Monday

July 25, 2016
Total # Posts: 11,911

**Physics**

Incomplete.
*April 12, 2015*

**Maths help**

See previous post: Sat, 4-11-15, 4:23 AM.
*April 12, 2015*

**Maths help**

See previous post: Sat, 4-11-15, 4:24 AM.
*April 12, 2015*

**CIRCUIT**

E = 3 + 7 +V3 = 12 Solve for V3
*April 12, 2015*

**Physic**

P = 75 + 25 = 100 W., Total. P = 120 * I = 100 I = 100/120 = 0.833A R = E/I = 120/0.83333 = 144 Ohms.
*April 12, 2015*

**Physic**

See previous post: Thu, 4-9-15, 4:55 AM.
*April 12, 2015*

**Physic**

E = 120 V. R1 = 4.8k R2 = ? R1+R2 = 4(R1*R2)/(R1+R2) (R1+R2)^2 = 4(R1*R2) R1^2+2R1*R2+R2^2 = 4R1*R2 23.04+9.6R2+R2^2 = 19.2R2 R2^2 - 9.6R2 + 23.04 = 0 Use Quadratic formula R2 = 4.8k Check: Parallel Connection P1 = E^2/2.4k = 120^2/2.4k = 6,000 mW = 6 W. Series connection P2...
*April 12, 2015*

**Math, Circuits**

R1 = 3,000 Ohms = 3k Ohms R2 = 0.5k R3 = 10k I = 15 mA V1 = I*R1 = 15mA * 3k = 45 V.
*April 12, 2015*

**CIRCUITS**

Rt = R1+R2+R3 = 20k + 20k + 20k = 60k Ohms. = Total resistance. I = E/Rt = 120/60k = 2 mA(milliamps). V1 = V2 = V3 = I*R1 = 2 * 20k = 40 Volts Therefore, the voltage across each resistor is 40 Volts.
*April 12, 2015*

**Science**

M*g = 7 N. M = 7/g = 7/9.8 = 0.71 kg a = (Fap-Ff)/M = 1.4-1)/0.71=0.56 m/s^2 V = Vo + a*t = 0 + 0.56*4 = 2.24 m/s
*April 11, 2015*

**MATHSS**

Eq1: R1 + R2 = 1600 Ohms. Eq2: R2 = 2R1 - 560 Ohms. In Eq1, replace R2 with 2R1-560 R1 + 2R1-560 = 1600 3R1 = 2160 R1 = 720 Ohms In Eq1, replace R1 with 720 Ohms. 720 + R2 = 1600 R2 = 880 Ohms
*April 11, 2015*

**MATHSS**

Theta = 4 Rad. Wo = 3.2? Rad/s a = 0.6rad/s^2 Theta = Wo*t + 0.5a*t^2 = 4 rads. 3.2t + 0.5*0.6t^2 = 4 0.3t^2 + 3.2t - 4 = 0 Use Quadratic Formula. t = 1.13 s (Wo = 3.2 rad/s). t = 0.125 s (Wo = 32 rad/s).
*April 11, 2015*

**Mathematics**

Leslie: 4.5Laps/0.75h = 6 Laps/h Kala: 3.5Laps/0.75h = 4.67 Laps/h 6Laps/h - 4.67Laps/h = 1.33 Laps/h. Therefore, Leslie can run 1.33 more laps in 1 hr. than Kayla.
*April 10, 2015*

**PHYSICS**

Impulse = M*V = 3 * 2 = 6
*April 10, 2015*

**Physics**

Vr = 14 * pi*r^2 * h = 3.14*(0.295/2)^2 * 6.5 = 6.22 m^3 = Volume of the raft. Vr*Dr = 6.22m^3 * 600kg/m^3 = 3732 kg = Mass of the raft. Vw*Dw = 6.22m^3 * 1000kg/m^3 = 6220 kg = Mass of the water displaced. 6220 - 3732 = 2488 kg can be added to the raft. 2488kg * 1person/75kg...
*April 9, 2015*

