# Posts by henry

Total # Posts: 13,500

**science**

M*g = 645 * 9.8 = 6321 N. = Wt. of of the mass. = Normal force, Fn. Fex = 15,000 N. Fk = u*Fn = 0.8 * 6321 = 5057 N. = Force of kinetic friction. Fex-Fk = M*a. a = ?.

**Physics**

b. I/(pi*r^2) = 1.59e2/4. r = ?.

**Physics**

Replace each parallel combination by a single equivalent resistor : R1 = 8 Ohms, R2 = 12 Ohms, R3 = 24 Ohms. 1/Req1 = 1/8 + 1/12 + 1/24. 1/Req1 = 3/24 + 2/24 + 1/24 = 6/24. Req1 = 24/6 = 4 Ohms. R4 = 10 Ohms, R5 = 10 Ohms, R6 = 20 Ohms. 1/Req2 = 1/10 + 1/10 + 1/20. 1/Req2 = 2...

**Elastic Collisions-Physics**

M1*V1 + M2*V2 = M1*V3 + M2*V4. 0.16*1.2 + 0.16*0 = 0.16*0.6 + 0.16*V4. V4 = ?.

**Math**

4^(x/4) = 1^x. 1 raised to any power = 1: 4^(x/4) = 1. 4^0 = 1, Therefore, x/4 = 0, X = 0.

**Math**

1. Or 4^x = 2. (2^2)^x = 2^1, 2x = 1, X = 0.5.

**Math**

1. 4^x = 2. Take Log of both sides: x*Log4 = Log2, X = Log2/Log4 = 0.5.

**Business math**

P = Po(1+r)^n = 4298.73. Po = $3500. n = 1comp./yr. * 3yrs = 3 Compounding periods. 3500(1*r)^3 = 4298.73, (1+r)^3 = 4298.73/3500 = 1.228, Take cube root of both sides: 1+r = 1.071, r = 0.07/yr.

**math**

L = 2/3 * 5cm =

**physics**

Change = 100km[45o] - 100km[90o]. 100*Cos45 + 100*sin45(i) - 100i = 70.7 + 70.7i - 100i = 70.7 - 29.3i = 76.5km[-22.5o] = 76.5km[22.5o] S. of E. Change = 76.5 km.

**Algebra**

d = 5.88*10^12mi/light-yr. * 320light-yrs. = 1.88*10^15 miles.

**pre calc**

Yes,thanks!

**pre calc**

(900,000 - 800,000)/2 = 50,000/yr. P = 800,000 - (50.000/yr. * 3yrs) = 800,000 - 150,000 = 650,000.

**math**

ab = 8, a^2 + b^2 = 16. (a + b)^2 = a^2 + 2ab + b^2 = (a^2 + b^2) + 2ab. 16 + 2*8 = 32.

**algebra 1**

F(x) = Y = -2x^2 + 4x + 1. a. h = Xv = -B/2A = -4/-4 = 1 = Axis of symmetry. b. k = -2*1^2 + 4*1 + 1 = 3. V(h,k) = (1,3). c. Use the given Eq(Y = -2x^2+4x+1) to calculate "Y" for each value of "X" shown below. (X,Y). (-2, (-1, (0,1). (1,3)V. (2, (3, (4, Use...

**Math,science,social,Hindi,english**

F = M*g = 50 * 9.8 = 490 N. Power = F * d/t.

**physics**

95 km/h = 95,000m/3600s = 26.4 m/s. V^2 = Vo^2 + 2a*d. V^2 = 26.4^2 - 8.4*80 = 24.96, V = 5 m/s. The car is still moving after traveling 80 m. Therefore, the car hits the deer!

**Physics**

d. 1. Increase Fap; 2. Decrease Fk.

**Physics**

b. F(net) = Fap-Fk = 3700 - 189 = 3511 N. c. F(net) = M*a. 3511 = 4700a, a = 0.747 m/s^2. d. 1.

