Thursday
April 24, 2014

Posts by peter


Total # Posts: 804

Chemistry
I got to 1.62 = sqrt(M unknown/M O2) I know that the molar mass of O2 is 32 So I squared both sides of the equation to get 2.6244 = M unknown/ 32g O2 Multiplied 2.6244 x 32 = 83.98g/molunknown

Chemistry
Under identical conditions, separate samples of O2 and an unknown gas were allowed to effuse through identical membranes simultaneously. After a certain amount of time, it was found that 4.92 mL of O2 had passed through the membrane, but only 3.04 mL of of the unknown gas had ...

Algebra
the longer legs of a right triangle is 20 cm more than twice the length of the shorter leg. The length of the hypotenuse is 22 cm more than twice the length of the shorter leg. Find the side lengths of the triangle

economics
What about this one? QUESTION: In this case, what is the difference between the optimal level of total consumption and the level of total consumption in equilibrium?

physics
If a cart is initially travelling at 3.5 m/s, and has a mass of 200g, what is it's kinetic energy (LEAVE OUT units of J)?

CALCULUS ECONOMICS
QUESTION: In this case, what is the difference between the optimal level of total consumption and the level of total consumption in equilibrium?

Hillsdale
difference in resultant vs. equilibrant force

Engineering science
A brick with a mass of 6kg is dropped vertically from a certain height.it takes 4,5 seconds for the brick to reach the ground.determine the ff.the height from which the brick is dropped and potential energy of the brick

management science
Riverside Oil Company in eastern Kentucky produces regular and supreme gasoline. Each barrel of regular sells for $21 and must have an octane rating of at least 90. Each barrel of supreme sells for $25 and must have an octane rating of at least 97. Each of these types of gasol...

english
I MUST A DESCRIPTIVE ESSAY OF 350 WORDS AND MY TOPIC IS A YOUR DREAM HOUSE IN RUBRIC FORMAT, I DO NOT KNOW WHERE TO START AND HOW TO GO ABOUT WRITING THIS ESSAY, PLEASE HELP, PLEASE HELP.

Math
Chad buys peanuts in 2 pound bags. He repackages them into bags that hold 5/6 pound of peanuts. How many 2 pound bags of peanuts should chad buy so that he can fill 5/6 pound bags without having any peanuts left over?

chemistry
1. describe in outline a suitable procedure for the preparation of saturated solution of sodium nitrate at 30 degree celsius 2. State 2 techniques that can be used to recover crystals of the sodium nitrate from its saturated solution

Science
Compare renewable and nonrenewable energy sources, and discuss the effects of each on biodiversity.

Science
Never mind it will increase

Science
I think the fish population will increase. And the wading bird will decrease. Is that right?

Science
Can you give me a hint?

Science
Consider a wetland ecosystem similar to the one shown in the image below. In this ecosystem are two species: a small fish species and a wading bird species that feeds on the small fish as its main source of food. Oxygen levels are a limiting factor.Suppose that the local tempe...

Science
I think its water pollution?

Science
Fertilizers and pesticides applied to farm fields in Pennsylvania have made their way down into the Chesapeake Bay in Maryland. This is an example of _________________ pollution.

Science
Dissolved?

Science
If changing conditions lead to decreased oxygen levels in the stream, the carrying capacity of the stream for the trout will decrease. Oxygen level in water is therefore a(n) _____________ with respect to the number of trout that a particular stream can support.

Science
D?

Science
13.Which of the following statements correctly states how human activity and biodiversity affect one another? A.As humans develop land for homes and industry, biodiversity increases B.As humans restrict fishing and oil drilling, biodiversity decreases C.As biodiversity decreas...

Science
So its A. Right?:)

Science
D?

Science
3. A nonnative species of animal is introduced into a healthy ecosystem. In its new environment, this species has no predators, although it preys on several native animals in the ecosystem. Make a prediction about the biodiversity and health of this ecosystem in the future. A....

Science
Thanks!:))

Science
D?

Science
Study the animal in the image below. What can you infer about the animal from this image? ( the image is a frog that is camouflaged on a tree) A.Its skin color is a warning to potential prey B.Its skin color is the result of a disease C.Its skin color helps it find mates D.Its...

Science
A biologist made population counts of four different species of animals in an ecosystem. What can you infer from these numbers about possible predator-prey relationships between the species? Species A:155 Species B:17 Species C:2467 Species D:19 A.Species A could be a predator...

Science
Thanks!:)

Science
No wait D

Science
A?

Science
C?

Science
There is a mosquito on a human. What type of relationship is that? A. Predation B. Commensalism C. Mutualism D. Parasitism

Science
Succession?

Science
Study the image below. Future changes in the meadow area are likely to occur as the result of the process of _________________. ( the picture is lots of grass with lots of flowers)

Science
I got the same thing for 22!

Science
What is 20 and 22?

Science
Thank you!!

