Monday
April 21, 2014

Homework Help: English Please Help

Posted by Deborah on Tuesday, December 18, 2012 at 12:12am.

from "When Greek Meets Greek"

1. What can you conclude from the wording of the following text?

“One morning Ramkilawansingh (after this, we calling this man Ram) was making a study of the noticeboards along Westbourne Grove what does advertise rooms to let.”

A.)The character in the story is probably Greek.

B.)The character in the story is probably from the West Indies.

C.)The author is using a specific literary style.

D.)The character in the story is probably not a native English speaker.

2. Evaluate the following passage and decide which statement below is true.

“Fraser scratch his head. ‘I know of a landlord up the road who vow that he ain’t ever taking anybody who come from the West Indies. But he don’t mind taking Indians. He wouldn’t know the difference when he see you is a Indian … them English people so foolish they believe every Indian come from India.’”

A.)Fraser is from the West Indies.
B.)Ram is from India.
C.)Fraser doesn’t want Ram to get a room.
D.)Ram is from the West Indies.

from "The Black Sheep"

3. Based on the following passage, what system of government could this be?

“The government was a criminal organization that stole from its subjects, and the subjects for their part were only interested in defrauding the government. Thus life went on smoothly, nobody was rich and nobody was poor.”

A.)democratic
B.)dictatorship
C.)socialist
D.)monarchy

4. Read the passage below and choose the answer that best describes the result of the honest man’s decision.

“The honest man could hardly object to such reasoning. He took to going out in the evening and coming back the following morning like they did, but he didn’t steal. He was honest, there was
nothing you could do about it. He went as far as the bridge and watched the water flow by beneath. When he got home he found he had been robbed.”

A.)He made matters worse.
B.)He made matters better.
C.)His decision did not affect the community.

5. As a result of the honest man’s decision to NOT steal, __________

A.)everyone else became richer.
B.)everyone else became poorer.
C.)some citizens became rich and some became poor.
D.)stealing increased.

6. Which line from "The Book of Sand" is an example of foreshadowing?

A.)”One evening a few months ago, I heard a knock at my door. I opened it, and a stranger stepped in.”

B.)”It’s not only Bibles I sell, I can show you a sacred book that might interest a man such as yourself. I came by it in northern India, in Bikaner.”

C.)”I was struck by an odd fact: the even-numbered page would carry the number 40,514, let us say, while the odd-numbered page that followed it would be 999.”

D.)”I remembered reading once that the best place to hide a leaf is in the forest.”

7. In the poem “At the Tourist Centre in Boston,” what best describes the tone of the following statement?

“Whose dream is this, I would like to know: is this a manufactured hallucination, a cynical fiction, a lure for export only?”

A.)content
B.)sad
C.)angry
D.)surprised

8. The theme of “Day of the Butterfly” is our desire and struggle, as humans, to belong and have a friend. Which passage below does NOT support the theme?

A.)”Everybody knew of Jimmy Sayla’s shame and at recess … he did not dare go out on the school grounds, where the other little boys, and some bigger ones, were waiting to chase him and corner him against the back fence and thrash him with tree branches.”

B.)"Most of the teachers at our school had been teaching for a long time and at recess they would disappear into the teachers’ room and not bother us.”

C.)”Then we would walk up to her in formal groups of three or four and at a signal, say together, ‘Hel-lo Myra, Hello Myra!’ and follow up with something like, ‘What do you wash your hair in, Myra, it’s so nice and shiny, My-ra.’ ‘Oh, she washes it in cod-liver oil, don’t you, Myra, she washes it in cod-liver oil, can’t you smell it?’”

D.)”I was the only one in class who carried a lunch pail and ate peanut butter sandwiches in the high, bare, mustard-coloured cloakroom, the only one who had to wear rubber boots in the spring, when the roads were heavy with mud.”

9. Read the passages below from “No Dogs Bark” and select the one that best represents imagery in the story.

A.)”Now and then he seemed to sleep.”
B.)”The old man backed up to a thick wall and shifted load but didn’t let it down from his shoulders.”
C.)”The long black shadow of the men kept moving up and down, climbing over rocks, diminishing and increasing as it advanced along the edge of the arroyo.”
D.)”Your ears are uncovered, so try to see if you can’t hear dogs barking.”

10. What mood is created by “No Dogs Bark”?

A.)sad
B.)hopeful
C.)sentimental
D.)fearful

1.) B 2.) D 3.) C 4.) C 5.) C 6.) C 7.) A 8.) B 9.) D 10.) B

Answer this Question

First Name:
School Subject:
Answer:

Related Questions

Greek Origins - From what greek word did the word 'day' originate from (day as ...
AP World History Please Help Me Mrs.Sue - Compare the political structure of ...
help plz:) - which statement does NOT describe how greek words entered english? ...
English - Hi, I would like your opinion(s) on this essay that I wrote regarding ...
art101 - 1. CheckPoint: Greek and Roman Architecture • Resource: Ch. 15 of A ...
Greek Origins - From where in the greek language did the word Night originate ...
Greek - The Greek base which means to burn is Cla- Path- Sat- Cau(s)-
greek bases - the greek base in the word chronology means: a.life b.pain c.time ...
Greek - The Greek base HELI- means?
Greek Art - Any helpful sites on the topic below would be appreciated. "Discuss ...

Search
Members