**physics**

F = M*g = 200 * 10 = 2000 N. Work = F*d/0.8 = 2000 * 3/0.8 =

**Physics**

L = 0.375 m. p = 2.4*10^-8 Ohm m. r = 0.590/2 = 0.295 mm. = 2.95*10^-4 m. A = pi*r^2 = 3.14*(2.95*10^-4)^2 = 2.7*10^-7 m^2. R = pL/A = 2.4*10^-8*0.375/2.7*10^-7 = 0.033 Ohms. I = V/R = 1.7/0.033 = 51A.

**Math help! Hurry Please~**

1. d = 66t. 5. Y - 3x + 3. 7. (-2,-16), (-1,-6), (0,4). (1,14), (2,24).

**physics**

125g = 0.125kg, 172.5g = 0.1725 kg. a. M1*V1 + M2*V2 = M1*V3 + M2*V4. 0.125*V1 + 0.1726*0 = 0.125*0.10 - 0.1725*0.58. 0.125V1 = 0.0125 - 0.10 = -0.0875, V1 = -0.70 m/s. = 0.70 m/s To the left.

**Math**

p = 8/(8+40) = 8/48 = 1/6.

**Physics**

M*g = 0.1035 * 9.8 = 1.014 N. = Wt. of object. = Normal force(Fn). F = 86.2 N/m * 0.132m = 11.4 N. Fk = u*Fn = 0.47 * 1.014 = 0.477 N. = Force of kinetic friction. F-Fk = M*a. 11.4 - 0.477 = 0.1035a, a = ?.

**Math**

Bags s (5 3/8)/(1/4) = (43/8)/(1/4) = 43/8 * 4/1 = 172/8 = 21 4/8 = 21 1/2 Bags or 21 Full bags.

**Physics**

Work = F * d = Mg * d = 25*9.8 * 2 = 490 J. sin30 = 2/L. L = 4 m. = Length of incline. Fp = Mg*sin30 = 25*9.8*sin30 = 122.5 N. = Force in parallel with the incline. Work = Fp*L = 122.5 * 4 = 490 J.

**Physic**

M*g = 10 * 9.8 = 98 N. = Wt. of box. a. Work = F*d = 100*Cosw50 * 27 = b. Fn = 98-100*sin50 = Fk = u*Fn. Work = Fk*d = d. Work = Fn*d

**Physics**

M*g = 9.8M = Wt. of skier. Fp = 9.8M*sin30 = 4.9M. = Force parallel to the slope. Fn = 9.8M*Cos30 = 8.49M. = Normal force. Fk = u*Fn = u*8.49M Fp-Fk = M*a. 4.9M-u*8.49M = M*2, Divide both sides by M: 4.9-8.49u = 2, u = 0.342 = Coefficient of kinetic friction.

**Algebra**

50 min. = 5/6 h. t h. = time to get to work. (5/6-t) h. = time to return home. r1 * t = r2 * (5/6-t) 45 * t = 30 * (5/6-t). 45t = 25 - 30t, t = 1/3 h. 5/6-t = 5/6 - 1/3 = 5/6 - 2/6 = 3/6 = 1/2 h. d v= 45 * 1/3 = 15 mi.

**Algebra**

h = -16t^2 + 48t + 160. a. V = Vo + g*Tr. 0 = 48 - 32Tr, Tr = 1.5 s. = Rise time. b. h = -16*1.5^2 + 48*1.5 + 160 = 196 Ft. above gnd. c. h = 0.5g*Tf^2. 196 = 16Tf^2, Tf^2 = 12.25, Tf = 3.5 s. = Fall time. Tr + Tf = 1.5 + 3.5 = 5 s. = Time to hit gnd. d. h = -16*2^2 + 48*2 + ...

**electrical**

Io = 20/(5+6) = 1.82A. = Output current. Po = (1.82)^2 * 6 = 19.83 Watts. Io^2 * Rt = 19.83. (1.82)^2 * Rt = 19.83, Rt = 2.06 Ohms. 6*X/(6+X) = 2.06. 6X = 12.36 + 2.06X, 3.94X = 12.36, X = 3.14 Ohms.

