Friday
August 1, 2014

Homework Help: english

Posted by felicity turner on Sunday, March 16, 2014 at 7:29pm.

Underline the gerund phrase in each sentence. Then, indicate whether the phrase functions as a subject (S), an object of a preposition (OP), a direct object (DO), an indirect object (IO), or a predicate nominative (PN).

1. Pablo Morales became known as the comeback kid of Olympic swimming.
ANSWER: Olympic swimming, (OP)

2. One of the goals of Morales's mother was having her children learn to swim at an early age.
ANSWER: having her children learn to swim at an early age, (PN)

3. Morales learned quickly, and soon he started winning junior championships.
ANSWER: winning junior championships, (DO)

4. As a student at Stanford University, he attracted attention by winning 11 NCAA championships.
ANSWER: winning 11 NCAA championships, (OP)

5. Competing in the 1984 Olympics brought him one gold medal and two silver medals.
ANSWER: Competing in the 1984 Olympics, (S)

6. Morales surprised everybody by failing to qualify for the 1988 Olympics.
ANSWER: failing to qualify for the 1988 Olympics,(OP)

7. After that, his new goal was earning a law degree.
ANSWER: earning a law degree, (PN)

8. When his mother died in 1991, Morales gave competitive swimming another chance.
ANSWER: swimming, (IO), chance, (DO)

9. Having only seven months to prepare made it difficult for him to qualify for the 1992 Olympics, but he did,
ANSWER: Having only seven months, (S)

10. He touched people's hearts by winning a gold medal in the 100-meter butterfly.
ANSWER: winning a gold medal in the 100-meter butterfly, (OP)

11. Swimmer Pablo Morales's goal was making the 1992 Olympic team.
ANSWER: making the 1992 Olympic team, (PN)

12. Watching Pablo swim at the Olympics was difficult for Pablo's father.
ANSWER: Watching Pablo swim, (S)

13. Mr. Morales coped with the tension by clutching a picture of his late wife.
ANSWER: clutching a picture of his late wife, (OP)

14. Pablo showed a winning style by earning two gold medals.
ANSWER: winning style, (DO), earning two gold medals, (OP)

15. In 1998, Morales returned to the limelight by heading a list of swimmers to be inducted into the International Swimming Hall of Fame.
ANSWER: heading a list of swimmers (OP)

Answer this Question

First Name:
School Subject:
Answer:

Related Questions

English - Write the gerund phrase in each sentence. Then indicate whether the ...
english - Write a sentence containing a gerund; CAPITALIZE the gerund. Then, ...
english - Write a sentence containing a gerund; CAPITALIZE the gerund. Then, ...
English - What is the gerund phrase and noun function of the gerund in these ...
english HELP ASAP - the directions say : For each sentence, find the infinitive ...
English 12 - I need help diagramming the following; gerund, verb, infinitive, ...
English 3 - 1) Select the abbreviation that tells how the italicized noun clause...
English 3 - 1)Select the abbreviation that tells how the italicized noun clause ...
English - I need someone to diagram where the following parts of speech go; ...
English 12 - I need someone to diagram where the following parts of speech go; ...

Search
Members