Post a New Question

Math

posted by on .

Schoolwork: 7:35 a.m. until 11:15 a.m.
What is the elapsed time?
Explanation why your answer is correct:

  • Math - ,

    I'll be glad to check your answer.

    http://www.brainpop.com/math/numbersandoperations/elapsedtime/preview.weml

  • Math - ,

    The answer is simple:

    7:35 plus 1 hour = 8:35 plus 1 hour = 9:35 plus 1 hour = 10:35

    At 10:35, adding an hour wouldn't make sense as we would get 11:35...and we want 11:15. So, we ask the question how many minutes until 11:00?

    It is 60 (minutes in 1 hour) - 35 (how many minutes have already passed)= 25 minutes

    So 10:35 + 25 minutes = 11:00

    Now just add 15 minutes = 11:15

    Then total all of the additions that were made:

    1 hour + 1 hour + 1 hour + 25 minutes + 15 minutes = 3 hours 40 minutes

  • Math - ,

    mr. prisillas leaves for work at 7:10am he arrives at work at 8:20 a.m how long does it take him to get to work

  • Math - ,

    11:35 A.M to 12:25 P.M = hours, minutes

Answer This Question

First Name:
School Subject:
Answer:

Related Questions

More Related Questions

Post a New Question