**math**

Thanks, Reiny! I see my mistake now: I should have added instead of multiplying.

**math**

John is X yrs. old. Pamela is (X-8) yrs. old. 5x + 5(x-8) = 40. X = ?, (x-8) = ?. The numbers don't add-up; check your problem for typos.

**Math**

There are 52 white keys on a piano. The lowest key is A. The keys are designated A, B, C, D, E, F, and G in succession, and then the sequence of letters repeats, ending with a C for the highest key. a) If five notes are played simultaneously, in how many ways could the notes ...

**Physics**

M*g = 103 N. = Wt. of box. M = 103/g = 103/9.8 = 10.5 kg. Fn = 103*Cos 0 + 25 = 128 N. = normal force. Fk = u*Fn = 128u. Fx-Fk = M*a. 20-128u = 10.5*(-0.9), u = ?.

**math**

Tan A = h/L = 10/20 = 0.5. A = ?.

**algebra**

X Qtrs.. 77-x nickels.. 25x + 5(77-x) = 1385 cents. X = ?, 77-x = ?.

**Maths**

r= 0.8m/0.5s = 1.6 m/s.

**Physics**

d = V*t. 170 = V*1.1, V = ?.

**physics**

Let M1 = 2kg. M2 = 1 kg. W1 = F1*d1 = (M1g)*(25-5) = (2*9.8)*20 = W2 = (1*9.8)*(24-14) = W1/W2 =

**physics**

Power = F*d/t = Mg*d/t = 588*10/8 = 735 J/s = 735 Watts.

**physics**

My answer is A.

**physics**

My answer is C.

**Physics**

1. M1*V1 + M2*V2 = M1*V + M2*V. 1000*50 - 1000*20 = 1000V + 1000V, 30,000 = 2000V, V = 15 m/s. 3. Momentum = 2000*50 - 2000*20 = 60,000 kg*m/s.

**Physics PLEASE HELP**

Correction: Please disregard the solution in part b.

**Physics PLEASE HELP**

a. Mg = (2220+3220)*9.8 = 53,312 N. = Wt. of the barges. Fap = 34,000 N. Fk = 8,000 + 10,000 = 18,000 N. Fap-Fk = M*a. 34,000-18,000 = 5440*a, a = ?. b. (M1+M2)*g =

**comsumer math**

9. 1151.65/mo. * 4mo. = $4606.60 = Amt. saved. I = Po1*r1*t + Po2*r2*t. Po1 = 0.25*4606.60 = $1151.65. Po2 = 0.75*4606.60 = $3454.95. I = 1151.65*(0.033/360)*60 + 3454.95*(0.043/360)*60 = 6.33 + 24.76 = $31.09 Total. 10. I = 4606.60*(0.033/360)*60 = $25.34. Diff. = 31.09-25.34...

**Physics**

Please proof-read your problem.

**trigonometry**

Vr = 185km/h[120]+32km/h[165]. X = 185*Cos120 + 32*Cos165 = -123.4 km/h. Y = 185*sin120 + 32*sin165 = 168.5 km/h. Tan A = Y/X = 168.5/(-123.4) = -1.36548, A = -53.8o = 126.2 CCW. Vr = Y/sin(126.2) = 168.5/sin(126.2) = 209km/h[126.2o].

**geometry**

Please proof-read your work. L = 25*Cos36 = W = 25*sin36 = Ar = L*W. = Area of rectangle. Pr = 2L + 2W. At = 0.5L*W = Area of triangle. Pt = L+W+25.

**Personal Finance**

P = Po + Po*r*t. t = 90days/360days = 0.25 yrs. 100 = 95 + 95*r*0.25. r = ?.