**Maths**

a. X stamps, Total. 124 stamps, Australia 0.3x stamps, France 0.3x-12 stamps, Japan X = 124 + 0.3x + 0.3x-12 0.4x = 112 X = 280 b. 280 + n = 1.25*280 = 350 n = 70 Stamps from Lisa's aunt. (0.3x+n)/350 = (84+70)/350 = 0.44 = 44% from France.
*April 9, 2015*

**Physics**

a. Fr = 10N[60o]CCW + 15N[0o] X = 10*Cos60 + 15 = 20 N. Y = 10*sin60 = 8.7 N. Q1. Tan A = Y/X = 8.7/20 = 0.433 A = 23.4o N. of E. Fr = X/Cos A = 20/Cos23.4=21.8 N.[23.4o] N. of E. = 23.4o CCW b. Equilibrant: X = -20 Y = -8.7 Q3. Tan A = Y/X = -8.7/-20 = 0.433 A = 23.4o S. of W...
*April 9, 2015*

**Physic**

R1 = 1.4k Ohms R2 = 2.5k Ohms R3 = 3.7k Ohms P1 max = I1^2*R1 = 500 mW I1^2*1.4 = 500 I1^2 = 357.14 I1 = 18.9mA, max = Total current. Req. = R1 + (R2*R3)/(R2+R3) = 1.4 + (2.5*3.7)/(2.5+3.7) = 1.4 + 1.49 = 2.89k Ohms E max = I1*Req = 18.9 * 2.89 = 54.6 V. =
*April 9, 2015*

**math**

b. h = Vo*t + 0.5g*t^2 Vo = 192 Ft/s g = -32Ft/s^2 h = 432 Ft. Solve for t(Use Quadratic formula). c. h max = -(Vo^2)/2g = -(192^2)/-64 = 576 Ft. d. V = Vo + g*Tr = 0 Tr = -Vo/g = -192/-32 = 6 s. = Rise time Tf = Tr = 6 s. = Fall time. Tr+Tf = 6 + 6 = 12 s. to hit gnd.
*April 9, 2015*

**math**

h = Vo*t + 0.5g*t^2 Vo = 192Ft/s t = 10 s. g = -32Ft/s^2 Solve for h.
*April 9, 2015*

**Physics**

M*g = 330 * 9.8 = 3234 N. = Wt. of sled. Fp = 3234*sin6 = 38 N. = Force parallel to the incline. Fn = 3234*Cos6 = 3216 N. = Normal = Force perpendicular to the incline. Fk = u*Fn = 0.135 * 3216 = 434.2 N. = Force of kinetic friction. a = (Fap-Fk)/M = (1780-434)/330 = 4.08 m/s^...
*April 9, 2015*

**Physics**

Vo = 101km/h = 101,000m/3600s = 28.1 m/s = Initial velocity. See Related Questions: Tue, 10-28-14, 2:33 AM.
*April 9, 2015*

**math**

P = Po - Po*r*t = 11,090.41 120,000 - 120,000*r*12 = 11,090.41 -1,440,000r = 11,090.41 - 120,000 r = 0.0756 = 7.56% per annum
*April 8, 2015*

**Physics**

M*g = 59.9 * 9.8 = 587 N. = Wt. of girl and sled. Fp = 587*sin30 + 131 = 424.5 N. = Force parallel to the incline. Fn = 587*Cos30 = 508.4 N. = Normal = Force perpendicular to the incline. Fk = u*Fn = 0.217 * 508.4 = 110.3 N. = Force of kinetic friction. a=(Fp-Fk)/M = (424.5-...
*April 8, 2015*

**DPS PHYCIS**

Fr = 10[30] + 10[60o] X = 10*Cos30 + 10*Cos60 = 13.66 Units Y = 10*sin30 + 10*sin60 = 13.66 Units Fr = sqrt(X^2+Y^2)
*April 8, 2015*

