Post a New Question

Physics

posted by on .

A subway train starts from rest at a station and accelerates at a rate of 1.50m/s^2 for 13.3s . It runs at constant speed for 71.0s and slows down at a rate of 3.48m/s^2 until it stops at the next station.

Find the total distance covered.
Express your final answer in kilometers

  • Physics - ,

    d1 = Vo*t + 0.5a*t^2,
    di = 0 + 0.75*(13.3)^2 = 132.7 m.
    Vf = at = 1.5m/s^2 * 13.3s = 19.95 m/s.

    Vo = 19.95 m/s.
    Vf^2 = Vo^2 + 2a*d,
    d2 = (Vf^2-Vo^2) / 2a,
    d2 = (0-(19.95)^2 /-3.48 = 114.4 m.

    D = d1 + d2 = 132.7 + 114.4 = 247 m. =
    0.247 km. = Tot. dist.

  • Physics - ,

    Correction: d2 = (0-(19.95)^2 / -6.96 =
    57.2 m.

    D = di + d2 = 132.7 + 57.2 = 190 m. =
    0.19 km. = Tot. dist.

  • Physics - ,

    Since the train ran at constant speed for 71 seconds, we must add d3:

    d3=Vo*t = 19.95m/s * 71s. = 1416.45 m.

    D = d1 + d2 + d3,
    D = 132.7 + 57.2 + 1416.45 = 1606.4 m. = 1.61 km = Tot. dist.

Answer This Question

First Name:
School Subject:
Answer:

Related Questions

More Related Questions

Post a New Question