geometry
posted by Marcus on .
How many hours will it take a bicyclist traveling 17.6 feet per second to finish a 90mile race? Round your answer, if necessary, to the nearest tenth.

Seconds in 1 hour = 60 * 60 = 3600
3,600 * 17.6 = 63,360 feet per hour.
5,280 = feet per mile
63,360 / 5280 = 12 miles per hour
90 / 12 = 7.5 hours