Post a New Question

NATIONAL Goverment

posted by on .

SOMEONE PLEASE HELP!!!! PLEASE HELP ME!!!

A federal system differs from a unitary system in that: ANSWER: (A)
power is concentrated in one central government.
sub-governments delegate power to the central authority .
power is distributed between the central government and other governmental units.
the central government has limited functions.


2. In Ronald Reagan’s version of new federalism, the goal was to return power back to the states through: ANSWER: (A)


@The answer can be found in “New Federalism II, 1982-Present.”
deep cuts in federal spending.
the Great Swap.
orders to the states to take more responsibility.
the elimination of social programs.



3. John C. Calhoun proposed the following to assert states’ right: ANSWER: (A)
secession from the union.
the right of the states to take up arms against the national government.
the right of states to tax the national government.
nullification and interposition.


4. In federalism, the national government ANSWER: (B)
is subordinate to the states.
shares power and authority with the states.
can force the states to do what it wants.
can choose the states’ governing officials.


5. Despite the greater federal authority in the federal relationship, federalism is still important for all the following reasons except that ANSWER; (D)
it provides the best means of developing a vast country because it allows for experimentation.
it may stimulate the interest of the people in the affairs of their neighborhood.
it relieves the national legislature of functions and responsibilities that may prove too burdensome.
it allows the national government to subordinate the states to its will.


6. The Senate filibuster is a procedure that allows for ANSWER: (B)
the Senate to never get anything done.
individual senators to extend debate indefinitely
the Senate to go on permanent recess.
greater efficiency in the performance of Senate duties.


7. Power in Congress resides in ANSWER: (C)
committee chairmanships only.
party leadership only.
party leadership and committee chairmanships.
being media and socially savvy.


8. The nature of campaign finance tends to favor incumbency because ANSWER: (A)
members of Congress can use unlimited amounts of money from the U.S. Treasury for their campaigns.
political action committees prefer to give to members who support their interests.
members need to raise huge sums of money in order to get re-elected.
political Action Committees prefer to give to those who are new to politics.


9. Edmund Burke formulated the trustee model because, as a traditional conservative, ANSWER: (D)
he believed in the democratic process.
he believed that representatives were always right.
he was an aristocrat at heart.
he did not trust the masses.


10. According to the trustee model of representation, members of Congress
ANSWER: (B)
live by public opinion polls.
do what they think is right and vote their conscience.
do as their constituents instruct them.
obey the dictates of the White House.

  • NATIONAL Goverment - ,

    Good grief! It's been only 25 minutes since you posted this the first time.

    Have patience!

  • NATIONAL Goverment - ,

    Ok.

  • NATIONAL Goverment - ,

    numbers 1-3 c,b,d
    number 8 b
    the rest seem to look ok

  • NATIONAL Goverment - ,

    1. Under a Home Rule Charter, local authority is ANSWER IS D
    usually established by the local voters.
    never established by the state’s legislature.
    never established by the state’s constitution.
    usually established by a provision in the state’s constitution or granted by the state’s legislature.

    2. In federalism, the national government ANSWER IS B
    is subordinate to the states.
    shares power and authority with the states.
    can force the states to do what it wants.
    can choose the states’ governing officials.

    3. In Missouri v. Holland, the Supreme Court rejected Missouri’s argument that the regulation of game was a state right despite a treaty between the national government and Canada to protect migratory birds because ANSWER IS C

    it was a matter of interstate commerce.
    failure to protect the birds would harm relations with Canada.
    a treaty is the supreme law of the land and as such it trumps states’ rights.
    foreign policy always supersedes states’ rights.

    4. In Cooperative Federalism, ANSWER IS A
    the states and national government jointly administer programs.
    the states are creative and tell the national government what to do.
    the national government seeks to return discretionary authority back to the states.
    the national government absolutely repudiates Dual Federalism.

    5. Supreme Court Justice Louis Brandeis referred to the states as laboratories of democracy in the a federal system because ANSWER IS B
    states were often not very democratic.
    states are arenas to experiment with policy before trying it out at the national level.
    states determine whether national policy is a good idea.
    states are arenas of democracy in an otherwise authoritarian federal system.

    6. Policy making in the United States is made through incrementalism because ANSWER IS B
    the Constitution prohibits grand sweeping steps.
    the Madisonian system prevents grand sweeping action.
    incrementalism is more efficient.
    incrementalism produces the best possible policy .

    7. The Senate filibuster is a procedure that allows for ANSWER IS B
    the Senate to never get anything done.
    individual senators to extend debate indefinitely
    the Senate to go on permanent recess.
    greater efficiency in the performance of Senate duties.

    8. Technology is important in congressional representation because it allows for ANSWER IS A
    members to communicate in more ways with their constituents.
    members to never have to attend sessions of Congress.
    constituents to vote for members of Congress via the internet.
    members to manipulate their constituents.

    9. Congressional staff have an important role in Congress because ANSWER IS A
    members rely on staff to study the issues and provide them with essential information.
    members rely on staff to cast votes for them.
    members rely on staff to sit in for them when representing their districts.
    members would not understand the complexity of legislation without the input of their staff.

    10. Edmund Burke formulated the trustee model because, as a traditional conservative, ANSWER IS D
    he believed in the democratic process.
    he believed that representatives were always right.
    he was an aristocrat at heart.
    he did not trust the masses.

  • NATIONAL Goverment - ,

    The principal powers of Congress include all except (Points : 1)
    the power of the purse.
    the power to declare war.
    implied powers.
    the power to hire generals.

  • NATIONAL Goverment - ,

    I have a question on this same quiz if anyone can help.
    Each state constitution provides for local entities, including all except (Points : 1)
    counties.
    port authorities.
    municipalities.
    special districts.

  • NATIONAL Goverment - ,

    power in congress resides in

Answer This Question

First Name:
School Subject:
Answer:

Related Questions

More Related Questions

Post a New Question