Sunday
April 20, 2014

Homework Help: Science

Branches of Science

Recent Science Questions

Post a New Question | Current Questions

Chemistry
http://www.science.uwaterloo.ca/~cchieh/​cact/c120/bondel.html
Sunday, March 23, 2014 at 10:24pm

Science
temperature
Sunday, March 23, 2014 at 8:09pm

science
http://www.buffer.forestry.iastate.edu/H​TML/buffer.html
Sunday, March 23, 2014 at 7:47pm

science
im stuck on this problem fill in the blank To solve the problem of a polluted stream a scientist traced where the pollution came from.She determines=d that the pollution was coming from many small sources.she worked on a plan to help reduce the pollution to the stream.This is ...
Sunday, March 23, 2014 at 7:42pm

Science
I'll be glad to check your answers.
Sunday, March 23, 2014 at 3:26pm

Science
1. Which of the following describes an example of land reclamation? A. After an area is mined for copper, the soil is replaced and new plants are planted B. After a forest is clear-cut, desertification occurs C. After a forest is clear-cut, it is mined for copper D. After an ...
Sunday, March 23, 2014 at 3:06pm

Chemistry for health science
FeCO3 + 2HNO3 ==> Fe(NO3)2 + H2O + CO2 1.06 kg Fe = 1060 grams. mols FeCO3 = grams/molar mass. Using the coefficients in the balanced equation, convert mols FeCO3 to mols HNO3. Then mols HNO3 = M x L. You know mols and M, solve for L and convert to whatever unit (mL for ...
Sunday, March 23, 2014 at 2:12pm

Chemistry for health science
Considering the neutralization reaction when nitric acid reacts with solid iron(II)carbonate. What is the minimum volume of 2.00 M HNO3 necessary to react completely with 1.06 kg of solid iron(II) carbonate, FeCO3 ?
Sunday, March 23, 2014 at 1:33pm

science
well, you've done the words. CuCO3 -> CuO + CO2 or CuCO3(s) -> CuO(s) + CO2(g) You can put a ∆ over the arrow to show addition of heat
Sunday, March 23, 2014 at 12:03pm

science
Copper carbonate decomposes though heat to form copper oxide and carbon dioxide. Write the equation both in words and chemical symbols.
Sunday, March 23, 2014 at 10:37am

Science
PLZZ HELP 1. Which organisms are capable of converting gaseous nitrogen in the air into a form that other living organisms can use? A. nitrogen-fixing bacteria B. denitrifying bacteria C. decomposers D. producers 2. Which step in the nitrogen cycle is accelerated at the ...
Saturday, March 22, 2014 at 10:11pm

Science
are those answers correct?
Saturday, March 22, 2014 at 7:03pm

science
. An advantage of using an electromagnet, shown on the crane in the image below, instead of a regular magnet to move cars in a junkyard is that an electromagnet can easily be turned on and off. A toy crane with an electromagnet lifting a toy car from a pile of cars (1 point) ...
Saturday, March 22, 2014 at 5:47pm

science
an object being pulled to earth by gravity will have the force of air pushing back opposite directions
Saturday, March 22, 2014 at 5:06pm

science
what is the substance that melts at 10°C?
Saturday, March 22, 2014 at 3:37pm

Science
a layer of ice has an area of 35m2 and is 2.5cm thick and is -7.5'c. how much water (in kilograms) is needed to melt the ice?
Saturday, March 22, 2014 at 1:26pm

Maths literacy,life science,history,geography
Hi am letty ntuli in grade11 this year and am studing geography,life science,tourism,maths literacy so idont now which career imust do so pleas help
Saturday, March 22, 2014 at 2:37am

Science
d = V*T = 7.83*10^10 m. 3*10^8m/s * T = 7.83*10^10 T = 2.61*10^2 = 261 s. = 4.35 min.
Friday, March 21, 2014 at 9:11pm

Science
Explain residence time in relationship to reservoirs and fluxes
Friday, March 21, 2014 at 9:06pm

Science
Explain why residence time in the atmosphere for water is short but the flux in and out of the atmosphere is huge.
Friday, March 21, 2014 at 9:06pm

Science**updated asnwers**
ok
Friday, March 21, 2014 at 6:21pm

Science**updated asnwers**
7, 11, 13 are still wrong. This is the last time I'll check these answers for you.
Friday, March 21, 2014 at 4:59pm

