Posted by JJ on Saturday, October 6, 2012 at 10:23pm.
I’m having problems creating the flow chart, so I am unable to insert the numbers. This is what I have done this far, and I’m not sure if I’m accurate with the calculations.
(1) A school cafeteria is operated by five persons performing the activities listed below in the average times shown. Activity Average Time Sec Serve salad and dessert 10 Pour drinks 30 Serve entrée 60 Serve vegetables 20 Tally and collect payment 40 A) What are the bottleneck activity and the maximum service capacity per hour? B) Suggest a reallocation of activities that would increase capacity and use only four employees, and draw a product flow diagram. What is the capacity of your improved system? C) Recommend a way to maintain the serving capacity found in part b using only 3 employees
(a) Assuming that there are just one cafeteria personnel, activities 1 & 4 that require 30 minutes will be done by the same cafeteria personnel, and hence the bottleneck activity will be cafeteria personnel. With the cafeteria personnel taking 30 minutes with each student, capacity will be just 2 students per hour.
Still further, the staffing is consisted of 5 cafeteria personnel, so the tasks are performed as given in the layout diagram.
1/152/53/2.54/7.55/3.75 this is the best I can do with the chart
/10  / 3060/20/40
The Bottleneck activity is Activity 2, Cafeteria personnel.
Working (30/10= 3*5=15, 30/30= 1*5=5, 30/60=*5=2.5, 30/20= 1.5*5=7.5, 30/40=0.75*5=3.75)
B) Suggest a reallocation of activities that would increase capacity and use only four employees, and draw a product flow diagram. What is the capacity of your improved system?
5/3.751 &2& 4/23/2
/40/6060
1&2 &4/23/2
/60/60
Working (60/60=1*2=2)
Improved layout: New capacity is 4 students/hour
Still further, the bottleneck is shared by Activities 1,2 and 4 has a capacity of 60 students/hour.
(c) Recommend a way to maintain the serving capacity found in part b using only three employees.
3/2.51& 42&5/4.66
/60/30/70
1&4/22&5/4.66
/30/70
Working (30/30= 1*2=2)
Using the selfservice for serving the layout is as above.
Capacity is 4 students/hour. While the maximum capacity has not changed, so it now required 2 cafeteria personnel.
(2) Every fall, volunteers administer flu vaccine shots at a local supermarket. The process involved the following four steps: Activity (1) Reception: Average Time, Sec 30, (2) Drug allergy consultation: Average time, sec 60, (3) Filled out form and sign waiver: Average Time, Sec 45, (4) Administer vaccination: Average Time, Sec 90
(a) What are the bottleneck activity and maximum number of people who can be processed per hour?
12/43/5.334/2.66
/30/60/45/90
Activities 1 & 4 require 30 minutes will be done by the same volunteer; therefore the bottleneck will be completed by the volunteers. So, the volunteer takes 30 minutes to administer the flu vaccine, capacity will be just 2 customers per/hour.
Bottleneck activity is Activity 2
Working (60/30=0.5*4=2, 60/60=1*4=4, 60/45=1.33*4=5.33, 60/90=0.66*4=2.66)
(b) If a fifth volunteer is assigned to help administer vaccinations, what activity now becomes the bottleneck? How has this arrangement influenced the capacity of the system?
2 & 4/201/1203/80
/180/30/45
2&4/20
/180
Working (60*60 *1/180 20, 60*60*1/30=120, 60*60*1/45=80)
We can achieve a combined vaccinations requiring 180 seconds per administer flu shot.
(c) Using five volunteers, suggest a reallocation of activities that would result in increased service capacity, and draw a product flow diagram. What is the capacity of your improved system?
2 & 4/201/120
/108/30 3/80
2 & 4/201/120 /45
/180/30
If there were more volunteers to administer the flu shot through training which will appeal the customers.

