Friday
September 19, 2014

Homework Help: INTRODUCTION TO CATERING

Posted by Calvin on Wednesday, March 6, 2013 at 6:24pm.

3. What's the main advantage of establishing per-item prices on an order and pricing form?






A. Clients are informed in advance that high-cost items should be excluded.



B. You can reduce the cost of materials and labor.



C. Clients have a way to tailor a catered event to their budget.



D. You can estimate your total cost and reduce overhead.





Student Answer: D




Answer: Incorrect



Reference: PAGE 16










5. A new caterer, working off premise, typically invests less than _______ to open a catering business.






A. $5,000



B. $15,000



C. $10,000



D. $2,000





Student Answer: C




Answer: Incorrect



Reference: PAGE 11










6. According to your study unit, a catering resource that offers global networking for caterers, mentors, a caterer's telephone hotline, and many marketing opportunities is the






A. National Restaurant Association.



B. Art Culinaire.



C. National Caterers' Association.



D. International Caterers' Association.





Student Answer: C




Answer: Incorrect



Reference: PAGES 3,4










8. Suppose you're a caterer who specializes in cooking and serving meals in the client's house. What type of catering service are you providing?






A. Partial-service catering



B. Full-service catering



C. On-premise catering



D. No-service catering





Student Answer: C




Answer: Incorrect



Reference: PAGE 7










11. To determine the price to charge for your service, you'll need to calculate the costs of the material, labor, and what other two elements?






A. Food and supplies



B. Finder's fees and entertainment



C. Overhead and profit



D. Location and overhead





Student Answer: A




Answer: Incorrect



Reference: PAGE 16










12. Everything at the small sit-down dinner party has gone beautifully. You go to finish off the evening with a flare by bringing in the customer's fondue pot, which you filled with melted chocolate and plugged in to keep warm several minutes ago, while you chopped up the fresh fruits to dip in it. Now the chocolate has hardened! What did you most likely do wrong?






A. You didn't get the timing right.



B. You bought the wrong chocolate.



C. You failed to check the equipment during the site visit.



D. You hired the wrong assistants.





Student Answer: B




Answer: Incorrect



Reference: PAGE 12










13. When first starting out, you should expect to make less money than you will later because






A. no one will pay a beginner well.



B. it will be hard to find work at first.



C. your competitors have gradually built up to the rates they charge.



D. your speed and efficiency will improve as you go.





Student Answer: A




Answer: Incorrect



Reference: PAGE 18










14. In developing a marketing plan for a catering business, you'll want to include a display ad in the Yellow Pages because






A. it can generate up to 40% of your business.



B. it can generate up to 20% of your business.



C. all your competitors will have such an ad.



D. nearly all your best jobs will come from such an ad.





Student Answer: D




Answer: Incorrect



Reference: PAGE 35










15. In setting up a client agreement, you would request a down payment to cover






A. your out-of-pocket expenses.



B. the cost of groceries.



C. the number of people to be served.



D. legal fee contingencies.





Student Answer: A




Answer: Incorrect



Reference: PAGES 20,21










16. Leon is catering a luncheon. He is only supplying the food. What kind of catering service is he providing?






A. Public



B. Corporate catering



C. No-service



D. Social





Student Answer: A




Answer: Incorrect



Reference: PAGE 7










18. Which of the following would you want to do when developing a marketing position?






A. Position yourself in an untapped consumer market.



B. Emphasize your inexperience and gain clients by charging a much cheaper price.



C. Go after the same demographic as other area caterers.



D. Market yourself as a general caterer willing to accept any type of job.





Student Answer: D




Answer: Incorrect



Reference: PAGE 15

Answer this Question

First Name:
School Subject:
Answer:

Related Questions

statistics - The program plans to acquire a total of 600 end items costing $570...
Fundamentals of Business Financial Management - Your program plans to acquire a...
FINANCIAL MATHEMATICS - The variable costs associated with a certain process ...
math - * I posted this before, but I left out the equation, sorry. A company ...
Stats - Consider the Avionic Manufacturing Company that wishes to meet a demand ...
programming - Write a program C++ that allow the shop staff to enter the ...
system design - draw a use case diagram for the following situation Stillwater ...
Quantitative methods. - INVENTORY MODEL The demand for a particular item is 10 ...
math - find expressions fr the revenue, cost, and profit from selling x thousand...
Programming - Iím using VB 2008. I need to write a simple program that ...

Search
Members