Post a New Question

math

posted by on .

sally and susan had an equal amount of oney each. after sally spent $15 and susan spent $24, the ratio of sally's money to susan's money was 4:3. how much money did each girl have at first?

  • math - ,

    $24 - $15 = $9.00.
    They had the same amount left.But Susan
    spent $9 more. Theefore, Susan had $9
    more to begin with:

    Sally had $X.
    Susan had $(X+9).

    (X+9)/X = 4/3.
    4x = 3x + 27
    X = $27.
    X+9 = 27+9 = $36.

  • math - ,

    After they spent the money of $15 and $24 respectively, Sally has $x+9 and Susan has $x. Which is at a ratio of 4:3

    (x+9)/x=4/3
    4x=3x+27
    x=27
    So after spending the money, Sally has $36 and Susan has $27.
    How much did they have to start with? Add $15 to Sally and $24 to Susan.
    36+15=51
    27+24=51
    They had $51 each to start with.

Answer This Question

First Name:
School Subject:
Answer:

Related Questions

More Related Questions

Post a New Question