Post a New Question

Posts by ashley

Total # Posts: 3,452

Calculus
h(x)= x + cos(ax), where a is a positive constant such that 0 < a < 4. For what values of a will h(x) have a relative maximum at x=1? So I found the derivative and got h'(x) = 1- asin(ax). Then I plugged in 1 for x and set the derivative equal to zero, so I have 1 + ...

Calculus
I made a typo. The derivative is 1+ a sin(ax), sorry.

Calculus
h(x)= x + cos(ax), where a is a positive constant such that 0 < a < 4. For what values of a will h(x) have a relative maximum at x=1? So I found the derivative and got h'(x) = 1- asin(ax). Then I plugged in 1 for x and set the derivative equal to zero, so I have 1 - ...

Algebra
The following equation is quadratic. f(x)=(x-7)(3x-2) What are the x-intercepts of the graph of the related equation y=(x-7)(3x+2)? A) -7 and 2/3 B) -7 and 3/2 C) -3/2 and 7 D) -2/3 and 7

Calculus
I'm not sure how to do this; I figured I should use separation of variables but I got the wrong equation. Help is appreciated, thanks! If dy/dx=(1+x)/(xy), x > 0, and y = –4 when x =1, when x =3, y = ? A. 6.433, −6.233 B. 3.898, −3.898 C. 4.711, −...

Calculus-limits
What is the limit as x approaches a of (sinx-sin a)/(x-a)? a. -sin a b. cos a c. -sin x d. cos x e. undefined Thanks!

Calculus-limits
I'm studying for the AP exam and I can't figure this problem out. I thought the answer was negative infinity but that isn't an option. Thank you in advance! What is the limit as x approaches infinity of (9x-x^2-7x^4)/(x^3+12x)? a. 9 b. 7 c. -7/12 d. -7 e. Does not ...

Chemistry
Sulfur trioxide decomposes into sulfur dioxide and oxygen in an equilibrium. You have a 3.00 L vessel that is charged with 0.755 mol of SO3. At equilibrium, the amount of SO3 is 0.250 mol. 2 SO3 (g) ----> 2 SO2 (g) +O2 (g) A) calculate the equilibrium concentrations of SO2 ...

algebra
The apartment building where Herman lives was built 12 years before his grandmother's house. In 4 years, the apartment building will be twice as many years old as Herman's grandmother's house. How many years ago was Herman's grandmother's house built?

Calculus
Can someone check my work on this problem? I'm studying for the AP test and I would really appreciate any help. Let f(x) = the definite integral from [-2,(x^2-3x)] of e^(t^2) dt At what value of x is f(x) a minimum? a. For no value of x b. 1/2 c. 3/2 d. 2 e. 3 The answer I...

Calculus help??
I'm not sure how to solve this and help would be great! d/dx [definite integral from 0 to x of (2pi*u) du] is: a. 0 b. 1/2pi sin x c. sin(2pi x) d. cos (2pi x) e. 2pi cos (2pi x) This is the fundamental theorem, right? What's confusing me is the u and du and the end. ...

Algebra
Jack bought 3 slices of cheese pizza and 4 slices of mushroom pizza for a total cost of $12.50. Grace bought 3 slices of cheese pizza and 2 slices of mushroom pizza for a total cost of $8.50. What is the cost of one slice of mushroom pizza?

Physics
Two pellets, each with a charge of 1 microcoulomb, are located 3 cm apart. What is the electric force between them?

Physics
An equal amount of heat is transferred to two containers containing water at the same temperature. If the second container contains three times as many water molecules as the first, how do the final temperatures compare?

Calculus
The expression dy/dx = x*(cube root y) gives the slope at any point of the graph of the function f(x) where f(2) = 8. A. Write the equation of the tangent line to f(x) and any point (2,8). B. Write an expression for f(x) in terms of x. C. What is the domain of f(x)? D. What is...

math
If the intensity of a lightbulb is 45w/m^2 at a distance of 8m, then what is the intensity of it at a distance of 3m?

