Post a New Question

math

posted by on .

Kennys lawn is 30 feet wide and 30 feet long. It takes him 1 hour to mow the lawn. If kenny mows at the same rate, about how many hours would it take him to mow a lawn that was 30 feet and 95 feet long?

  • math - ,

    30 * 30 = 900 square feet in one hour

    30 * 95 = 2850 square feet

    2850 / 900 = _______ hours

  • math - ,

    area of the 30by30 lawn = 900 ft^2
    so he can mow 900 ft^2/hr

    larger lawn has area of 2850 ft^2
    time = 2850/900 hrs
    = 3.166667 hrs
    = 3 hours and 10 minutes

  • math - ,

    So confused I'm in 5th grade and my answer was 3hrs and 30 mins. Explain simple for me

  • math - ,

    2850/900 = 3 1/6
    so that is 3 hours + 1/6 of an hour

    1 hour = 60 minutes, so 1/6 of 60 = 10
    (because 6x10 = 60)

Answer This Question

First Name:
School Subject:
Answer:

Related Questions

More Related Questions

Post a New Question