Wednesday
March 29, 2017

Post a New Question

Posted by on .

A valid argument is one that, if its premises are accepted as true, has (Points : 1)

  • PHI 103 - ,

    1. If we discover that a deductive argument is not valid, we should

    ANS. reject using it.

    2. Question :People study reason in order to:

    understand their own reasoning better.

    Prevent being deceived by bad arguments.

    improving their skills in arguing.

    ANS- All of the above


    3. Question : A valid argument is an argument that is such that

    ANS- if its premises are true, guarantees the truth of the conclusion.


    4. Question : Which of these could be seen as a premise in an argument?

    Rectangles have four sides.

    Apples are better than oranges.

    John likes to read long books.

    ANS - All of the above


    5. Question : "If I do well in logic, then I will be happy" is called a ______________ sentence.

    ANS- conditional.

    6.Question : "Deborah loves Ron; Ron loves Deborah; therefore Deborah and Ron love each other" is

    ANS - an argument


    7.Question : Which of the following sentences is not grammatical, or syntactically well-formed?

    ANS - Apples black are.


    8. Ques tion : Which of the following is most likely to be a conclusion?

    ANS - Consequently Paris is in France


    9.Question : To identify an argument, one should try to identify

    ANS - the premises and conclusion.


    10. Question : An argument can have

    ANS - any number of premises.

  • PHI 103 - ,

    1. The premises of an argument are

    ANS - CORRECT true or false.

    2.If I expect that something in the future will be similar to something in the past, it is likely that I am using

    CORRECT inductive reasoning.

    3.Question : A valid argument is one that, if its premises are accepted as true, has

    ANS - a true conclusion.

    4.Question : Assume you are given a sound argument. What do you know about it?

    It is deductive.

    It is valid.

    ANS - Both A and B

    None of the above


    5.Question : "All dogs hate cats. Sirius is a dog. So Sirius hates cats" is an example of a

    ANS - valid deductive argument.



    6.Question : One way to make an inductive argument stronger is to


    ANS- make the conclusion weaker.


    7.Question : In logic, arguments are never described as

    ANS - true.

    8. Question : Even if an inductive argument is extremely strong, its conclusion may still

    ANS- be false.


    9.Question : Deductive arguments should never be characterized as


    ANS - TRUE

    10. Question : One way to make an inductive argument stronger is to

    ANS - offer more reasons to support the conclusion.

Answer This Question

First Name:
School Subject:
Answer:

Related Questions

More Related Questions

Post a New Question