Posted by **kathy m.** on Sunday, December 30, 2012 at 9:46pm.

Suppose that a certain municipality uses the equation y=3(x-50)+30 to determine the fine assessed a car which exceeds the 50 mph speed limit. Let x=speed of the car (in mph) and y=corresponding fine in dollars.

a)What is the fine for traveling at 55 mph?

b)If the fine is $126, what is the speed of the car?

c)If car A travels at 60 mph and car B travels at 90 mph, then car B is traveling 50% faster than car A. However the fine for car B is what percent higher than that of car A?

- math -
**kathy m.**, Sunday, December 30, 2012 at 9:47pm
i just really need help with c. i know a is $45 and b is 102 mph but i don't get c

- math -
**Reiny**, Sunday, December 30, 2012 at 11:25pm
I disagree with your b) answer of 102

3(x-50) + 30 = 126

3(x-50) = 96

x-50 = 32

x = 32+50 = 82 mph

c) fine for A is 3(60-50) + 30 = $60

fine for B is 3(90-50) + 30 = $150

increase in speed = 30 mph

increase in fine = 150-60 = $90

percentage increase = 90/60 = 1.5 or 150% increase in the fine.

- math -
**kathy m.**, Sunday, December 30, 2012 at 11:41pm
yeah, i found out b was wrong after working it out again, but thanks so much for explaining c~

## Answer This Question

## Related Questions

- Math-Algebra - Mrs. Fine had a car accident. According to the police ...
- physics - A car starts at a position of x=6 km and has a speed of 6 mph. After ...
- physics - A car starts at a position of x=6 ft and has a speed of 7 mph. After ...
- Physics - A car starts at a position of x=5 m and has a speed of 6 mph. After 32...
- Physics - Car A passes Car B on the highway. Rlative to car A's movement, Car B ...
- Math - The speed limits on I-70 is 40-65 mph. A $ 10 fine is imposed on every ...
- math - One car went 10 miles farther when traveling at 50 mph than a second car ...
- math - One car went 10 miles farther when traveling at 50 mph than a second car ...
- math - There was a car accident. The first car was going 50 mph before the ...
- science - im blank today please help thanks!!!!!!!!!!! It takes a car 1.75 h to ...

More Related Questions