Chemistry
Consider the following reaction: CO(g)+2H2(g)⇌CH3OH(g) Kp=2.26×104 at 25 ∘C. Calculate ΔGrxn for the reaction at 25 ∘C under each of the following conditions. A) Standard Conditions B) at equilibrium C)PCH3OH= 1.3atm ; PCO=PH2= 1.2×10−2atm

Chemistry
Consider the following reaction: 2NO(g)+O2(g)→2NO2(g) Estimate ΔG∘ for this reaction at each of the following temperatures and predict whether or not the reaction will be spontaneous. (Assume that ΔH∘ and ΔS∘ do not change too much within...

Math
A toy company has increased their size of one of their dolls. The packaging department has calculated that they need to add 3 inches to each of the dimension of the original packaging (Original height=10 in width=2.75 length=5). What is the new amount of material needed to ...

s.s
power to make laws

s.s
I thing it supreme court

s.s
the legislative branch of the federal government made up of the (Congress/Supreme court)

s.s
is it d

s.s
is it a

s.s
what were the two main goals of the constitution's creators? a.create local goverments and elect a president b.establish the 51st state and define borders c. raise taxes to build the treasury and pay off war debts d. protect citizens' rights and defend the country

Integration by Parts
integral from 0 to 2pi of isin(t)e^(it)dt. I know my answer should be -pi. **I pull i out because it is a constant. My work: let u=e^(it) du=ie^(it)dt dv=sin(t) v=-cos(t) i integral sin(t)e^(it)dt= -e^(it)cos(t)+i*integral cost(t)e^(it)dt do integration by parts again, then I ...

Algebraic expression
Four less than the product of 20 and mabels age

business math
626,863.20$

Math Homework
140 -94=46 inches

Calculus
Oil spilled from a ruptured tanker spreads in a circle whose area increases at a constant rate of 7.5 mi^2/hr. How rapidly is radius of the spill increasing when the area is 8 mi^2? I tried using A=(pi)r^2 and dA/dt=2(pi)r(dr/dt) and plugging in 7.5=2(pi)8(dr/dt) but the ...

math
So it is A?

math
Students in Mrs. Doyles classes use 3/4 of a bottle of hand sanitizer every week. Which expression can be used to find how many bottles of hand sanitizer the students will use in 12 weeks. A. 12 x 3/4 B. 12 + 3/4 C. 12 - 3/4 D. 12 divided by 3/4 I have narrowed it down to A ...

Math
yes

math
an oatmeal cookie recipe that makes 24 cookies requires 1 cup of sugar if alex needs 30 cookies how many cups of sugar should she use

math
Juanita Finn deposits $12,000 into an account at Valley Bank that pays 8% interest compounded quarterly. At the end of 5 years, how much will Juanita have in her account? Round to the nearest cent.

LA/READING(:
1. B 2. A 3. A 4. B 5. A 6. Essay 7. D 8. B 9. D 10. B 11. C 12. D 13. B 14. C 15. D 16. A 17. C 18. A 19. B

LA/READING(:
Hailey is Linda correct on hers?

chemistry
25 mL 0.4 M KOH will neutralize 10 mL 1.0 M H2SO4 solution. A) True B) False

History
US History Crossword Puzzle 1. 9 letters; areas of Mississippi and Alabama characterized by black soil and excellent cotton-growing conditions 2. 13 letters; cotton-producing region of the southern United States How did the Free-Soil Party propose to handle of the question of ...

Math
Use the initial condition y(0)=4 and step size h=.25, calculate the backward Euler on [0,1] for the ODE y'=10y-10y^2. Solve the ODE exactly and compute the errors at t=1.

math
How to make pyramid pattern of 140 blocks?

Math
How much more would there be at the end of 8 years if $4000 were invested at 14% compounded quarterly rather than semiannually? (Round your answer to the nearest cent.)

Career Explorations
career experience

7th grade math
Can u help me ?

