Thursday
March 23, 2017

Post a New Question

Posted by on Wednesday, January 22, 2014 at 7:01pm.

1. Under which of the following conditions would a fossil most likely form?
A. A living thing dies and sediment is very slowly deposited on top of its body.
B. A living thing dies and sediment quickly covers its body.****
C. A living thing dies and its skeleton is left exposed to the elements.
D. A living thing dies and a radioactive element breaks down its body.

2. If you were looking for an example of a trace fossil, for which of the following might you search?
A. footprints and trails*****
B. a whole body preserved in rock
C. dinosaur teeth
D. a hardened mineral sample

3. What does the law of superposition tell about the relative ages of rocks?
A. that the deeper you go into rock layers, the older the rocks are
B. that the deeper you go into rock layers, the younger the rocks are
C. that the oldest rock layer is always on top
D. that the oldest rock layer is always undisturbed

4. After a rock layer is eroded, which additional event must occur to create an unconformity, or a gap in the geologic record?
A. an earthquake or motion along a fault
B. new deposits of sediment must build up on the eroded area
C. folding of sedimentary rock layers***
D. a volcanic eruption

5. Radioactive decay occurs when atoms (1 point)
A. lose mass.
B. join with atoms of another element.
C. break down to form atoms of another element.***
D. are exposed to chemical weathering.

6. If you wanted to consult the geologic time scale for when the first vertebrates evolved, where would you look? (1 point)
A. in the section for the Ordovician period of the Paleozoic era
B. in the section for the Quaternary period of the Cenozoic era
C. in the section for the Triassic period of the Mesozoic era
D. in the section for Precambrian time

7. Earth’s atmosphere, oceans, and continents began to form during the first several hundred million years of (1 point)
A. Precambrian time.
B. the Paleozoic era.
C. the Mesozoic era.
D. the Cenozoic era.

8. During the Devonian period, animals that could live on land began to evolve. These animals still spent part of their lives in the water. What were these animals called? (1 point)
A. trilobites
B. reptiles
C. amphibians
D. dinosaurs

9. Which of the following events occurred during the Mesozoic era?
A. Dinosaurs became common on land.***
B. Whales and dolphins evolved in the oceans.
C. Flowering plants flourished.
D. The supercontinent Pangaea formed.

10. Which of the following vertebrates had the chance to become abundant after the dinosaurs became extinct? (1 point)
A. woolly mammoths
B. amphibians
C. mammals
D. reptiles

11. Which of the following organisms is not extinct?
A. the dodo bird
B. the saber-toothed tiger
C. the saltwater crocodile******
D. the woolly mammoth

  • 8th CCA Science - , Monday, November 17, 2014 at 1:30pm

    B
    A
    A
    B
    C
    A
    D
    B
    A
    C

  • 8th CCA Science - , Wednesday, December 3, 2014 at 9:52am

    i need help again

  • 8th CCA Science - , Tuesday, March 31, 2015 at 4:21pm

    2 is definitely A. Because a trace fossil is a type of fossil that provides evidence of the activities of ancient organisms.

  • 8th CCA Science - , Tuesday, March 31, 2015 at 4:55pm

    11 is definitely Saltwater Crocodile.

  • 8th CCA Science - , Sunday, April 19, 2015 at 11:58pm

    Ms. Sue you in the court of law, if you believe we are all cheaters would you care to elaborate on why you're on here looking at these questions?

  • 8th CCA Science - , Wednesday, April 22, 2015 at 10:00am

    thank you, Random Name, people like Ms. Sue you in the court of law need to stfu

  • 8th CCA Science - , Friday, April 24, 2015 at 12:20pm

    stupid

  • 8th CCA Science - , Monday, April 27, 2015 at 9:56am

    hey douchebag, or Bleh, that's NOT MS. SUE!

  • 8th CCA Science - , Thursday, September 24, 2015 at 3:13pm

    basketball&batman is (half) right. This "Ms.Sue" is just a 8th grader

  • 8th CCA Science - , Tuesday, October 6, 2015 at 3:24pm

    Stop Looking Up The Questions And Read please

  • 8th CCA Science - , Tuesday, October 13, 2015 at 6:49pm

    The Answers are
    B
    A
    A
    B
    C
    A
    A
    C
    A
    C
    I know these are right because I got them all right on a practice sheet.

  • 8th CCA Science - , Thursday, October 15, 2015 at 9:48am

    YOU ARE CHEATING BECAUSE I HAVE THE SAME QUESTIONS ON ONE OF MY SCIENCE TESTS FOR 7TH GRADE SCIENCE. NOBODY SHOULD HELP YOU, YOU, YOU, NUMB SCULL CHEATER. THIS TEST IS FROM FLVSFT CONNECTIONS ACADEMY 7TH GRADE SCIENCE AND YOU ARE CHEATING!!! I AM REPORTING THIS TO THE PRINCIPAL OF MIDDLE SHCOOL!!!! YOU WAIT MISTER, YOU ARE IN BIG TROUBLE!!!!!!!!!

