Post a New Question

Government US

posted by on .

What is an advantage in electing judges?



a. Judges are more responsive.

b. Judges are more independent.

c. Judges are more competent.

d. Judges are both more independent and more competent.


I would say D ?

  • Government US - ,

    I agree.

  • American Government POL 201 - ,

    1.
    Question : When the President appoints a nominee to the Supreme Court, he mainly

    Answer Considers the nominees ideological orientation


    2. Question : Alexander Hamilton said that the judiciary would be the least dangerous branch of government because

    Answer; it has neither the power of the purse nor the sword.


    3. In Gibbons v. Ogden, the Supreme Court held that

    Answer: states’ rights to regulate may not trample on powers specifically reserved for Congress.

    4. Judges who practice what their critics call “judicial activism” argue that judges

    Answer: have a responsibility to protect individual rights and liberties.

    5. Article III of the Constitution establishes that

    Answer: the judicial powers of the United States shall be vested in one Supreme Court.

    6. In Texas v. Johnson, the Supreme Court ruled that burning the American flag was constitutionally protected speech because

    Answer: it is symbolic speech protected by the First Amendment.

    7. If the Supreme Court were to rule that gay marriage is a fundamental right, under the Equal Protection Clause of the Fourteenth Amendment, that would mean

    Answer: no state may distinguish between gay marriage and heterosexual marriage because that would effectively create invidious distinctions.

    8. The various cases with regards to religious freedom are concerned with excessive entanglements between government and religion. This means

    Answer: voucher systems like the one in Zelman v. Simmons-Harris created a constitutionally allowed choice between public and private schools.

    9. Government entitlements or vouchers would most likely fall under the general category of

    Answer: positive rights.

    10. Gideon v. Wainwright overturned

    Answer: Betts v. Brady.

Answer This Question

First Name:
School Subject:
Answer:

Related Questions

More Related Questions

Post a New Question