Saturday

April 18, 2015

April 18, 2015

Posted by **Anonymous** on Friday, June 22, 2012 at 10:54am.

- College algebra -
**Reiny**, Friday, June 22, 2012 at 11:10amlet the speed be x mph

time for first trip = 18/x

time for 2nd trip = 23/x

23/x - 18/x = 1

5/x = 1

x = 5

his speed is 5 mph

check:

time for 1st trip = 18/5 = 3.6 hrs

time for 2nd trip = 23/5 = 4.6 hrs, which is 1 hour more

- College algebra -
**Blessing**, Friday, June 22, 2012 at 8:51pmLet X be distance per hour,

Ist trip=18miles =18/X

2nd trip=23miles =23/X,=1hr longer

speed,S=2nd trip-1st trip

X=23-18

X=5mph.

checkings

23/5 -18/5 =4.6-3.6=1hr

**Answer this Question**

**Related Questions**

math - A cyclist bikes at a constant speed for 18 miles. He then returns home at...

algebra - Sheila leaves her home to go to her sister's house, which is a 24-mile...

Algebra - You commute 56 miles one way to work. The trip to work takes 10 ...

Algebra - You commute 56 miles one way to work. The trip to work takes 10 ...

Algebra - You commute 56 miles one way to work. The trip to work takes 10 ...

math - You commute 56 miles one way to work. The trip to work takes 10 minutes ...

Math- Multi-step word problems - A plane traveling from Phoenix to Washington, D...

math - A cyclist bikes x distance at 10 miles per hour and returns over the same...

math - 18. A cyclist bikes x distance at 10 miles per hour and returns over the ...

Math - A cyclist bikes x distance at 10 miles per hour and returns over the same...