Post a New Question

Social Studies

posted by on .

Can somebody please check my answers? Thank you :)

1. Which is a key factor that affects the climate of mountainous Latin America?
a. snow
b. El Niño
c. elevation **
d. sea breezes

2. Which statement best describes the economies of Central America?
a. Central America's economy is dependent on the fishing industry.
b. Central America depends on oil as its major export. **
c. Central America is known for coffee, sugarcane, and cacao trees.
d. Most countries in Central America depend on chicle.

3. Which is common to both the Mayan and Aztec civilizations?
a. They both speak Nahuatl.
b. Their civilizations peaked at the same time.
c. They both lived in Middle America. **
d. They both defeated Spanish invaders.

4. Which of the following is true of the religion of the Incas?
a. The Incas believed there was only one god.
b. The Incas worshipped many gods. **
c. Incas believed spirits lived only in the temple of the sun.
d. Incas believed that they should honor people, not gods.

5. What did the Line of Demarcation show?
a. The land of the Mayas and Aztecs.
b. Where water from rivers flow into the Atlantic or Pacific Ocean.
c. Where Portugal and Spain could settle and trade.
d. Where Central America ends and South America begins. **

6. The most unusual thing about how Brazil gained independence was that
a. It was done without fighting. **
b. It took less than a year.
c. Three armies attacked land borders.
d. It was the first time that horses and cannons were used in war.

7. One major economic problem facing most Latin American countries is that
a. The majority of people are poor.
b. The countries were ruled by caudillos. **
c. The haciendas cannot grow enough food.
d. They cannot trade with other countries.

8. Which of the following statements about the ancestry of most of the people of Central America is most accurate?
a. People of Central America are of African ancestry.
b. People of Central America are of mestizo ancestry.
c. People of Central America are of Spanish ancestry.
d. People of Central America are of diverse ancestry. **

9. The two main cultures of the island of Hispaniola (Dominican Republic and Haiti) are
a. mestizo and African. **
b. Arawak and Ciboney.
c. Dutch and English.
d. Chinese and Middle Eastern.

10. Andean countries in South America include
a. Ecuador and Bolivia.
b. Brazil and Guyana.
c. Uruguay and Venezula. **
d. Paraguay and French Guiana.

  • Social Studies - ,

    2, 5, 6, 7, 8, 10 are wrong.

  • Social Studies - ,

    what are the real answer then Ms.Sue

  • Social Studies - ,

    Chip answers:

    1. Elevation
    2. Central America is known for coffee, sugar cane, and cacao trees.
    3. They both lived in Middle America.
    4. The Incas worshipped many gods.
    5. Where Portugal and Spain could settle and trade
    6. I don’t know that…sorry.
    7. The majority of people are poor
    8. People in Central America are of diverse ancestry ( Mestizo may be correct too…these choices are dumb).
    9. Mestizo and African (European and Africa would be more correct).
    10. Ecuador and Bolivia. All those countries would be correct, actually, except brazil.

  • Social Studies - ,

    Damn son where'd ya foind dis

  • Social Studies - ,

    Is Ms. Sue right?

  • Social Studies - ,

    Please someone tell me she is right!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! waaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhMs. SUE YOU SUCK BUTT

  • Social Studies - ,

    I'm sorry, Ms. Sue.

  • Social Studies - ,

    wait guys is ms. sue right

  • Social Studies - ,

    what is number 6 nobody seems to know every site says either it took less than a year or there was no fighting

  • Social Studies - ,

    is mrs SUE RIGht

  • Social Studies - ,

    Shes wrong, i did them and got 4/10

  • Social Studies - ,

    Bad!! STOP LYING THIS IS GETTING OUT OF HANd

  • Social Studies - ,

    Ya i took the same test and got it wrong to......thanks ms.sue :(

  • Social Studies - ,

    Oh they're right! Thanks I got a 100!!!

  • Social Studies - ,

    Is mrs sue right?

  • Social Studies - ,

    is she right

  • Social Studies - ,

    hey guys no lie i got answers right here are the answers
    1. C
    2. C
    3. C
    4. B
    5. C
    6. A
    7. A
    8. D
    9. A
    10.A

  • Social Studies - ,

    Is everyone^ right?

  • Social Studies - ,

    "Everyone" has all the right answers

  • Social Studies - ,

    thx everyone

  • Social Studies - ,

    Is she correct? Plz help me :)

  • Social Studies - ,

    guyz thx and miss sue sry for all the ppl that are acting like jerks to u:)

  • Social Studies - ,

    who i right?

  • Social Studies - ,

    Yes! Thanks so much, I got 100%. The guy with the name Social Studies-'Everyone' has all the correct answers, but I think Ms Sue is correct as well.

  • Social Studies - ,

    everyone has all of them correct!

  • Social Studies - ,

    everybody has all the right answers. I just did this test and got a 20/20.

  • Social Studies - ,

    "Everyone" has all correct answers I got 10/10

  • Social Studies - ,

    "Everyone" is 100% correct for connections grade 7b lesson 13 unit 3 social studies

  • Social Studies - ,

    Is "everyone" right???

  • Social Studies - ,

    Everyone is right man 20/20 you brought my grade up thx

  • Social Studies - ,

    I regret to inform you all, but our school has been watching this site, and now we're failing students that dare to plagiarize, even if you graduated 7th grade, as long as you are in the school we cam push you down a grade.
    Sincerely
    ~NCA Teacher

  • Social Studies - ,

    BURNED LOL

Answer This Question

First Name:
School Subject:
Answer:

Related Questions

More Related Questions

Post a New Question