Tuesday
July 29, 2014

Homework Help: Science Please Help Me

Posted by Sarr3 on Tuesday, June 3, 2014 at 1:53pm.

1.A weatherman reports, “The storm waves are about 2 meters high and about 35 meters apart.” What properties of waves is the reporter describing? (1 point)

A.frequency and wavelength
B.wavelength and wave speed
C.amplitude and wavelength
D.amplitude and frequency

2.
Soundproof rooms take advantage of which property of waves? (1 point)

A.absorption
B.regular reflection
C.Refraction
D.diffuse reflection

3.
When the energy of a sound wave is transferred to a particle of a medium and causes it to vibrate and generate heat, the sound wave is (1 point)

A.reflected.
B.refracted.
C.absorbed.
D. Transmitted.

5.
The pitch of the siren of a moving fire truck changes from high to low as the fire truck passes by. What property of a sound wave changes as the fire truck goes by? (1 point)

A.amplitude
B.density
C.temperature
D. frequency

6.
Sonar is used to inspect pipelines and bridge foundations. In this scenario, sonar takes advantage of the fact that (1 point)

A.sound waves can reflect.
B.sound waves can diffract.
C.sound waves can spread out.
D.sound waves can refract.

7.
Which of the following correctly describes a gamma ray? (1 point)

A.long wavelength and low frequency
B.long wavelength and high frequency
C.short wavelength and low frequency
D.short wavelength and high frequency

8.
Which of the following is true about all electromagnetic waves in a vacuum? (1 point)

A.They all carry the same energy.
B.They all travel at the same speed.
C.They all have the same frequency.
D.The all have the same wavelength.

9.
FM signals travel as changes in (1 point)

A.the speed of the wave.
B.the amplitude of the wave.
C.the frequency of the wave.
D.the loudness of the wave.

10.
What is the principle role of a tower within a cellular system? (1 point)

A.to track data usage
B.to transmit signals
C.to pinpoint locations
D.to reduce line noise

11.
Henri Becquerel expected to see only weak images on the photographic plate containing the uranium salt because he thought (1 point)

A.fluorescent minerals needed direct sunlight to produce radio waves.
B.fluorescent minerals needed direct sunlight to produce X-rays.
C.fluorescent minerals needed direct sunlight to produce microwaves.
D.fluorescent minerals needed direct sunlight to produce gamma rays.


12.
Marie and Pierre Curie noticed burns on their fingers after handling test tubes containing radioactive substances. This observation led to (1 point)

A.the discovery of natural fluorescence. B.the discovery of X-rays.
C.the discovery of radiation therapy.
D.the discovery of uranium.


13.
How does radioactivity make it possible to understand how Earth can be so old and still have a hot interior? (1 point)

A.Radioactive elements trap heat from underground magma chambers.
B.Radioactive elements absorb heat from the atmosphere and release it underground.
C.Radioactive elements near the core release heat as their nuclei decay.
D.Radioactive elements absorb the cold temperatures underground.


14.
The speed of sound depends on (1 point)

A.the loudness of the sound.
B.the pitch of the sound.
C.the source of the sound.
D.the properties of the medium it travels through.

15.
The image of a mountain can be seen on the surface of calm water. What property of light is demonstrated? (1 point)

A.diffuse reflection
B.diffraction
C.refraction
D.regular reflection


My Answers:
1.A
2.C
3.C
4.B
5.A
6.A
7.D
8.C
9.A
10.B
11.D
12.D
13.A
14.C
15.B

Answer this Question

First Name:
School Subject:
Answer:

Related Questions

Science Help???????????????? - . A weatherman reports, “The storm waves are ...
Algebra 1 high school - In deep water, the speed s (in meters per second) of a ...
Science - A Fisherman in a row boat notices that one wave crest passes his ...
Physical Science Help, PLEASE! - A marine weather station reports that waves ...
Physics - While watching ocean waves at the dock of the bay, Otis notices that ...
physics - while watching ocean waves at the dock of the bay. otis notices that ...
physics - An earthquake generates three kinds of waves: surface waves (L waves...
physics - An earthquake generates three kinds of waves: surface waves (L waves...
physics - An earthquake generates three kinds of waves: surface waves (L waves...
physics - An earthquake generates three kinds of waves: surface waves (L waves...

Search
Members