Monday
July 28, 2014

Homework Help: Science

Branches of Science

Recent Science Questions

Post a New Question | Current Questions

College Gen. Chemistry - Science
You have 120.0 mL of a 0.245 M solution of NaCl in an open beaker. After several days, you test the solution and find that it now has a concentration of 0.348 M. How much water must have evaporated from the beaker given the new concentration?
Tuesday, March 25, 2014 at 4:47pm

Mathematics lit, physical science, life science. Geography and englsh ,sepedi and l.o
What career m i qualify for it ?and where? And hw much m i g0ing to earn?? N how long it wil take me to learn??
Tuesday, March 25, 2014 at 3:38pm

science
what would happen to the impedance of a series circuit containing an inductor, capacitor and resistor if the supply frequency is varied from 0 to infinity Hz
Tuesday, March 25, 2014 at 8:42am

Engineering Science
If a helical tension spring consisting of 12 live coils of ¼ inch steel wire and of 1 ¼ inch mean diameter is attached to the end of another helical tension spring of 18 live coils of ¼ inch steel wire and of 1 ¾ inch mean diameter, calculate the ...
Tuesday, March 25, 2014 at 4:16am

Science
Which element would be most reactive? a. Al b. Cl c. P d. Na I initially thought that the answer was B, but I'm not sure about it. My second question is... Which non-metal is most reactive? a. Cl b. F c. I d. S I'm not sure about the answer for this one since all of ...
Monday, March 24, 2014 at 7:55pm

science
True or False: One of the skin’s functions is to produce vitamin D (1 point) True False 2. Your _____ is the largest organ of your body. (1 point) brain large intestine skin lungs 3. The _____ is the outer, thinnest layer of your skin. (1 point) fatty layer epidermis hair...
Monday, March 24, 2014 at 6:05pm

science question?
can someone explain to me?? can someone explain the economic impact of wind energy on an area
Monday, March 24, 2014 at 3:26pm

science question?
can someone explain this to me what does location has to do with wind energy availability
Monday, March 24, 2014 at 3:15pm

science
mountains that are formed between two large faults are known as a. seamounts b. uplifted mountains c. plateaus d. fault-block mountains
Monday, March 24, 2014 at 2:32pm

Business & Economics
For the most recent seven years, the U.S. Department of Education reported the following number of bachelor's degrees awarded in computer science: 4,033; 5,652; 6,407; 7,201; 8,719; 11,154; 15,121. What is the annual arithmetic mean number of degrees awarded? About 12,240 ...
Monday, March 24, 2014 at 1:22pm

Science
Which statement summarizes water quality issues in China
Monday, March 24, 2014 at 10:45am

computer science
a) What is the largest positive number that can be represented in 12 bits using one’s complement? Represent the number in bits and decimal as well. Assume the first bit is the sign bit. (2 marks)
Sunday, March 23, 2014 at 11:47pm

science
im stuck on this problem fill in the blank To solve the problem of a polluted stream a scientist traced where the pollution came from.She determines=d that the pollution was coming from many small sources.she worked on a plan to help reduce the pollution to the stream.This is ...
Sunday, March 23, 2014 at 7:42pm

Science
1. Which of the following describes an example of land reclamation? A. After an area is mined for copper, the soil is replaced and new plants are planted B. After a forest is clear-cut, desertification occurs C. After a forest is clear-cut, it is mined for copper D. After an ...
Sunday, March 23, 2014 at 3:06pm

Chemistry for health science
Considering the neutralization reaction when nitric acid reacts with solid iron(II)carbonate. What is the minimum volume of 2.00 M HNO3 necessary to react completely with 1.06 kg of solid iron(II) carbonate, FeCO3 ?
Sunday, March 23, 2014 at 1:33pm

science
Copper carbonate decomposes though heat to form copper oxide and carbon dioxide. Write the equation both in words and chemical symbols.
Sunday, March 23, 2014 at 10:37am