**math algebra, please check my answers**

1. Given: m = 3/4. P(4,7). Y = mx + b. 7 = (3/4)4 + b, b = 4 = Y-intercept. P1(0,4). 2. X/Y = Z. X = 0. If Y = 0, X/Y would be undefined. I'm assuming "a" is a constant. 3. (2x^2+4x-30)/(x-3) = 2(x^2+2x-15)/(x-3) = 2(x-3)(x+5)/(x-3) = 2(x+5). 4. Cubic inches. 5...

**Álgebra**

The lateral area is the sum of the areas of all of the vertical sides(4). Lateral Area = 2(W*h) + 2(L*h).

**Science**

Incomplete.

**Phyiscs**

Incomplete.

**Maths**

1. P = Po*(1+r)n. Po = $300.000. r = 0.12/12 * 2mo. = 0.02 = Bi-monthly % rate expressed as a decimal. n = 6comp./yr. * 3yrs. = 18 Compounding periods. 300,000 = Po(1+0.02)^18. Po = 300,000/1.02^18 = $210,048. 2. Same procedure as #1 except for 5 yrs. and $500,000.

**Science**

g = 9.8 m/s^2 on earth. g = 1.6 m/s^2 on the moon. So the wt. of an object is less on the moon because the acceleration due to gravity is less. Wt. = M*g. The mass doesn't change.

**Math**

A. (15dogs/12cats) * 100% = B. ((15-3)/15) * 100% = C. Questions B and C are identical. D. E. 0.14 * 33 = 4.62?. Check your problems for accuracy.

**math**

a. M = 64grams/4wafers = 16 grams = 0.016 kg. b. Wafers = 4wafers/0.016kg * 3.2kg =

**physics**

M*g = 25 * 9.8 = 245 N. = Wt. of child. At bottom of slide: a. PE = Mg*h = 245*4 = 980 J. b. KE = 0.5M*V^2 = 0.5*25*5^2 = 312.5 J. c. PE-KE = Energy lost to friction.

**Physics**

h = 0.5g*t^2. 54 = 4.9t^2, t = 3.32 s. = Fall time. d = V*t, 130 = V*3.32, V = ?. V in m/s.

**math**

Remainder = 8/8 - 1/8 = 7/8. a. 1/2 * 7/8 = 7/16 of the money. b. 7/8 - 7/16 = 14/16 - 7/16 = 7/16 Remaining. c. 7/16 * $240. =

**Math**

15. 0.42 * 175 = 18. 100% + 15% = 115%. 1.15 * 15.50 = 19. Tax = 0.07 * 550 = 20. Discount = 0.4 * 160 =

**Math**

10. 3.6/8 = Y/5. 11. 0.65, 13/20. 13. 1 - 5/25 = 5/5 - 1/5 = 4/5 = 0.80 = 80%. 14. L/W = 8/4 = 20/W. W = ?.

**Math**

9. d = 25mi/in * 3.4in =

**Math**

1. (8+12+14)/8 2. 45/60. 3. d = 226mi/2h * 8h = 4. 82.15/31gal. 5. Cost = 0.65/Lb * P. 1.95 = 0.65P. P = ?. 6. 6/27 = 2/9. 7. Y/22 = 3/11. Multiply both sides by 22: 8. 1/6 = 8/x Cross-multiply:

**Math**

Let S1 = S2 = S3 = S4 = 10 units. A1 = L*W = 10 * 10 = 100 sq. units. S1 = S3 = 1.5*10 = 15. S2 = S4 = 0.5*10 = 5. A2 = L*W = 15 * 5 = 75 sq. units. A2/A1 = 75/100 = 0.75 = 75%. P2/P1 = (2L+2W)/(4*10) = (2*15+2*5) = 40/40 = 1.00 = 100%.

**Physics-Work, Energy, and Power**

At the top of hill: PE = M*g*h = 56.9 * 9.8 * 8.21 = 4578 J. At bottom of hill: KE = PE - Fk*d. 0.5M*V^2 = 4578 - 11.7*31.7 0.5*56.9*V^2 = 4207, V^2 = 148, V = 12.2 m/s.