Science**updated asnwers**
5.B 6.A 7.C 8.D 9.A 11.D 13.D 5. Which of the following types of pollution cannot be attributed to car and truck emissions? A. acid rain B. sedimentation C. ozone D. photochemical smog 6. Which of the following is a source of photochemical smog? A. fossil fuels B. wind energy ...
Friday, March 21, 2014 at 12:15pm

science(check answers)
thanks
Friday, March 21, 2014 at 11:40am

science(check answers)
These are wrong: 5, 6, 7, 8, 9, 11, 13
Friday, March 21, 2014 at 11:39am

science help plzzz
is that even right
Friday, March 21, 2014 at 11:11am

science(check answers)
1.A 2.D 3.B 4.B 5.C 6.D 7.D 8.A 9.B 10.D 11.C 12.D 13.A 1. Which of the following describes an example of land reclamation? A. After an area is mined for copper, the soil is replaced and new plants are planted. B. After a forest is clear-cut, desertification occurs. C. After a...
Friday, March 21, 2014 at 11:10am

science
The answer is D
Friday, March 21, 2014 at 8:37am

Science
You need to know the density of the HCl solution (the 33%) and you need to know how much of the 0.1M you wish to prepare.
Friday, March 21, 2014 at 12:29am

Science URGENT!!!
It's definitely not A or B. Ionic compounds share electrons, I keep thinking of NaCl and KBr which are both ionic compounds. I've drawn both in lewis dot structures multiple times, so A is out, as well as B. C is out because ionic compounds share electrons. so I'm ...
Thursday, March 20, 2014 at 10:53pm

SCIENCE
1. I don't know that I believe it is uncommon to draw Lewis diagrams of ionic compounds. If we go with that assumption, however, I would go with d. 2. food? oil? 3. Doesn't it all depend upon what kind of mixture we have? For example, we separate oil (petroleum) at ...
Thursday, March 20, 2014 at 10:22pm

SCIENCE
1. Multiple choice: why is it uncommon to draw lewis diagrams for ionic compounds? A.) Lewis diagrams can only illustrate covalent bonding B.) ionic compounds cannot be represented by Lewis diagrams C.) ionic compounds involve electron transfer not electron sharing d.) ...
Thursday, March 20, 2014 at 9:26pm

science
boy thought
Thursday, March 20, 2014 at 9:14pm

Science URGENT!!!
Mulitple choice: why is it uncommon to draw lewis diagrams for ionic compounds? A.) Lewis diagrams can only illustrate covalent bonding B.) ionic compounds cannot be represented by Lewis diagrams C.) ionic compounds involve electron transfer not electron sharing d.) formulas ...
Thursday, March 20, 2014 at 7:19pm

Physical Science
P = V*I = 110 * 15
Thursday, March 20, 2014 at 6:54pm

Science
What could be an "weapon" for the viral meningitis?
Thursday, March 20, 2014 at 6:41pm

Science
How would you like us to help you with this assignment?
Thursday, March 20, 2014 at 6:35pm

Science
In your own words, describe the mathematical process of converting from one metric unit of length to another.
Thursday, March 20, 2014 at 6:33pm

Science
p=mv=20•5 =100 kg•m/s
Thursday, March 20, 2014 at 6:10pm

Physical Science
(60 W•24hours •30 days)/1000=43.2 kW•h 43.2•0.1$=4.32$
Thursday, March 20, 2014 at 6:09pm

Science
If the density of a steel hammer 7gm/cm on earth what would the density be on a spaceship?
Thursday, March 20, 2014 at 5:27pm

HELP SCIENCE
what is H2PO4 and what type of bonding is it?
Thursday, March 20, 2014 at 5:10pm

TO: DrBob222 science
Search with Google. For example: type hydrocyanic acid resulting first link is: https://www.google.com/search?q=hydrocya​nic+acid+formula&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&​rls=org.mozilla:en-US:official&client=fi​refox-a&channel=sb yields instantly HCN
Thursday, March 20, 2014 at 5:01pm

TO: DrBob222 science
1. Write the chemical formula for each of the following acids: a.) hydrocyanic acid b.) oxalic acid c.) chlorous acid d.) nitric acid 2. Write the acid name or chemical formula for each of the following: a.) HBr b.) sulfurous acid c.) HClO4 D.) phosphoric acid 3. First ...
Thursday, March 20, 2014 at 4:55pm

TO: DrBob222 science help
You are a lifesaver! Thank u so much !
Thursday, March 20, 2014 at 4:44pm

Science
What kind of help do you need with this test?
Thursday, March 20, 2014 at 3:43pm

TO: DrBob222 science help
ALL compounds are neutral. I don't understand what you mean by ion count; water has no ions other than the small concns of H^+ and OH^-. Both of those are 1E-7 M in pure H2O; perhaps that's what you mean by ion count but those exactly neutralize each other and the ...
Thursday, March 20, 2014 at 3:29pm

Science
Anyone know?
Thursday, March 20, 2014 at 3:15pm

TO: DrBob222 science help
1. with respect to ion count, why is water considered to be neutral? 2. How do the number of H+ and OH- ions compare after a.) HI is added to water? b.)KBr is added to water? c.)KOH is added to water? 3. Give the Arrhenius definitions for salts.
Thursday, March 20, 2014 at 3:12pm