Science
PLZZ HELP 1. Which organisms are capable of converting gaseous nitrogen in the air into a form that other living organisms can use? A. nitrogen-fixing bacteria B. denitrifying bacteria C. decomposers D. producers 2. Which step in the nitrogen cycle is accelerated at the ...
Saturday, March 22, 2014 at 10:11pm

science
. An advantage of using an electromagnet, shown on the crane in the image below, instead of a regular magnet to move cars in a junkyard is that an electromagnet can easily be turned on and off. A toy crane with an electromagnet lifting a toy car from a pile of cars (1 point) ...
Saturday, March 22, 2014 at 5:47pm

science
an object being pulled to earth by gravity will have the force of air pushing back opposite directions
Saturday, March 22, 2014 at 5:06pm

science
what is the substance that melts at 10°C?
Saturday, March 22, 2014 at 3:37pm

Science
a layer of ice has an area of 35m2 and is 2.5cm thick and is -7.5'c. how much water (in kilograms) is needed to melt the ice?
Saturday, March 22, 2014 at 1:26pm

Science
Explain residence time in relationship to reservoirs and fluxes
Friday, March 21, 2014 at 9:06pm

Science
Explain why residence time in the atmosphere for water is short but the flux in and out of the atmosphere is huge.
Friday, March 21, 2014 at 9:06pm

Science**updated asnwers**
5.B 6.A 7.C 8.D 9.A 11.D 13.D 5. Which of the following types of pollution cannot be attributed to car and truck emissions? A. acid rain B. sedimentation C. ozone D. photochemical smog 6. Which of the following is a source of photochemical smog? A. fossil fuels B. wind energy ...
Friday, March 21, 2014 at 12:15pm

science(check answers)
1.A 2.D 3.B 4.B 5.C 6.D 7.D 8.A 9.B 10.D 11.C 12.D 13.A 1. Which of the following describes an example of land reclamation? A. After an area is mined for copper, the soil is replaced and new plants are planted. B. After a forest is clear-cut, desertification occurs. C. After a...
Friday, March 21, 2014 at 11:10am

SCIENCE
1. Multiple choice: why is it uncommon to draw lewis diagrams for ionic compounds? A.) Lewis diagrams can only illustrate covalent bonding B.) ionic compounds cannot be represented by Lewis diagrams C.) ionic compounds involve electron transfer not electron sharing d.) ...
Thursday, March 20, 2014 at 9:26pm

Science URGENT!!!
Mulitple choice: why is it uncommon to draw lewis diagrams for ionic compounds? A.) Lewis diagrams can only illustrate covalent bonding B.) ionic compounds cannot be represented by Lewis diagrams C.) ionic compounds involve electron transfer not electron sharing d.) formulas ...
Thursday, March 20, 2014 at 7:19pm

Science
What could be an "weapon" for the viral meningitis?
Thursday, March 20, 2014 at 6:41pm

Science
In your own words, describe the mathematical process of converting from one metric unit of length to another.
Thursday, March 20, 2014 at 6:33pm

Science
If the density of a steel hammer 7gm/cm on earth what would the density be on a spaceship?
Thursday, March 20, 2014 at 5:27pm

HELP SCIENCE
what is H2PO4 and what type of bonding is it?
Thursday, March 20, 2014 at 5:10pm

TO: DrBob222 science
1. Write the chemical formula for each of the following acids: a.) hydrocyanic acid b.) oxalic acid c.) chlorous acid d.) nitric acid 2. Write the acid name or chemical formula for each of the following: a.) HBr b.) sulfurous acid c.) HClO4 D.) phosphoric acid 3. First ...
Thursday, March 20, 2014 at 4:55pm

TO: DrBob222 science help
1. with respect to ion count, why is water considered to be neutral? 2. How do the number of H+ and OH- ions compare after a.) HI is added to water? b.)KBr is added to water? c.)KOH is added to water? 3. Give the Arrhenius definitions for salts.
Thursday, March 20, 2014 at 3:12pm