**Physics**

Wavelength=V*P = V*(1/F) = V*(1/3.8) = 0.48 m. V/3.8 = 0.48 V = 1.82 m/s
*April 8, 2015*

**Physics**

1. V = 3400rev/min * 6.28rad/rev * 1min/60s = 356 rad/s V = Vo + a*t V = 356 rad/s Vo = 0 t = 50 s. Solve for a(rad/s^2).
*April 7, 2015*

**physics**

M1*V1 + M2*V2 = M1*V + M2*V 15*5 + 3*V2 = 15*1.5 + 3*1.5 3V2 = 27 - 75 = -48 V2 = -16 m/s = 16 m/s to the left.
*April 7, 2015*

**Physics**

a. V = Vo + a*t V = 51.5 m/s Vo = 41.5 m/s a = 2.65 m/s^2 Solve for t. b. Same procedure and answer as part a.
*April 7, 2015*

**Grambling**

a. D = 4.58 + 6.25i - 8.65 - 1.84i = -4.07 + 4.41i, Q2 D = sqrt(4.07^2+4.41^2) km. b. Tan A = Y/X = 4.41/-4.07 = -1.08354 A = -47.3o = 47.3o N. of W.
*April 7, 2015*

**Grambling**

V^2 = Vo^2 + 2a*d V = 11.4 m/s Vo = 83.8 m/s d = 750 m. Solve for a. It should be negative.
*April 7, 2015*

**Physics**

h = 6.03*sin21.5 = 2.21 m. V^2 = Vo^2 + 2g*h = 4.87^2 + 19.6*2.21 V = Final velocity Vo = 4.87 m/s g = 9.8 m/s^2 Solve for V.
*April 7, 2015*

**Physics**

PE max = Mg*h-Fk*h = 0.5*M*V^2 M = 98.5 kg g = 9.8 m/s^2 h = 4 m V = 1.81 m/s. Solve for Fk. Divide both sides by M, and solve for Fk
*April 7, 2015*

**math help**

Tank #1 = T min. Tank #2 = (T+60) min. T*(T+60)/(T+T+60) = 40 min (T^2+60T)/(2T+60) = 40 T^2+60T = 80T+2400 T^2 - 20T - 2400 = 0 Use Quadratic Formula. T = 60 min. T + 60 = 60 + 60 = 120 min.
*April 7, 2015*

**Please help asap science**

A. Ri = 0.4 + 0.4 = 0.8 Ohms B. I = E/(Ri+Rm+Ra+Rb) = 24/6.95 = 3.45A
*April 7, 2015*

**Physics**

D. P = 12 * 1.4 = 16.8W. = Greatest energy consumption.
*April 6, 2015*

**geometry**

2x+5 + 5x-79 + 122 = 180 7x = 180 + 79 = 259 X = 37 m<YWZ = 5x-79 = 5*37 - 79 = 106o
*April 6, 2015*

**physics**

a. 5000 Watts = 5,000 J/s = 5000 Joules every second.
*April 6, 2015*

**Physics**

a. Circumference = pi * 2r = 3.14 * 0.9 = 2.83 m. Arc = 2.83m/360o * 170o = 1.33 m. b. V = 0.25rad/s * 2.83m/6.28rads = 0.113 m/s. c. If the velocity is constant, the acceleration is zero.
*April 6, 2015*

**physics**

Max ht. occurs at 45o. Vo = 4m/s[45o] Yo = 4*sin45 = 2.83 m/s = Ver. component of initial velocity. Y^2 = Yo^2 + 2g*h Y = 0 Yo = 2.83 m/s. g = 9.8 m/s^2 Solve for h.
*April 6, 2015*