Science
14 Habitat Destruction 15 Carbon dioxide 16 Conserve 17.Ozone layer 18.Water 19.Environmental impact 21.Land fills

Science
Habitat Destruction Carbon dioxide Conserve Ozone layer Water Environmental impact Land fills

Science
14.If a forest ecosystem is removed through clear-cutting, many species of organisms that lived in that ecosystem disappear. Their loss is due to ________________________. 15.When fossil fuels are burned, they produce ________________, the main greenhouse gas responsible for g...

Science
Thank you Ms. Sue!! I will post the rest later!

Science
I skipped 5 6 7.

Science
My answers: 1.d 2.c 3.c. 4.b 5.d 6.a 7.d 8.a 9.a 10.b 11.d 12.b 13.c

Science
1.Which of the following could be true of two different species that have a competitive relationship in the same ecosystem? A.One species preys on the other. B.The relationship is mutually beneficial. C.They share the same niche. D.One species benefits, while the other is neit...

chemistry
Has anyone the right answer?

math
If #(a,b,c,d)means you subtract the sum of the terms from zero, and # (4,-8,11,d)=14, then d= answer and explain

math
I think is answer e

math
But the answer is a. 1/10 b. 1/9 c. 11/90 d. 12/90 e. 13/90

math
A two-digit number is chosen at random.What is the probability that the chosen number is a multiple of 7 ? please answer and explain

math (Reiny)
I don't know how to do

math (Reiny)
2 + 3^a + 4^a + d^a = 89 2 + 1^a + 1^a + d^a = 89 2^a + d^a = 87

math (Reiny)
If # (a,b,c,d)means you raise b,c and d to the power of a and then take the sum of the resulting values, and # (2,3,4,d)=89,then d=? a. 8 b. 9 c. 64 d. 81 e. 90 please answer and explain

math (Reiny)
If # (a,b,c,d)means you raise b,c and d to the power of d and then take the sum of the resulting values, and # (2,3,4,d)=89,then d=? 2^d + 3^d + 4^d = 89 1^d + 1^d + 1^d = 89 3^d = 89 d = 86

math (Reiny)
If # (a,b,c,d)means you raise b,c and d to the power of a and then take the sum of the resulting values, and # (2,3,4,d)=89,then d=? 2^a + 3^a + 4^a = 89 1^a + 1^a + 1^a = 89 3^a = 89 a = 86 an I do it right

math
ok, I understand now , thank you

math
I don't know how to translate word to math

math
square root(a+36+16+9)=15

math
If # (a,b,c,d) means you take the positive value of the square root of each term, then add the resulting values, and # (a,36,16,9)=15, then a = ? please explain

math
If #(w,x,y,z)means you raise w,x,and y to the power of z and then take the sum of the resulting values ande # (8,10,11,z)=3,then for all positive values of z, then z=? please explain how to do that

math
If #(w,x,y,z)means you square the product of all the terms, for all positive value of w,x,y, and z and #(1,2,3,z)=144, then z = ? please explain how to do that

chemistry
The particle wavelength of your lecturer in 3.091 on his way from the office to 10-250 (200 yards, 1 yard = 0.9144 m) has been determined to be 4.045 x 10 -36m. Taking his body weight to be 178 lbs (1 lb = 0.4536 kg), how long does it take him to get to his class? (answer in s...

chemistry
Hello Bob, I calculated it without converting to Joules by taking the planck constant with the eV as unit, but i get around 4.84 photons, which seems to be wrong. Any ideas?

chemistry
The human eye responds to a light stimulus (generates a sensation of "light") upon receiving light energy of 10eV (and more). If we take 6000 angstroms as the average wavelength, how many photons must the eye receive to register a light sensation?

math help
If #(w,x,y,z)means you square the product of all the terms, for all positive value of w,x,y, and z and #(1,2,3,z)=144, then z = ?

math
If # (w,x,y,z) means you multiply the sum of w and x by the sum of y and z, and # (2,3,4,z)=40,then z = a. 5/3 b. 2 c. 4 d. 5 e. 8

math
If #(w,x,y,z)means you multiply the sum of w and x by the sum of y and z, and #(2,3,4,z)=40, then z= a. 5/3 b. 2 c. 4 d. 5 e. 8

MATHS
A number has 3 digits. When it is divided by 6 or 7, it leaves a remainder of 1. When it is divided by 8 or 11, it leaves 2 remainder of 7. What is the largest such number? The answer given is 799

Counseling
a.in multiple ways b.with a single, most effective approach c.with the help of others d.if given enough time

Math
I don't even know where to start with this. -_- As A and B range over all ordered pairs of distinct coprime positive integers, how many different possibilities are there for: gcd((A+B)^12, (A-B)^61)

Math
I don't even know where to start with this. -_- As A and B range over all ordered pairs of distinct coprime positive integers, how many different possibilities are there for: gcd((A+B)^12, (A-B)^61)

statistics
skating speeds are normally distributed with a mean of 60 and a standard deviation of 10. Determine the speed that separates the top 6% from the rest.

statistics
average commuting distance 10.9 miles which is also the mean of a sample of 300 commuters. Sample sd is 6.2 miles . Estimate the true mean using 99% confidence please.