Science
5. Which of the following types of pollution cannot be attributed to car and truck emissions? A. acid rain B. sedimentation C. ozone D. photochemical smog 6. Which of the following is a source of photochemical smog? A. fossil fuels B. wind energy C. biomass fuels D. nuclear ...
Thursday, March 20, 2014 at 3:01pm

Science
1-Which of the following is not a function of the circulatory system? D-fights infection 2-Which of the following explains why the heart is organized so that it pumps blood to two different locations? D-to provide a way for blood to pick up nutrients at one location and oxygen...
Thursday, March 20, 2014 at 2:55pm

Science
1. What is the momentum of a 20.0kg scooter traveling at 5.00 m/s?
Thursday, March 20, 2014 at 2:53pm

Physical Science
A 60 W light bulb at 120 V is left on in your house to prevent burglary, and the power charges 10 cents per kilowatt-hour, how much will it cost to leave the bulb on for 30 days?
Thursday, March 20, 2014 at 2:40pm

Science HELP!
when an electric current passes through water during the process of electrolysis, 2 gases are formed. one gas has a boiling point of -183 C and the other gas has a boiling point of -253 C. Has a physical or chemical change occured? Explain.
Thursday, March 20, 2014 at 12:44pm

PLEASE HELP!!computer science
I'm trying to write a program for this piece wise function using CPU sim.its really argent... f(n) = n^5 (n<0) 10 (n=0) n^2 -2n +5 (n>0) i have worte this program bust still give error on cpu simulator.. please can you help me correct this error. Start: read 0 ; read...
Thursday, March 20, 2014 at 8:40am

Science
How do you calculate the preparation of 0.1M HCl using 33% HCl?
Thursday, March 20, 2014 at 4:49am

TO DrBob222 Science
1. with respect to ion count, why is water considered to be neutral? 2. How do the number of H+ and OH- ions compare after a.) HI is added to water? b.)KBr is added to water? c.)KOH is added to water? 3. Give the Arrhenius definitions for salts. Thanks :)
Thursday, March 20, 2014 at 1:50am

Science
How many minutes are required for a radio signal to travel for Earth to a space station in Mars if the planet Mars is 7.83 x 10 to the 7th km from Earth?
Thursday, March 20, 2014 at 12:45am

science
When a switch is turned from the off to the on position, it is changing the circuit in which of the following ways?
Wednesday, March 19, 2014 at 8:28pm

Science
How much copper 2 sulfate do you need to react with 0.5grams of steel wool?
Wednesday, March 19, 2014 at 7:35pm

Science URGENT PLEASE
1. what would you expect the pH value for grapefruit juice to be? (>7, 7, <7) 2. A.) Which two ions are present in very small amounts in any sample of pure water? b.) what is a good alternative chemical formula for water rather than H2O? Why? c.) with respect to ion ...
Wednesday, March 19, 2014 at 7:01pm

Science question, only 1
What would be the consequence of an ecosystem that had no nitrogen-fixing bacteria? Nitrogen from decomposing animals would never be returned to the soil. Decomposers would not be able to break down the nitrogen present in plants they feed on. Plants would have to rely on ...
Wednesday, March 19, 2014 at 6:23pm

Quick Science Question
I have a question. Is a Atwood Machine a suspended pulley? I have question asking me what the machine is, and there are two answers with the word pulley in them. I am really confused between the two. I have tried looking it up, and I get confused again because I don't ...
Wednesday, March 19, 2014 at 5:45pm

Science!
2. What is the momentum of a 20.0 kg scooter traveling at 5.00 m/s. 4.00 kg m/s 20.0 kg m/s 25.0 kg m/s 100 kg m/s <---- 3. Which of the following describes the relationship between friction and inertia? When there is more friction, there is less inertia When there is less ...
Wednesday, March 19, 2014 at 4:42pm

science
A meteorite weighs 300 Newtons on the moon. the moons force of gravity is 1/6 that of earth. what is the meeorites weight on earth?
Wednesday, March 19, 2014 at 4:39pm

science help pleasee
what type of bonding is phosphoric acid?
Wednesday, March 19, 2014 at 4:27pm