**physics**

See previous post: Mon. 4-6-15, 8:58 AM.
*April 6, 2015*

**physics**

V = Vo + a*t = 30 m/s 0 + a*20 = 30 a = 1.5 m/s^2 d = 0.5a*t^2 = 0.5*1.5*10^2 = 75 m.
*April 6, 2015*

**Physics**

V = g*t V = 20*1 = 20 m/s. V = 20*2 = 40 m/s. V = 20*3 = 60 m/s. Increase = 20 m/s with each second.
*April 5, 2015*

**math**

(1/2)/3 = 1/2 * 1/3 = 1/6 of the Half- pie. 1/2 * 1/6 = 1/12 of the whole pie.
*April 4, 2015*

**physics**

Momentum before the collision=Momentum after the collision: M1*V1 + M2*V2 = M1*V + M2*V 0.075*80 + 13*0 = 0.075*V + 13*V 6 + 0 = 13.075V V = 0.459 m/s
*April 4, 2015*

**physics**

M!*V1 + M2*V2 = M1*V + M2*V 0.075*80 + 13*0 = 0.075*V + 13*V 6 + 0 = 13.075V
*April 4, 2015*

**Physics**

M*g = 13 N. = Wt. of puck. M = 13/g = 13/9.8 = 1.33 kg. Fn = 13*cos37 = 10.4 N. Fk = u*Fn = 0.08 * 10.4 = 0.831 N. sin37 = h/3 h = 3*sin37 = 1.81 m. PE = Mg*h - Fk*d = 13*1.81 - 0.831*3 = 21.04 J. At bottom of ramp: KE = PE = 0.5*M*V^2 = 21.04 J. 0.5*1.33*V^2 = 21.04 V^2 = 21....
*April 3, 2015*

**Physics**

V^2 = Vo^2 + 2a*d = 0 + 2a*2pi = 4a*pi V = 2*sqrt(pi*a) = 2*1.772*sqrt a = 3.54*sqrt a
*April 3, 2015*

**math**

Sam has X stamps. Jill has (576-X) Stamps. X-x/7 = 6x/7 = Sam's bal. 576-x + x/7 = 576 - 6x/7 = Jill's bal. 1/4(576-6x/7) = 144 - 6x/28 3/4(576-6x/7) = 432 - 9x/14 = Jill's new bal. 6x/7 + 144-6x/28 = 144 + 24x/28-6x/28 = 144 + 9x/14 = Sam's new bal. Jill's...
*April 2, 2015*

**Physics**

M*g = 475 * 9.8 = 4655 N. P = F*d/t = Mg * d/t = 4655 * 10/24 = 1940 J/s = = 1940 W. = 1.94 kW
*April 2, 2015*

**math help`**

Any pair of parallel lines will have equal slopes. I don't know what you mean by "some is always -1".
*April 2, 2015*

**math**

Multiply Eq1 by -2 and add the Eqs: -4x + 6y = 4 +4x + y = 24 Sum: 7y = 28 Y = 4 In Eq1, replace Y with 4 and solve for X
*April 2, 2015*

**algebra**

d1 = d2 60 + 60t = 80t 20t = 60 t = 3 h.
*April 2, 2015*

**Physics**

When t = 0, X = 0-0 +6 = 6 m. When t = 3 s., X = 3^2 - 4*3 + 6 = 3 m. d = 6-3 = 3 m.
*April 2, 2015*

**physics**

See previous post: Wed, 4-1-15, 6:39 AM.
*April 2, 2015*

**Physics**

If they were wired in series, All lights will go out when one bulb burns out. Therefore, they are connected in parallel.
*April 2, 2015*

**Physics 101**

Correction: a = (Fp-Fk)/M = (122.6-63.65)/25 = 2.36 m/s^2
*April 2, 2015*

**Physics 101**

M*g = 25 * 9.8 = 245 N. = Wt. of the box Fp = 245*sin30 = 122.5 N. = Force parallel to the incline. Fn = 245*Cos30 = 212.2 N. = Force perpendicular to the incline. Fk = u*Fn = 0.30 * 212.2 N. = 63.65 N. = Force of kinetic friction. a = (Fp-Fk)/M*sin30 = (122.5-63.65)/12.5 = 4....
*April 2, 2015*