**Physics**

R = (1.72*10^-80/2.82*10^-8) * 0.527 Ohms = 0.321 Ohms.

**Physics**

R = Ro + a(T2-T1)*Ro. 55.6 = 31.8 + a(53-28)31.8. 55.6 = 31.8 + 795a, a = 0.03/deg. C = Temp. coefficient.

**physics-sound**

Fd = (Vs+Vd)/(Vs-Vp) * Fp. Fd = (343+17)/(343-41) * 800. = 953.6 Hz. = Freq. heard by driver of the truck. Change = 953.6 - 800 = 153.6 Hz.

**physics**

A. Fg = (Vs+Vg)/(Vs-Vp) * Fp. 578 = (343+0)/(343-Vp) * 475. 578 = 343/(343-Vp) * 475, Divide both sides by 475: 1.21 = 343/(343-Vp), 416-1.21Vp = 343, Vp = 60.3 m/s. B. Fg = (Vs-Vg)/(Vs+Vp) * Fp. Fg = (343-0)/(343+60.3) * 475. Since the distance between the people on the gnd. ...

**Physics**

M1*V1 + M2*V2 = M1*V + M2*V 0.08*50i+0.06*50j = 0.08V+0.06V. 4i + 3j = 0.14V. 5[36.9o] = 0.14V, V = 35.7m/s[36.9o]. KE before the collision: KE1 = 0.5M1*V1^2 + 0.5M2V2^2. i^2 = 1, j^2 = 1. KE after the collision: KE2 = 0.5M1*V^2 + 0.5M2*V^2. KE(Lost) = KE1-KE2.

**Math**

A. Y/X = 6/3 = 2/1, Y = 2x. 2/3 = 2x, X = 1/2 * 2/3 = 2/6 = 1/3. B. F = M*a, 25 = M*1.25, M = 28 kg.. F = M*a. 35 = 28*a, a = ?.

**Science**

a. V^2 = Vo^2 + 2g*h1. Vo = 0. b. V^2 = Vo^2 + 2g*0.5h1. Vo = 0.

**Science**

1. Vo = 15m/s[60o]. Yo = 15*sin60 = 13 m/s. Y^2 = Yo^2 + 2g*h. 0 = 13^2 - 19.6h. h = ?. 2. h = 4.9*t^2. 1.8 = 4.9t^2, t = ?. d = V*t. d = 8*t.

**Science**

1. h = 4.9t^2. 12.5 = 4.9t^2. t = ?. d = V*t. d = 8*t. 2. Y = Yo + g*t. Yo = 0, g = 9.8 m/s^2, t = Value cal. in prob. 1.

**Maths**

Wage = 40*18.60 + 6.5*1.5*18.60 + 4*2*18.60 =

**maths**

P = 6 + 6 + 6 = 18 cm. P/2 = 18/2 = 9 cm. S1/2 = S2/2 = S3/2 = 6/2 = 3 cm. At = sqrt(9*3*3*3) = 15.6 cm^2 = 5pi = Area of triangle. Ac > 5pi = 12pi.

**Physics**

M*g = 10 * 9.8 = 98 N. = Wt. of box. Fp = 98*sin 0 = 0. = Force parallel with the surface. Fn = 98*Cos 0 - T*sin45 = 98 - 0.707T = Normal force. Fk = u*Fn = 0.5(98-0.707T) = 49-0.354T. T*Cos45-Fp-Fk = M*a 0.707T-0-(49-0.354T) = 10*1, 0.707T+0.354T = 59, T = 55.6 N.

**Physics**

M*g = M*9.8 = 9.8M = Wt. of skier. Fp = 9.8M*sin30 = 4.9M. = Force parallel with slope. Fn = 9.8M*Cos30 = 8.49M = Normal force. Fk = u*Fn = u*8.49M. Fp-Fk = M*a. 4.9M-u*8.49M = M*2 = 2M, u*8.49M = 2.9M, u = 0.342.