Science
If changing conditions lead to decreased oxygen levels in the stream, the carrying capacity of the stream for the trout will decrease. Oxygen level in water is therefore a(n) _____________ with respect to the number of trout that a particular stream can support.
Wednesday, March 19, 2014 at 2:31pm

Science
CFC-11 and CFC-12 are very potent greenhouse gases. Suppose the emission of 1 Tg of CFC-11 causes a 1.0 W m-2 instantaneous perturbation in the radiation budget. The emission of the 1 Tg of CFC-12 causes a 1.5 W m-2 radiative forcing. The 100 year global warming potential for ...
Wednesday, March 19, 2014 at 1:58pm

Science
The total amount of ice in the Greenland ice sheet is estimated to be 2.85 million cubic km. Assume the Earth's surface is 70% covered by ocean, and that the Earth's radius is 6300 km. How many meters would sea level rise if the entire Greenland ice sheet were to melt...
Wednesday, March 19, 2014 at 1:57pm

SCIENCE 1 QUESTION PLS HELP!!!!!
3. Which of the following describes the relationship between friction and inertia? (1 point) When there is more friction, there is less inertia. When there is less friction, there is more inertia. When there is more friction, there is more inertia. When there is no friction, ...
Wednesday, March 19, 2014 at 11:17am

Physical Science
The current in a toaster oven is 15 A when plugged into an electrical outlet that is 110 V. How much electric power is used by the toaster oven? Formula: P = IV
Wednesday, March 19, 2014 at 8:26am

Physical Science
When mixing colors of light, why does combining a secondary color with its complementary color give white light? I can't find the answer in my book, please help!
Wednesday, March 19, 2014 at 2:48am

science question
If changing conditions lead to decreased oxygen levels in a stream, the carrying capacity of the stream for fish will decrease. Oxygen level in water is therefore a ______with respect to the number of trout that stream can support. Any idea?
Tuesday, March 18, 2014 at 10:35pm

physical science
Suppose you are camping in the mountains and you need to melt 1.8 kg of snow at 0.0 degC to 70.0 degC. The specific heat of water is 4186 j/kg*C while the latent heat of fusion for water equals 3.34 x 10^5 J/kg. How much heat will be needed? Express in KJ.
Tuesday, March 18, 2014 at 10:30pm

science help
why are acids and bases good conductors of electricity?
Tuesday, March 18, 2014 at 10:25pm

science help
Renewable resources are resources that are available again and non-renewable are ones that can't be replaced.How do these effect biodiversity? If a non-renewal can't be replaced, I can understand that once it's gone, it's not avaialable, but what about the ...
Tuesday, March 18, 2014 at 10:01pm

science help
If water temperature changes in favor of greater oxygen levels how do the population of the fish and wading bird population change in response to the new oxygen over time? I would think the fish population would increase and so would the birds (because the fish increase) but I...
Tuesday, March 18, 2014 at 9:56pm

Science
What type of a bond is a metal cation likely to form?
Tuesday, March 18, 2014 at 8:58pm

Science
How did the discovery of neutrons change the atomic model?
Tuesday, March 18, 2014 at 8:56pm

science
What describes the charecteristics of a liquid? A.) It has a fixed volume and shape. B.) It has high energy and expands to fill the container. C.) It has fixed volume and varied shape. D.) It has no fixed volume or shape.
Tuesday, March 18, 2014 at 8:31pm

Science
1. Where is the Earth's equator located today? Describe the climatic conditions. 2. Compare and contrast the climatic conditions existed during this time today. 3. Answer: What types of fossils would you expect to find here? Explain why based on the animals' ...
Tuesday, March 18, 2014 at 8:13pm