**Finances**

a. P = Po(1+r)^n Po = $600 r = 1.5%/100 = 0.015 = Monthly % rate expressed as a decimal. n = 12comp./yr. * 2yrs. = 24 Compounding periods. Solve for P. Monthly Payment = P/24 a. Simple Interest: P = Po + Po*r*t = 600 + 600*0.015*24 Solve for P. Monthly payment = P/24 b. Same ...
*April 1, 2015*

**Physic**

V = Vo + a*t V = 6.5 m/s Vo = 0 t = 22 s. Solve for a. d = 0.5a*t^2 t = 22 s. Solve for d
*April 1, 2015*

**Physic**

V = Vo + a*t v = 22 m/s Vo = 5 m/s t = 18 s. Solve for a.
*April 1, 2015*

**Physic**

M*g = 637 N. g = 9.8 m/s^2 M = Mass in kg Solve for M.
*April 1, 2015*

**Geometry**

X = 3-2.5 = 0.5 m. Y = 1.5 m. Tan A = Y/X = 1.5/0.5 = 3.0 A = 71.57o Tan 71.57 = h/3 Solve for h.
*April 1, 2015*

**math**

See previous post: Tue, 3-31-15, 5:18 PM.
*April 1, 2015*

**physics**

M*g = 150 N = Wt. of the boy = Normal force(Fn). Fk = u*Fn = 0.05 * 150 = 7.5 N. = Force of kinetic friction. Fap-Fk = M*a Fap-7.5 = M*0 = 0 Fap = 7.5 N. = Force applied.
*April 1, 2015*

**algebra**

V = Vo + g*t = 128 - 32*2 = 64 Ft/s after 2 s. V = 128 - 32*4 = 0 After 4 s. Vavg = (0+4)/2 = 2 Ft/s
*April 1, 2015*

**precalculus**

U(3,1), V(6,-1) A. Tan A = (-1-1)/(6-3) = -2/3=-0.66666 A = -33.7o = 33.7 S. of E.
*March 31, 2015*

**business math**

P = Po(1+r)^n Po = $8,500 r = (6/4)/100 = 0.015 = Quarterly % rate expressed as a decimal. n = 4comp./yr. * 12yrs. = 48 Compounding periods. Solve for P. I = P-Po
*March 31, 2015*

**Physics**

Incomplete.
*March 31, 2015*

**Physics**

R = 120 Ohms. C = 40 uF = 40*10^-6 Farads. RC = 120 * 40*10^-6 = 4.8*10^-3 seconds t/RC = t/4.8*10^-3 = 208.3t 1/e^208.3t = 0.25 e^208.3t = 4 208.3t*Ln e = Ln 4 208.3t = 1.386 t = 0.00666 s. = 6.66 Milliseconds
*March 30, 2015*

**physics**

M1*V1 + M2*V2 = M1*V + M2*V 0.205*7.8 + 0.029*15 = 0.205*V + 0.029*V Solve for V.
*March 30, 2015*

**Physical Science**

Mass = 1000sacks * 20kg/sack = 20,000kg d = 1000sacks * 1m/sack = 1000 m. Power = F*d/t = Mg * d/t = 20000*9.8 * 1000/1800s = 108,889 J/s = 108,889 Watts
*March 30, 2015*

**math**

1. Po = 0.8 * 1687.00 = $1349.60 = Amt. financed. P = Po(1+r)^30 r = 16/12/100 = 0.0133 = Monthly % rate expressed as a decimal. P = 2008.05 I = P-Po = 2008.05 - 1349.60 = $658.45 2. Round and then estimate. ESTIMATE = 458 + 43 = 501.
*March 29, 2015*

