Wednesday

July 30, 2014

July 30, 2014

Posted by **Bob** on Sunday, April 29, 2012 at 9:07pm.

- Physics -
**Elena**, Monday, April 30, 2012 at 6:37ams = 440 yards = 402.3 m

v1 = 8.2 mph = 3.7 m/s,

v2 = 4.6 mph = 2.1 m/s.

Imagine that B is at rest, then A is jogging at the relative velocity

v = v1-v2 =3.7 – 2.1 = 1.6 m/s.

The time of 1 lap motion is

T = s/v=402.3/1.6 =251 s.

The number if their meetings is

N = t/T =0.5•3600/251 =7.17 => 7.

When they are moving un opposite directions the relative velocity is

v = v1+v2 = 3.7 +2.1 = 5.8 m/s.

T = s/v =402.3/5.8 =69.3 s.

N =t/T =0.5•3600/69.3 = 25.9 => 25

- Physics -
**Bob**, Monday, April 30, 2012 at 12:16pmThanks a lot Elena

**Related Questions**

Math [urgent] - 1. The sum of three numbers is 301. The second number is 3 less ...

Math - You walk at 4 miles per hour for 1/2 hour, and then jog at 6 miles per ...

11th grade - Yesterday Lucy walked 2 hours and 1/2 jogged hour and covered 6.25 ...

algebra...redo. - Yesterday Lucy walked 2 hours and jogged 1/2 hour and covered ...

math - Yesterday Lucy walked 2 hours and jogged 1/2 hour and covered 6.25 miles...

MATH PLEASE im begging HELP!!!!! - What is 900 feet per day converted into ...

Algebra - Starting at the same point, Angie and Payton jog in opposite ...

Algebra - Starting at the same point, Angie and Payton jog in opposite ...

math - Tom and kate live 15 miles apart they decide to jog to meet eachother ...

Physics - A running track consists of two straight 88.5m segments and two ...