Science
For carbon to move from an animal to a car, what processes need to happen? Photosynthesis, combustion, and respiration? Respiration, fossilization, and photosynthesis? Fossilization, decomposition, and respiration? Or respiration, photosynthesis, and decomposition?
Tuesday, March 18, 2014 at 6:31pm

Science
For carbon to move from an animal to a car, what processes need to happen? Photosynthesis, combustion, and respiration? Respiration, fossilization, and photosynthesis? Fossilization, decomposition, and respiration? Or respiration, photosynthesis, and decomposition?
Tuesday, March 18, 2014 at 5:28pm

Science/Chemistry
Is this equation balanced? Does it show that no atoms are lost or gained in chemical reactions? 8Fe + S8 --->8FeS
Tuesday, March 18, 2014 at 4:53pm

Science
Which of the following is a mechanism used by humans to defend against any disease-causing organism 1)the creation of antibodies 2)the injection of vaccines 3)the production of mucus membranes 4)the use of antibiotics
Tuesday, March 18, 2014 at 3:00pm

science
Please help balance this: CH3COO + CrO4 + H = Cr(OH)3 + CO2 + H2O
Tuesday, March 18, 2014 at 2:39pm

Science
Artificial Selection leads to loss of Genetic Variation? or Genetic Equilibrium?
Tuesday, March 18, 2014 at 2:16pm

science
Three point charges are placed on the x-axis. A charge of +2.0 μC is placed at the origin, -2.0 μC to the right at x = 50 cm, and +4.0 μC at the 100 cm mark. What are the magnitude and direction of the electrostatic force which acts on the charge at the origin? ...
Tuesday, March 18, 2014 at 1:46pm

science quiz pls help!!!
In the following diagram, the green ball changes direction after colliding with the red ball because the red ball has more momentum. True False***? 2. What is the momentum of a 20.0 kg scooter traveling at 5.00 m/s. 4.00 kg m/s 20.0 kg m/s 25.0 kg m/s 100 kg m/s*** 3. Which of...
Tuesday, March 18, 2014 at 12:30pm

Science
Some water molecules are split into hydrogen and oxygen when going from: A. Atmosphere to clouds B. Ocean to atmosphere C. Ground water to surface water D. Surface water to biosphere EXPLAIN!
Tuesday, March 18, 2014 at 11:01am

science
30 cubic meters of argon gas are kept under constant pressure. The gas is heated from 10.0 degrees Celsius to 293 degrees Celsius. What is the new volume of the gas?
Tuesday, March 18, 2014 at 10:44am

Science
how did the discovery of nutrons change the atomic model
Tuesday, March 18, 2014 at 9:46am

Science
what type of bond is a metal cation likely to form?
Tuesday, March 18, 2014 at 9:42am

science
Describe an experiment you might perform to determine which leg muscles of a frog are important for jumping long distances.
Tuesday, March 18, 2014 at 4:05am

Science
1. In the following diagram, the green ball changes direction after colliding with the red ball because the red ball has more momentum. True <---- False 2. What is the momentum of a 20.0 kg scooter traveling at 5.00 m/s. 4.00 kg m/s 20.0 kg m/s 25.0 kg m/s 100 kg m/s <...
Monday, March 17, 2014 at 11:56pm

Science -Check Answers-
1. In the following diagram, the green ball changes direction after colliding with the red ball because the red ball has more momentum. True <---- False 2. What is the momentum of a 20.0 kg scooter traveling at 5.00 m/s. 4.00 kg m/s 20.0 kg m/s 25.0 kg m/s 100 kg m/s <...
Monday, March 17, 2014 at 10:38pm

Science asap
Which organisms are capable of converting gaseous nitrogen in the air into a form that other living organisms can use? nitrogen-fixing bacteria denitrifying bacteria decomposers producers Which step in the nitrogen cycle is accelerated at the beginning of the eutrophication ...
Monday, March 17, 2014 at 10:31pm

human resources
ABC science, concerned about higher and higher health care costs has decided to implement the following changes in their employment relationships with ABC employees: 1. Employees must stop using tobacco products and the company will immediately prohibit on site use of tobacco ...
Monday, March 17, 2014 at 10:21pm

