Posted by **kIM** on Monday, July 11, 2011 at 12:31am.

The table below shows the number of hours required in each of two departments to make one unit of various products A, B and C. For example, product B requires 1 hour of time in department I and 3 hours in department II.

HOURS REQUIRED PER UNIT OF PRODUCT

DEPARTMENT 1

A=1

B=1

C=9

DEPARTMENT 2

A=1

B=3

C=7

Find the number of units of A, B, and C which could be made if department I has 75 hours available and Department II has 65 hours available. It is necessary that all of the available hours be used.

- MATH- please help! -
**Henry**, Tuesday, July 12, 2011 at 8:03pm
Dept. 1.

75/11h = 6 and 9 remainder.

A = 1h/u * 6 units = 6h.

B = 1h/u * 6 units = 6h.

C = 9h/u * 7 units = 63h.

Total Units = 6 + 6 + 7 = 19.

Total Hours = 6 + 6 + 63 = 75.

Dept #2.

A = 1h/u * 15 units = 15h.

B = 3h/u * 5 units = 15h.

C = 7h/u * 5 units = 35h.

Total Units = 15 + 5 + 5 = 25.

Total Hours = 15 + 15 + 35 = 65.

65/11h = 5, and 10 remainder.

## Answer this Question

## Related Questions

- MATH-PLEASE HELPPP!!!! - The table below shows the number of hours required in ...
- math - The table below shows the number of hours required in each of two ...
- Math - The table below shows the number of hours required in each of two ...
- math - a manufacturer markets 2 products. each unit of Product A requires 3 ...
- MATH - 1. A factory manufactures two products, each requiring the use of three ...
- Math - Manufacturing A factory manufactures two products, each requiring the use...
- Math - Manufacturing A factory manufactures two products, each requiring the use...
- Math - A factory manufactures two products, each requiring the use of three ...
- MATH- please help! - A company makes three products X, Y and Z. Each product ...
- MATH-PLEASE HELPPP!!!! - A company makes three products X, Y and Z. Each product...