Posted by Marie on Saturday, January 29, 2011 at 10:14am.
NEED HELP IMMEDIATELY, HAVE UNTIL 10P.M. CENTRAL TO HAVE ANSWERS??
1.Determining the Future Value of Education. Jenny Franklin estimates that as a result of completing her master’s degree, she will earn $6,000 a year more for the next 40 years.
a.What would be the total amount of these additional earnings? $240,000
b.What would be the future value of these additional earnings based on an annual interest rate of 6 percent?
Calculating Future Value of Salary. During a job interview, Pam Thompson is offered a salary Of 23,000. The company gives annual raises of 6 percent. What would be Pam’s salary
during her fifth year on the job?
Computing Future Value. Calculate the future value of a retirement account in which you deposit $2,000 a year for 30 years with an annual interest rate of 8 percent.

Personal Finance  helper, Saturday, January 29, 2011 at 11:24am
b. Future value of an asset with interest compounded annually, (you didn't mention how to compound)
n = number of years
R = rate
FV = Original investment * ((1 + R)^n)
Cal. Future value of salary, 6%/year
1st year23,000
2nd year23,000 + 1,380 = 24,380
3rd year24,380 + 1,463 = 25,843
4th year25,843 + 1,551 = 27,394
5th year27,394 + 1,644 = 29,038
Above is cal. with 6% simple interest per year, not FV formulas.
Cal. FV retirement acct., dep. $2000/per year for 30 yrs, annual rate 8%compounded annually (You didn't mention how to compound)
n = number of years
R = rate
FV = Original investment * ((1 + R)^n)
FV = 2000 * (1 + .08)^30)
FV = 2000 * (1.08)^30
FV = 2000 * (10.0627)
FV = ? 
Personal Finance  michael, Friday, October 7, 2011 at 8:52pm
in 2000, selected new automobiles had an average cost of $16,000. The average cosst of those same motor vehicles is now $28,000. What was the rate of increase for this item between the two time period?

Personal Finance  Patricia, Wednesday, October 26, 2011 at 11:22am
20,1254

Personal Finance  jessi, Wednesday, June 13, 2012 at 7:11pm
During a job interview, Pam Thompson is offered a salary of $50,000. The company gives annual raises of 12 percent. What would be Pam’s salary during her fifth year on the job?