**Math**

A. Y = mx + b. Y = (-2/3)X + 4. B. ax + by = c. (0,-2), (3,0). m = (0-(-2))/(3-0) = 2/3. Y = mx + b. Y = (2/3)x - 2, -2x/3 + y = -2, Multiply both sides by -3: 2x -3y = 6. STD. form. C. m = -3, P(1,2). Y = mx + b. 2 = -3*1 + b, b = 5. Eq: Y = -3x + 5.

**math**

Tan45 = h/d, h = d*Tan45. Tan75 = h/(d-50), h = (d-50)*Tan75. Therefore, h = d*Tan45 = (d-50)*Tan75. d*Tan45 = (d-50)*Tan75. divide both sides by Tan75: 0.268d = d-50, d-0.268d = 50, d = 68.3 m. h = d*Tan45 = d = The hor. distance between point A and the foot of the tower.

**Math**

A. Ao = 7.5*15 + 585 = $697.50 = Initial amount. Y = 697.5 - 7.5x Y = -7.5x + 697.5. P1(X1,Y1) = (15,585). Y-Y1 = m(X-X1). Point-slope form. Y-585 = -7.5(X-15). B. Y = mx + b. Slope-intercept form. Y = -7.5x + 697.5. C. Y = -7.5*52 + 697.5.

**Algebra**

1st hiker walks X mi/h. 2nd hiker walks (x+2.2) mi/h. d1 + d2 = 22 miles. sx + 5(x+2.2) = 22. X = ?.

**Math**

L = 3.5 Ft. W = 18 1n. = 1.5 Ft. h = 2 Ft. As = 2(W*h) + 2(L*h) + 2(L*W). As = Surface area.

**Trigonometry**

X^2 + Y^2 = C^2. x^2 + 7^2 = 25^2, x^2 = 25^2 - 7^2 = 576, x = 24. If Cos C is negative, X is negative. Cos C = (-24)/25 = -0.96, C = 163.7o CCW from +x-axis. = 73.7o W. of N. P(-24,7).

**Algebra**

X is unknown until the Eqs has been solved. N or any letter can be used for the unknown. 1. 3x + 7 = -15. Isolate 3x by subtracting 7 from both sides: 3x+7-7 = -15-7, 3x = -22, divide both sides by 3: X = -22/3 = -7 1/3. 2. -2x - 6 = 12. -2x-6 + 6 = 12 + 6, -2x = 18, X = 18/-2...

**Math**

If a boat was 36' long and i built a model of it 18" long what scale would the model be

**physics**

Density = 0.72*Density of water. Density = 0.72 * 1000kg/m^3 = 720kg/m^3.

**Maths**

Cost of a cup = $X. Cost of a plate = $Y. Y = 4x.

**Science**

F = M*a. 5 = 10*a, a = 0.5 m/s^2. a = (V-Vo)/t. 0.5 = 2/t, t = 4 s.

**Math**

Exponential growth(n^10) is greater.

**Álgebra**

360o/8sections * 3sections =

**physics**

V^2 = Vo^2 + 2a*d. 0 = (29.17)^2 - 500*d, d = ?.

**Algebra**

1 st integer = X. 2nd integer = x+1. 3x + 4(x+1) = 95. x = ?.

**maths**

P1 = 2L + 2W = 2*15 + 2*10 = 50 M. = P2. W/L = 4/5. W = 0.8L. P2 = 2W + 2L. P2 = 2*0.8L + 2L, 50 = 1.6L + 2L, L = 13.9 M. W = 0.8L = 0.8*13.9 = 11.1 m.

**Math**

X = The # of min. used. C = Total cost. Plan A: C = 0.1x. Plan B: C = 0.075x + 10.

**Physics**

30o W. of N. = 120o CCW from + x-axis. The system is in equilibrium: A*Cos120 = - B*Cos (0). A = -B*Cos(0)/Cos120 = 2B. A*sin120 = -(-200), A = 200/sin120 = 231 Lbs. A = 2B, 231 = 2B, B = 115.5 Lbs.