Posted by B8 on Sunday, December 1, 2013 at 10:05pm.
Over the river and through the woods to grandpa's house the smith grandchildren go. They drive 120miles to reach grandpa's house and the same distance back home.
1) It took 1.2hours to get halfway there. What is their average speed, in miles per hour, for the first 1.2hours of the trip? 120/2=60 so 60/112=50mph
2)The average speed for the remainder of the trip was 40mph. How long, in hours,did it take them to drive the remaining distance?120/40= 3hours
#)Traveling home the same route,the kids drove at an average rate of 55 miles per hour. After 2 hours their car broke down. How many miles were they away from home?55x2=110, since the total trip is 120 they were 10 miles away from home.
Are these correct? Thank you for checking my work
math - Jai, Sunday, December 1, 2013 at 10:13pm
2. The remaining distance is is 120 - 60 = 60 miles (because the first 60 miles was already covered in 1.2 hours according to #1)
Speed is distance over time, or
v = d/t
40 = 60/t
t = 60/40
t = 1.5 hours
math - B8, Sunday, December 1, 2013 at 10:30pm
thank you, I see where I went wrong
Answer This Question
More Related Questions
- math - Hannah took a trip yo visit her cousin. She drove 120 miles to reach her ...
- Math - Paul drove from his house to work at an average speed of 40 miles per ...
- math - Carl drove from his house to work at an average speed of 35 miles per ...
- MATH - Grandpa Adams took a nap from 2:32 pm until 3:19 pm. How many sconds was ...
- Math - Hannah took a trip to visit her cousin. She drove 120 miles to reach her ...
- PHYSCÝS - You ride your bike along a straight line from your house to a store ...
- English - 1. The house is close to the river. 2. The house is near the river. 3...
- English - 1. He had to help his grandpa get work. 2. He had to help his grandpa ...
- pysics 1 - You ride your bike along a straight line from your house to a store ...
- reading - Read the following passage from “The Medicine Bag.” But after they ...