**math**

1. Correct. 2. I = Po*r*t = 1100*(0.08/12 )*1 = $7.33 3. State Tax = 0.015 * 515 = $7.73 Medicare Tax = 0.0145 * 515 = $7.47 4. P = Po + Po*r*t = 619 + 619*(0.13/12)*1 = 625.71 5. 830.78-144 = $686.78 The given bal. is not compatible with the loan: 144/mo * 24mo = $3456 3456-...
*March 29, 2015*

**Physics**

44.2 + Dg = 212 m Dg = 212 - 44.2 = 167.8 m = Distance of green car. Vor = 23km/h = 23,000m/3600s = 6.39 m/s. Vr = 46km/h = 46,000m/3600s = 12.78 m/s. Vor*T1 = 44.2 6.39T1 = 44.2 T1 = 6.92 s. = Time to pass. Vr*T2 = 76.3 12.78*T2 = 76.3 T2 = 5.97 s. = Time to pass. a. Vog*T1...
*March 29, 2015*

**physics**

1. P = Mg * Vavg = 85*9.8 * 8/2 = 3332 J/s = 3332 Watts 2a. Momentum = M1*V1 + M2*V2 = 1000*30 + 3400*20i = 30,000 - 68,000i,Q4 = sqrt(30,000^2+68000^2) = 74,324 kg-m/s 2b. Total final momentum = Total initial momentum = 74,324 kg-m/s. 2c. M1*V1 + M2*V2 = M1*V + M2*V 30,000 - ...
*March 29, 2015*

**math**

X Qtrs (152-x) Dimes 25x + 10(152-x) = 2705 Cents 25x + 1520-10x = 2705 15x = 2705 - 1520 = 1185 X = 79
*March 28, 2015*

**physics**

The max range occurs at 45o. Vo = 25.8m/s[45o] Xo = 25.8*Cos45 = 18.2 m/s Yo = 25.8*sin45 = 18.2 m/s a. Y = Yo + g*Tr = 0 Tr = -Yo/g = -18.2/-9.8 = 1.86 s = Rise time. Tf = Tr = 1.86 s = Fall time. Tr+Tf = 1.86+1.86 = 3.72 s. = Time in air. b. Dx = Xo*(Tr+Tf)=18.2 * 3.72 = 67....
*March 28, 2015*

**Maths**

I = Po*r*t Po = $500 r = 0.06 = APR expressed as a decimal. t = 10 years. Solve for I.
*March 28, 2015*

**Physics**

a. M*g = 56 * 9.8 = 548.8 N. = Wt. of refrigerator = Normalforce(Fn). Fs = u*Fn = 0.58 * 549 = 318.3 N. = Force of static friction. b. Fap-Fs = M*a Fap - 318.3 = M*0 = 0 Fap = 318.3 = Force applied.
*March 27, 2015*

**PHYSICS**

a. Vsc = Vs + Vc = 1.24i + 0.553, Q1. Tan A = Y/X = 1.24/0.553 = 2.240 A = 66o CCW. V = Y/sin A = 1.24/sin66 = 1.36m/s d1 = 2.24km/sin66 = 2.45 km = 2450 m. to cross d1 = V*t t = d1/V = 2450/1.36 = 1802 s. = 30 Min. to cross. b. d2 = 2450*Cos66 = 997 m. Downstream.
*March 27, 2015*

**math**

4x - 3y = 8
*March 26, 2015*

**PHYSICS**

Correction: h = 0.5g*t^2 = 2.7 4.9t^2 = 2.7 t^2 = 0.551 Tf1 = 0.74 s = Fall time to board. Tr = Tf1 = 0.74 s = Rise time. h = 0.5g*t^2 = 3 + 2.7 = 5.7 4.9t^2 = 5.7 t^2 = 1.16 Tf2 = 1.08 s = Fall time from max ht. to the water. Dx = Xo*(Tr+Tf2) = 2.9 m. Xo = 2.9/(0.74+1.08) = 1...
*March 26, 2015*