7th grade math
For questions 1, 2 identify each sentence as arithmetic, geometric both or neither. 1) 7, 9, 11, 13 ...... A) arithmetic B) geometric C) both D) neither (my answer) 2) 2, 1, 1/2, 1/4, .... A) arithmetic B) geometric C) both (my answer) D) neither

accounting
Savallas Company is highly automated and uses computers to control manufacturing operations. The company uses a job-order costing system and applies manufacturing overhead cost to products on the basis of computer-hours. The following estimates were used in preparing the ...

statistics
A jar contains 3 nickels and 2 dimes. You reach in and randomly select 2 coins. Let x represent the value of the two coins in cents. Find the expected value and standard deviation of x

Math
Thank you so much!

Math
When dropped on a hard surface, a rubber ball takes a series of bounces, each one about 4/5 as high as the preceding one. If the rubber ball is dropped from a height of 20 ft, what is the approximate distance the ball travels before coming to rest? Please explain how you got ...

Art
1.d 2.a 3.d 4.b 5.b

Physics
A 7.5 kg box is on a table. What is the normal force acting on the box in each of the following situations? a) You leave the box alone. b) You push down on the box with a force if 20 N. c) You pull up on the box with a force of 20 N.

Physics
A worker pushes horizontally on a 25 kg crate resting on ground level. The coefficients of static and kinetic friction are 0.4 and 0.3.? a) How much force must he apply to start the crate moving? b) After the crate has stereo moving, how much force must he apply to move the ...

Geometrt
Casey sights the top of an 84 foot tall lighthouse at an angle of elevation of 58 degrees. If casey is 6 feet tall, how far is he standing from the base of the lighthouse?........ Do I use cos, tan, or sin? I did the rest of the worksheet but I'm not sure for this one

Physics
Label as to Mechanical, Electrical, Chemical, Heat, Radiant, Nuclear energy: 1) an egg 2)fire 3)waterfall 4)sound 5)light 6)gasoline 7)lightning 8) sun's energy 9) cooking an egg

math
Jennifer Rick went to Sunshine Bank to borrow $3,500 at a rate of 10¾%. The date of the loan was September 7. Jennifer hoped to repay the loan on January 15. Assume the loan is calculated using ordinary interest. How much will Jennifer totally repay?

science
What will happen when I put in minty mentos into all different kinds of soda?

math
I would say 5,240

math
If √6 is the geometric mean between 6 and another number, then the number is: 1 2 6

Math
Find the equation of the line that passes through (-5,4) and (6,4) My work: M= 4-4/6+5 = 0/11 y=mx+b 4= 0(6) + b 4=b Y=4 Therefore, the equation of the line that passes through (-5,4) And (6,4) is y=4 Was this done correctly?

Math
In a piggy bank there is a total of $15.75. If the ratio of dimes to quarters is 5:7, find the total amount in quarters.

chemistry
I have a lab finished and I have to find the dehydrated sample (show calculations) and the value of n (show calculations). I just need to know how I go about finding these answers using my data?

chemistry
Epsom salts is magnesium sulfate heptahydrate. If a student takes 2.50 g of Epsom salts and heats it to drive off the water, how much mass should the student expect to lose? ( I know that hepta is 7 but that's still not making sense to me)

Physics
An 17.2 kg box is released on a 35.7° incline and accelerates down the incline at 0.274 m/s2. Find the friction force impeding its motion. (in N) How large is the coefficient of friction?

Physics
A box is given a push so that it slides across the floor. How far will it go, given that the coefficient of kinetic friction is 0.210 and the push imparts an initial speed of 3.50 m/s? (in m)

Physics
If the coefficient of kinetic friction between a 32.7 kg crate and the floor is 0.295, what horizontal force is required to move the crate at a steady speed across the floor? (in N) What horizontal force is required if Uk is zero? (in N)

Math
80

Math
Find the distance between P1(3, –195°) and P2(–4, –94°) on the polar plane. Round your answer to the nearest thousandth. I got 5.75 as my answer. Is this correct?

math estimating products
Show three ways to estimate 3 / 5 ×9 1/2. Identify each method you use.

Science
What is the central theme of the “As Cheap as Coal” portion in Section 8.1 of your text? (Points : 1)

chemistry
What is the molar mass of pentane if 4.18 ~ 1016 molecules of pentane weigh 5.00 ƒÊg?

