Tuesday
October 21, 2014

Homework Help: English

Posted by Deborah Please Help on Monday, December 17, 2012 at 11:57pm.

30. What role do women seem to have in the traditional culture?

A.)respected and protected
B.)ignored
C.)treated as servants
D.)loved and feared

31. Light humor and understated irony are evident in “The Pig.” What other word might describe the tone?

A.)empathy
B.)sympathy
C.)sadness
D.)confusion

32. In “No Witchcraft for Sale,” the scientist made his point in a perfunctory way.

A.)cursory
B.)bold
C.)enthusiastic
D.)angry

33. Which of the following words is NOT an adverb?

A.)more
B.)perhaps
C.)too
D.)two

34. Tom was cowering on the ledge. Cowering means that he was _________

A.)holding on.
B.)cringing.
C.)standing.
D.)moving very carefully.

35. Which statement is spoken in a colloquial manner?

A.)"And I'm going to show you that it ain't no trouble when you pack double."

B.)"You ask for what you want, and you pay for what you get."

C.)"God helps those who help themselves."

D.)"Life is going to give you just what you put in it."

36. Identify the underlined part of speech.

“Dolley Madison, the wife of the fourth United States president, is one of history’s MANY interesting women.”

A.)pronoun
B.)adjective
C.)adverb
D.)interjection

37. Identify the underlined part of speech.

“The dynamic wife of James Madison became the unofficial first lady DURING Jefferson’s eight years as president."

A.)pronoun
B.)verb
C.)adverb
D.)preposition

38. Which of the following sentences contains a helping verb?

A.)Eduardo looked in the basement, but the puppy wasn’t there.

B.)Sakkom hung wind chimes because she loves the sound.

C.)Roger has never performed a solo in his life.

D.)The leader of the troop took the scouts to the lake.

39. In the following sentence, “famous” is the complement. What kind of complement is it?

“In 1975, Margaret Thatcher became famous as the first woman leader of the British Conservative Party."

A.)predicate adjective
B.)direct object
C.)predicate nominative
D.)indirect object

40. Choose the answer that correctly identifies the BOLDED word.

“The ice fields of the north are still relatively BARREN.”

A.)direct object
B.)indirect object
C.)predicate nominative
D.)predicate adjective

30.) C 31.) B 32.) A 33.) B 34.) B 35.)A 36.) A 37.) D 38.) C 39.) A 40.) D

Answer this Question

First Name:
School Subject:
Answer:

Related Questions

English - Satire uses __to deal with serious situation? Answers are Humor,irony...
English - What role, according to Dessner, does irony play in the story A&P by ...
English - I have to write a argment Paper and it is based on Native Americans ...
English - Traditional African marriage is an advantage for men only,not women...
English - 1. They are at the market. 2. They are in the market. (Which ...
english - I have to write a research paper.My paper topic is Explain how the ...
English1A- Critical Thinking and Writing - Hi Miss Sue or anyone else. How is my...
English - Anne Bradstreet's "The Author to Her Book" I have to explain the irony...
english - I can't put this sentence together and have it sound right. Any ...
english - satirists use which of the follwoing techniques a. ignorance and humor...

Search
Members