Science
There is a theoretical protein called largeX that helps to stimulate growth of the body during adolescence. The promoter on the lrgX gene that codes for it is normally able to have a protein bind to it that promotes transcription called largene. Largene, bound to the promoter...
Monday, March 17, 2014 at 9:06pm

6th grade - Lang Arts
Can you check the following? Find the verb phrase 1. Will you buy me a drink? ans: will buy 2. Sam is not going to the dance. ans: is going 3. Al should have mowed the lawn today. ans: should have mowed 4. Theresa will be playing her clarinet at the concert tonight. ans: will ...
Monday, March 17, 2014 at 8:55pm

Science
Which of the following happens when a low-mass star runs out of fuel? Choose all that apply. A. Its core becomes a white dwarf B. Its outer layers form a nebula, or vast cloud of gas and dust C. its outer layers expand, and the star becomes a red giant D. gas and dust in a ...
Monday, March 17, 2014 at 8:40pm

Physical Science 9
what type of bond is a metal cation likely to form?
Monday, March 17, 2014 at 8:29pm

Physical Science 9
how did chadwicks discovery of nutrons change the atomic model
Monday, March 17, 2014 at 8:16pm

Physical Science 9
In an ionoic bond how many valence electrons would an atom have?
Monday, March 17, 2014 at 8:03pm

Science
A factory worker pushes a 29.2kg crate a distance of 4.1m along a level floor at constant velocity by pushing downward at an angle of 28* below the horizontal. The coefficient of kinetic friction between the crate and floor is 0.25.
Monday, March 17, 2014 at 7:02pm

physical science
Green light has a frequency of about 5.3Hz~10Green light has a frequency of about 5.3Hz~ 10^{14}. Using the relationship speed of light (c)=fƒÉ find its wavelength in air.
Monday, March 17, 2014 at 4:17pm

Physical Science
The entropy of an isolated system always do what when natural processes occur?
Monday, March 17, 2014 at 12:34pm

Physical Science
The second law of thermodynamics forbids a heat engine to have thermal efficiency of what?
Monday, March 17, 2014 at 12:34pm

Physical Science
A sample of gas has its number of molecules halved, its Kelvin temperature doubled, and its volume halved. What is the new pressure, relative to the original pressure?
Monday, March 17, 2014 at 12:33pm

Physical Science
On a winter day the temperature drops from –5°C to –15°C overnight. If a pan sitting outside contains 0.49 kg of ice, how much heat is removed from the ice for this temperature change?
Monday, March 17, 2014 at 12:32pm

Physical Science
An ice tray with 175 g of water at 30°C is placed in a freezer at –9°C. How much energy must be removed from the water to lower its temperature to the freezing point?
Monday, March 17, 2014 at 12:32pm

Physical Science
If the volume and the number of molecules remain constant for a gas, a temperature increase causes the pressure to do what?
Monday, March 17, 2014 at 12:31pm

Physical Science
When 8 kcal of heat is added to 2.4 kg of a substance, its temperature increases 23 C°. What is the specific heat of the substance?
Monday, March 17, 2014 at 12:30pm

Science
Some animals, but not humans, have an organ called a gizzard located near the top of their digestive tract. This organ is small and can contain small rocks. It also has thick, muscular walls. Based on this physical description, which of the following is most likely to be the ...
Sunday, March 16, 2014 at 11:25pm

science
how do you explain the millions of different substances found on earth
Sunday, March 16, 2014 at 8:24pm

Physical Science 9
when an electric current is passed through water 2 gasses are formed is this a chemical or physical change
Sunday, March 16, 2014 at 3:44pm

Pages: <<Prev | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | Next>>

Post a New Question | Current Questions

Search
Members