Science
i don't know i'm on the same question but i have no clue

Math
So...I would take 1 billion * 6.14in then divide by25,000 to get my answer right?

Math
SIZE: US currency bills are are 2.61 inches wide and 6.14 inches long; they are .0043 inches thick and weigh 1 gram.

Math
Needing help setting these problems up...not necesarily giving me the answers. thanks. In January 2009 the state of Nevada was facing a budget deficit of $1.5 billion. The population of the state was approximately 2 million. How much would each person in the state have to ...

Math word problems
thats the way i ended up doing it...thanks.

Math word problems
An outdoor supply store has its regularly priced $160 jackets on sale for $120. What is the discount rate? 120/160*100=75% but that doesn't seem right. I believe it should be 25% discount, but I don't know how to set that up. Can someone tell me if the above is correct...

Math
Alexander Smith receives a salary of $250 per week plus a commission of 15% on all sales over $1500. Find his earnings during a week in which sales totaled $3000. Not sure how to set this up.

French
Thank you both!

French
Can you look over my french paragraph and make sure it's grammatically correct? Thank you in advance! Mon manoir est grand. Le toit est plat. Cette maison a deux etages. Ma chambre est en bas. Il y a sept chambres dans la maison. Ma chambre est confortable et moderne.

Science
Thx so much

Geometry
ABC= (5x+40) and BDC=ax what is the value of x

history
Colorado

math
I have to find the unit rate 3\5 divided by 3\8 and ui can't figure out how you would get 3\8 to one?

Agricultural,maths Literacy,business studies and Geography
I'm not sure yet

maths
8,000

phys
While spinning in a centrifuge, a 70.0 kg astronaut experiences an acceleration of 5.00 g, or five times the acceleration due to gravity on the earth. What is the centripetal force acting on her?

math
Ralph packs 9 three-fourth pound sacks of candy in each carton. How many pounds of candy is that?

Social studies
Why were the Greek city-states open to an attack by Philip I of of Macedonia?

7th grade science
the answer was b

7th grade science
some animals, but not humans have an organ called a gizzard located near the top of their digestive tract. this organ is small and can contain small rocks. it also has thick muscular walls. based on this physical description which of the following is most likely to be the ...

5th grade math
first take the decimal away and round for example lets say your decimal is 6.54 take away the decimal 654 now use the second number which in this case is 5 to round 6 to 7 to get 700 now add the decimal back in so you will have 7.00 same with dividing lets say you have 5.00 ...

6th grade Math
483 divided by 11.50 42 hours

stats
Variance=25 Std Deviation = 5 so 1.5 = (5/sqrt(n) n=11.11 then round up and n=12

Math Proof
prove f(x)=b^x is continuous on (-infinity,infinity) i.s at all a exist in reals. here assume b does not equal 1, but b>0

Math
No clue dude,ur going to fail that homework grade. Go ahead and tell the teacher to give u a BIG 0% in the grade book....

reading
From this paragraph, what relationship can you infer between the jogger and the writer? A. The writer is observing a typical jogger. B. The writer is in danger from the jogger. C. They are complete strangers to each other. D. They are well known to each other.

Algebra, help please!!!
Subtract 66-21? Is it a good measure of spread as well then?

Algebra, help please!!!
The youngest person in the company is 21. The oldest is 66. A: What is the range? B: Is the range a good measure of spread for the ages in the company? Why?

Algebra, help please!!!
Find the mean and the median in the following arithmetic sequences: A: 1, 3, 5, 7, 9 B: 1, 3, 5, 7, 9, . . . ., 199 C: 7, 10, 13, 16, . . ., 607

MATH!!!
Al saves pennies. He agreed to give 5/11 of his pennies to bev . If she would give 5/11 of what she got from al to carl and in return if he would give 5/11 of what he got from bev to danni, carl and agreed and danni recived 750 pennies . How many pennies did al have?

  1. Pages:
  2. <<Prev
  3. 1
  4. 2
  5. 3
  6. 4
  7. 5
  8. 6
  9. 7
  10. 8
  11. 9
  12. 10
  13. 11
  14. 12
  15. 13
  16. 14
  17. 15
  18. Next>>

Post a New Question