Statistic  Anonymous, Sunday, October 12, 2014 at 9:38pm
(1) A school cafeteria is operated by five persons performing the activities listed below in the average times shown. Activity Average Time Sec Serve salad and dessert 10 Pour drinks 30 Serve entrée 60 Serve vegetables 20 Tally and collect payment 40 A) What are the bottleneck activity and the maximum service capacity per hour? B) Suggest a reallocation of activities that would increase capacity and use only four employees, and draw a product flow diagram. What is the capacity of your improved system? C) Recommend a way to maintain the serving capacity found in part b using only 3 employees
(a) Assuming that there are just one cafeteria personnel, activities 1 & 4 that require 30 minutes will be done by the same cafeteria personnel, and hence the bottleneck activity will be cafeteria personnel. With the cafeteria personnel taking 30 minutes with each student, capacity will be just 2 students per hour.
Still further, the staffing is consisted of 5 cafeteria personnel, so the tasks are performed as given in the layout diagram.
1/152/53/2.54/7.55/3.75 this is the best I can do with the chart
/10  / 3060/20/40
The Bottleneck activity is Activity 2, Cafeteria personnel.
Working (30/10= 3*5=15, 30/30= 1*5=5, 30/60=*5=2.5, 30/20= 1.5*5=7.5, 30/40=0.75*5=3.75)
B) Suggest a reallocation of activities that would increase capacity and use only four employees, and draw a product flow diagram. What is the capacity of your improved system?
5/3.751 &2& 4/23/2
/40/6060
1&2 &4/23/2
/60/60
Working (60/60=1*2=2)
Improved layout: New capacity is 4 students/hour
Still further, the bottleneck is shared by Activities 1,2 and 4 has a capacity of 60 students/hour.
(c) Recommend a way to maintain the serving capacity found in part b using only three employees.
3/2.51& 42&5/4.66
/60/30/70
1&4/22&5/4.66
/30/70
Working (30/30= 1*2=2)
Using the selfservice for serving the layout is as above.
Capacity is 4 students/hour. While the maximum capacity has not changed, so it now required 2 cafeteria personnel.
(2) Every fall, volunteers administer flu vaccine shots at a local supermarket. The process involved the following four steps: Activity (1) Reception: Average Time, Sec 30, (2) Drug allergy consultation: Average time, sec 60, (3) Filled out form and sign waiver: Average Time, Sec 45, (4) Administer vaccination: Average Time, Sec 90
(a) What are the bottleneck activity and maximum number of people who can be processed per hour?
12/43/5.334/2.66
/30/60/45/90
Activities 1 & 4 require 30 minutes will be done by the same volunteer; therefore the bottleneck will be completed by the volunteers. So, the volunteer takes 30 minutes to administer the flu vaccine, capacity will be just 2 customers per/hour.
Bottleneck activity is Activity 2
Working (60/30=0.5*4=2, 60/60=1*4=4, 60/45=1.33*4=5.33, 60/90=0.66*4=2.66)
(b) If a fifth volunteer is assigned to help administer vaccinations, what activity now becomes the bottleneck? How has this arrangement influenced the capacity of the system?
2 & 4/201/1203/80
/180/30/45
2&4/20
/180
Working (60*60 *1/180 20, 60*60*1/30=120, 60*60*1/45=80)
We can achieve a combined vaccinations requiring 180 seconds per administer flu shot.
(c) Using five volunteers, suggest a reallocation of activities that would result in increased service capacity, and draw a product flow diagram. What is the capacity of your improved system?
2 & 4/201/120
/108/30 3/80
2 & 4/201/120 /45
/180/30
If there were more volunteers to administer the flu shot through training which will appeal the customers.
Answer This Question
Related Questions
 English  revise the following sentence to use modifiers correctly, clearly and ...
 Microsoft word 201  9. Andrea needs to format the legend on her chart. She ...
 School  What are some examples of school problems that student council can fix...
 adult education  Financial planning is very important to the success of your ...
 math  I'm working on some review problems in Math and having trouble on the ...
 math  The map of the school has a scale of half inch 5 yards the distance from ...
 microsoft power point  10. You're creating a table for one of your slides, and ...
 computers  1.after carefully constructing and double checking all of your ...
 help please!  1.after carefully constructing and double checking all of your ...
 cms  suppose in a positive numbers(including o) and the negative numbers are to...
More Related Questions