarce antigens; in the blood of this individual will be naturally occuring antibodies to A type antigens on RBC's of the donor. Reaction between anti-A antobodies with A antigens in the donor's blood will cause type II ...
Thursday, May 9, 2013 at 12:02am

embryology
I recommend: Biology: By Miller and Levine, it is well written, easy to understand, and used copies are quite inexpensive on Amazon.
Monday, May 6, 2013 at 4:06pm

Biology
If woman's father was colorblind, and she was not, she will be a carrier. One of her X chromosomes will have the recessive colorblind gene. http://anthro.palomar.edu/mendel/mendel_​2.htm
Monday, May 6, 2013 at 3:38pm

Biology
write out any three conposition of blood
Monday, May 6, 2013 at 2:56pm

Biology
write out any three conposition of blood
Monday, May 6, 2013 at 2:55pm

Biology
write out any three conposition of blood
Monday, May 6, 2013 at 2:54pm

Biology
How does the changes in the DNA code from CTT to CAT in the beta chain of haemoglobin affect cell activity?
Monday, May 6, 2013 at 9:35am

Biology
Thank you
Sunday, May 5, 2013 at 5:45pm

biology
Give vaccinations to 50 of the 100 rats and then expose all 100 to the disease
Sunday, May 5, 2013 at 3:59pm

Biology
If a normal man marries a normal woman whose father was colourblind, what are the chances that their sons and daughters will be colourblind? Colourblindness is a sex-linked trait that affects males more often than females. With the aid of a Punnett square, indicate the ...
Sunday, May 5, 2013 at 2:55pm

Biology
Once blood picked up nutrients from the small intestine, it must pass through the liver via the inferior vena cava. Explain the importance of this pathway.
Sunday, May 5, 2013 at 2:27pm

Biology
True.
Sunday, May 5, 2013 at 2:22pm

Biology
Since this is not my area of expertise, I searched Google under the key words "agglutination blood" to get these possible sources: http://www.google.com/search?client=safa​ri&rls=en&q=agglutination+blood&ie=UTF-8​&oe=UTF-8 In the future, you can find the ...
Sunday, May 5, 2013 at 2:00pm

Biology
One importance, is that excess nutrients can be stored in the liver.
Sunday, May 5, 2013 at 1:32pm

Pages: <<Prev | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | Next>>

Post a New Question | Current Questions

Homework Help: Science

Search
Members