Tuesday
July 29, 2014

Homework Help: Social Studies

Posted by Anonymous on Tuesday, April 15, 2014 at 4:58pm.

I am the Star Reporter who is going to visit George Washington at his home at Mount Vernon during the years of 1759-1774. I am interviewing him about his political and personal views, activities, goals, and predictions. Develop 10 questions to ask President Washington. Then tell why you ask these questions.

1. What do you predict will happen if America doesn't avoid foreign influence?

Answer: I predict that foreign propaganda will operate inside and outside the government. We better be careful or that "foreign influence" in our government will trick Americans about whom they can trust.

2. What thoughts were going through your head as you were crossing the Delaware River?

Answer: Well, when I fell in I definitely thought that I wasn't going to make it.

3. Can you tell me about your time at Valley Forge?

Answer: Again, it was very rough. The freezing temperatures for my Continental Army was tough. Some soldiers had no shoes, there was little to eat, and many soldiers felt they couldn't go on. It was definitely a trying time.

4. Can you tell me of a personal ambition you may have?

Answer: One of my personal ambitions is to secure a commission in the British Army.

5. Have you ever had a time that you were completely outraged about something?

Answer: Yes, I was outraged that as a colonel in the Virginia militia, I could be ordered around by any officer
in the British Army. I mean the army's refusal to take American soldiers serious personally offends me.

6. What are your reasons for supporting the countries fight for independence.

Answer: There are a few reasons. Some being personal, political, and economic. My economic reason deals with my role as a planter. I am constantly owing money to the London-based merchant who buy my tobacco and sell me goods. The British laws put tobacco producers at a disadvantage and leaves me continually short of cash. I feel this system is unfair and needs to be stopped. My political reason for supporting independence relates to my personal and economic reasons. I feel America is developing its own identity, one that revolves around ideas of liberty, equality, and unity. The British tends to ignore, even insult, this identity, using American colonies largely as a way to make their money. I believe America as a whole will never achieve its goals until we are independent of Britain.

7.What are your views on federal government?

Answer: I believe that federal government needs to remain strong enough to prevent state or regional interests from gaining too much power.

8. Why do you dislike being affiliated with a specific party?

Answer: I feel it always serves to distract the public councils and reduce the strength of the public councils and public administration. It just stirs up the community with ill-founded jealousies and false alarms. It creates hostility and resentment of one part against another, which creates rebellion, even riots at times. I feel it opens the door to foreign influences and corruption, which finds a facilitated access to the government itself through the channels of party passions. This just makes the policy and will of one country subjected to the policy and will of another.

9. What are your views on slavery?

Answer: I wanted slaves who enlisted in the Continental Army
not be repossessed by their owners. I have provided that the slaves I own be emancipated upon my death. I have also provided that they be given a proper education so that they can be self-supporting as freed men and women. My opposition to slavery deals more with the immorality of one man holding ownership over another.

10. On a lighter side, what are some activities you enjoy when not on the battle field?

Answer: I enjoy fox hunting, and fishing. I have a major distiller of whiskey that I enjoy overseeing, and I like to breed donkeys. I feel they are a better breed for farm work than horses are.

The reason I ask all these questions is so I can give the citizens a good sense of who the real George Washington is before he becomes the President of the United States.

Answer this Question

First Name:
School Subject:
Answer:

Related Questions

social studies - could someone tell me about an intresting place to visit in ...
social studies - What # president was George Washington?
Social studies - Who was the first president in the u.s. And it wasn't George ...
social studies - what is the purpose of the george washington cabeniet
social studies - did george washington want the great comprimes? Why?
social studies - What did George Washington accomplish in office?
Social Studies - Who deliberately stayed away from the covention during a ...
Social Studies - Why do you think George Washington is held is such high esteem...
Social Studies - Have you ever noticed that the most important man in America ...
social studies - What was the name group of men who were supposed to send food ...

Search
Members