Post a New Question

social studies check answers

posted by .

1.C
2.D
3.A
4.D
5.C
6.B
7.D
8.B
9.B
10.A


1.The story of Omar best reflects

A. opportunities for people in the Pampas.
B. struggles faced by families who work the mines of the Andes.
C. hardships undertaken by indigenous farming families.
D. benefits of urban life along the region’s coast.


2.The ecosystem of the Pampas most supports

A. cacao farming.
B. coffee farming.
C. silver mining.
D. cattle ranching.


3.Agricultural activities in the Andes are most directly impacted by

A. vertical climate zones.
B. colonial legacies.
C. ethnic traditions.
D. class divisions.


4. The Inca would have been most unlikely to build an empire without

A. agriculture and trade.
B. Spanish colonial help.
C. enslaved Africans.
D. strong religious leadership.


5.Which would have been least likely to happen in the region without the leadership of José de San Martín?

A. independence from Spain
B. institution of democratic government
C. sharp divisions in social class
D. decades of political instability under military dictatorships


6.What did Salvador Allende and Juan Perón have in common?

A. They led revolutionary movements.
B. They pursued social reforms that led to their ousters.
C. They overturned land redistribution policies.
D. They became strong men for wealthy landowning criollos.


7.Which of the following has been a generally positive change for the region today?

A. concentration of power in strong political parties
B. reduction in diversity among indigenous populations
C. increase in wealth disparity among social classes
D. free-trade agreements that have increased trade


8.What unfortunate challenge do nations in this region most directly face as a result of their economic activities?

A. environmental degradation
B. international trade disputes
C. widespread political instability
D. declining populations


9.Which statement best describes the economic changes that have taken place in the Andes and the Pampas in recent years?

A. Globalization has led to fewer jobs for workers in these countries.
B. Nations have diversified their economies to focus on the production of more than one or two products.
C. Class disparities have caused unemployment and poverty, causing foreign investors to pull out.
D. Commercial farming has enabled the region to shift away from mineral extraction to focus on sustainable growth.


10.How is Bolivia most representative of the region as a whole?

A. Spanish colonialism left a legacy of inequality and wealth disparity.
B. Abundant natural resources provide for a high standard of living for most people.
C. Cultural diversity has encouraged populations to avoid political unrest.
D. Revolutionary movements swept military dictators out of power and replaced them with strong democratic institutions.

  • social studies check answers -

    I don't know about 1.

    These are right:

    2, 3, 7, 9, 10

  • social studies check answers -

    Please check the answers I've said are wrong with your book. Sometimes a textbook and I disagree.

  • social studies check answers -

    2 3 7 9 10 answers

  • social studies check answers -

    1 b 2 d 3 a 4 a 5 a 6 b 7 d 8 a 9 b 10 a

  • social studies check answers -

    did you
    take the test kyle?

  • social studies check answers -

    Kyle is right. I got a 100% from his answers!

  • social studies check answers -

    Kyle is right I got 100%

  • social studies check answers -

    kyle is right
    do y`all go to connections acadmy

  • social studies check answers -

    kyle i got 100% from your answers @kyle

  • social studies check answers -

    I do Jake

  • social studies check answers -

    Me too

  • social studies check answers -

    I do jake i love connections Acadmy

  • social studies check answers -

    Me too Jake

  • social studies check answers -

    4,5 and 8 are A this is not the best website at all

  • social studies check answers -

    I go to Connections Academy too!😁😑

  • social studies check answers -

    Me too

  • social studies check answers -

    Me to

  • social studies check answers -

    Guys why are you cheating!!!! You know its only gonna harm ya right?

    (Your probably wondering why I'm here if I'm not cheating.:
    1. I did this quiz years ago
    2. I found my little sis on this website. She's in biiig trouble.)

    Note to Jiksha Homework Help: You're not helping in the homework your just telling the exact answers!!!! You should really stop. D:

  • social studies check answers -

    I go to Connections Academy.
    Kyle is right.

  • social studies check answers -

    ConnexusStudent, which Connexus do you go to?

  • social studies check answers -

    @Yo, stop cheating
    This isn't for cheating, its supposed to be checking answers. Your "lil sis" shouldn't be in trouble IF she posted here. If she is taking answers, then she is cheating, if she posted a post, then she needs help.

  • Did you know? -

    Teachers often change the order of questions and answers on tests.

Answer This Question

First Name:
School Subject:
Answer:

Related Questions

More Related Questions

Post a New Question