Posted by **YASH** on Wednesday, May 25, 2011 at 6:35am.

A train travels 40 km/hr for 0.2 hr, 50km/hr for next 0.2hr and 60km/hr for next 0.4 hr.calculate the average speed of train.

My Solution:-1st hr. distance=40 multiplied by 0.2=8km

2nd hr.= 50 multiplied by 0.2=10km

3rd hr. =60 multiplied by 0.4=24 km

Average speed=10+24+8 divided by 0.8=52.5 km

IS IT RIGHT

- SCIENCE(PHYSICS) -
**drwls**, Wednesday, May 25, 2011 at 10:23am
yes!

## Answer This Question

## Related Questions

- SCIENCE(PHYSICS) - A train travels 40 km/hr for 0.2 hr, 50km/hr for next 0.2hr ...
- SCIENCE(PHYSICS) - A train travels 40 km/hr for 0.2 hr, 50km/hr for next 0.2hr ...
- physics - On a 120 km track, a train travels the first 30 km at a uniform speed ...
- physics - On a 120km track,a train travels the first 30km at a uniform speed of ...
- physics - a train starts from rest and accelerates uniformly to achieve a ...
- physics - a train starts from rest and accelerates uniformly to achieve a ...
- physics - a train starts from rest and accelerates uniformly to achieve a ...
- Physics - a train travels the first 30 km of 120 km track with a uniform speed ...
- physics - A freight train has a mass of 1.7 multiplied by 107 kg. If the ...
- Physics - A train has a mass of 5.22 multiplied by 106 kg and is moving at 70.0 ...

More Related Questions