Science
5. Which of the following types of pollution cannot be attributed to car and truck emissions? A. acid rain B. sedimentation C. ozone D. photochemical smog 6. Which of the following is a source of photochemical smog? A. fossil fuels B. wind energy C. biomass fuels D. nuclear ...
Thursday, March 20, 2014 at 3:01pm

Science
1-Which of the following is not a function of the circulatory system? D-fights infection 2-Which of the following explains why the heart is organized so that it pumps blood to two different locations? D-to provide a way for blood to pick up nutrients at one location and oxygen...
Thursday, March 20, 2014 at 2:55pm

Science
1. What is the momentum of a 20.0kg scooter traveling at 5.00 m/s?
Thursday, March 20, 2014 at 2:53pm

Physical Science
A 60 W light bulb at 120 V is left on in your house to prevent burglary, and the power charges 10 cents per kilowatt-hour, how much will it cost to leave the bulb on for 30 days?
Thursday, March 20, 2014 at 2:40pm

science
177 8
Thursday, March 20, 2014 at 2:15pm

Science HELP!
water no longer exists, and different physical properties are evident. Chemical change.
Thursday, March 20, 2014 at 1:30pm

Science HELP!
when an electric current passes through water during the process of electrolysis, 2 gases are formed. one gas has a boiling point of -183 C and the other gas has a boiling point of -253 C. Has a physical or chemical change occured? Explain.
Thursday, March 20, 2014 at 12:44pm

Science
Can you guys give me the anwers, I have the same test
Thursday, March 20, 2014 at 11:46am

TO DrBob222 Science
Less than 7 is acidic.
Thursday, March 20, 2014 at 10:29am

TO DrBob222 Science
grapefruit juice is considered acidic. So the question becomes what part of the pH scale is acidic?
Thursday, March 20, 2014 at 9:52am

PLEASE HELP!!computer science
I'm trying to write a program for this piece wise function using CPU sim.its really argent... f(n) = n^5 (n<0) 10 (n=0) n^2 -2n +5 (n>0) i have worte this program bust still give error on cpu simulator.. please can you help me correct this error. Start: read 0 ; read...
Thursday, March 20, 2014 at 8:40am

Science
How do you calculate the preparation of 0.1M HCl using 33% HCl?
Thursday, March 20, 2014 at 4:49am

TO DrBob222 Science
http://www.jiskha.com/display.cgi?id=139​5270068
Thursday, March 20, 2014 at 4:43am

TO DrBob222 Science
Also what would the pH value for grapefruit juice be? (>7, 7, or <7)
Thursday, March 20, 2014 at 1:56am

TO DrBob222 Science
1. with respect to ion count, why is water considered to be neutral? 2. How do the number of H+ and OH- ions compare after a.) HI is added to water? b.)KBr is added to water? c.)KOH is added to water? 3. Give the Arrhenius definitions for salts. Thanks :)
Thursday, March 20, 2014 at 1:50am

Science
How many minutes are required for a radio signal to travel for Earth to a space station in Mars if the planet Mars is 7.83 x 10 to the 7th km from Earth?
Thursday, March 20, 2014 at 12:45am

Science?
.
Wednesday, March 19, 2014 at 10:51pm

Science? Math? ??
.
Wednesday, March 19, 2014 at 10:50pm

Science (Physics)
456
Wednesday, March 19, 2014 at 10:47pm

Earth Science
DONT GO FOR SPITS its defiantly not the answer.
Wednesday, March 19, 2014 at 9:10pm

science
I bet current flows thru the complete circuit.
Wednesday, March 19, 2014 at 8:31pm

science
When a switch is turned from the off to the on position, it is changing the circuit in which of the following ways?
Wednesday, March 19, 2014 at 8:28pm

Science URGENT PLEASE
You are welcome :)
Wednesday, March 19, 2014 at 7:54pm

Science
How much copper 2 sulfate do you need to react with 0.5grams of steel wool?
Wednesday, March 19, 2014 at 7:35pm

Science URGENT PLEASE
Thank u so much :)
Wednesday, March 19, 2014 at 7:28pm

Science question, only 1
I think we would starve because no plants would grow but maybe die from no conversion of CO2 to C and O2 without photosynthesis first.
Wednesday, March 19, 2014 at 7:24pm

Science URGENT PLEASE
1. sour, acid <7 2. H+ and O-2 sort of H3O+ and O-2 is another way to look at it 2 b H O H because that is shape of molecule 2 c same number of 2 H+1 as O-2 3 a H+ up 3 b beats me, why should it change? 3 c OH- up, what else is new? 4 http://facultyfp.salisbury.edu/dfrieck/...
Wednesday, March 19, 2014 at 7:13pm

