Saturday
September 20, 2014

Homework Help: Business English - WRiting to build goodwill

Posted by Amanda on Thursday, May 31, 2012 at 10:19am.

Can someone double check my answers?

1. Which way of askin for action carries the highest level of politeness? A. a polite order B. an indirect request c. a question d. an order

answer is: c. a question



2. Which of the following statements most effectively applies you-attitude? A. "We began processing your application today." B. "Your application is now being processed." C. "We will have your application processed by next Thursday." D. "Your application will be processed by next Thursday."

Answer : D. "Your application will be processed by next Thursday."




3. "You can't qualify for a Home Beautiful credit card until you are 18 years old." Indicate the alternative that both correctly evaluates the sentence and correctly explains the reason for the evaluation. A. Good you-attitude because it begins with the word "you" B. Good you-attitude because it focuses on what the reader will (or won't) receive C. Lacks you-attitude because it does not thank the reader for shopping at Home Beautiful D. Lacks you-attitude because it does not protect the reader's feelings.

Answer: D. Lacks you-attitude because it does not protect the reader's feelings.




4. In which of the following situations would using the word "you" typically NOT be appropriate? A. When you must inform a subordinate that she has inadvertently made a costly error. B. When you must inform a subordinate that you have passed her idea on to your superior. C. When you want to focus on what the reader will gain from your new policy. D. When you want to congratulate your subordinate for her promotion.

Answer: B. When you must inform a subordinate that you have passed her idea on to your superior




5. You are attending a professional conference and are privileged to be introduced to Caroline Peters. You know nothing about her except that she is an executive at a very successful company. You have an idea that you would like to talk over with her. How should you address this person during your conversation? A. Madam Vice President. B. Mrs. Peteres. C. Caroline. D. Ms. Peters

Answer: D. Ms. Peters


6. "Jeff Henderson, star of a highly rated local talk show and Juliana Karr, an African-American model, will co-host the new travel show." This statement is racist because: A. it is grammatically incorrect. B. race was mntioned for only one person described and it does not seem relevant to the story. C. it compliments only one of the two hosts. D. it does not describe the show itself in detail.

Answer: B. race was mntioned for only one person described and it does not seem relevant to the story.




7. You are writing to alumni of a fraternity raising money for a scholarship. If you cannot personalize the letters, what would be the best salutation? A. "Dear Brother" B. "Dear Sir" C. "Dear Wealthy Alumnus" D. "Dear Alpha Kappa Psi Member"

Answer is D. "Dear Alpha Kappa Psi Member"


8. In which of the following situations is it MOST appropriate to deemphasize negatives? A. When the reader must correct a dangerous practice. B. When you are denying a customer's request for credit. C. When you are fining a company for polluting the environment. D. When you are hiding the negative news so you do not appear dishonest or unethical.

Answer: B. When you are denying a customer's request for credit.



9. Which of the following is sexist? A. "Our team leaders are Clarke Betz, Brian Earley, and Carole Wagner." B. "Our new sales reps are Mr. Betz, Mr. Earley, and Ms. Wagner." C. "Our new sales reps are Mr. Betz, Mr. Earley, and Carole." D. "Our new sales reps are Clarke, Brian, and Carole."

Answer: C. "Our new sales reps are Mr. Betz, Mr. Earley, and Carole."



10. The dean of students is announcing a reception for new nontraditional students. Which of the following is the BEST subject line? A. Nontraditional Students B. Reception to Welcome Nontraditional Students Who are Attending the University for the First Time. C. Will You Help Us Welcome Nontraditional Students? D. Reception for New Nontraditional Students.

answer: D. Reception for New Nontraditional Students.



11. What is a proper organizational strategy for an informative message? A. Background information, negative elements, main idea(s), goodwill ending, benefits. B. Benefits, negative elements, main idea(s), benefits, background information, negative elements, benefits, goodwill ending. D. Goodwill ending, benefits, negative elemnets, background information, main idea(s).

Answer: A. Background information, negative elements, main idea(s), goodwill ending, benefits.




12. Informative and positive messages are not necessarily short. Instead, the length of a message depends on all of the following EXCEPT: A. your purposes. B. the audience's needs. C. the complexity of the situation. D. whether a letter or memo is chosen to deliver the message.

Answer: D. whether a letter or memo is chosen to deliver the message.




13. Which statement presents a negative element in a positive way? A. The part can be replaced at no charge only if your unit is less than two years old. B. IF your unit is to old, you will have to $49 for a replacement part. C. We cannot replace the part for free on those older units. D. You wont receive a replacement part until you send us $49.

answer : A. The part can be replaced at no charge only if your unit is less than two years old.



14. When writing informative and positive messages, you should include reader benefits when: A. the reader's attitude toward the information doesn't matter. B. you are presnting policies. C. stressing benefits may make the reader sound selfish. D. you are presenting factual information only.

answer: D. you are presenting factual information only.


15. Which of the following statements is essential about how the standard pattern for informative and positive message should be applied? A. Use all five of the elements of the basic organizational pattern. B. Present each element in a separate paragraph of its own. C. Present the organization elements precisely in the order that then are given. D. Understand that rationale behind the pattern so you can modify it when needed.

answer: A. Use all five of the elements of the basic organizational pattern



16. Rick has a private matter to tak to his supervisor about and prefers not to leave any sort of "trail" that could possibly reveal that he had even communicate with her. He should deliver his mesage via: A. e-mail. b. a phone call. c. a face-to-face visit. D. instant messaging

answer: c. a face-to-face visit.



17. Which of the following would NOT be an informative or positive message? A. Summary B. Procedures Manual. C. Transmittal. D. Direct request.

answer: D. Direct request.



18. Which of the following would be classified as an informative or positive message? A. A request for information. B. An annoucncement of a policy that reduces benefits. C. a memo for the file recording actions an rationales D. A letter to an employer announcing you have accepted another offer.

answer : C. a memo for the file recording actions an rationales


19. When you grat a customer's request for an adjusted price, discount, replacement, or other benefit to resolve a complain, do so: A. after you explain your own process in making the decision. B. in the first sentence of the letter. C. in the middle of the letter, to deemphasize the fact that you ar giving in to the customer. D. in the last paragraph so you leave the reader with a good impression.

answer: D. in the last paragraph so you leave the reader with a good impression.



20. Which is an effective strategy for ending an informative letter to a new client? A. Stress that the reader is welcome to call you anytime if more information is needed. B. Refer to your compan'y future relationship with the reader's organization. C. mention your company's reputation in the field to reeassure the client that dealing with your company was a good choice. D. Apologize for not being able to rpovide a particular service that the reader has inquired about.

answer: A. Stress that the reader is welcome to call you anytime if more information is needed.

Answer this Question

First Name:
School Subject:
Answer:

Related Questions

Business Communications - Which way of asking for action carries the highest ...
Business and Administrative Communication - which way of asking for action ...
Business Communication - Which way of asking for action carries the highest ...
Communication 1 - which way of asking for action carries the highest level of ...
writing to build goodwill - I need help with the question number 10 in lesson 5 ...
Business English - The appearance of a document can do all of the following ...
Economics - Sometimes, a bidder on a work contract may bid lower than what would...
Economics - Sometimes, a bidder on a work contract may bid lower than what would...
Physics - In an action movie the lead character must jump off a balcony at an ...
physics - In an action movie the lead character must jump off a balcony at an ...

Search
Members