Posted by Jamie on Tuesday, December 10, 2013 at 10:35pm.
Sugar comes in 2 pound bags and flour comes in 5 lb bags. Thomas bought 3 more bag of sugar than flour and the total weight was 48 pounds. How many bags of sugar and flour did Thomas buy?

Math  Steve, Tuesday, December 10, 2013 at 11:43pm
if there are x bags of flour, then
2(x+3) + 5x = 48 
Math  Jamie, Wednesday, December 11, 2013 at 6:19am
Thanks so much!!

Math  Jessica, Sunday, January 24, 2016 at 8:14pm
Ok, now this is a question I was looking for.
So, I have the answer choices, so I know what to do.
A) 9 bags of sugar and 10 bags of flour.
Sugar is 2 pounds. So 9X2= 18
Flour is 5 pounds, which is 10X5=50
50+18=68 That is not 48 pounds. Moving on.
B) 4 bags of sugar and 8 bags of flour.
We know the drill, so let's go!
4X2=8
8X5=40
40+8=48
Yay! B is correct. There is your answer. Hope this helped!