Quick Science Question - Never mind
Never mind, I got the answer correct, the machine is a suspended pulley. Thanks though, if any of you tried to help. :)
Wednesday, March 19, 2014 at 7:09pm

Science URGENT PLEASE
1. what would you expect the pH value for grapefruit juice to be? (>7, 7, <7) 2. A.) Which two ions are present in very small amounts in any sample of pure water? b.) what is a good alternative chemical formula for water rather than H2O? Why? c.) with respect to ion ...
Wednesday, March 19, 2014 at 7:01pm

Science question, only 1
What would be the consequence of an ecosystem that had no nitrogen-fixing bacteria? Nitrogen from decomposing animals would never be returned to the soil. Decomposers would not be able to break down the nitrogen present in plants they feed on. Plants would have to rely on ...
Wednesday, March 19, 2014 at 6:23pm

Quick Science Question
I have a question. Is a Atwood Machine a suspended pulley? I have question asking me what the machine is, and there are two answers with the word pulley in them. I am really confused between the two. I have tried looking it up, and I get confused again because I don't ...
Wednesday, March 19, 2014 at 5:45pm

Science!
NO DONT!!!!WAIT!!!!!!!!!!!! 4. A!!!!! 7. C!!!!! I JUST DID THIS TODAY!!!!!
Wednesday, March 19, 2014 at 5:19pm

Science!
Ok, then I'll just say these answers.. i guess..
Wednesday, March 19, 2014 at 5:13pm

science help pleasee
isn't it also ionic bonds too with the hydrogen ions? i dont really understand it
Wednesday, March 19, 2014 at 4:50pm

science
6*300
Wednesday, March 19, 2014 at 4:43pm

Science!
It didn't show very well, but D is my answer for 5.
Wednesday, March 19, 2014 at 4:43pm

Science!
2. What is the momentum of a 20.0 kg scooter traveling at 5.00 m/s. 4.00 kg m/s 20.0 kg m/s 25.0 kg m/s 100 kg m/s <---- 3. Which of the following describes the relationship between friction and inertia? When there is more friction, there is less inertia When there is less ...
Wednesday, March 19, 2014 at 4:42pm

science help pleasee
Mostly covalent
Wednesday, March 19, 2014 at 4:40pm

science
A meteorite weighs 300 Newtons on the moon. the moons force of gravity is 1/6 that of earth. what is the meeorites weight on earth?
Wednesday, March 19, 2014 at 4:39pm

science help pleasee
what type of bonding is phosphoric acid?
Wednesday, March 19, 2014 at 4:27pm

Science- Brady , Ms. Sue , Damon
You're welcome, Mindy! :)
Wednesday, March 19, 2014 at 3:35pm

science
Hey
Wednesday, March 19, 2014 at 2:50pm

Science
I think it's limiting factors but I'm not sure..
Wednesday, March 19, 2014 at 2:34pm

Science
If changing conditions lead to decreased oxygen levels in the stream, the carrying capacity of the stream for the trout will decrease. Oxygen level in water is therefore a(n) _____________ with respect to the number of trout that a particular stream can support.
Wednesday, March 19, 2014 at 2:31pm

Science
Model from Part (a) is dC/dt = E - (C/tau) C - concentration of the gas [Tg] E - emission rate [Tg/yr] t - time [yr] tau - represents the lifetime of the gas in the atmosphere, before it is removed, either by chemical reactions or deposition to the surface [yr]
Wednesday, March 19, 2014 at 2:10pm

Science
CFC-11 and CFC-12 are very potent greenhouse gases. Suppose the emission of 1 Tg of CFC-11 causes a 1.0 W m-2 instantaneous perturbation in the radiation budget. The emission of the 1 Tg of CFC-12 causes a 1.5 W m-2 radiative forcing. The 100 year global warming potential for ...
Wednesday, March 19, 2014 at 1:58pm

Science
The total amount of ice in the Greenland ice sheet is estimated to be 2.85 million cubic km. Assume the Earth's surface is 70% covered by ocean, and that the Earth's radius is 6300 km. How many meters would sea level rise if the entire Greenland ice sheet were to melt...
Wednesday, March 19, 2014 at 1:57pm

Science
As long as you are saying "any," I would choose 1.
Wednesday, March 19, 2014 at 1:38pm

science question
indicator? Independent variable? determiner?
Wednesday, March 19, 2014 at 1:23pm

science quiz pls help!!!
i agree with al of them but 3 and 7
Wednesday, March 19, 2014 at 11:54am

SCIENCE 1 QUESTION PLS HELP!!!!!
Thank you, Anonymous!!!!! it was right!:)
Wednesday, March 19, 2014 at 11:36am

Pages: <<Prev | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | Next>>

Post a New Question | Current Questions

Search
Members