Post a New Question

7th grade math

posted by on .

1. Price of the dolls: $12.99

A. Price of the dolls with a 5% sales tax. Show all of your work! [4 points]

B. A discount of 20% is applied to the doll’s original price of $12.99. What is the price of the dolls with the discount applied to $12.99 + 5% tax? Show all of your work!
Hint: Calculate the tax AFTER finding the discount price.


2. Price of the iPad Mini: $329.00

A. Price of the iPad with a 15% discount. Show all of your work!

B. During Christmas, the iPad Mini’s price goes up 10%. There is also a sales tax of 10% added to the increased price. What is the price of the iPad Mini after the increase and sales tax?
Hint: Calculate the tax AFTER finding the increased price


I am so sorry Ms. Sue! I still don't understand!

  • 7th grade math - ,

    1A. 12.99*5%=12.99*.05=0.65 this is the sale tax
    12.99 + 0.65= 13.64 is the price after tax

    1B. 12.99*20%=12.99*0.2=$2.6 is discount
    12.99 - discount= 12.99 - 2.6=10.39 is the price after discount was applied
    10.39*5%=10.4*0.05=0.52 is the tax
    10.39+.52=$10.91 is the price after discount with 5% tax

  • 7th grade math - ,

    2A. 329.00*15%= 329.00*0.15=$49.35 this is the discount.
    329 - discount = 329 -49.35=$279.65 discounted price

    2B. 329*10%=329*0.1=32.9 is how much more the ipad will cost compared to the old price (increase in price). Now add it to the old price: 329 + 32.9=$361.9 is new price

    361.9*10%=361.9*0.1=36.19 is a sale tax after change in price
    361.9+36.19=$398.09 is the final price

  • 7th grade math - ,

    Thanks! My teacher nearly said the same thing!

Answer This Question

First Name:
School Subject:
Answer:

Related Questions

More Related Questions

Post a New Question