**PHYSICS**

h = 0.5a*t^2 = 3+2.7 = 5.7 m. 4.9t^2 = 5.7 t^2 = 1.16 Tf = 1.08 s. = Fall time. Dx = Xo*Tf = 2.9 m Xo * 1.08 = 2.9 Xo = 2.69 m/s = Hor. component of initial velocity. Y^2 = Yo^2 + 2g*h = 0 Yo^2 = -2g*h = -2*(-9.8)*2.7 = 52.92 Yo = 7.27 m/s = Ver. component of initial velocity...
*March 26, 2015*

**Physics**

r1 = 8.8 m/s = Your speed. r2 = 0.8 * 8.8 = 7.04 m/s = Your bro. speed. 8.8t = 110 t = 12.5 s 7.04t = 110-d 7.04*12.5 = 110-d d = 110-88 = 22 m. Head start.
*March 26, 2015*

**algebra**

OOPS!! Please disregard the above calculations and answer.
*March 25, 2015*

**algebra**

(x-5)/(x-9) = (x-5)(x+5)/(x-9)(x+5) = (x-5)(x+5))/(x^2+5x-9x-45) = (x-5)(x+5))/(x^2-4x-45) = (x-5)(x+5)/(x+5)(x-9) = (x-5)/(x-9)
*March 25, 2015*

**math**

Do you mean 240/80 = 3? If so, your answer is correct.
*March 25, 2015*

**physic**

Since their is no acceleration, the force of friction(Fk) is = the hor. force applied: Fap - Fk = M*a Fap - Fk = M*0 = 0 Fk = Fap = 200 N.
*March 25, 2015*

**physics**

Dw/1000 = 0.78 Dw = 780kg/m^3 = Density of wood.
*March 25, 2015*

**physics**

Db/Dw = 400/1000 = 2/5
*March 25, 2015*

**physics**

Vo = 29.2m/s[31.7o] Xo = 29.2*Cos31.7 = 24.84 m/s Yo = 29.2*sin31.7 = 15.34 m/s Y = Yo + g*Tr = o Tr = -Yo/g = -15.34/-9.8 = 1.57 s. = Rise time. Dx = Xo*Tr = 24.84m/s * 1.57s = 38.9 m.
*March 25, 2015*

**physics**

M*g = 0.53 * 9.8 = 5.2 N. = Wt. of the mass. K = 1/0.039 * 5.2N = 133.2N/m
*March 25, 2015*

**physics**

Dx = Vx * Tf = 20.6 m. 27.7 * Tf = 20.6 Tf = 0.744 = Fall time. h = 0.5g*Tf^2 g = +9.8 m/s^2 Solve for h.
*March 25, 2015*

**Math**

Correct.
*March 24, 2015*

**Math**

1. P = Po(1+r)^n Po = $5,000 r = (6%/4)/100 = 0.015 = Quarterly % rate expressed as a decimal. n = 4comp./yr. * 2yrs. = 8 Compounding periods. Solve for P.
*March 24, 2015*

**Physics**

V = a*t
*March 24, 2015*

**Physics**

Vpw = Vp + Vw = -245 m/s Vp + 38i = -245 Vp = -245-38i(Q3). Tan A = Y/X = -38/-245 = 0.15510 A = 8.82o S. of W. = 188.82o CCW.
*March 24, 2015*

**Math**

1. I = P - Po = 516.50*6 - 3000 = $99. I = 99/0.5yr = $198/yr. APR = (198/3000) * 100 = 6.6%
*March 24, 2015*

**Math**

1. % Increase = (6.58-4.80)*100/4.80 = 37.083 2. 1125 + 0.262*1125 = $1419.75 1419.75 - 1125 = $294.75 Saved when paid annually.
*March 24, 2015*