  • 8th CCA Science - , Monday, October 19, 2015 at 11:48am

    Who? StingRay2020

  • 8th CCA Science - , Monday, October 19, 2015 at 1:26pm

    IceLady900, I don't see whats the big deal when you are also looking up the answers. How else would you get here. You make me sick. Looking up the answers and acting like everyone is cheating but you.

  • 8th CCA Science - , Monday, October 26, 2015 at 11:45am

    Icelady900, if you know that, than you're cheating. You probably came on here to see what the answers are or to tell the principal. I came on here for help and that's all. Some people see this site as a cheating site. I only use it for the intentions it was set for. I understand that this is cheating, but some people don't go to FLVSFT whatever it may be and some people may not have the same test as you. I may come across as mean, but I'm saying this the nicest way possible. Most teachers use the same curriculum, so it's common that this isn't a test for some students, rather a practice sheet or a homework assignment.

  • 8th CCA Science - , Thursday, October 29, 2015 at 9:06am

    Icelady900------The Hangman's Body Count

  • 8th CCA Science - , Wednesday, November 4, 2015 at 4:42pm

    Icelady900, its my decision to cheat. I will cheat because its easy. So shut up, and live ur life while I live mine

  • 8th CCA Science - , Friday, December 11, 2015 at 2:15pm

    Lol

  • 8th CCA Science - , Thursday, December 17, 2015 at 1:36pm

    gg, and ice lady go shove a d1ld0 up your 4$$, i mean its the closest thing to a c-0ck you can get up that hairy mess :)

  • 8th CCA Science - , Saturday, December 19, 2015 at 2:47pm

    Are the answers right?

  • 8th CCA Science - , Thursday, January 14, 2016 at 9:49pm

    Ice lady you just played ya self

  • 8th CCA Science - , Thursday, January 14, 2016 at 9:49pm

    Ice lady you just played ya self

  • 8th CCA Science - , Saturday, January 16, 2016 at 4:56pm

    XD im lmao XD Guys, guys. Click on her name!! She is a cheater. So, a cheater is cheating on cheaters. LEL what a dumb A$$ LMAOOO

  • 8th CCA Science - , Saturday, January 16, 2016 at 4:56pm

    haha and P.S. we r not the cheaters...she is.

  • 8th CCA Science - , Wednesday, April 6, 2016 at 6:32pm

    you mortals don't make any sense. XP

  • 8th CCA Science - , Friday, April 8, 2016 at 7:56pm

    Thanks for helping me cheat dog

  • 8th CCA Science - , Wednesday, April 20, 2016 at 11:15am

    Whoa... You guys need to chill... This has gotten way too graphic...

  • 8th CCA Science - , Monday, August 22, 2016 at 2:42pm

    ^^^^^^ I love graphic convos its very entertaining

  • 8th CCA Science - , Friday, September 30, 2016 at 6:05pm

    Lol me too

  • 8th CCA Science - , Monday, October 3, 2016 at 1:38pm

    DANG SOME STUFF WENT DOWN! But what is 12-17?

  • 8th CCA Science - , Thursday, October 20, 2016 at 12:02pm

    1. B
    2. A
    3. A
    4. B
    5. C
    6. A
    7. A
    8. C
    9. A
    10. C
    11. C
    12. B
    13. true
    14. true
    15. layer d is older than layer b
    unconformity
    16. 1/2 of the radioactive elements are gone
    17. goggle it

  • 8th CCA Science - , Monday, December 19, 2016 at 10:17am

    he's right!^

  • 8th CCA Science - , Thursday, January 5, 2017 at 12:11pm

    davons answers are all right! ty

  • 8th CCA Science - , Wednesday, February 8, 2017 at 3:59pm

    Im in 6th grade and i had this test WTF

  • 8th CCA Science - , Monday, February 13, 2017 at 1:58pm

    17.
    The geological time scale (GTS) is a system of chronological dating that relates geological strata (stratigraphy) to time, and is used by geologists, paleontologists, and other Earth scientists to describe the timing and relationships of events that have occurred during Earth's history.

  • connections academy - , Tuesday, March 14, 2017 at 11:29am

    Thank you so much devon

  • 8th CCA Science - , Wednesday, March 22, 2017 at 5:02pm

    100%

Answer This Question

First Name:
School Subject:
Answer:

Related Questions

More Related Questions

Post a New Question