Posted by **James** on Wednesday, February 27, 2013 at 5:40pm.

George walks 3 km on Monday and 4 km of Tuesday and 2.5 km on Thursday . On Monday, he walked 25 mins., Tuesday 40 mins., and Thursday 30 mins. What is his average speed?

t=

D=

- Math -
**Steve**, Wednesday, February 27, 2013 at 6:20pm
total distance: 3+4+2.5 = 9.5 km

total time: 25+40+30 = 95 min

9.5km/95min = 0.1km/min = 6km/hr

- Math -
**Megan**, Wednesday, February 27, 2013 at 8:41pm
so 6km/hr is the answer??

- Math -
**James**, Wednesday, February 27, 2013 at 8:47pm
Thanks Steve I understand

## Answer This Question

## Related Questions

- Science - George walks 3 km on Monday and 4 km of Tuesday and 2.5 km on Thursday...
- chemistry - a radioactive material is undergoin nuclear decay. After 40 minutes...
- stats - Time taken in mins for student to walk to school. 1-5 mins (4 students) ...
- 2 STEP MATH EQUATIONS - eric has a dog walking business. He charges $13per dog ...
- Math - A ferris wheel makes one rotation in 15 minutes. Find your car's location...
- gen - this is my schedule I made up.. What does everyone thing? I do take breaks...
- IS141 - extended response: Dekendra is keeping a log of the miles she walks each...
- physics - A ferris wheel makes one rotation in 15 minutes. Find your car's ...
- math - Sean began painting his house on Monday. He worked 5 hrs longer painting ...
- math - Mandy runs 4km in 18min. She plans to run in a 15km race. How long will ...

More Related Questions