Statistics Math
Amount of true variance to observed variance is 81 percent

Statistics Math
With a reliability coefficient of 0.81, using classical test theory we would interpret that the: Answer a.Amount of error variance to observed variance is 81 percent b.Amount of true variance to observed variance is 81 percent c.Instrument has good enough reliability d.Instrum...

math
ross buys 3 packages of 12 veggie burgers each. he also buys enough packages of 8 rolls so that there is a roll for every veggie burger. how many packages of rolls does he buy. How would i use a bar diagram?

economics
A museum increases its admission price by 10 percent. As a result, total revenues increase by 10 percent. This implies that, ignoring the sign, the price elasticity of demand for admission is:

Chemisty
When alkali metals are heated with hydrogen they form--------hydrides

PHYSICS
An automobile travels 30 km due east on a level road . It then turns due north at an intersection and travels 40km before stopping. What is the the resultant displacement of the car?

Econ
Shep goes to his favorite coffee shop every morning and always buys one large latte, no matter whether there is a special or not (e.g. half price Mondays). What is his price elasticity of demand for lattes?

MATH help needed asap
A surveyor, standing 80 ft. from the base of a building, measures the angle of elevation to the top of the building to be 75 degrees. How accurately must the angle be measured for the percentage error in estimating the height of the building to be less than 4%?

Algebra1
Books: Over the summer, you read 20 books. Eight of these books were biographies. a. Find the ratio of biographies to the total number of books. b. Find the ratio of non-biographies to biographies. c. Find the ratio of non-biographies to the total number of books.

Math
What number is 6^-1 Explain using table of vaules and the law of expoints

Math
Chen’s father was 25 when Chen was born. In 5 years Chen will be exactly half his father’s age. a. Try to figure out how old Chen is now. Describe how you got your answer. b. Now solve the problem using equations.

math
6 runners run in a 500 yard dash. Prizes are awarded for 1st, 2nd, and 3rd place. Assume there are no ties, how many different orders can the runners finish 1st, 2nd, and 3rd?

Statistics
QUESTION 1. The distribution of the cholesterol levels of the residents of the state is close to normal, with an unknown mean and an unknown SD. QUESTION 4 2% QUESTION 5 reject the null hypothesis QUESTION 2 2 QUESTION 3 -2.3

Statistic/Psychology
you must add or subtract the SEM 3 times. 72-9=63 72+9=81 d. 63-81

Physics
Q2_2_1 : 60.0 POINTS Obtain a symbolic expression for the internal bending moment resultant in terms of L, q0 (enter as q_0), and x: M(x)= ................

math
Mr.Foote placed a cement walk along the side of his house.The walk is 18 inches wide and 32 feet long. What was the cost of the walk at $2.10 a square foot?

English
Guys! I have 2 essays due this week, 1 tomorrow and another on Friday. The first essay is an expository piece. (The relationship between a mother and her child is quite different to the relationship between a child and its mother. Explain the difference, and the consequences o...

Algebra
32x - {-4y + [7x-2 (3x + 5y) ] +8y}

physics
This is the exact wording of one of this week's problems on brilliant dot o r g

pre-calculus
Convert the following parametic equation into a polar equation: x=t y=(2t-4)/3

pre-calculus
Josh fires a catapult 18 ft above the ground with an initial velocity of 25 ft/sec. The misslie leaves the catapult at an angle of degree theta with the hoizontal and heads toward a 40 ft wall 500 ft from the launch site. If the missle is fired at a 20 degree angle, does it cl...

math
The rectangle shape in a set of blocks comes in two sizes( small and large ),three colors ( yellow, red, and blue ), and two thicknesses ( thick and thin ) A. Draw a tree diagram to find the total number of outcomes. B. How many outcomes are possible?

math (anybody can answer this,my son homework, i )
As part of a new fitness plan, Sabir runs on a treadmill at the same speed for 15 minutes every morning. The table shows the calories he burns over time. Time (in minutes) 3 , 6, 9, 12, Number of calories Burned 15, 30, 45, 60, Write an equation to represent the relationship b...

math
As part of a new fitness plan, Sabir runs on a treadmill at the same speed for 15 minutes every morning. The table shows the calories he burns over time. Time (in minutes) 3 , 6, 9, 12, Number of calories Burned 15, 30, 45, 60, Write an equation to represent the relationship b...

math
As part of a new fitness plan, Sabir runs on a treadmill at the same speed for 15 minutes every morning. The table shows the calories he burns over time. Time (in minutes) Number of calories Burned 3 15 6 30 9 45 12 60 Write an equation to represent the relationship between th...

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | Next>>

Search
Members