Tuesday
September 30, 2014

Homework Help: Science

Posted by Jessie on Friday, May 16, 2014 at 3:03pm.

1. Which of the following describes an example of land reclamation?

A. After an area is mined for copper, the soil is replaced and new plants are planted.
B. After a forest is clear-cut, desertification occurs.
C. After a forest is clear-cut, it is mined for copper.
D. After an area is mined for copper, it is then mined for iron.


2. Running the dishwasher only when it is completely full is an example of

A. recycling resources.
B. using nonrenewable resources.
C. reusing resources.
D. reducing resource use.


3. Cotton is a plant used to make clothing. Cotton would fit best into which of the following categories?

A. nonrenewable resources
B. renewable resources
C. inexhaustible resources
D. exhaustible resources


4. Which of the following is an example of recycling a renewable resource?

A. riding a bike instead of driving a car
B. turning food scraps into compost for plants
C. turning off lights when you are not using them
D. washing plastic forks and using them again instead of throwing them away


5. Which of the following types of pollution cannot be attributed to car and truck emissions?

A. acid rain
B. sedimentation
C. ozone
D. photochemical smog


6. Which of the following is a source of photochemical smog?

A. fossil fuels
B. wind energy
C. biomass fuels
D. nuclear energy


7. Which of the following is used to make biomass fuel?

A. coal
B. natural gas
C. plants and animal waste
D. petroleum


8. Which of the following energy sources is relatively expensive to set up, but has a low cost once it is in place?

A. natural gas
B. coal
C. nuclear power
D. solar power


9. In which of the following places is it more difficult to determine if there is pollution?

A. aquifer
B. stream
C. air
D. pond


10. Cutting down certain trees while leaving other trees standing would best be described as

A. aquaculture.
B. clear-cutting.
C. desertification.
D. selective cutting.


11. Solar, wind, nuclear, and hydroelectric energy sources are similar in which of the following ways?

A. They are all nonrenewable energy sources.
B. They all require an indirect use of sunlight in order to make electricity.
C. They are all considered alternative energy sources.
D. They all require turbines to spin in order to create electricity.


12. The following facts are true about Resource A:

It grows in nature and takes about five years to reach a mature size.
It can be replanted after it is cut down.

Resource A is most likely an



A. inexhaustible resource.
B. nonrenewable resource.
C. recycled material.
D. renewable resource.


13. How does using coal to generate electricity affect the environment? (1 point)

A. Using more coal reduces the amount of pollution from using oil.
B. Using coal improves the quality of nearby water.
C. Using coal, instead of wood from trees, helps improve the environment.
D. Using coal releases pollution into the atmosphere

1.A
2.D
3.B
4.B
5.B
6.A
7.A
8.D
9.A
10.D
11. B
12.D
13.C

Answer this Question

First Name:
School Subject:
Answer:

Related Questions

7th grade science - Energy & Environment Which of the following desribes an ...
Science - 1. Which of the following describes an example of land reclamation? A...
Science - 1. Which of the following describes an example of land reclamation? A...
science(check answers) - 1.A 2.D 3.B 4.B 5.C 6.D 7.D 8.A 9.B 10.D 11.C 12.D 13.A...
Help pleasssseee!!! - 1. Which of the following describes an example of land ...
science** - a large portion of the water that falls on the earth is absorded by ...
science - A large area of land is cleared to build a new school. how does this ...
agricultural science - examples of planted in an acidic soil and examples of ...
Science/Mathamatics - A typical copper ore in Canada contains about 2% of the ...
AP Environmental Science - A new trend in environmental susatinability is ...

Search
Members